Nova vest
Tenis

Subota, 15.01.2022.

02:15

"Novaku je viza ukinuta da ne postane ikona antivaksera"

Advokati Novaka Đokovića kažu da mu je ministar za imigraciju greškom poništio vizu na osnovu toga što se teniska zvezda smatra "ikonom zajednice antivaksera".

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

U prijavi podnetoj Saveznom okružnom sudu, a koju je Savezni sud objavio danas, Đokovićevi advokati tvrde da je ukidanje vize pravno nevažeće.

Oni osporavaju odluku ministra za imigraciju Aleksa Houka da ukine vizu na osnovu toga što bi Đokovićevo „prisustvo u Australiji moglo da izazove povećan broj ljudi koji su protiv vakcinacije (antivakseri), u stvari zato što ga neki mogu shvatiti kao ikonu zajednice antivakcsera, što dovodi do raznih negativnih posledica“.

U prijavi, Đokovićev pravni tim tvrdi da ministar nije uzeo u obzir da bi njegov pritvor i prisilno udaljenje iz Australije takođe mogli da podstaknu raspoloženje protiv vakcinacije.

Oni takođe tvrde da ministar „nije naveo nijedan dokaz koji bi podržao njegov nalaz da bi prisustvo gospodina Đokovića u Australiji moglo da 'podstakne mišljenje protiv vakcinacije', a ministar nije mogao da donese taj nalaz”.

Savezni sud će razmatrati Đokovićevu žalbu na ukidanje njegove vize u nedelju u 23: 30 časova po našem vremenu.

Đokovićevi advokati pristali su da podnesu svoje podneske do podneva. Advokati koji zastupaju ministra za imigraciju Aleksa Houka imaće rok do 22 sata da podnesu svoj pismeni odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve