Zverev brani Đokovića: Nećemo zbog ovoga da kažemo da nije najveći ikada

Nemački teniser Aleksandar Zverev stao je u odbranu Novaka Đokovića.

Izvor:

Subota, 15.01.2022.

08:36

Zverev brani Đokovića: Nećemo zbog ovoga da kažemo da nije najveći ikada
Foto: Profimedia

Zverev se čuo sa Novakom i smatra da se neko drugi našao u ovoj situaciji, da ne bi bila tolika drama.

Bez Đokovića na turniru, ne bi bilo izrazitog favorita.

"Očigledno. Novak je na svakom turniru glavni favorit, pogotovo ovde gde mu odgovara podloga i gde je trijumfovao devet puta. U Melburnu smo dobre rezultate i dobre igre prikazali Medvedev, Cicipas i ja, a i Rafa je na dobrom nivou, trenirao sam sa njim. Ima dosta tenisera koji mogu da iznenade ovde i dođu do titule", kaže Zverev.

O situaciji Novaka Đokovića.

"Ne znam kako navijači razmišljaju. Što se mene tiče, on je jedan od najvećih sportista ikada. Osvojio je 20 Grend slemova, ima najviše nedelja na prvom mestu, osvojio je najviše Mastersa. On je jedan od najboljih sportista ikada, nema sumnje. Ovo nije dobra situacija za njega. Ali, ne možemo zbog toga da dovodimo u pitanje to da je jedan od najboljih svih vremena", rekao je Nemac.

Da li je pričao sa Đokovićem?

"Pričali smo jedan dan i poslao sam mu podršku. Njegov telefon je sada verovatno isključen. Nisam uspeo sinoć da se čujem sa njim. Svi smo mislili da će igrati. Nadam se da će se izboriti sa ovim".

Strani mediji i navijači napadaju Đokovića...

"Ne znamo još sve 100%. Imao je vizu, zar ne? Ne verujem da bi doputovao ovde da je znao da ne može da igra. To što je on Novak Đoković, tera ljude da misle da je on imao poseban tretman. Ne znam mnogo o ovome, ali znam da da je to bio neko drugi, ne bi bila ovolika drama. Neću da komentarišem dalje jer nisam političar, došao sam ovde samo da igram", zaključio je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: