Nova vest
Tenis

Četvrtak, 27.01.2022.

15:05

"Mnogi su sanjali da uđem u finale"

Ešli Barti je na impresivan način stigla do finala Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Teniserka iz Kvinslenda je počistila sa terena i Medison Kiz iz SAD, 6:1, 6:3.

Prošle godine je zaustavljena u polufinalu, sada je otišla korak više i svakako da je srećna zbog toga.

"Neverovatan osećaj, biti u finalu domaćeg grend slema, to je nešto što su mnogi Australijanci sanjali. Biće to neverovatno iskustvo za mene u subotu, jedva čekam da izađem na teren i ponovo uživam u igri", izjavila je Barti.

U njenoj igri čini se da sve besprekotno funkcioniše, nisu joj smetali ni nešto teži uslovi za igru.

"Uslovi su bili nešto drugačiji nego na prethodnim mečevima. Valjda zbog veće vlažnosti, neke stvari su se promenile. Morala sam brzo da se prilagodim, uspela sam da odigram kako sam želela, da učinim da se Medi ne oseća na terenu komforno. Pritiskala sam je, to je bio deo mog plana", dodala je Ešli.

Posebno je oduševljena kako je servirala.

"Osećam se dobro na servisu, imam veliko poverenje u svoju igru, u servis. Možda nisam imala najbolji ritam na prvom servisu, ali kad god je zatrebalo da ga pogodim, uspevala sam".

Protiv protivnice u finalu, Amerikanke Danijel Kolins, imala je prilike da igra nekoliko puta.

"Danijel je neverovatno dobra ovde u Australiji. Igrale smo par puta i u Adelejdu. Pre toga na šljaci. Bila je u stanju da kontroliše osnovnu liniju i kada je ima u rukama, jedna je od najnezgodnijih protivnica. Voli da vas napadne. Neće biti ništa drugačije ni u subotu. Biće to veliki izazov za mene, da pokušam da neutralijzujem njenu igru što je više moguće. Ipak, lepo je videti što se vratila na teren posle svih problema, kako igra svoj najbolji tenis", zaključila je prva igračica sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve