Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.01.2022.

09:25

Đere: Novak će se vratiti jači nego ikad

Laslo Đere nije uspeo da prođe u drugo kolo Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere: Novak će se vratiti jači nego ikad
Foto: Profimedia

Teniser iz Sente je posle velike borbe izgubio od Kanađanina Denisa Šapovalova, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 7:6 (3).

"Počeo sam veoma dobro, imao brejk u prvom gemu i prednost na 5:4. Imao dve set lopte. Bilo je nekoliko ključnih momenata u ovom meču. Šteta, osećao sam se dobro na terenu, uživao sam. Igrao sam dobar tenis. Jedan od mojih boljih mečeva poslednjih meseci, posebno na tvrdim terenima, na kojim sam napredovao prošle godine. Nažalost, Deni je bio tvrd protivnik za prvo kolo. Možda sam mogao da imam više sreće, dao sam sve od sebe. Ipak, moram da budem razočaran", rekao je Laslo.

Naravno, tema Novaka Đokovića je bila neizbežna.

"Bilo je teško koncentrisati se na sve. Bilo je mnogo buke oko Novaka i svega što se dešavalo, fokus je mnogo bio na tome, ne samo među nama, srpskim teniserima, nego na celom Turu. Ceo svet je pratio. Mogao sam da se koncentrišem na meč, nije mi to odvuklo pažnju".

Na pitanje kako se oseća zbog svega što se dogodilo Novaku i da li je to promenilo njegove poglede prema Australiji, Laslo je bio jasan.

"Da kažem iskreno, ne samo Srbi, ceo svet je video i verovatno će mnogi imati novo ili drugačije viđenje o Australiji. Momak je imao izuzeće i oni su ga deportovali. Ne znam detalje, ne bih da budem grub, ali svako je mogao da pročita o tome. Da, on nije vakcinisan, ali nam je rečeno da se u zemlju može ući s izuzećem, koje je on imao, i opet, nije sa nama. Nešto se pogrešno desilo. Situacija je katastrofalna. Ne znam šta drugo da kažem", poručio je Đere.

Laslo je podsetio da je Novak pomagao mnogima.

"Da, bolno je sve ovo. Da nije taj koji je devet puta osvajao turnir i da nije osoba kakva jeste, posebno to što je sjajan momak koji se uvek trudi da pomogne drugima... Devet puta je uzeo pehar, svakako. I opet je većina Australijanaca želela da mu vidi leđa"

I pored toga kaže da ne bi razmišljao da li da dođe opet u Australiju.

"Pretpostavljam da ne bih mislio o tome. Ovde je prvi grend slem, svake godine krećemo odavde, nisam imao problema. Ipak, biće svakako drugačije ponovo dolaziti ovde. Znam Novaka, vratiće se jači. Takav je srpski mentalitet. Kada nas tretiraju loše, kako ne zaslužujemo, svi pokušavamo, a posebno on da iz toga dobijemo posebnu snagu. Siguran sam da će se vratiti jači nego ikad pre", zaključio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

12 h

U fokusu

Vidi sve