Nova vest
Tenis

Četvrtak, 27.01.2022.

09:10

"Medvedev će biti drugačiji izazov za Cicipasa"

Bred Gilbert, poznati teniski stručnjak i nekada top pet igrač, očekuje sjajne mečeve polufinala u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Xinhua

Pre svega, onaj između Stefanosa Cicipas i Danila Medvedeva, koji će po njemu imati posebnu aromu.

Amerikanac kaže da je pred Cicipasom potpuno drugačiji zadatak od onog koji je imao u četvrtfinalu protiv Janika Sinera.

"Sasvim je drugačije. Cicipas će pokušavati da izlazi napred, Medvedev će se braniti. Kada je sve drugačije, ponekad se tako i ponašate. Menjate taktiku, radite neke stvari drugačije. Ako Cicipas bude igrao kao protiv Sinera, imaće šansu. Ipak, ima drugačiji tip protivnika, drugačiji ritam. Medvedev je favorit na skali do pet na 3,5", smatra Gilbert.

Rus vodi u pobedama sa 6:2, tu su pobede koje su ostvarene i na grend slemovima. Prošle godine, u polufinalu, Medvedev je slavio glatko protiv Cicipasa, ali sada su se okolnosti promenile.

"Ovo je potpuno drugačija situacija. Medvedev je prošle godine pobeđivao lako, a Cicipas je ušao u meč posle velike bitke sa Nadalom. Godinu dana kasnije, obrnulu su uloge, Medvedev je imao bitku u četvrtfinalu, a Cicipas glatko pobedio. Zamenili su scenarija".

On dodaje i da će Cicipas imati izazov kako da slomi odbranu Medvedeva.

"Danil je igrač koji možda ima i najbolju odbranu na Turu. Siner ni izbliza nema tako dobru odbranu kao Medvedev. Cicipas nije morao da pritiska, udarao je predivno. Možda tako dobre lopte neće dobijati od Medvedeva, možda počne da pritiska i promašuje. To su te stvari koje su drugačije", smatra Bred.

Ipak, upozorava da Cicipas voli da igra u Melburnu. Njemu je ovo treće uzastopno polufinale.

"Igra bolje na ovom terenu nego bilo gde drugo. Treći put uzastopno je među četiri. Za njega će krucijalan biti ritern jer mislim da su dva najbolja segmenta njegove igre protiv Sinera bili ritern i bekhend. Oni su bili na nivou i biće mu bitno da tako bude i protiv Medvedeva", zaključio je Gilbert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve