Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2022.

11:00

Ože-Alijasim: Nemam šta da izgubim protiv Medvedeva

Kanađanima ove godine u Melburnu zaista ide dobro.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ože-Alijasim: Nemam šta da izgubim protiv Medvedeva
Foto: Profimedia

Posle Denisa Šapovalova, među osam preostalih u singlu je i Feliks Ože-Alijasim koji je u četiri seta pobedio Marina Čilića, 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4).

"Sjajno je proći dalje. Veoma sam srećan zbog toga. Nije bio lak meč, niti lak protivnik. Najvažnije je posle svega bilo izaći kao pobednik. Imao sam i dobrih i loših momenata u meču, ali dobiti ga u četiri seta na način na koji sam to uradio, to je stvarno dobro, dao sam sebi šansu da idem dalje i to me čini srećnim", kaže mladi teniser.

Priznao je da ga je inspirisala i jučerašnja pobeda Šapovalova protiv Zvereva.

"Gledao sam kraj meča. Velika pobeda, bio sam srećan zbog toga. Drago mi je da pokazujemo čvrstinu. Velika je to stvar za Kanadu. Posle pobeda u ATP kupu, sada smo u četvrtfinalu, to je prvi put u istoriji Kanade, veliko je to dostignuće za obojicu. To ljudima daje nadu da je ovako nešto moguće. Uspeli smo. Verujem da i drugi Kanađani to mogu iako mi nismo zemlja tenisa", dodao je Ože-Alijasim.

On je rekao i da je lepo što se između njega i Šapovalova pomalo razvija i rivalitet, ali kaže da je najvažnije da ima što više Kanađana kojima ide dobro.

Naredni rival je drugi na svetu, Danil Medvedev.

"Oba smo različiti igrači. Poslednja dva puta kada smo igrali, prvi pre nedelju ili dve, a pre toga na US Openu, bilo je zanimljivo. Moram nešto da menjam, nemam šta da izgubim. Pokušaću neke stvari da uradim drugačije, da igram dobro i da šaljem duboke lopte. Da miksujem sa udarcima koliko želim. Realnost je da je on sada skoro najbolji igrač sveta. Moram da igram dobar meč i da dam ogroman napor i fizički i mentalno", kaže Kanađanin.

Svestan je težine zadatka.

"On je tu, uz Đokovića koji je broj jedan, među najboljima na svetu. Bio je najbolji u poslednje vreme, otežaće mi posao, ali biću spreman. Moram da se spremim kako bih sebi dao najbolju šansu da pobedim", zaključio je Feliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve