Subota, 29.01.2022.

08:23

Hrvatska dobila šampionku Australijan opena

Dobili smo prvog šampiona Australijan opena.

Izvor: MS

Hrvatska dobila šampionku Australijan opena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 2 godine

Monika Seles svetski broj 1
Jelena Dokic svetski broj 1
Ana Ivanovic svetski broj 1
Jelena Jankovic svetski broj 1
Nenad Zimonjic svetski broj 1 u dublu
Novak Djokovic

drago

pre 2 godine

Svaka čast Petri, velika je stvar sa tek navršenih 16 osvojiti GS i biti broj 1!
Gledajući bivse juniorske sampionke koje su postale top 5 ili broj 1 u profi tenisu većina ih je osvajale titule sa 16. Tako sa je Petra pravi kalibar, samo da bude zdravlja.
Osvojila je i Orange Bowl prošli mjesec tako da je vrijeme da se skroz prebaci ma profi tenis.
Sretno joj bilo.

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

@jabre

pre 2 godine

Ono kada gomila Hrvata, i što je još interesantnije Hrvatica, navali na sprski sajt, da sebi samima dokažu nedokazivo :-D

Ineče da primetim i ja… Vrh fotka! :-D

Zvezdan

pre 2 godine

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupa Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?
(leptirica, 29. januar 2022 22:44)

Monika je srpska drzavljanka koja je nastupala za SRJ posle raspada SFRJ, a Srbija je pravna naslednica SRJ. Isto kao sto ispod Zvezdinog imena na sajtu UEFA stoji srpska zastava. Vama bas tesko dopire do mozga.

leptirica

pre 2 godine

@leotirica, Dodig je rođen i odrastao u BiH tako da tvojom logikom za Moniku on nije Hrvat.
(Tutankamon, 29. januar 2022 21:20)

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupao za Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?

Zvezdan

pre 2 godine

Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.
(Joc@, 29. januar 2022 19:40)


I ja isto kazem kad Hrvati kazu za Teslu da je Hrvat. Inace, to je odluka MOK-a da se Srbija pravna naslednica medalja. Zali se Strazburu.

Joc@

pre 2 godine

@Jovan
Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.

Mina

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske.
(tenis, 29. januar 2022 11:12)

Sve je tacno. I Srbija i Hrvatska su veoma uspesne u tenisu s tim sto mislim da je Srbija pre desetak godina bila mnogo mocnija nego sada kada su tu bili Ana,Jelena,Zimonjic a da je sada Hrvatska u boljem polozaju i to je to.

leptirica

pre 2 godine

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Tužni, to sto netko prisvaja trofeje SFRJ je samo po sebi jadno. Primjer ti je da vam se pod najboljeg strijelca Srbije svih vremena vodio Stjepan Bobek, Hrvat rođen u Zagrebu, koji nikad nije igrao za Srbiju. Igrao je za Jugoslaviju i NDH, za Srbiju nikad. Alo trenutno drugi najbolji strijelac Srbije, službeno je Hrvat koji je igrao za NDH. Monika je uzela Američko državljanstvo i igrala pod njihovom zastavom, pod Srpskom nikad nije osvojila ništa, a mogla je. Dodikovih 6 GS koje spominjem nisu juniorski ali kad ti ego neda da provjeriš ispadaš glup i tu priča završava. Samo sa prošle olimpijade Hrvatska je donijela zlato i srebro u tenisu, Srbija unatoč Novaku, ništa. Na prošlom Davis Cup-u je pobijedila Hrvatska, unatoč Novaku.

Nemanja

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

Svi znamo da je Monika bila Madjarica, ali igrala je pod zastavom Jugoslavije, rodjena u Novom Sadu i tako dalje a sa vama raspravljati o Nikoli Tesli stvarno ne treba

Nikola

pre 2 godine

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Mene je pre nerviralo to sto su se svi uspesi Jugoslavije pripisivali nama zvanicno, ali onda sam bas to shvatio, oni su izasli iz drzave kao i ostali a ne mi, tako da je sasvim pravedno da smo mi naslednici. I plus sto smo bili najveci i najbrojniji.

siime

pre 2 godine

kao sto sam neki dan komentiro,,,Djole je zakon,,,al cim on prestane igrati,,vi tenis vise necete pratiti,,daleko ste vi od teniske nacije ,,bez uvrede

Malina

pre 2 godine

Opet ruzni komentari sa obe strane! Svaka cast ovoj mladoj devojci. Nije sve takmicenje izmedju Srbije i Hrvatske, nismo vise u istoj drazvi, nemamo nikakve veze jedno sa drugim i nadam se da ce mladje generacije to shvatiti i zaboraviti ovu opsesiju.

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..
(pierre, 29. januar 2022 14:08)

Dragi Pierre, to sam i napisala. Iz kršćanstva do katoličanstva put je od 300 godina.
A i ovaj što se iščuđava imenu Petar, pa imali ste 2 kralja s tim njemačkim imenom, Pericu I, koji je sa cijelom vojskom pobjegao na otok Krf i Pericu II, koji je sa svim zlatom pobjegao na otok Britaniju. Oba su ostavila svoj narod bez zaštite. Ako postoji Perica 3. taj ne zna niti srpski niti koji je njegov narod.

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

ja

pre 2 godine

Кад омладинци Србије освоје титуле у фудбалу онда су то небитне титуле али кад то они ураде онда је то јако битно, само се хвалоспеви нижу. То се зове лицемерство.

pierre

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..

zg232

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.
(zg232, 29. januar 2022 14

Ha ha ha lijevi strucnjak sa ne zavrsenom srednjom. Ajde bre pali polusvetu. Zar nemate dovoljno portala na tom izmisljenom rogobatnom jeziku?

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Stvarno bi, u najmanju ruku, trebalo da se najezis zbog te gluposti i mraka u glavi.

:D

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

A šta je bio sv. Petar Njemac?

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.

Dejan

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!

zg232

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.
(Skeptik, 29. januar 2022 11:39)

Mi imamo tzv. Sportsku gimnaziju, koja se prilagođava sportašima. Ispite polažu kada imaju vremena, npr. ljeti, dok druge škole su na odmoru i dosta nastave je online, snimljena je i može se naknadno pogledati. Npr. danas Petra ide u isti razred s nekim skijašem i imaju npr. hrvatski, matematiku i povijest. On je u Japanu, ona u Australiji, a neki treći dječak ili djevojčica su u SAD ili Italiji. Preko dana imaju natjecanja, kada imaju vremena, danas, za vikend ili za mjesec dana, pogledati će današnja predavanja. Ispit će prijaviti kada to njima bude povoljno.

Srednja škola još nije obvezna, ali ne znam da i jedno dijete je ne pohađa.

Jovan

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Slažem se da je Srbija jedini nasljednik Jugoslavije. Zato imate ceste na razini Uzbekistana, namjanje pismenih i završene osnovno po glavi stanovnika, veliku rupu od 350 godina bez kulture, književnosti, obilježja vlasti i naroda, a slavite sveca koji je sam sebe proglasio svetim. Čestitke Đokoviću, najboljem igraču tog sporta ikad, čovjeku kojk je duhovan, vege, potpuno drugačiji od većine komentatora koji vole naglašavati svoje veliko S, a vjerojatno zbog masti ne može ni potrčati. Preći Dunav na zapad sigurno ;)…

Ivan iz Hrvatske

pre 2 godine

Dakle dijete od 16 godina uzme juniorski Grand Slam, a od prvog komentara traju prepucavanja, broje se medalje i trofeji. Pa da li ste vi normalni?

zg232

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

Mi smo uvijek imali samostalnost i naš Sabor. Vi ste 500 godina krasili Ćele kulu i nigdje vas nije bilo. Albano-crnogorac Karađorđe diže vam ustanak nakon 400 godina muka srbijanske nacije.

Dok smo mi igrali tenis i dok nam je copavi Vuk Karadžić krao gramatiku, vi niste znali niti kako vam se nacija zove.

Knjigicu u ruke i nešto naučite.

Trener

pre 2 godine

Čestitke na velikom uspijehu. Vidim u komentarima sve šampion do šampiona, sve osvajači juniorskih Grand slam turnira.

Svakako da ovo nije seniorski tenis, da je ovo neusporedivo sa najboljim svih vremena Novakom, čak ni s RG Ive Majoli, ali svakako je fwnomenalan rezultat.

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

Skeptik

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.

hihihi

pre 2 godine

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

A za vašu istoriju znamo i to da su Dinosauri nastali od Srba.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.
(leptirica, 29. januar 2022 10:24

Ne razumem nepismeni jezik, moraš naučiti pravopis ili naći nekog prevodioca za ovo nemušto pisanje...

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.

tenis

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske. što se tiče ove male, ona je veliki potencijal, po meni veći nego Konjuh i Vekić, ali još je premlada za neki sud koliko može u seniorkama? jedno je sigurno, mala ima vrhunski start, s 6 godina je počela igrat tenis, s 16 osvojila orangle bowl u single i paru, i AO. 1 je juniorka svijeta, i iako to samo po sebi u tom uzrastu ne govori puno, mislim da će ova mala biti prava stvar, za razliku od Ćorića i Konjuh koji su isto osvojili juniorski US open, i onda u seniorima nestali, doduše tu je bilo i ozljeda i svega, ali s obzirom na potencijal i Konjuh i Ćorić su mogli do sad imati GS. a nisu, jednostavno trebaju se poklopit neke stvari, ali koliko čujem ova mala igra ofanzivan tenis, igra agresivno dok je recimo Ćorić više pimpler, lošija verzija Novaka, kao što je Dimitrov bio lošija verzija Federera, a to znači da neće ni kad ozdravi osvojit tucet GS, volio bih da se varam ali već je prešo granicu za to kad je morao osvojit nešto. a ova mala će biti dobra, a koliko vidjet ćemo.

Realni10

pre 2 godine

Tko god pogleda dosadašnje pobjednike juniorskih GS vidi se da nitko od njih nije napravio zavidnu karijeru! Dakle,ovo nije nikakav pokazatelj nečega velikog u budućnosti.

leptirica

pre 2 godine

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.

H2H

pre 2 godine

Pre svega čestitke ovoj devojčici, nadam se da će joj prelaz u seniore biti takođe uspešan. S druge strane treba reći da Hrvatska zaista ima kontinuitet dobrih rezultata u tenisu, ali čemu nipodaštavanje Srbije od strane susjeda. Valjda su Nikola Jovanović, Boba Živojinović. Monika Seleš i dr., naučili da igraju tenis u Srbiji. Treba naglasiti da je Srbija u jednom momentu imala prvog, osmog i dvanaestog igrača na svetu, a da su Ana I jelena bile prva i druga na wta listi, pa malo li je.Đokovića ne treba ni spominjati, njegove uspehe na ovim prostorima verovatno niko i nikada neče ponviti. Trenutno Srbija u prvih pedeset ima četiri igrača, a s tim može malo nacija da se pohvali. I slažem se da mi u Srbiji lako zaboravljamo uspehe i priznajemo samo šampione i prva mesta, i šta da se radi, takvi smo...

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Pa ti nemoj dolaziti na srpske sajtove , čitaj komentare tvojih ostrašćenih Hrvata na indeksu ili hrt sajtu. Toliko!!!

Realni10

pre 2 godine

Pa u 200 godina Hrvati neće dostići svi zajedno titule samo jednog Đokovića! Koliko znam i Tipsarević,Jelena Janković su također osvajali juniorske GS dok Nole nije,tako da ovo nije pokazatelj ama baš ničega!

Tunac

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Radije biram da imamo stalni kontinuitet i tradiciju top 10 igrača za idućih 100 godina, gdje bi se eventualno osvojio i poneki GS, nego da imam jednog superiornog igrača koji osvoji sve živo i onda narednih 100 godina suša u državi...a živim od prisjećanja na davne uspjehe i zašto ih više nema.

leptirica

pre 2 godine

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.
(jova, 29. januar 2022 09:45)

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Ti ostani pri domobranskim sajtovima pa tamo veličajte kako Srbe treba staviti na vrbe. Toliko!!!

jova

pre 2 godine

Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Koja dva GS sampiona?Marin Cilic je rodjen u BiH.To sto nosi drugi dres je posebna prica i nema bas vezu sa tvojim prethodnim tekstom u kome velicas iskljucivo Hrvatsku.

Tunac

pre 2 godine

Bravo za curu, ali ne treba prerano poletiti, treba nastaviti u tom ritmu i dalje. Imali smo i Anu Konjuh koja je bila top prospekt pa ništa, Borna Ćorić je isto bio prospekt da bude top 5 danas sutra, sa 17 godina Nadala pobijedio, s 20 godina i Federera...al ništa

zg232

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Zapravo, vrijede više. U 100 godina tenisa u Hrvatskoj, uvijek je nekoliko njih bilo pri vrhu. To je uspjeh za malu zemlju. Kada Nole ode u mirovinu, tko će igrati za Srbiju. I Tipsa i ostali bi mogli s Nolom u mirovinu.

Mario

pre 2 godine

@Heroes
Naravno, pojedinac kakav se verovatno vise nikada nece pojaviti. Ali govorim o sistemskom uredjenju, gde se ulaze u tenis non stop. U Srbiji se nazalost nece ploviti na talasima Novakovog uspeha, tenis se nece trenirati kod vas za 10 g. Mada su i ovi vasi sada u top 100 klasa, ali koliko ne znate tenis i nikad ga niste znali vidi se bas po tome da nipodastavate te momke. Znate li vi koji je uspeh biti u 30 kao Krajinovic, a decko vam nema nikakvu podrsku od vas?

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!

M

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat

Đes bijo 91?

pre 2 godine

Mario

Zaboravio si na punčeca i paladu koji su bili visestruki polufinalisti gs turnira jos u 30-ima, plus pilica i franulovica koji su takodjer bili top igraci.
Hr ima gotovo 100godisnju tenisku tradiciju i kontinuitet.

mich

pre 2 godine

Mario

I onda se pojavi Novak Djokovic i "poken. a" se na celu vasi istoriju, uzme 20 GS, obori sve moguce rekorde i pokaze vam koliko ste mali i izkomoleksirani...
Cuj juniorska sampiona ka, pa bar 10 takvih imamo minimum...

Urke

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21)

Ma to si klasicna prozivanja , za mene sale . Boli mene uvo da l je Modric ili Subasic Srbin. Igraju za Hrvatsku i za mene su Hrvati.

prvi i pravi "realno"

pre 2 godine

Ali slika... aaahahahaha
(Da da, 29. januar 2022 08:23)

Šta je smešno? Baš je lepa i slatkiš. Uživajmo u lepim stvarima, dosta stalno provokacije i jedni i drugi.

Nino

pre 2 godine

Zaboravili su najbitniji detalj. Cura je 1.na Svjetskoj rang listi juniora, osvojila je AO sa pola gasa, a ima samo 16 godina. Nebo je granica.....

Mario

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.

Mario

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.

Ivan iz Hrvatske

pre 2 godine

Dakle dijete od 16 godina uzme juniorski Grand Slam, a od prvog komentara traju prepucavanja, broje se medalje i trofeji. Pa da li ste vi normalni?

Đes bijo 91?

pre 2 godine

Mario

Zaboravio si na punčeca i paladu koji su bili visestruki polufinalisti gs turnira jos u 30-ima, plus pilica i franulovica koji su takodjer bili top igraci.
Hr ima gotovo 100godisnju tenisku tradiciju i kontinuitet.

Nino

pre 2 godine

Zaboravili su najbitniji detalj. Cura je 1.na Svjetskoj rang listi juniora, osvojila je AO sa pola gasa, a ima samo 16 godina. Nebo je granica.....

M

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat

Tunac

pre 2 godine

Bravo za curu, ali ne treba prerano poletiti, treba nastaviti u tom ritmu i dalje. Imali smo i Anu Konjuh koja je bila top prospekt pa ništa, Borna Ćorić je isto bio prospekt da bude top 5 danas sutra, sa 17 godina Nadala pobijedio, s 20 godina i Federera...al ništa

zg232

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Zapravo, vrijede više. U 100 godina tenisa u Hrvatskoj, uvijek je nekoliko njih bilo pri vrhu. To je uspjeh za malu zemlju. Kada Nole ode u mirovinu, tko će igrati za Srbiju. I Tipsa i ostali bi mogli s Nolom u mirovinu.

zg232

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

Mi smo uvijek imali samostalnost i naš Sabor. Vi ste 500 godina krasili Ćele kulu i nigdje vas nije bilo. Albano-crnogorac Karađorđe diže vam ustanak nakon 400 godina muka srbijanske nacije.

Dok smo mi igrali tenis i dok nam je copavi Vuk Karadžić krao gramatiku, vi niste znali niti kako vam se nacija zove.

Knjigicu u ruke i nešto naučite.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!

hihihi

pre 2 godine

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

A za vašu istoriju znamo i to da su Dinosauri nastali od Srba.

Mario

pre 2 godine

@Heroes
Naravno, pojedinac kakav se verovatno vise nikada nece pojaviti. Ali govorim o sistemskom uredjenju, gde se ulaze u tenis non stop. U Srbiji se nazalost nece ploviti na talasima Novakovog uspeha, tenis se nece trenirati kod vas za 10 g. Mada su i ovi vasi sada u top 100 klasa, ali koliko ne znate tenis i nikad ga niste znali vidi se bas po tome da nipodastavate te momke. Znate li vi koji je uspeh biti u 30 kao Krajinovic, a decko vam nema nikakvu podrsku od vas?

prvi i pravi "realno"

pre 2 godine

Ali slika... aaahahahaha
(Da da, 29. januar 2022 08:23)

Šta je smešno? Baš je lepa i slatkiš. Uživajmo u lepim stvarima, dosta stalno provokacije i jedni i drugi.

leptirica

pre 2 godine

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.
(jova, 29. januar 2022 09:45)

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.

Urke

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21)

Ma to si klasicna prozivanja , za mene sale . Boli mene uvo da l je Modric ili Subasic Srbin. Igraju za Hrvatsku i za mene su Hrvati.

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

tenis

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske. što se tiče ove male, ona je veliki potencijal, po meni veći nego Konjuh i Vekić, ali još je premlada za neki sud koliko može u seniorkama? jedno je sigurno, mala ima vrhunski start, s 6 godina je počela igrat tenis, s 16 osvojila orangle bowl u single i paru, i AO. 1 je juniorka svijeta, i iako to samo po sebi u tom uzrastu ne govori puno, mislim da će ova mala biti prava stvar, za razliku od Ćorića i Konjuh koji su isto osvojili juniorski US open, i onda u seniorima nestali, doduše tu je bilo i ozljeda i svega, ali s obzirom na potencijal i Konjuh i Ćorić su mogli do sad imati GS. a nisu, jednostavno trebaju se poklopit neke stvari, ali koliko čujem ova mala igra ofanzivan tenis, igra agresivno dok je recimo Ćorić više pimpler, lošija verzija Novaka, kao što je Dimitrov bio lošija verzija Federera, a to znači da neće ni kad ozdravi osvojit tucet GS, volio bih da se varam ali već je prešo granicu za to kad je morao osvojit nešto. a ova mala će biti dobra, a koliko vidjet ćemo.

leptirica

pre 2 godine

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.

Tunac

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Radije biram da imamo stalni kontinuitet i tradiciju top 10 igrača za idućih 100 godina, gdje bi se eventualno osvojio i poneki GS, nego da imam jednog superiornog igrača koji osvoji sve živo i onda narednih 100 godina suša u državi...a živim od prisjećanja na davne uspjehe i zašto ih više nema.

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..
(pierre, 29. januar 2022 14:08)

Dragi Pierre, to sam i napisala. Iz kršćanstva do katoličanstva put je od 300 godina.
A i ovaj što se iščuđava imenu Petar, pa imali ste 2 kralja s tim njemačkim imenom, Pericu I, koji je sa cijelom vojskom pobjegao na otok Krf i Pericu II, koji je sa svim zlatom pobjegao na otok Britaniju. Oba su ostavila svoj narod bez zaštite. Ako postoji Perica 3. taj ne zna niti srpski niti koji je njegov narod.

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Stvarno bi, u najmanju ruku, trebalo da se najezis zbog te gluposti i mraka u glavi.

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.
(zg232, 29. januar 2022 14

Ha ha ha lijevi strucnjak sa ne zavrsenom srednjom. Ajde bre pali polusvetu. Zar nemate dovoljno portala na tom izmisljenom rogobatnom jeziku?

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

ja

pre 2 godine

Кад омладинци Србије освоје титуле у фудбалу онда су то небитне титуле али кад то они ураде онда је то јако битно, само се хвалоспеви нижу. То се зове лицемерство.

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Slažem se da je Srbija jedini nasljednik Jugoslavije. Zato imate ceste na razini Uzbekistana, namjanje pismenih i završene osnovno po glavi stanovnika, veliku rupu od 350 godina bez kulture, književnosti, obilježja vlasti i naroda, a slavite sveca koji je sam sebe proglasio svetim. Čestitke Đokoviću, najboljem igraču tog sporta ikad, čovjeku kojk je duhovan, vege, potpuno drugačiji od većine komentatora koji vole naglašavati svoje veliko S, a vjerojatno zbog masti ne može ni potrčati. Preći Dunav na zapad sigurno ;)…

:D

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

A šta je bio sv. Petar Njemac?

zg232

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.

H2H

pre 2 godine

Pre svega čestitke ovoj devojčici, nadam se da će joj prelaz u seniore biti takođe uspešan. S druge strane treba reći da Hrvatska zaista ima kontinuitet dobrih rezultata u tenisu, ali čemu nipodaštavanje Srbije od strane susjeda. Valjda su Nikola Jovanović, Boba Živojinović. Monika Seleš i dr., naučili da igraju tenis u Srbiji. Treba naglasiti da je Srbija u jednom momentu imala prvog, osmog i dvanaestog igrača na svetu, a da su Ana I jelena bile prva i druga na wta listi, pa malo li je.Đokovića ne treba ni spominjati, njegove uspehe na ovim prostorima verovatno niko i nikada neče ponviti. Trenutno Srbija u prvih pedeset ima četiri igrača, a s tim može malo nacija da se pohvali. I slažem se da mi u Srbiji lako zaboravljamo uspehe i priznajemo samo šampione i prva mesta, i šta da se radi, takvi smo...

leptirica

pre 2 godine

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Tužni, to sto netko prisvaja trofeje SFRJ je samo po sebi jadno. Primjer ti je da vam se pod najboljeg strijelca Srbije svih vremena vodio Stjepan Bobek, Hrvat rođen u Zagrebu, koji nikad nije igrao za Srbiju. Igrao je za Jugoslaviju i NDH, za Srbiju nikad. Alo trenutno drugi najbolji strijelac Srbije, službeno je Hrvat koji je igrao za NDH. Monika je uzela Američko državljanstvo i igrala pod njihovom zastavom, pod Srpskom nikad nije osvojila ništa, a mogla je. Dodikovih 6 GS koje spominjem nisu juniorski ali kad ti ego neda da provjeriš ispadaš glup i tu priča završava. Samo sa prošle olimpijade Hrvatska je donijela zlato i srebro u tenisu, Srbija unatoč Novaku, ništa. Na prošlom Davis Cup-u je pobijedila Hrvatska, unatoč Novaku.

Joc@

pre 2 godine

@Jovan
Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.

zg232

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.
(Skeptik, 29. januar 2022 11:39)

Mi imamo tzv. Sportsku gimnaziju, koja se prilagođava sportašima. Ispite polažu kada imaju vremena, npr. ljeti, dok druge škole su na odmoru i dosta nastave je online, snimljena je i može se naknadno pogledati. Npr. danas Petra ide u isti razred s nekim skijašem i imaju npr. hrvatski, matematiku i povijest. On je u Japanu, ona u Australiji, a neki treći dječak ili djevojčica su u SAD ili Italiji. Preko dana imaju natjecanja, kada imaju vremena, danas, za vikend ili za mjesec dana, pogledati će današnja predavanja. Ispit će prijaviti kada to njima bude povoljno.

Srednja škola još nije obvezna, ali ne znam da i jedno dijete je ne pohađa.

Malina

pre 2 godine

Opet ruzni komentari sa obe strane! Svaka cast ovoj mladoj devojci. Nije sve takmicenje izmedju Srbije i Hrvatske, nismo vise u istoj drazvi, nemamo nikakve veze jedno sa drugim i nadam se da ce mladje generacije to shvatiti i zaboraviti ovu opsesiju.

Zvezdan

pre 2 godine

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupa Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?
(leptirica, 29. januar 2022 22:44)

Monika je srpska drzavljanka koja je nastupala za SRJ posle raspada SFRJ, a Srbija je pravna naslednica SRJ. Isto kao sto ispod Zvezdinog imena na sajtu UEFA stoji srpska zastava. Vama bas tesko dopire do mozga.

@jabre

pre 2 godine

Ono kada gomila Hrvata, i što je još interesantnije Hrvatica, navali na sprski sajt, da sebi samima dokažu nedokazivo :-D

Ineče da primetim i ja… Vrh fotka! :-D

Jovan

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.

Trener

pre 2 godine

Čestitke na velikom uspijehu. Vidim u komentarima sve šampion do šampiona, sve osvajači juniorskih Grand slam turnira.

Svakako da ovo nije seniorski tenis, da je ovo neusporedivo sa najboljim svih vremena Novakom, čak ni s RG Ive Majoli, ali svakako je fwnomenalan rezultat.

siime

pre 2 godine

kao sto sam neki dan komentiro,,,Djole je zakon,,,al cim on prestane igrati,,vi tenis vise necete pratiti,,daleko ste vi od teniske nacije ,,bez uvrede

jova

pre 2 godine

Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Ti ostani pri domobranskim sajtovima pa tamo veličajte kako Srbe treba staviti na vrbe. Toliko!!!

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.
(leptirica, 29. januar 2022 10:24

Ne razumem nepismeni jezik, moraš naučiti pravopis ili naći nekog prevodioca za ovo nemušto pisanje...

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Koja dva GS sampiona?Marin Cilic je rodjen u BiH.To sto nosi drugi dres je posebna prica i nema bas vezu sa tvojim prethodnim tekstom u kome velicas iskljucivo Hrvatsku.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Pa ti nemoj dolaziti na srpske sajtove , čitaj komentare tvojih ostrašćenih Hrvata na indeksu ili hrt sajtu. Toliko!!!

Realni10

pre 2 godine

Pa u 200 godina Hrvati neće dostići svi zajedno titule samo jednog Đokovića! Koliko znam i Tipsarević,Jelena Janković su također osvajali juniorske GS dok Nole nije,tako da ovo nije pokazatelj ama baš ničega!

Mina

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske.
(tenis, 29. januar 2022 11:12)

Sve je tacno. I Srbija i Hrvatska su veoma uspesne u tenisu s tim sto mislim da je Srbija pre desetak godina bila mnogo mocnija nego sada kada su tu bili Ana,Jelena,Zimonjic a da je sada Hrvatska u boljem polozaju i to je to.

Zvezdan

pre 2 godine

Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.
(Joc@, 29. januar 2022 19:40)


I ja isto kazem kad Hrvati kazu za Teslu da je Hrvat. Inace, to je odluka MOK-a da se Srbija pravna naslednica medalja. Zali se Strazburu.

pierre

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..

mich

pre 2 godine

Mario

I onda se pojavi Novak Djokovic i "poken. a" se na celu vasi istoriju, uzme 20 GS, obori sve moguce rekorde i pokaze vam koliko ste mali i izkomoleksirani...
Cuj juniorska sampiona ka, pa bar 10 takvih imamo minimum...

Realni10

pre 2 godine

Tko god pogleda dosadašnje pobjednike juniorskih GS vidi se da nitko od njih nije napravio zavidnu karijeru! Dakle,ovo nije nikakav pokazatelj nečega velikog u budućnosti.

Nikola

pre 2 godine

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Mene je pre nerviralo to sto su se svi uspesi Jugoslavije pripisivali nama zvanicno, ali onda sam bas to shvatio, oni su izasli iz drzave kao i ostali a ne mi, tako da je sasvim pravedno da smo mi naslednici. I plus sto smo bili najveci i najbrojniji.

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

Nemanja

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

Svi znamo da je Monika bila Madjarica, ali igrala je pod zastavom Jugoslavije, rodjena u Novom Sadu i tako dalje a sa vama raspravljati o Nikoli Tesli stvarno ne treba

leptirica

pre 2 godine

@leotirica, Dodig je rođen i odrastao u BiH tako da tvojom logikom za Moniku on nije Hrvat.
(Tutankamon, 29. januar 2022 21:20)

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupao za Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?

drago

pre 2 godine

Svaka čast Petri, velika je stvar sa tek navršenih 16 osvojiti GS i biti broj 1!
Gledajući bivse juniorske sampionke koje su postale top 5 ili broj 1 u profi tenisu većina ih je osvajale titule sa 16. Tako sa je Petra pravi kalibar, samo da bude zdravlja.
Osvojila je i Orange Bowl prošli mjesec tako da je vrijeme da se skroz prebaci ma profi tenis.
Sretno joj bilo.

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.

Skeptik

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.

Miki

pre 2 godine

Monika Seles svetski broj 1
Jelena Dokic svetski broj 1
Ana Ivanovic svetski broj 1
Jelena Jankovic svetski broj 1
Nenad Zimonjic svetski broj 1 u dublu
Novak Djokovic

Dejan

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!

Mario

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.

Realni10

pre 2 godine

Pa u 200 godina Hrvati neće dostići svi zajedno titule samo jednog Đokovića! Koliko znam i Tipsarević,Jelena Janković su također osvajali juniorske GS dok Nole nije,tako da ovo nije pokazatelj ama baš ničega!

mich

pre 2 godine

Mario

I onda se pojavi Novak Djokovic i "poken. a" se na celu vasi istoriju, uzme 20 GS, obori sve moguce rekorde i pokaze vam koliko ste mali i izkomoleksirani...
Cuj juniorska sampiona ka, pa bar 10 takvih imamo minimum...

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Kakva teniska nacija. Koliko samo sampiona u raznim generacijama. Dejvis kup sa dve generacije osvojen. 2 muska Gs sampiona, 4 muska top 10 igraca. Goran drugi, Ljubo treci, Marin top 5. Ne jedan pa da kazes da je slucajno. Nikola Pilic i akademija, koji je i Srbiji doneo DC. Treneri hrvatski na celu sa Krajanom. Zenski Gs sampion, razni dubl igraci sampioni, sad Pavic i Mektic ubedljivo najjaci, Atp Umag, nekad Zagreb. Hrvatska jeste teniska nacija i to decenijama. Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Koja dva GS sampiona?Marin Cilic je rodjen u BiH.To sto nosi drugi dres je posebna prica i nema bas vezu sa tvojim prethodnim tekstom u kome velicas iskljucivo Hrvatsku.

jova

pre 2 godine

Nije slucajno, nije tu jedan igrac ili jedna generacija uspesna, ovde je sistemski uspeh. Ej, zamisli ti malu drzavu koja da 2 singl muska Gs sampiona? Pa to je cudo.
(Mario, 29. januar 2022 08:21)

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Ti ostani pri domobranskim sajtovima pa tamo veličajte kako Srbe treba staviti na vrbe. Toliko!!!

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.
(leptirica, 29. januar 2022 10:24

Ne razumem nepismeni jezik, moraš naučiti pravopis ili naći nekog prevodioca za ovo nemušto pisanje...

Jovan

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21

Pa ti nemoj dolaziti na srpske sajtove , čitaj komentare tvojih ostrašćenih Hrvata na indeksu ili hrt sajtu. Toliko!!!

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.
(zg232, 29. januar 2022 14

Ha ha ha lijevi strucnjak sa ne zavrsenom srednjom. Ajde bre pali polusvetu. Zar nemate dovoljno portala na tom izmisljenom rogobatnom jeziku?

Entropy fighter

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.

Dejan

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.

zg232

pre 2 godine

Ajde hrvatistanci palite vise odvde. Jedan GOAT vise vredi ne samo od svih vasih isprdaka od tenisera, nego cele vasa hvalisave samozadovoljne polunacije.
(Entropy fighter, 29. januar 2022 14:14)

Shit, pripadnik naroda s 2 lijeve noge napokon se hvali jednim poluhrvatom. Da nema hrvatske krvi u sebi, upornosti i radne discipline ne bi ništa postigao. Šteta je što ponekad pobijedi crnogorski gen. Taj, s kim se hvališ, nema 1 srpsku stanicu u tijelu.

Najsmiješnije mi je kada nepismeni pripadnici nacije s 2 lijeve noge tjeraju me s portala, jer ne mogu čitati pismenije i stručno potkovanije komentare od onih koji pripadnici naroda s 2 lijeve noge ostavljaju.

zg232

pre 2 godine

@Djes bio 91?

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

Mi smo uvijek imali samostalnost i naš Sabor. Vi ste 500 godina krasili Ćele kulu i nigdje vas nije bilo. Albano-crnogorac Karađorđe diže vam ustanak nakon 400 godina muka srbijanske nacije.

Dok smo mi igrali tenis i dok nam je copavi Vuk Karadžić krao gramatiku, vi niste znali niti kako vam se nacija zove.

Knjigicu u ruke i nešto naučite.

Nikola

pre 2 godine

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Mene je pre nerviralo to sto su se svi uspesi Jugoslavije pripisivali nama zvanicno, ali onda sam bas to shvatio, oni su izasli iz drzave kao i ostali a ne mi, tako da je sasvim pravedno da smo mi naslednici. I plus sto smo bili najveci i najbrojniji.

zg232

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Zapravo, vrijede više. U 100 godina tenisa u Hrvatskoj, uvijek je nekoliko njih bilo pri vrhu. To je uspjeh za malu zemlju. Kada Nole ode u mirovinu, tko će igrati za Srbiju. I Tipsa i ostali bi mogli s Nolom u mirovinu.

Realni10

pre 2 godine

Tko god pogleda dosadašnje pobjednike juniorskih GS vidi se da nitko od njih nije napravio zavidnu karijeru! Dakle,ovo nije nikakav pokazatelj nečega velikog u budućnosti.

Đes bijo 91?

pre 2 godine

Mario

Zaboravio si na punčeca i paladu koji su bili visestruki polufinalisti gs turnira jos u 30-ima, plus pilica i franulovica koji su takodjer bili top igraci.
Hr ima gotovo 100godisnju tenisku tradiciju i kontinuitet.

Nemanja

pre 2 godine

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.
(leptirica, 29. januar 2022 10:40)

Svi znamo da je Monika bila Madjarica, ali igrala je pod zastavom Jugoslavije, rodjena u Novom Sadu i tako dalje a sa vama raspravljati o Nikoli Tesli stvarno ne treba

M

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat

leptirica

pre 2 godine

Srbiji je Dejvis kup konkretno doneo Viktor Troicki, a zajedno sa njim i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović. Ako je i bio u stručnom štabu, ne znači da je bio ključni čovek u osvajanju. Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Beograd nije teritorij Hrvatske, tamo mu je rođena majka, koja se javno izjašnjava kao Hrvatica (oba roditelja su joj Hrvati). To znači nije sporno. Prvo se informirati, onda pisati. Novaka nitko ne prisvaja, čovjek je rođen u Srbiji i unatoč ocu Crnogorcu i majci Hrvatici osjeća se Srbinom i igra za Srbiju.

Zvezdan

pre 2 godine

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupa Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?
(leptirica, 29. januar 2022 22:44)

Monika je srpska drzavljanka koja je nastupala za SRJ posle raspada SFRJ, a Srbija je pravna naslednica SRJ. Isto kao sto ispod Zvezdinog imena na sajtu UEFA stoji srpska zastava. Vama bas tesko dopire do mozga.

Nino

pre 2 godine

Zaboravili su najbitniji detalj. Cura je 1.na Svjetskoj rang listi juniora, osvojila je AO sa pola gasa, a ima samo 16 godina. Nebo je granica.....

Skeptik

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.

ja

pre 2 godine

Кад омладинци Србије освоје титуле у фудбалу онда су то небитне титуле али кад то они ураде онда је то јако битно, само се хвалоспеви нижу. То се зове лицемерство.

siime

pre 2 godine

kao sto sam neki dan komentiro,,,Djole je zakon,,,al cim on prestane igrati,,vi tenis vise necete pratiti,,daleko ste vi od teniske nacije ,,bez uvrede

leptirica

pre 2 godine

Al zamisli neku drugu malu državu koja da najboljeg tenisera svih vremena (sa 20+ GS titula) I najbolju teniserku svih vremena koja je imala 9GS titula do 19 godine? To je slučajno jel? Aj slobodan si preseliti se kod tvojih Hrvata, očigledna je maliciozna poenta tvog komentara uslovljena dubokom iskompleksiranosti od Srba.
(jova, 29. januar 2022 09:45)

Sad povuci paralelu kad netko ovdje napiše da Nikola Tesla nema veze sa Hrvatskom, a ti staviš Mađaricu, koja je rođena u Jugoslaviji, nikad nije igrala za Srbiju i ništa ,nikad osvojila pod Srpskom zastavom... Ne ide jedno ili drugo. Hrvatska ako gledamo osvojeno pod zastavom Hrvatske, čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu. Kao reprezentacija imamo i jedan Davis cup više, a samo jedan Ivan Dodik ima 6 GS titule, da ne pričamo o olimpijskim medaljama u tenisu gdi Srbija ima samo jednu broncu.

Tunac

pre 2 godine

Mario svaka cast,ali svi ti vasi uspesi i svi narednih 100 godina,nisu ni 20 posto uspeha Djokovica :)
(Heroes, 29. januar 2022 08:47)

Radije biram da imamo stalni kontinuitet i tradiciju top 10 igrača za idućih 100 godina, gdje bi se eventualno osvojio i poneki GS, nego da imam jednog superiornog igrača koji osvoji sve živo i onda narednih 100 godina suša u državi...a živim od prisjećanja na davne uspjehe i zašto ih više nema.

hihihi

pre 2 godine

Каква црна стогодишња историја.. Као нација не постојите ни четрдесет година.
(Бјанконери Бачка Топола, 29. januar 2022 11:04)

A za vašu istoriju znamo i to da su Dinosauri nastali od Srba.

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Slažem se da je Srbija jedini nasljednik Jugoslavije. Zato imate ceste na razini Uzbekistana, namjanje pismenih i završene osnovno po glavi stanovnika, veliku rupu od 350 godina bez kulture, književnosti, obilježja vlasti i naroda, a slavite sveca koji je sam sebe proglasio svetim. Čestitke Đokoviću, najboljem igraču tog sporta ikad, čovjeku kojk je duhovan, vege, potpuno drugačiji od većine komentatora koji vole naglašavati svoje veliko S, a vjerojatno zbog masti ne može ni potrčati. Preći Dunav na zapad sigurno ;)…

Joc@

pre 2 godine

@Jovan
Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.

Zvezdan

pre 2 godine

Ako je Srbija jedini naslednik Jugoslavije, zasto onda nije platile sve dugove Jugoslavije, nego ih placaju sve bivse Republike? Dakle, lupetas.
Samo lopov, kradljivac, licemer i olos moze da pokusa da ukrade medalje druge drzave i drugih naroda.
(Joc@, 29. januar 2022 19:40)


I ja isto kazem kad Hrvati kazu za Teslu da je Hrvat. Inace, to je odluka MOK-a da se Srbija pravna naslednica medalja. Zali se Strazburu.

H2H

pre 2 godine

Pre svega čestitke ovoj devojčici, nadam se da će joj prelaz u seniore biti takođe uspešan. S druge strane treba reći da Hrvatska zaista ima kontinuitet dobrih rezultata u tenisu, ali čemu nipodaštavanje Srbije od strane susjeda. Valjda su Nikola Jovanović, Boba Živojinović. Monika Seleš i dr., naučili da igraju tenis u Srbiji. Treba naglasiti da je Srbija u jednom momentu imala prvog, osmog i dvanaestog igrača na svetu, a da su Ana I jelena bile prva i druga na wta listi, pa malo li je.Đokovića ne treba ni spominjati, njegove uspehe na ovim prostorima verovatno niko i nikada neče ponviti. Trenutno Srbija u prvih pedeset ima četiri igrača, a s tim može malo nacija da se pohvali. I slažem se da mi u Srbiji lako zaboravljamo uspehe i priznajemo samo šampione i prva mesta, i šta da se radi, takvi smo...

leptirica

pre 2 godine

@leotirica, Dodig je rođen i odrastao u BiH tako da tvojom logikom za Moniku on nije Hrvat.
(Tutankamon, 29. januar 2022 21:20)

Dodik je Hrvat, koji je oduvijek nastupao za Hrvatsku, Monika nije Srpkinja, koja nikad nije nastupala za Srbiju. Gdi tu vidiš sličnost i po kojoj logici?

Mario

pre 2 godine

@Heroes
Naravno, pojedinac kakav se verovatno vise nikada nece pojaviti. Ali govorim o sistemskom uredjenju, gde se ulaze u tenis non stop. U Srbiji se nazalost nece ploviti na talasima Novakovog uspeha, tenis se nece trenirati kod vas za 10 g. Mada su i ovi vasi sada u top 100 klasa, ali koliko ne znate tenis i nikad ga niste znali vidi se bas po tome da nipodastavate te momke. Znate li vi koji je uspeh biti u 30 kao Krajinovic, a decko vam nema nikakvu podrsku od vas?

Urke

pre 2 godine

Da nećeš možda i Novaka prisvojiti jer mu je majka rođena na teritoriji Hrvatske???
Ne kiti se tuđim perjem. Toliko!!!
(Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 29. januar 2022 09:00)

Ja kad dođem ovdje pogledati komentare, vidim samo da je Modrić Srbin, da je Subašić Srbin, itd... Ne sjećam se da je netko napiso da je Đoković Hrvat
(M, 29. januar 2022 09:21)

Ma to si klasicna prozivanja , za mene sale . Boli mene uvo da l je Modric ili Subasic Srbin. Igraju za Hrvatsku i za mene su Hrvati.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Stvarno bi, u najmanju ruku, trebalo da se najezis zbog te gluposti i mraka u glavi.

Tunac

pre 2 godine

Bravo za curu, ali ne treba prerano poletiti, treba nastaviti u tom ritmu i dalje. Imali smo i Anu Konjuh koja je bila top prospekt pa ništa, Borna Ćorić je isto bio prospekt da bude top 5 danas sutra, sa 17 godina Nadala pobijedio, s 20 godina i Federera...al ništa

@jabre

pre 2 godine

Ono kada gomila Hrvata, i što je još interesantnije Hrvatica, navali na sprski sajt, da sebi samima dokažu nedokazivo :-D

Ineče da primetim i ja… Vrh fotka! :-D

prvi i pravi "realno"

pre 2 godine

Ali slika... aaahahahaha
(Da da, 29. januar 2022 08:23)

Šta je smešno? Baš je lepa i slatkiš. Uživajmo u lepim stvarima, dosta stalno provokacije i jedni i drugi.

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

zg232

pre 2 godine

@Nino
Svak cas, ali da li je srednja skola obavezna u Hrvatskoj? Kod nas navodno zele da uvedu obaveznu srednju skolu, pa se pitam kako ce ta deca da se skoluju i kako uopste taj sistem funkcionise jer ubrzo ce i Roland Garros, a sigurno i neki manji turnir na nekom drugom kontinentu. Pricamo o deci od 16 godina koja zive u 21.veku, a ne u srednjem veku. Mislim, da se odlazi u krajnost na stetu te dece.
(Skeptik, 29. januar 2022 11:39)

Mi imamo tzv. Sportsku gimnaziju, koja se prilagođava sportašima. Ispite polažu kada imaju vremena, npr. ljeti, dok druge škole su na odmoru i dosta nastave je online, snimljena je i može se naknadno pogledati. Npr. danas Petra ide u isti razred s nekim skijašem i imaju npr. hrvatski, matematiku i povijest. On je u Japanu, ona u Australiji, a neki treći dječak ili djevojčica su u SAD ili Italiji. Preko dana imaju natjecanja, kada imaju vremena, danas, za vikend ili za mjesec dana, pogledati će današnja predavanja. Ispit će prijaviti kada to njima bude povoljno.

Srednja škola još nije obvezna, ali ne znam da i jedno dijete je ne pohađa.

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.

:D

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

A šta je bio sv. Petar Njemac?

zg232

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..
(pierre, 29. januar 2022 14:08)

Dragi Pierre, to sam i napisala. Iz kršćanstva do katoličanstva put je od 300 godina.
A i ovaj što se iščuđava imenu Petar, pa imali ste 2 kralja s tim njemačkim imenom, Pericu I, koji je sa cijelom vojskom pobjegao na otok Krf i Pericu II, koji je sa svim zlatom pobjegao na otok Britaniju. Oba su ostavila svoj narod bez zaštite. Ako postoji Perica 3. taj ne zna niti srpski niti koji je njegov narod.

leptirica

pre 2 godine

"čak i kad brojimo Novaka nije lošija od Srbije u tenisu"

Hahahahahahahahahahaha. Udaraju kompleksi po glavi malo a? Aj kad naucis da brojis do 20 javi se.

I da, Monika Seles je igrala za Juglosvaiju, a Srbija je jedini iskonski i direktan naslednik Jugoslavije. Hrvati su se odlucili odvojiti i pobeci od Jugoslavije ako se ne secas, tako da nemate nista sa tom drzavom. Monika je rodjena u Novom Sadu, odrasla u Srbiji, govori srpski jezik, ucila srpske skole i igrala za Srbiju. Kraj svake polemike.

A ovim juniorskim rezultatima u tenisu necu ni govoriti. Presmesno je porediti juniorski tenis sa seniorskim. Mislim ako hoces to da racunas, onda je Srbija sampion sveta u fudbalu, dok Hrvatska nije. Slobodan si da odletis sad na neki cvetic.
(Jovan, 29. januar 2022 12:12)

Tužni, to sto netko prisvaja trofeje SFRJ je samo po sebi jadno. Primjer ti je da vam se pod najboljeg strijelca Srbije svih vremena vodio Stjepan Bobek, Hrvat rođen u Zagrebu, koji nikad nije igrao za Srbiju. Igrao je za Jugoslaviju i NDH, za Srbiju nikad. Alo trenutno drugi najbolji strijelac Srbije, službeno je Hrvat koji je igrao za NDH. Monika je uzela Američko državljanstvo i igrala pod njihovom zastavom, pod Srpskom nikad nije osvojila ništa, a mogla je. Dodikovih 6 GS koje spominjem nisu juniorski ali kad ti ego neda da provjeriš ispadaš glup i tu priča završava. Samo sa prošle olimpijade Hrvatska je donijela zlato i srebro u tenisu, Srbija unatoč Novaku, ništa. Na prošlom Davis Cup-u je pobijedila Hrvatska, unatoč Novaku.

M

pre 2 godine

Kad pojedinci počnu pisat da je ovo nebitna titula, a kažu kako je srpska nogometna repka osvojila juniorsko prvenstvo, a hrvatska nije ništa osvojila, jer je bila tek 2. i 3. na seniorskom. hmmm

tenis

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske. što se tiče ove male, ona je veliki potencijal, po meni veći nego Konjuh i Vekić, ali još je premlada za neki sud koliko može u seniorkama? jedno je sigurno, mala ima vrhunski start, s 6 godina je počela igrat tenis, s 16 osvojila orangle bowl u single i paru, i AO. 1 je juniorka svijeta, i iako to samo po sebi u tom uzrastu ne govori puno, mislim da će ova mala biti prava stvar, za razliku od Ćorića i Konjuh koji su isto osvojili juniorski US open, i onda u seniorima nestali, doduše tu je bilo i ozljeda i svega, ali s obzirom na potencijal i Konjuh i Ćorić su mogli do sad imati GS. a nisu, jednostavno trebaju se poklopit neke stvari, ali koliko čujem ova mala igra ofanzivan tenis, igra agresivno dok je recimo Ćorić više pimpler, lošija verzija Novaka, kao što je Dimitrov bio lošija verzija Federera, a to znači da neće ni kad ozdravi osvojit tucet GS, volio bih da se varam ali već je prešo granicu za to kad je morao osvojit nešto. a ova mala će biti dobra, a koliko vidjet ćemo.

Mina

pre 2 godine

nitko ne dovodi u pitanje Novaka i njegove uspjehe, niti Seleš niti Janković niti Ivanović, Srbija je teniski gledano za broj stanovnika velesila. ali je i Hrvatska, imamo dugi kontinuitet, razlika je ključna zapravo Novak, takav igrač se rađa jednom u 200 godina, a možda ni u toliko. Srbija je imala puno sreće kada je Novak rođen u istoj, tu se nemamo šta obmanjivat i lagat. jer ni puno veće države, ne mogu iznjedrit takav talent, kakav je Novak, koje ulažu daleko više u tenis od Srbije ili Hrvatske.
(tenis, 29. januar 2022 11:12)

Sve je tacno. I Srbija i Hrvatska su veoma uspesne u tenisu s tim sto mislim da je Srbija pre desetak godina bila mnogo mocnija nego sada kada su tu bili Ana,Jelena,Zimonjic a da je sada Hrvatska u boljem polozaju i to je to.

Miki

pre 2 godine

Monika Seles svetski broj 1
Jelena Dokic svetski broj 1
Ana Ivanovic svetski broj 1
Jelena Jankovic svetski broj 1
Nenad Zimonjic svetski broj 1 u dublu
Novak Djokovic

Ivan iz Hrvatske

pre 2 godine

Dakle dijete od 16 godina uzme juniorski Grand Slam, a od prvog komentara traju prepucavanja, broje se medalje i trofeji. Pa da li ste vi normalni?

Trener

pre 2 godine

Čestitke na velikom uspijehu. Vidim u komentarima sve šampion do šampiona, sve osvajači juniorskih Grand slam turnira.

Svakako da ovo nije seniorski tenis, da je ovo neusporedivo sa najboljim svih vremena Novakom, čak ni s RG Ive Majoli, ali svakako je fwnomenalan rezultat.

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

Malina

pre 2 godine

Opet ruzni komentari sa obe strane! Svaka cast ovoj mladoj devojci. Nije sve takmicenje izmedju Srbije i Hrvatske, nismo vise u istoj drazvi, nemamo nikakve veze jedno sa drugim i nadam se da ce mladje generacije to shvatiti i zaboraviti ovu opsesiju.

Max

pre 2 godine

Novak je najbolji tenisač svih vremena i tu priča završava glede tenisa Srbija VS. Hrvatska.... Nema priče... Međutim teniska tradicija uvjerljivo je na strani Hrvatske...
Tako je Franjo Punčec (1938. i 1939.) čak dva puta igrao u polufinalu wimbledonskog turnira (1939. četvrti na svjetskoj listi), a 1938. godine igrao je i u polufinalu Roland Garrosa. Iste je godine u pariškom polufinalu igrao i Josip Palada. Dragutin Mitić i Francuskinja Mathieu osvojili su 1938. Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. Nakon toga skok Pilić i Franulović igraju finala GS u parovima stizu titule... Skok još 30 godina ivanišević i Prpić za Yugu osvajaju Hopman cup.. Bio je tu i Boba, polufinale Wimbldona i treći igrač uz dvojicu Gorana.. Imamo dva igrača koja su osvojila GS, njih troje bilu među, kad je ponavljam riječ o tradiciji sve je jasno, pa vas je Pilić vodio do DC titule... Pišem iz Zd, gdje je Novak, kao jedini srpski sportaš uzBodirogu, Obradovića i Maljkovića dočekam ovacijama... I nema boljeg od njega, kao igrača i osvajača GS titula pisao sam glede tradicije i da je tenis ipak više igran u Hrvatskoj i do Novaka imao bolje rezultate.... To je kao da kazem Hrvatska ima veću tradiciju skijanja od Austrije i Švicarske, iako je Janica srušila sve žive rekorde i 4medalje na ZOI.

drago

pre 2 godine

Svaka čast Petri, velika je stvar sa tek navršenih 16 osvojiti GS i biti broj 1!
Gledajući bivse juniorske sampionke koje su postale top 5 ili broj 1 u profi tenisu većina ih je osvajale titule sa 16. Tako sa je Petra pravi kalibar, samo da bude zdravlja.
Osvojila je i Orange Bowl prošli mjesec tako da je vrijeme da se skroz prebaci ma profi tenis.
Sretno joj bilo.

pierre

pre 2 godine

Kakvo "divno" nemačko ime Petra. Ajde za hrvate mi je jasno da deci daju nemačka imena ali šta reći za to kad srbin svom detetu da takvo ime a veoma je česta pojava!? Da se naježiš od gluposti i mraka u glavama!
(Dejan, 29. januar 2022 13:01)

Pa Srbija je stvarno zemlja neukih i nepismenih ljudi. Imena Petar i Petra dolaze od grčke riječi petrus ili kamen. Zbog svog značenja, osnivač kršćanstva bio je ribar Petar, 1. apostol, čvrst kao stijena u obrani nove religije. S time su imena Petar i Petra došla i u katoličanstvo svih zemalja, prema obliku koji jezik nositelja tog imena traži.
(zg232, 29. januar 2022 13:34)

Slažem se u svemu,samo bi dodao da ta imena nisu došla samo u katoličanstvo nego općenito u kršćanstvo..