Švjontek lako do osmine finala

Deveta igračica sveta Iga Švjontek plasirala se u osminu finala Australijan opena bez većih problema.

Izvor:

Subota, 22.01.2022.

11:27

Švjontek lako do osmine finala
EPA/DEAN LEWINS

Poljakinja je za nešto više od sat i po vremena bila bolja od Darije Kasatkine 2:0.

Po setovima je bilo 6:2, 6:3.

Ruskinja je već u drugom servis gemu protivnice imala priliku za brejk, ali ne samo da je nije iskoristila nego je stigla ekspresna kazna sa druge strane.

Imala je potom dve prilike na 4:2 da se vrati, ali smo videli identičan scenario. Najpre je njih propustila, da bi potom već u narednom izgubila servis gem.

Na isti način se odvijao i drugi set. Kasatkina najpre propusti brejk prilike, da bi ih već u narednom iskoristila Švjontekova. Kada se pogleda krajnja statistika Poljakinja je spasila osam od devet prilika za brejk protivnice i zasluženo se plasirala dalje.

Nju će u narednoj rundi sačekati bolja iz duela Sorane Kirstee i Anastasije Pavljučenkove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: