Kecmanović "počistio" Amerikanca!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Australijan opena.

Izvor:

Sreda, 19.01.2022.

05:23

Kecmanović
Foto: Profimedia

Kecmanović je savladao američkog tenisera Tomija Pola posle tri odigrana seta – 7:6 (9:7), 7:5, 7:6 (10:8).

Miomir je tako prošao prva dva kola bez izgubljenog seta i sada ga očekuje duel sa italijanskim teniserom Lorencom Sonegom.

Tomi Pol bio je izraziti favorit protiv Kecmanovića u drugom kolu, ali je srpski teniser pokazao da uloga favorita na papiru ne znači ništa.

Kecmanović je od starta bio odličan na riternu prilikom servisa Pola i to mu se rano isplatilo, pošto je napravio brejk u petom gemu za 3:2 i potvrdio ga u narednom za 4:2.

Imao je Kecmanović 4:2 i 0:30 na servis Pola i priliku da sve reši, ali je Amerikanac dobrim servisima preokrenuo gem, a zatim i iskoristio loš servis gem srpskog tenisera i vratio brejk, pa je došao do izjednačenja.

Uzbuđenja više nije bilo do kraja seta i otišlo se u taj-brejk.
EPA-EFE/JASON O'BRIEN
Prvi je u taj-brejku popustio Miomir, a Pol je napravio mini-brejk za 4:3, ali je Kecmanović odmah uzvratio. Pol je iskoristio svoj servis i onda napravio brejk i poveo 6:4, pa je imao dve set lopte.

Prvu je neutralisao Kecmanović na svoj servis, nakon čega je uspeo da neutrališe i drugu na servis Pola i izjednači na 6:6. Spasao je još jednu set loptu pri rezultatu 7:6 i od tada osvojio naredna tri poena i na 8:7 napravio mini-brejk kojim završava set i dobija taj-brejk 9:7.

Na startu drugog seta videli smo neverovatan gem koji je trajao 14 minuta.

Pol je igrao sjajno, Kecmanović se mučio, uspeo da spasi tri brejk lopte, ali ne i četvrtu i Amerikanac pravi brejk i potvrđuje ga za 0:2.

Ipak, vraća se odmah Miomir i vraća brejk, pa dolazi do vođstva od 3:2 posle tri vezana osvojena gema u drugom setu.
Foto: Profimedia
Pri rezultatu 5:4 u drugom setu na servis Pola propušta brejk i set loptu, a onda se jedva izvukao pri rezultatu 5:5 i spasao čak četiri brejk lopte protiv agresivnog Pola. I to je bio još jedan maratonski gem, koji je trajao 11 minuta.

I onda pri rezultatu 6:5 – masterklas. Perfektan je bio na riternu Kecmanović, propustio je prvu brejk i set loptu, ali drugu nije i fantastičnim riternom završio drugi set, koji dobija 7:5.

U trećem setu – Kecmanović je pri rezultatu 3:2 propustio brejk loptu koja je mogla da reši meč, a osim toga, obojica su bili izuzetno sigurni u svojim servis gemovima.

Pri rezultatu 5:5, Kecmanović je prokockao dve gem lopte i Pol je došao do brejk lopte, koju je srpski teniser uspeo da dobrim servisom neutrališe i osvoji gem, pa je Amerikanac opet servirao za ostanak u meču.

Otišlo se u taj-brejk, gde je Kecmanović odmah pretrpeo mini-brejk, ali se odmah i vratio na 2:2. Mini-brejk je pretrpeo pri rezultatu 5:5 i Pol je imao set loptu na svoj servis, ali je to spasao Kecmanović, kao i pri rezultatu 7:8 na svoj servis.

Preokrenuo je taj-brejk, došao do 9:8 i napravio mini-brejk koji mu je doneo trijumf u taj-brejku od 10:8 i veliku pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: