Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2022.

11:10

Dimitrov: Novakovih devet titula? To je mnogo pobeda

Grigor Dimitrov je preskočio prvu prepreku na Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dimitrov: Novakovih devet titula? To je mnogo pobeda
Foto: Profimedia

Bugarski teniser je slavio protiv Čeha Jiržija Lehačke, 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

U obraćanju medijima, Grigora su pitali i da li odsustvo Novaka sa turnira vidi kao šansu za sve ostale koji su ranije dolazili blizu prilike da osvoje titulu.

"Devet titula, to je sjajan rekord. To je mnogo pobeda. Ne znam šta da kažem, po onom što vidim sada u svlačionici je da su svi koncentrisani na sebe. Svi igraju dobro. I ja sam igrao sa momkom koji igra odličan tenis, tako da je svaki meč takmičarski. Možemo da kažemo, o, pa ovog igrača nema u žrebu, naravno da to pravi razliku. Nema sumnje u to, ali opet morate da pobedite sedmoricu ako hoćete titulu. Da li ćete imati favorita pre ili kasnije i nije tako važno, morate da prođete kroz to. Dakle, ili-ili, kako ja to kažem", izjavio je Grigor.

Nema Novaka, ali u konkurenciji je i dalje bivši broj jedan, Endi Mari.

"Možda nije bioi spreman da se oprosti od tenisa. Znao sam da će biti mnogo truda s njegove strane da se vrati, on nije od onih koji odustaju i koji su spremni da kažu, gotov sam. Neverovatno je šta je uradio na terenu posle operacije. Video sam kako se kreće, nije isto, ali je zapanjujuće. Sjajno ga je gledati. Da bi bio spreman svakog dana mora da prođe kroz razne procedure istezanja kako bi proveo tri ili četiri sata u vežbanju. I imati uz to porodicu i sve što prati to, držati stvari u ravnoteži, to je neverovatno", zaključio je Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve