Nova vest
Tenis

Petak, 28.01.2022.

18:08

Medvedev: Velika trojka? Baš su jaki, zar ne?

Danil Medvedev će drugi put uzastopno igrati u finalu Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Medvedev: Velika trojka? Baš su jaki, zar ne?
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Teniser iz Moskve je prošle godine izgubio u meču za titulu od Novaka Đokovića, sada će mu protivnik biti Rafael Nadal.

Finale se igra u nedelju 30. januara, od 9.30 po centralnoevropskom vremenu.

Rus je u Njujorku zaustavio Đokovića koji je tada igrao za 21. grend slem trofej, sada stoji na putu Nadalu, koji takođe pokušava da dođe do te brojke.

Zanimljivo je da je i Medvedev u četiri slem finala uvek igrao protiv ili Đokovića ili Nadala.

"Baš su jaki, zar ne? Teško je ući u finale, a mene su oni uvek tamo čekali. Zabavno je, znate. Kada sam imao osam ili deset godina, udarao sam lopticom u zid i zamišljao da je Rafa sa druge strane, ili Rodžer. Novak još nije bio tu. Sad imam šansu, da igram drugi put sa Rafom. Prvi duel je bio tesan, epski. Pokušaću dobro da se spremim, moram da budem najbolji, to je ono što sam izvukao iz ta tri finala, da moraš da daš i više od sto odsto da bi pobedio. Uspeo sam to na US Openu, sada ću pokušati u nedelju", kaže Danil.

Ima priliku da postane prvi u Open eri koji je posle prvenca na slemu, uspeo odmah da dođe i do drugog na narednom turniru.

"Ne osećam pritisak zbog toga. Znam za šta sam sposoban kad igram dobro, znam da tada mogu bilo kog da dobijem. Istovremeno, mogu da izgubim od bilo koga. Gotovo da sam izgubio od Feliksa, bio je jako blizu. Takav je tenis, mnogo jakih igrača. Meč drugog kola protiv Kirjosa bio je tesan. To mi je dalo vere u sopstvenu snagu, moj tenis i sad znam da sam sposoban da dobijem sedam mečeva zaredom, taj poslednji protiv Novaka u Njujorku bio je epski. Znao sam dakle i pre turnira da je to moguće, sad bi trebalo to i da dokažem", dodao je Medvedev.

Pričao je i o tom rivalstvu igrača velike trojke.

"Imaju sjajno rivalstvo. Rodžer i Rafa su se često povređivali u poslednje vreme. Ne pričam o prošloj godini uopšte. Malo po malo počinjemo da slušamo kako je sve gotovo, kako nemaju šanse da se vrate. Pogledajte Rafu, on će igrati u nedelju, isto je bilo i sa Rodžerom kada se vraćao posle problema sa kolenima pre četiri pet godina, kada je počeo sve da pobeđuje. To je veliko rivalstvo. Srećan sam što imam šansu da još jednom nekog sprečim da ispiše istoriju. Opet, za to će biti potreban moj najbolji tenis".

Ruski teniser kaže koja će biti njegova preokupacija uoči tog finala.

"Da budem iskren, ne razmišljam o toj mogućoj Rafinoj 21. tituli. Niti o tome kako ja sprečavam taj rekord. Mislim o svojoj drugoj. I dalje sam daleko od svega toga. Možda mogu da se poredim sa drugim igračima koji su pobeđivali, ali neću ih imenovati, ne znam ko je sve imao jednu ili dve titule. Dakle, koncentrisaću se na sebe, na svoj posao. Neću da lažem, znam na šta Rafa ide, znam šta Novak želi. Neću reći, pa dobro, nije čas sad to da slušam. Ipak, to je njihova, a ne moja stvar. Pokušavam samo da dođem do pobede u finalu", kaže Moskovljanin.

Za kraj se još jednom osvrnuo na Novaka, Rodžera i Rafu.

"Najveći su igrači na svetu, Novak, Rafa, Rodžer. Svi su postigli zadivljujuće rekorde. Neki ih imaju više, neki manje, ali su svi jednaki po slemovima. Neko ima više Dejvis kup titula, neko više pehara Rolan Garosa, Australijan opena, štagod. Rafa, pogotovo zbog onog što je uradio na Rolan Garosu, sumnjam da će ga iko stići. Teško je reći, jer su rekordi tu da se obaraju, možda za 50, 100 godina. Ipak, može da se desi da taj rekord Rolan Garosa nikad ne bude oboren. Mnogo rekorda na šljaci uopšte, neće biti oboreno. Posebno je na toj podlozi nestvaran. Ostavlja vas bez reči. Ostaće u istoriji kao jedan od trojice najvećih. U narednih 20 godina će se pričati o njima, bez obzira ko bude imao više slemova, ko bude bolji. Svi su neverovatni", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve