Medvedev objasnio zašto je "u pomoć" pozvao Đokovića, a ne Federera i Nadala

Ruski teniser Danil Medvedev je na konferenciji za novinare prokomentarisao svog govor po završetku susreta sa Feliksom Ože-Aljasimom.

Izvor: MT

Sreda, 26.01.2022.

16:25

Medvedev objasnio zašto je
EPA-EFE/DEAN LEWINS

On je Kanađanina savladao posle preokreta, pet setova i gotovo pet sati tenisa.

Imao je dva seta zaostatka, suočavao se u trećem periodu sa meč loptom, a na terenu je objasnio šta mu je u tim trenucima prolazilo kroz glavu.

Kazao je da je pokušao da razmišlja kao Novak Đoković, na šta je publika u Melburnu reagovao zvižducima.

"Još uvek sam mlad i moram da radim najbolje što mogu. Istina, Rafa i Rodžer su to uradili mnogo puta. Ali ja sam igrao više puta protiv Novaka. Kada sam postao dobar, Rafa i Rodžer su malo-malo bili povređeni, tako da sam više igrao sa Novakom, trenirao kad sam bio mlađi, neke pobeđivao, neke gubio. Gledao sam neke mečeve na Grend slemovima kada sa vraća iz zaostatka od 0-2, kao protiv Cicipasa ili Musetija na Rolan Garosu. Bio sam u toj situaciji sada, nisam imao samopouzdanja. I pitao sam se šta bi uradili najbolji igrači na svetu u tom trenutku? Još uvek sam mlad, daleko od toliko Grend slem titula. Rekao sam sebi: Budi kao Novak, pokaži mu da si bolji. Ne funkcioniše to baš svaki put. Imao je meč poen. Pogodio sam prvi servis. Moglo je da se desi da napravim duplu grešku i onda sve ovo ne bi funkcionisalo. Ovoga puta je uspelo", rekao je Medvedev.

Medvedev se trudio da bude iskren u svom govoru.

"Zviždali su. Pokušavam da budem iskren. Ponekad ne mogu da pričam baš sve jer živimo u takvom vremenu u kojem ne možeš da kažeš baš sve što misliš. Probao sam da budem iskren sa njima, da im kažem kako sam se osećao. Volim iskrenost", istakao je Rus.

Igraće protiv Stefanosa Cicipasa u polufinalu, u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: