Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis su postali hit turnira u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 27.01.2022.

10:30

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna
Foto: Profimedia

Dvojica prijatelja plasirali su se u finale konkurencije dublova pobedom nad kombinacijom Sebaljos/Granoljers, 7:6 (4), 6:4.

Tako će Australija posle 42 godine imati oba dubla u finalu, protivnici Niku i Tanasiju biće Maks Parsel i Metju Ebden.

Novozelanđanin Majkl Vinus je optužio Kirjosa u sredu da ima "mentalitet deteta od deset godina" i da mu je "jasno zašto nikad nije i neće ostvariti svoj potencijal".

Kirjos je reagovao blaže nego što se očekivalo.

"Cilj mi je da privučem tenisu one koji ga dosad nisu gledali. Ako bace pogled i vide da Tanasi i ja igramo zabavan dubl, vratiće se i sledeći put. To je suština, to želim da donesem. Što se tiče Majkla Vinusa, neću sada da ga uništavam pred medijima. Sebaljos i Granoljers su singl igrači, imali su sjajne karijere i njih poštujem mnogo više nego što poštujem Majkla Vinusa. Mislim da je danas bila dobra ravnoteža, imali smo i pravi kvalitet tenisa i festivalsku atmosferu. Rivali su to prihvatili, videli su da je neverovatna atmosfera. Sebaljos je čak i napravio selfi s nama posle meča. Tako se to radi. Da pitate njih dvojicu, verovatno bi vam rekli da je to bila veoma zabavna atmosfera", kaže Kirjos.

Sa njegovom ocenom saglasan je i Tanasi Kokinakis.

"Nik i ja pokušavamo da uključimo navijače u meč i da popravimo atmosferu. Nekada to rivali shvate lično. To se desilo s Hrvatima s kojima smo igrali, prvim nosiocima (Pavićem i Mektićem). Zatim se i Majkl uvredio. Ne radimo ništa direktno protiv njih niti im pokazujemo nepoštovanje. Samo želimo da publika bude još glasnija", jasan je Kokinakis.

Kirjois ne vidi problem u sopstvenom pristupu tenisu.

"Verujem da sam u prošlosti igrao jako dobro, pobedio sam manje-više sve koji su uzeli reket u ruke, a za to sam morao da igram na određenom nivou. Nije baš kao da izlazim na teren u kostimu klovna sa namerom da pravim cirkus. Igrao sam na tradicionalni način i osvajao velike titule. Sada mislim da sam u stanju da privučem drugu vrstu navijača, što je pozitivno", zaključio je australijski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: