Nadal: Nije me previše iznenadio poraz Zvereva

Rafael Nadal se plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 23.01.2022.

09:40

Nadal: Nije me previše iznenadio poraz Zvereva
Foto: Profimedia

On je u tri seta pobedio Francuza Adrijana Manarina, 7:6 (14), 6:2, 6:2.

Nadal je još jednom delovao sigurno, pokazujući da je jedan od glavnih favorita za titulu.

Prvi set je trajao 84 minuta, a u taj-brejku su odigrali 30 poena.

"Igrao sam par dugih taj-brejkova, ali ovaj je bio sasvim lud, obojica smo imali šanse. Imao sam sreće da ga na kraju osviojim. Mislim da smo polovinu meča igrali taj-brejk", našalio se Nadal.

Pohvalio je i Manarina koji je imao očiglednih problema sa povredom.

"Igrao je na vrlo visokom nivou, bilo je jako teško kontrolisati njegove lopte. Išle su brzo, teško je bilo čitati mu servis, dobro je otvarao teren, bilo je teško uzvraćati. Počeo sam bolje da riterniram u sredinu na drugi servis i tu sam stekao prednost. Igrao je odlično. Kad pobedite Karaceva, ili Hurkača u tri seta, to je tako jer je igrao dobro, zar ne?", poručio je Rafa.

Njegov rival u četvrtfinalu je Kanađanin Denis Šapovalov, koji je u Kanadi pobedio Nadala 2017.

"Taj meč je bio težak, sećam se jer sam tada igrao za mesto broj jedan. Igrao je sjajno, bio je tada jako mlad i igrao je sa neverovatnim intenzitetom, udarao fantastično. Svi znaju da jedan od igrača sa najvećim potencijalom na Turu. Posle toga sam rekao da će on biti višestruki grend slem šampion. I dalje mislim da je u stanju da napredujem. Ima mnogo dobrog u njegovoj igri, rezultati to pokazuju. Kada igra dobro, teško ga je zaustaviti. Svakako će biti teško. Ali tako je u četvrtfinalu. Pokušaću da dam najbolje, da igram na najvišem nivou ako želim da idem dalje. Uzbuđen sam, nisam pre nekoliko nedelja očekivao da budem tu", priznao je Španac.

Kaže da ga i nije iznenadio poraz Aleksandera Zvereva.

Nije me iznenadilo mnogo. Bio je favorit zbog renkinga, ali ne tako jasan favorit. Svi znaju koliko je Denis dobar kada igra odlično. Nismo možda očekivali pobedu u tri seta, ali to se dogodilo. Nisam gledao meč, ali Denis je svakako bio dobar. Ne znam je li Saša igrao dobro ili ne, ali dobiti ga u tri seta, to ukazuje da je Šapovalov igrao dobro, zar ne?", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: