Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2022.

16:37

Medvedev ljut i posle meča: Šta moram da uradim, ima 35 je*enih stepeni?

Ruski teniser Danil Medvedev poslao je oštru poruku organizatorima Australijan opena.

Izvor: MS

Autor: MS

Medvedev ljut i posle meča: Šta moram da uradim, ima 35 je*enih stepeni?
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Nakon meča sa Amerikancem Maksimom Kresijem, koga je savladao u četiri seta za plasman u četvrtfinale, ali i besneo na terenu, Medvedev je izrazio nezadovoljstvo i na konferenciji za medije.

Počeo je od sebe i objasnio zašto je bio ljut, počev od toga da ne zna razlog zašto nije igrao na glavnom terenu – Rod Lejver areni.

"Danas sam bio prilično ljut iz raznih razloga. Iskreno, radim na sebi po tom pitanju, znam da 'poludim', ali sam uspeo da zadržim prisebnost i pobedim. Ne znam šta bi trebalo da uradim da bih igrao na centralnom terenu na Grend slemovima? Već sam osvojio poslednji Grend slem, ovde sam prvi nosilac i bilo bi lakše da igram sa Kresijem na Lejveru u kome ima više prostora", počeo je Medvedev.

On je objasnio da na manjim stadionima je teže igrati sa nekom ko igra servis-volej.

"Na Vimbldonu je isto, nisam još ni igrao na centralnom terenu", rekao je Medvedev.

Zamerio je na još jednom pravilu.

"Sviđaju mi se pravila o pauzi za toalet. Kada je 35 stepeni i igraš danju, ja bih da se presvučem posle dva seta jer sam mokar, da promenim donji veš, čarape, patike... Za tako nešto je potrebno oko četiri minuta. Meni je bilo potrebno da ima uriniram posle prvog seta, ali nisam dobio dozvolu. Pitao sam sudiju da li mogu da idem u toalet za tih minut i po, koliko traje pauza između setova, ali da imam na raspolaganju i pauzu za presvlačenje, u slučaju da se meč produži. Jer je 35 je*benih stepeni. Rekli su mi da se to računa".

"Deluje kao glupost, ali mnogo me je to iznerviralo. To je i posledica što sam bio ljut", pokušao je da se opravda svetski broj dva.

Medvedev kaže da ne vrši pritisak da igra na Rod Lejver areni.

"Obično to ne radim, ne želim da vršim pritisak ni na koga. Retko tražim da igram u određeno vreme ili na glavnom terenu, osim ako me neko ne pita gde i kada želim da igram. Na Grend slemovima to se ne radi. Ne znam, možda moram da pitam svaki dan, ali ne želim da budem tip koji uvek pita, koji kaže da želi da igra na Rod Lejveru ili da neće biti srećan", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve