Zverev "počišćen" sa Australijan opena

Kanadski teniser Denis Šapovalov savladao je Aleksandera Zvereva 6:3, 7:6(5), 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: MT

Nedelja, 23.01.2022.

07:55

Zverev
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Trenutno 14. igrač sveta izbacio je trećeg na ATP listi i obezbedio svoje mesto među najboljih osam u Melburnu, prvi put u karijeri.

Zverev je bio favorit u ovom duelu, kako zbog forme, tako i zbog boljeg međusobnog skora, međutim, to ništa na kraju nije značilo.

Šapovalov je igrao svoj prepoznatljiv tenis, beskompromisan, napadački, sa snažnim forhendima i servisima.

Imao je takođe skoro duplo veći broj vinera, uz neznatno više neiznuđenih grešaka, što nije imalo uticaja na krajnjih ishod.

Šapovalov je do prvog seta stigao zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, a sličan scenario najavljen je i u drugom setu.

Ipak, Zverev se nije dao, uzvratio je sa dva brejka, međutim, u gemu u kojem je servira za set poklekao je.

Šapovalov je drugi period rešio u svoju korist posle odlično odigranog taj-breka, a sa takvom igrom nastavio je u trećem, napravivši ključni brejk u drugom gemu.

Nije davao šanse Zverevu da se vrati, te je na kraju uspeo da zakaže četvrtfinalni okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: