Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2022.

10:04

Navratilova: Kukavički čin Tenis Australija

Martina Navratilova, jedna od najboljih teniserki svih vremena, oglasila se povodom slučaja Šuai Peng.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navratilova: Kukavički čin Tenis Australija
Foto: Profimedia

Ona je žestoko kritikovala odluku organizatora Australijan opena da oduzmu transparente i majice na kojima je pisalo, "Gde je Šuai Peng?".

Amerikanka češkog porekla je čin nazvala "kukavičkim".

"To mi je sve nekako kukavički. Mislim da Tenis Australija greši po ovom pitanju. Ovo nije bila politička izjava, ovo je izjava o ljudskim pravima. Mislim da su po tom pitanju potpuno kapitulirali. Dozvolili su Kinezima da im diktiraju šta će da rade na njihovom slemu. To je baš slabo", poručila je Navratilova za "Tenis Channel".

Povodom oduzimanja tranasparenata i majica onima koji su ih nosili u Melburnu, oglasio se dan ranije i Tenis Australija.

U njihovom saopštenju je poručeno sledeće:

"Zbog uslova o kupovini karata, ne dozvoljavamo odeću, banere ili znake koji imaju komercijalni ili politički karakter. Sigurnost Peng Šuai je naš primarni cilj. Nastavljamo da radimo sa WTA i globalnom teniskom zajednicom da pojasnimo njenu situaciju i učinićemo sve što možemo da joj bude dobro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve