Vesti - Australian Open 2022 -

"Deportacija Đokovića je neizbežna"

Novak Đoković će kasnije tokom večeri dati izjavu graničnoj policiji, potom biti saslušan pred Federalnim sudom, sve kako bi izbegao deportaciju iz Australije.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

To je tema broj jedan u svetu sporta, pa i šire, a na tu temu potencijalno bitnu vest objavio je australijski "7news".

"Novak Đoković bio je osuđen na propast i pre nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uverenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je pre nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu", piše ovaj portal.

Prenete su reči neimenovanog sagovornika koji je bivši član australijske granične policije.

"Moj izvor kaže da će, bez obzira na sudski rezultat, Đoković i dalje biti deportovan. To je bilo kao podizanje crvene zastave biku (australijskoj) vladi", dodaje se.

"Napravio je veliku pesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela, zabavljao se na sopstvenom turniru bez majice na sceni sa drugim igračima".

"Suština je da morate biti potpuno vakcinisani da biste ušli u zemlju, osim ako nemate izuzeća od određenih stvari, a on nije. On je svetski broj 1, ali zato što je tako glasan anti-vakser, zato su ga pogledali i zašto mu je viza prvobitno odbijena".

Mnogi su se pitali kako je Đokoviću dozvoljeno da se ukrca na let za Australiju bez potrebne vize.

"Kada podnesete zahtev za vizu u inostranstvu, dolazite na internet i to je prilično brzo. Australija nema oficire graničnih snaga u svakoj luci širom sveta“, rekao je neimenovani bivši oficir.

"Nemamo resurse. To je nepraktično i nije izvodljivo. Dakle, urađene su provere prošlosti, one prolaze kroz proces i... pojaviš se u bazi podataka ako si kriminalac ili ako imaš kriminalnu istoriju, te se pažljivo pogleda. Jasno je da Novak nije kriminalac – svi to znamo. Ali pošto je privukao toliko pažnje na sebe, to ga je učinilo metom".

Bivši zvaničnik graničnih snaga rekao je da će Đokoviću 'vrlo verovatno da će dobiti trogodišnju zabranu' ulaska u Australiju.

"Ako vam se viza ukine, posebno ako vam ministar za imigraciju ukine vizu, automatski dobijate trogodišnju zabranu“, rekao je on.

Đoković ne odustaje od borbe da ostane u Melburnu i učestvuje na Australijan openu, a tužba i nova saslušanja planirana su za petak u toku noći po srpskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.