Ože-Alijasim "počistio" Britanca

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim plasirao se u osminu finala Australijan opena.

Izvor:

Subota, 22.01.2022.

09:20

Ože-Alijasim
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

On je za nešto manje od dva sata igre bio ubedljiv protiv Britanca Danijela Evansa 3:0.

Po setovima je bilo 6:4, 6:1, 6:1.

Evans se držao i verovatno bio i bolji igrač do pred kraj prvog seta. U dva gema je imao po brejk priliku koju nije iskoristio, ali je zato jeste Kanađanin i to u odlučujućem gemu.

Posle toga je usledio raspad igre 24. igrača sveta. Kada pogledamo sveukuono Ože-Alijasim je zasluženi pobednik. Imao je čak 91 odsto osvojenih poena nakon prvog servisa u odnosu na protivnikovih 60, a 17 asova je samo po sebi bilo dovoljno da napravi razliku s obzirom na to da je protivnik imao samo jedan.

Razlika između tenisera se povećava kada pogledamo odnos vinera. Na 40 Kanađanina, Evans je uzvratio sa samo 10. Istina, Ože-Alijasim je imao i dve greške više, ali to kao posledica napadačke igre nije bilo dovoljno da se snage ujednače.

Devetog tenisera sveta u narednoj rundi očekuje bolji iz duela Marina Čilića i Andreja Rubljova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: