Medvedev kao Feniks sa Feliksom: Od 0-2 do 3-2 za polufinale!

Ruski teniser Danil Medvedev posle velikog preokreta u pet setova eliminisao je Feliksa Ože-Alijasima za polufinale Australijan opena.

Izvor: MS

Sreda, 26.01.2022.

08:30

Medvedev kao Feniks sa Feliksom: Od 0-2 do 3-2 za polufinale!
AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Prvi nosilac turnira je za četiri i 42 minuta igre slavio posle dva seta zaostatka – 6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, 6:4.

Mladi Kanađanin je bio na pragu trijumfa karijere, kojim bi produžio mandat Novaka Đokovića na čelu ATP liste, imao je i meč loptu u četvrtom setu, ali to je bilo dovoljno da se zaustavi Medvedev.

Uprkos tome što je tonuo u dva seta, a Feliks igrao kao u transu, svetski broj dva se izdigao poput Feniksa i prošao dalje kada su skoro svi videli njegov pad.

Za mesto u novom finalu u Melburnu, gde je prošle godine poražen od Đokovića boriće se sa Stefanosom Cicipasom, koji je prethodno u tri seta izbacio Janika Sinera.

I zadao novi težak udarac Ože-Alijasimu, nakon što ga je četvrti put savladao iz isto toliko susreta, među kojima je i polufinale na prošlogodišnjem US openu. Meč su obojica otvorili vrlo sigurno na svojim servisima, sve do 11. gema kada je Kanađanin napravio brejk, međutim već u narednom ga je izgubio i činilo se da će Rus preokrenuti.

Međutim, u taj-brejku je napravio čak dve duple servis greške i Feliks je došao do vođstva u setovima.

Takav epilog mu je dao krilo, skroz se opustio i "produžio ruku", pogađajući linije, dok je Medvedev uglavnom bio rezervisan.

Oteo mu je gem već na prvom servisu Medvedeva i lako ga očuvao do kraja seta, bez da je favorizovani rival ijednom zapretio za 2:0.
AP Photo/Hamish Blair/Tanjug
U trećem setu sličan razvoj događaja kao u prvom.

Ože-Alijasim je u dva gema zapretio, propustio i brejk loptu, ali nijedan nije napravio razliku sve do taj-brejka kada je moralo da se reši.

A tamo, već posle tri poena i mini brejka Medvedeva usledio je prekid zbog kiše i pauza sve dok se ne zatvori krov.

Ona nije omela prvog nosioca turnira, pojačao je ritam i stigao do seta unevši dramu.

Istim ritmom su nastavili dalje, teško se dolazilo kamoli i do brejk lopti, zahvaljujući odličnim servisima, sve do devetog gema kada je Feliks morao da je spasava, da bi u narednom mogao da reši.

Imao je meč loptu, propustio je i tu je prelomljen meč, jer je usledio brejk Rusa i novi zaokret u meču.
U petom setu bilo je vidljivo da je Ože-Alijasim na izdisaju snage, za razliku od Moskovljanina, koji je dodao gas, pregurao najveći pritisak kad je spasao dve vezane brejk lopte i otišao dalje.

Da nastavi da sanja titulu na "Ozi openu".

Meč Medvedeva i Ože-Alijasima pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: