Hrvatski trener napustio Australiju: Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne

Hrvatski teniski trener Filip Serdarušić proteran je iz Australije iako je u istu ušao sa medicinskim izuzećem.

Izvor:

Subota, 15.01.2022.

08:40

Hrvatski trener napustio Australiju:  Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne
EPA/DIEGO FEDELE

Nije vakcinisan, ali je preležao koronu, te je na konto toga dobio izuzeće poput Novaka Đokovića kog i krivi za situaciju u kojoj se našao.

"Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam vakcinisan, ali u oktobru sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitiela posla Teniskom savezu Australije koji je to prosledio lekarima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, a mejl mi je stigao, mislim, 10. decembra", izjavio je Serdarušić.

Međutim, sve se komplikuje dolaskom najboljeg tenisera sveta u Australiju.

"Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigracionog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata Nina, trebalo je da se do 17 sati pojavim tamo", nastavlja u razgovoru za "Sport Klub" i dodaje:

"Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao sa igračima i imao dve mogućnosti: da odem kući legalnim putem ili da se ponovno aplicira za vizu. Odlučio sam da se pokupim jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Renatu Voračovu i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo", zaključio je Serdarušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: