Švjontek: Nadal je klasa, legenda

Poljska teniserka Iga Švjontek stigla je do polufinala Australijan opena.

Izvor: SS

Sreda, 26.01.2022.

11:20

Švjontek: Nadal je klasa, legenda
Foto: Profimedia

Ona je u četvrtfinalu bila bolja od Kaje Kanepi posle preokreta rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:3).

Švjontek se plasirala i polufinale Australijan opena pošto je pobedila Kaju Kanepi iz Estonije sa 4:6, 7:6 (2), 6:3.

"Osećam se neverovatno. Ponosna sam na sebe, pogotovo posle ovakvog meča. Vratila sam se posle izgubljenog prvog seta i to je nešto novo za mene“, rekla je Švjontek.

Ona je veliki ljubitelj Rafaela Nadala, pa je posle meča jedno od pitanja bilo upućeno i na temu igara Španca na prvom grend slemu.

"Pozdravili smo se pre dva dana… To je bilo inspirišuće. Gledala sam svaki njegov meč, osim onog juče. Mada sam odgledala peti set. Vidi se da je on čista klasa, legenda. Zanimljivo je gledati ga. Uživam u njegovim mečevima, ne samo kao teniserka, već i kao navijačica“,
poručila je Švjontek.

Poljakinja će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Danijel Kolins, dok će Nadal u muškom singl polufinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: