Četvrtak, 27.01.2022.

15:25

Beker: Nadal najviše profitirao od Novakovog neigranja

Boris Beker smatra da je Rafael Nadal imao najviše koristi od toga što Novak Đoković ne igra u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Beker: Nadal najviše profitirao od Novakovog neigranja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Cekamo?

pre 2 godine

Sutra BOJKOT CEREMONIJE ,bez obzira ko " pobedi", dok Bik sa Majorke NE URADI TESTIRANJE NA NEDOZVOLJENE SUPSTANCE.

JEDINO TAKO MOZE DA SE STAVI TACKA NA SVE SRAMOTE KOJE SE DESAVAJU NA AO I SACUVA CAST TENISERA I SPORTA UOPSTE.
Samo to me zanima,da bih uopste pratila tenis.

Cekamo?

pre 2 godine

Zasto niko ne sme da zahteva testiranje Bika sa Majorke ,pre i posle meca.?.
Toliko je ocigledno ,a svi CUTE I bave se minornim pitanjima.

guru

pre 2 godine

@(Zamenik gurua Mohanđija, 28. januar 2022 01:39)

Zamenice, to je iskljucivo vezano za rasizam ili ksneofobiju Anglosaksonaca i Zapadnih Evropljana uopste. Ko god je sa njima imao posla zna da ne trpe uspehe nikoga ko nije njihov - mozes da budes odlican ali samo ako oni mogu da pripisu sebi tvoje uspehe... Ne zna se koga vise preziru od stranaca.

466453

pre 2 godine

466453,
Plasi me da se ne ponovi RG 2020,bice slicni uslovi!
(Bob, 28. januar 2022 00:46)

Onda je Novak bio fizički iscrpljen dok ovo što Beretini prikazuje iz mentalnog aspekta je malo neobično za igrača kalibra koji mislimo da je. Stres koji je Nadal u startu nametnuo mora da padne u toku trećeg seta!

Direktor zavoda za statistiku

pre 2 godine

I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.
(Roki, 28. januar 2022 00:12)

Postoji mit ne o tome ko je ili nije, nego postoji mit o "goatu", a tu listu što ti pominješ a nemaš pojma šta je, da ti kažem: to je lista jednog teniskog portala - "Ultimate tennis", za koju samo u Srbiji misle da ima neki značaj, jednostavno "goat" ne postoji, samo mit u koji i ti veruješ.

Zamenik gurua Mohanđija

pre 2 godine

Nikada Novak neće dostići veličinu i popularnost Rodžera Federera, to je tako, jer je Novakova igra kruta i dosadna, svodi se na prebacivanje i dvoručnu bekhend dijagonalu. Robot i fakir u isto vreme.

andrej

pre 2 godine

@Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

Sve okej sa tvojim komentarom, ali ajde ti zamisli da je Nadal imao da igra dva grend slema na sljaci kao sto Djokovic ima dva na betonu. Kakav bbi tada bio bilans osvojienih?

Roki

pre 2 godine

Ja mislim da postoji mogucnost da Novak profitira u slucaju da Rafa osvoji ovaj AO. Evo i kako:
Ako Rafa povede sa 21 GS, postavice se pitanje da li je bolji i od Federera (ne samo od Novaka). Onda ce Fedexovi navijaci, komentatori, novinari i ostali realno da se pobune jer je Fedex ipak na GOAT listi daleko ispred Nadala, sa pravom. Postace jasno i prihvaceno da GS nije jedina kategorija za titulu GOATa.
A ukoliko Novak zatim samo izjednaci broj GSova sa Nadalom do kraja karijere - onda ce se u javnosti gledati svi parametri i tu je naravno Novak neprikosnoven.
Dakle Rafa bi eventualnim osvajanjem AO razbio mit da je GOAT onaj sa najvise GSova. I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.

Nenad

pre 2 godine

Pale su sve maske,Novak je sklonjen da nebi osvojio 10 trofej u Australiji jer bi to bilo previše za njih a i lepo im se uklopilo da otvore vrata za Nadala što zvaničnici više i ne kriju već jasno i glasno to govore u svim medijima.Ćak se i hvale time kako je turnir uspešan i bez Novaka a da li će tako biti i ubuduće čisto sumnjam.

3636

pre 2 godine

@Sasa

Kako da ne, videli smo kako je prolazio i pre a i posle te 2016.na RG..tako daa..da tada nije bilo povrede, sanjao bi on još 5g taj pehar..

Krindž

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)

Nebitno čega nema, važno je da ima za izboz čačkanja šorca, ušiju i nosa, slaganja bočica i peškira, prekardašijan vremena za servis, kilometarskih weceraj pauza, medicinskih pregleda, i preznojavanja koja dovedu do gubitka 4 kg i dehidracije što nikako nije povezano sa nekom prehranom. Ma ima svega na gomile, ma milina. A tek otmena i pristojna publika, stvarno sjajan AO po svim parametrima.

Stefan BL

pre 2 godine

Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

Vrg

pre 2 godine

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!
(Kako najuriti Pesikana, 27. januar 2022 18:52)

Svaki argument ti smesniji od prethodnog. :-D

Johnny

pre 2 godine

Ma osvojio bi Novak sigurno kako da ne. Morao bi preko Beratinija, Nadala i Medvedeva. Nadjite mi jedan primer u poslednjih 6 godina da je Nole osvojio turnir pobedivsi tako 3 jaka igraca u nizu . Uvek mu se otvarao zreb. Sad nije.

466453

pre 2 godine

Sutra za vreme meča Nadala u Melburnu će biti 24 stepena sa padom temperature. Vlaga vazduha 97% jer će padati kiša uz grmljavinu.
Igraće se u zatvorenim uslovima.
Dakle, sve nameštaljke padaju u vodu gospodinu "Sujevera" gde se priroda umešala da otkloni svo zlo koje su nameštali da bi prošao dalje.
Rotacija loptice će biti osakaćena povećanom gustinom vazduha, hladniji i vlažniji, totalno suprotno toga čemu su se svi nadalovci nadali, nema visokih odskoka loptice, nema Nadala!
Ideš kući!

M.

pre 2 godine

Ovo ceo svet zna,samo se ovaj naš pravi lud i udara kontru celom svetu! Profitirali su on i Rodžer 2017-2018. kad je ovaj naš lečio povredu lakta meditacijom pa se na kraju posle pola godine pauze operisao,Pepeovi saveti inače. Povreda je mogla da se sanira još 2015-te,možda ne bi bilo onih zaprepašćujućih i dalje poraza od jednog Vavrinke,2 GS izgubljena,možda bi čak 2015-te kompletirao sve GS trofeje u godini, ali to je Novak, što reče Beker gorko će se kajati zbog svojih užasnih odluka,odluka u zadnjih 6 godina,bolna istina nažalost!

Ateista čistog mozga

pre 2 godine

Novak je lepo rekao "Bozija je zadnja"....Prema tome dzabe im sve...
(Srbin, 27. januar 2022 19:18)

Lepo je to Nole rekao.
Jedino, znaš... ima tu jedan dosta veliki i nepremostiv problem: Bog ne postoji.
Vlada Australije i zakoni postoje.
Nije pravedno oteran, ali je oteran po zakonu koji takvo teranje omogućava.
Bio je na pogrešno vreme na pogrešnom mestu i to je to.

Saša

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..
(3636, 27. januar 2022 18:24)

Đoković je pred RG 2016. bio u seriji od 8 pobjeda nad Nadalom, tako da bi mu Nadal sigurno bio nepremostiva prepreka.

xyz

pre 2 godine

Mnoge stvari se poklopile Nadalu ove godine da osvoji AO. Prvog ozbiljnijeg protivnika ce imati tek u finalu. Beretini koji prakticno nema bekhend i sporo se krece ne moze da ga dobije. Sapovalova bez mozga, Manarina ne racunam u ozbiljne protivnika. Ostaje samo da se nadamo da ce u finalu pravda biti zadovoljena, jer Nadal nikad ne bi osvojio ovaj turnir da Novak nije politicki proteran sa turnira.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Zorane Knezevicu, ne znam kako da ti kazem, ali ti jesi ljubitelj teorija zavera.
(Goksi, 27. januar 2022 20:55)
------
Jesam. Ljubitelj sam teorija zavera. Samo sto su te moje teorije zavera zasnovane na cinjenicama, koje neverovatno lice na teorije zavera.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)
(Rafa Goat, 27. januar 2022 20:53)
-------
Pa zar mi nismo opstali uprkos svemu?! To znaci da smo najjaci. Uvek nicemo iznova, kao Feniks iz pepela. Niko nam nista ne moze. To sto nas mrze, predstavlja potvrdu da vredimo mnogo vise od njih. Njihova mrznja je kompliment za nas. Ima li ista bolje i sladje nego kad su svi protiv Novaka a on ih onako gospodski i sa visine "ohladi"?! Ostalo im je da angazuju "drzavne resurse" kako bi eliminisali najboljeg. Novak jeste sampion a Rafa Goat. U tome se slazemo.

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Carli

pre 2 godine

Rafa daje sve od sebe ne bi li uzeo još, makar jedan GS. Tačna je ona poslovica: "konj najbolje udara kad crkava." Bojim se da posle AO neće biti više onaj Rafa.

Legende su dve, ostali su do njih

pre 2 godine

@Cole
Manojle, sve te podatke pošalji u Zavod za statistiku Beograda, a Nadal 21 biće veći od Noloa, najveći ostaju Federer i Lejver.

Realan

pre 2 godine

Kao što je Messi dobio zlatnu loptu,tako je i Nadal unapred odredjen da bude to što se ne planira.Sve je postalo provera jedrenjaka na lahoru...

Rafa Goat

pre 2 godine

@Zoran Knezevic
Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)

Nadrogal

pre 2 godine

Sutra u Melburnu pada kiša. Krov će biti navučen. Dakle, dvoranski uslovi. A, ispred mene Beretini, željan da konačno uđe u top 5 na ATP. La Kukarača!

Gara i Nole

pre 2 godine

@Zoran Knezević
Tako je namešteno da Nadal ode da se ženi i do kraja sezone nije igrao i Nolo postao najbolji svih vremena sa 12 komada a Federer imao 17 komada.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nisam ljubitelj teorija zavera ali, sticem neodoljivi utisak, da je sve namesteno, organizovano i bez ikakvih skrupula sprovedeno, da ovaj turnir osvoji Nadal. Ne zbog toga sto Nadal igra nesto posebno, niti sto Australijanci mnogo vole Nadala vec zato sto mnogo mrze Novaka. Zar da im bista nekog Srbina stoji ispred arene i nervira postene poreske obveznike Australije?! Da je Novak, Noa, Nik ili Nikolas, sve bi bilo drugacije. Ovako, to je jako bolno.

Supermen

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)
Tamos!

Mikii

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!
(Bob, 27. januar 2022 19:19)

Ne sviraj onoj stvari, zivota ti. Nemas intelektualni kapacitet da bi bio vickast i duhovit. Setaj.

Car Dušan

pre 2 godine

Suviše sam mator, da me (više) NEŠTO može - mnogo iznenaditi... Ipak, ovo arlaukanje i dizanje u nebesa ( pa makar i sa lažnih profila), ovoga polu- Indijanca me zbunjuje! Ovamo, u Crnoj Gori postoji jedan (ne) sportski novinar Sofranac, koji više mrzi Novaka - nego što voli samog sebe! I ovde,na ovom portalu pojedinci u svojim,nazovi komentarima rade istu stvar! DOKLE?

Platipus perica

pre 2 godine

Propustio 10 GS u punoj snazi, a stalno se zalio na povrede? I gle cuda od tih 10 ni jedan RG, kakva koincidencija. I sto se tice te 2016. sto neko spominje. tada predaje mec svom zemljaku, mec koji ne ulaziu statistike, tako da se prica o samo 3 poraza. I da svih 10 je propustio svojom voljom tj odlukom, a ne voljom nekog ministra ili zbog glume linijskog.....

Dejan

pre 2 godine

'ajde Rafa osvajaj to pa da slavimo 21GS ispred Skupstine grada Beograda. Idol, uzor, pravi borac, gospodin, fin i skroman. Jednom recju, rodjeni sampion. Vamos Rafa!

Kobac

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!

Bob

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!

bully

pre 2 godine

Opušteno Bekere, istorija će zauvijek pamtiti ovu bruku iz Australije, od toga se nikad neće moći pobjeći. Takodje i ona diskfalifikacija sa US Opena. Te dve sramote koje su nanjete Novaku će uvijek živiti.

Hak Fin

pre 2 godine

Captain Obvious, ovaj Boris Beker, mozda je malo poranio sa analizom. Sacekajmo sutra, da vidimo da li se Rafi isplpatila cela papazjanija. Sa Novakom se trebao sastati u 1/2 finala, po zrebu, tako da Mateo mozeo da pomrsi konce i anulira celu ovu ujdurmu....

mića

pre 2 godine

"Nemac je komentarišući zbivanja u završnici turnira rekao kako se Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova."

Beker je zaboravio da kaže da se Nadalu ukazala prilika zahvaljujući Australiskim političarima koji su svjesno Novaka protjerali iz Australije.

Cole

pre 2 godine

Kaze "...Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova...".

Ja ne znam ko je ovde lud!!!
Ne, Spancu se ne ukazuje prilika
da povede u GOAT trci, vec mu se
u kazuje prilika da povede u trci
za GS-move!!! Ogromna je razlika!!!

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

P.S.
Samo nemojmo o tome koliko je Nadal
propustio GS-mova, jer ni Novak nije
nista bolji (tek mu je sa 23 godine
ustanovljena alergija na gluten,
bacene dve godine zato sto nije hteo
da operise lakat, zatim kovid koji
je bas njega najvise ostetio dok
je bio u naletu, pa sad AO).

invicibile

pre 2 godine

Nadal je ukupno propustio 10 gren slemova dok je bio u punoj snazi. nema smisla da se kmeci zbog toga sto novak nije igrao zbog svog hira. Mogao je jednostavno da se vakcinise i to je to

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

Kako najuriti Pesikana

pre 2 godine

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

(Cole, 27. januar 2022 18:26)

# Link komentara

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!

Kinzi

pre 2 godine

Kako ih nije sramota uopšte pričati o GOAT trci nakon ove sramote.? A gdje su otkazani Wimbldon 2020 i diskfalifikacija sa USO.?? Baš poštena neka GOAT trka.. Ja dosad nijednom sa zapada nisam čuo da je Novak oštećen zbog otkazanog Wimbldona i ove dve bruke sa USO i AO. Licemjerje prve vrste. Svako ko se imalo bolje razumije u tenis, zna da bi Novak u normalnim okolnostima na ovogodišnjem AO vjerovatno slavio svoj najmanje 22 GS a možda i 23.

3636

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

bully

pre 2 godine

Opušteno Bekere, istorija će zauvijek pamtiti ovu bruku iz Australije, od toga se nikad neće moći pobjeći. Takodje i ona diskfalifikacija sa US Opena. Te dve sramote koje su nanjete Novaku će uvijek živiti.

Kinzi

pre 2 godine

Kako ih nije sramota uopšte pričati o GOAT trci nakon ove sramote.? A gdje su otkazani Wimbldon 2020 i diskfalifikacija sa USO.?? Baš poštena neka GOAT trka.. Ja dosad nijednom sa zapada nisam čuo da je Novak oštećen zbog otkazanog Wimbldona i ove dve bruke sa USO i AO. Licemjerje prve vrste. Svako ko se imalo bolje razumije u tenis, zna da bi Novak u normalnim okolnostima na ovogodišnjem AO vjerovatno slavio svoj najmanje 22 GS a možda i 23.

Cole

pre 2 godine

Kaze "...Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova...".

Ja ne znam ko je ovde lud!!!
Ne, Spancu se ne ukazuje prilika
da povede u GOAT trci, vec mu se
u kazuje prilika da povede u trci
za GS-move!!! Ogromna je razlika!!!

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

P.S.
Samo nemojmo o tome koliko je Nadal
propustio GS-mova, jer ni Novak nije
nista bolji (tek mu je sa 23 godine
ustanovljena alergija na gluten,
bacene dve godine zato sto nije hteo
da operise lakat, zatim kovid koji
je bas njega najvise ostetio dok
je bio u naletu, pa sad AO).

mića

pre 2 godine

"Nemac je komentarišući zbivanja u završnici turnira rekao kako se Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova."

Beker je zaboravio da kaže da se Nadalu ukazala prilika zahvaljujući Australiskim političarima koji su svjesno Novaka protjerali iz Australije.

Platipus perica

pre 2 godine

Propustio 10 GS u punoj snazi, a stalno se zalio na povrede? I gle cuda od tih 10 ni jedan RG, kakva koincidencija. I sto se tice te 2016. sto neko spominje. tada predaje mec svom zemljaku, mec koji ne ulaziu statistike, tako da se prica o samo 3 poraza. I da svih 10 je propustio svojom voljom tj odlukom, a ne voljom nekog ministra ili zbog glume linijskog.....

Hak Fin

pre 2 godine

Captain Obvious, ovaj Boris Beker, mozda je malo poranio sa analizom. Sacekajmo sutra, da vidimo da li se Rafi isplpatila cela papazjanija. Sa Novakom se trebao sastati u 1/2 finala, po zrebu, tako da Mateo mozeo da pomrsi konce i anulira celu ovu ujdurmu....

Car Dušan

pre 2 godine

Suviše sam mator, da me (više) NEŠTO može - mnogo iznenaditi... Ipak, ovo arlaukanje i dizanje u nebesa ( pa makar i sa lažnih profila), ovoga polu- Indijanca me zbunjuje! Ovamo, u Crnoj Gori postoji jedan (ne) sportski novinar Sofranac, koji više mrzi Novaka - nego što voli samog sebe! I ovde,na ovom portalu pojedinci u svojim,nazovi komentarima rade istu stvar! DOKLE?

xyz

pre 2 godine

Mnoge stvari se poklopile Nadalu ove godine da osvoji AO. Prvog ozbiljnijeg protivnika ce imati tek u finalu. Beretini koji prakticno nema bekhend i sporo se krece ne moze da ga dobije. Sapovalova bez mozga, Manarina ne racunam u ozbiljne protivnika. Ostaje samo da se nadamo da ce u finalu pravda biti zadovoljena, jer Nadal nikad ne bi osvojio ovaj turnir da Novak nije politicki proteran sa turnira.

invicibile

pre 2 godine

Nadal je ukupno propustio 10 gren slemova dok je bio u punoj snazi. nema smisla da se kmeci zbog toga sto novak nije igrao zbog svog hira. Mogao je jednostavno da se vakcinise i to je to

Mikii

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!
(Bob, 27. januar 2022 19:19)

Ne sviraj onoj stvari, zivota ti. Nemas intelektualni kapacitet da bi bio vickast i duhovit. Setaj.

Vrg

pre 2 godine

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!
(Kako najuriti Pesikana, 27. januar 2022 18:52)

Svaki argument ti smesniji od prethodnog. :-D

Krindž

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)

Nebitno čega nema, važno je da ima za izboz čačkanja šorca, ušiju i nosa, slaganja bočica i peškira, prekardašijan vremena za servis, kilometarskih weceraj pauza, medicinskih pregleda, i preznojavanja koja dovedu do gubitka 4 kg i dehidracije što nikako nije povezano sa nekom prehranom. Ma ima svega na gomile, ma milina. A tek otmena i pristojna publika, stvarno sjajan AO po svim parametrima.

Nadrogal

pre 2 godine

Sutra u Melburnu pada kiša. Krov će biti navučen. Dakle, dvoranski uslovi. A, ispred mene Beretini, željan da konačno uđe u top 5 na ATP. La Kukarača!

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nisam ljubitelj teorija zavera ali, sticem neodoljivi utisak, da je sve namesteno, organizovano i bez ikakvih skrupula sprovedeno, da ovaj turnir osvoji Nadal. Ne zbog toga sto Nadal igra nesto posebno, niti sto Australijanci mnogo vole Nadala vec zato sto mnogo mrze Novaka. Zar da im bista nekog Srbina stoji ispred arene i nervira postene poreske obveznike Australije?! Da je Novak, Noa, Nik ili Nikolas, sve bi bilo drugacije. Ovako, to je jako bolno.

Saša

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..
(3636, 27. januar 2022 18:24)

Đoković je pred RG 2016. bio u seriji od 8 pobjeda nad Nadalom, tako da bi mu Nadal sigurno bio nepremostiva prepreka.

M.

pre 2 godine

Ovo ceo svet zna,samo se ovaj naš pravi lud i udara kontru celom svetu! Profitirali su on i Rodžer 2017-2018. kad je ovaj naš lečio povredu lakta meditacijom pa se na kraju posle pola godine pauze operisao,Pepeovi saveti inače. Povreda je mogla da se sanira još 2015-te,možda ne bi bilo onih zaprepašćujućih i dalje poraza od jednog Vavrinke,2 GS izgubljena,možda bi čak 2015-te kompletirao sve GS trofeje u godini, ali to je Novak, što reče Beker gorko će se kajati zbog svojih užasnih odluka,odluka u zadnjih 6 godina,bolna istina nažalost!

3636

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..

Stefan BL

pre 2 godine

Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

Nenad

pre 2 godine

Pale su sve maske,Novak je sklonjen da nebi osvojio 10 trofej u Australiji jer bi to bilo previše za njih a i lepo im se uklopilo da otvore vrata za Nadala što zvaničnici više i ne kriju već jasno i glasno to govore u svim medijima.Ćak se i hvale time kako je turnir uspešan i bez Novaka a da li će tako biti i ubuduće čisto sumnjam.

Kako najuriti Pesikana

pre 2 godine

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

(Cole, 27. januar 2022 18:26)

# Link komentara

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!

Kobac

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

Carli

pre 2 godine

Rafa daje sve od sebe ne bi li uzeo još, makar jedan GS. Tačna je ona poslovica: "konj najbolje udara kad crkava." Bojim se da posle AO neće biti više onaj Rafa.

Dejan

pre 2 godine

'ajde Rafa osvajaj to pa da slavimo 21GS ispred Skupstine grada Beograda. Idol, uzor, pravi borac, gospodin, fin i skroman. Jednom recju, rodjeni sampion. Vamos Rafa!

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Realan

pre 2 godine

Kao što je Messi dobio zlatnu loptu,tako je i Nadal unapred odredjen da bude to što se ne planira.Sve je postalo provera jedrenjaka na lahoru...

466453

pre 2 godine

Sutra za vreme meča Nadala u Melburnu će biti 24 stepena sa padom temperature. Vlaga vazduha 97% jer će padati kiša uz grmljavinu.
Igraće se u zatvorenim uslovima.
Dakle, sve nameštaljke padaju u vodu gospodinu "Sujevera" gde se priroda umešala da otkloni svo zlo koje su nameštali da bi prošao dalje.
Rotacija loptice će biti osakaćena povećanom gustinom vazduha, hladniji i vlažniji, totalno suprotno toga čemu su se svi nadalovci nadali, nema visokih odskoka loptice, nema Nadala!
Ideš kući!

Roki

pre 2 godine

Ja mislim da postoji mogucnost da Novak profitira u slucaju da Rafa osvoji ovaj AO. Evo i kako:
Ako Rafa povede sa 21 GS, postavice se pitanje da li je bolji i od Federera (ne samo od Novaka). Onda ce Fedexovi navijaci, komentatori, novinari i ostali realno da se pobune jer je Fedex ipak na GOAT listi daleko ispred Nadala, sa pravom. Postace jasno i prihvaceno da GS nije jedina kategorija za titulu GOATa.
A ukoliko Novak zatim samo izjednaci broj GSova sa Nadalom do kraja karijere - onda ce se u javnosti gledati svi parametri i tu je naravno Novak neprikosnoven.
Dakle Rafa bi eventualnim osvajanjem AO razbio mit da je GOAT onaj sa najvise GSova. I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.

Supermen

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)
Tamos!

Johnny

pre 2 godine

Ma osvojio bi Novak sigurno kako da ne. Morao bi preko Beratinija, Nadala i Medvedeva. Nadjite mi jedan primer u poslednjih 6 godina da je Nole osvojio turnir pobedivsi tako 3 jaka igraca u nizu . Uvek mu se otvarao zreb. Sad nije.

3636

pre 2 godine

@Sasa

Kako da ne, videli smo kako je prolazio i pre a i posle te 2016.na RG..tako daa..da tada nije bilo povrede, sanjao bi on još 5g taj pehar..

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

Bob

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!

Ateista čistog mozga

pre 2 godine

Novak je lepo rekao "Bozija je zadnja"....Prema tome dzabe im sve...
(Srbin, 27. januar 2022 19:18)

Lepo je to Nole rekao.
Jedino, znaš... ima tu jedan dosta veliki i nepremostiv problem: Bog ne postoji.
Vlada Australije i zakoni postoje.
Nije pravedno oteran, ali je oteran po zakonu koji takvo teranje omogućava.
Bio je na pogrešno vreme na pogrešnom mestu i to je to.

Legende su dve, ostali su do njih

pre 2 godine

@Cole
Manojle, sve te podatke pošalji u Zavod za statistiku Beograda, a Nadal 21 biće veći od Noloa, najveći ostaju Federer i Lejver.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)
(Rafa Goat, 27. januar 2022 20:53)
-------
Pa zar mi nismo opstali uprkos svemu?! To znaci da smo najjaci. Uvek nicemo iznova, kao Feniks iz pepela. Niko nam nista ne moze. To sto nas mrze, predstavlja potvrdu da vredimo mnogo vise od njih. Njihova mrznja je kompliment za nas. Ima li ista bolje i sladje nego kad su svi protiv Novaka a on ih onako gospodski i sa visine "ohladi"?! Ostalo im je da angazuju "drzavne resurse" kako bi eliminisali najboljeg. Novak jeste sampion a Rafa Goat. U tome se slazemo.

andrej

pre 2 godine

@Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

Sve okej sa tvojim komentarom, ali ajde ti zamisli da je Nadal imao da igra dva grend slema na sljaci kao sto Djokovic ima dva na betonu. Kakav bbi tada bio bilans osvojienih?

Rafa Goat

pre 2 godine

@Zoran Knezevic
Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)

Zamenik gurua Mohanđija

pre 2 godine

Nikada Novak neće dostići veličinu i popularnost Rodžera Federera, to je tako, jer je Novakova igra kruta i dosadna, svodi se na prebacivanje i dvoručnu bekhend dijagonalu. Robot i fakir u isto vreme.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Zorane Knezevicu, ne znam kako da ti kazem, ali ti jesi ljubitelj teorija zavera.
(Goksi, 27. januar 2022 20:55)
------
Jesam. Ljubitelj sam teorija zavera. Samo sto su te moje teorije zavera zasnovane na cinjenicama, koje neverovatno lice na teorije zavera.

Gara i Nole

pre 2 godine

@Zoran Knezević
Tako je namešteno da Nadal ode da se ženi i do kraja sezone nije igrao i Nolo postao najbolji svih vremena sa 12 komada a Federer imao 17 komada.

Direktor zavoda za statistiku

pre 2 godine

I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.
(Roki, 28. januar 2022 00:12)

Postoji mit ne o tome ko je ili nije, nego postoji mit o "goatu", a tu listu što ti pominješ a nemaš pojma šta je, da ti kažem: to je lista jednog teniskog portala - "Ultimate tennis", za koju samo u Srbiji misle da ima neki značaj, jednostavno "goat" ne postoji, samo mit u koji i ti veruješ.

466453

pre 2 godine

466453,
Plasi me da se ne ponovi RG 2020,bice slicni uslovi!
(Bob, 28. januar 2022 00:46)

Onda je Novak bio fizički iscrpljen dok ovo što Beretini prikazuje iz mentalnog aspekta je malo neobično za igrača kalibra koji mislimo da je. Stres koji je Nadal u startu nametnuo mora da padne u toku trećeg seta!

guru

pre 2 godine

@(Zamenik gurua Mohanđija, 28. januar 2022 01:39)

Zamenice, to je iskljucivo vezano za rasizam ili ksneofobiju Anglosaksonaca i Zapadnih Evropljana uopste. Ko god je sa njima imao posla zna da ne trpe uspehe nikoga ko nije njihov - mozes da budes odlican ali samo ako oni mogu da pripisu sebi tvoje uspehe... Ne zna se koga vise preziru od stranaca.

Cekamo?

pre 2 godine

Zasto niko ne sme da zahteva testiranje Bika sa Majorke ,pre i posle meca.?.
Toliko je ocigledno ,a svi CUTE I bave se minornim pitanjima.

Cekamo?

pre 2 godine

Sutra BOJKOT CEREMONIJE ,bez obzira ko " pobedi", dok Bik sa Majorke NE URADI TESTIRANJE NA NEDOZVOLJENE SUPSTANCE.

JEDINO TAKO MOZE DA SE STAVI TACKA NA SVE SRAMOTE KOJE SE DESAVAJU NA AO I SACUVA CAST TENISERA I SPORTA UOPSTE.
Samo to me zanima,da bih uopste pratila tenis.

Kako najuriti Pesikana

pre 2 godine

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

(Cole, 27. januar 2022 18:26)

# Link komentara

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!

Kobac

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!

Dejan

pre 2 godine

'ajde Rafa osvajaj to pa da slavimo 21GS ispred Skupstine grada Beograda. Idol, uzor, pravi borac, gospodin, fin i skroman. Jednom recju, rodjeni sampion. Vamos Rafa!

invicibile

pre 2 godine

Nadal je ukupno propustio 10 gren slemova dok je bio u punoj snazi. nema smisla da se kmeci zbog toga sto novak nije igrao zbog svog hira. Mogao je jednostavno da se vakcinise i to je to

3636

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..

Supermen

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)
Tamos!

bully

pre 2 godine

Opušteno Bekere, istorija će zauvijek pamtiti ovu bruku iz Australije, od toga se nikad neće moći pobjeći. Takodje i ona diskfalifikacija sa US Opena. Te dve sramote koje su nanjete Novaku će uvijek živiti.

Bob

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!

Johnny

pre 2 godine

Ma osvojio bi Novak sigurno kako da ne. Morao bi preko Beratinija, Nadala i Medvedeva. Nadjite mi jedan primer u poslednjih 6 godina da je Nole osvojio turnir pobedivsi tako 3 jaka igraca u nizu . Uvek mu se otvarao zreb. Sad nije.

Kinzi

pre 2 godine

Kako ih nije sramota uopšte pričati o GOAT trci nakon ove sramote.? A gdje su otkazani Wimbldon 2020 i diskfalifikacija sa USO.?? Baš poštena neka GOAT trka.. Ja dosad nijednom sa zapada nisam čuo da je Novak oštećen zbog otkazanog Wimbldona i ove dve bruke sa USO i AO. Licemjerje prve vrste. Svako ko se imalo bolje razumije u tenis, zna da bi Novak u normalnim okolnostima na ovogodišnjem AO vjerovatno slavio svoj najmanje 22 GS a možda i 23.

Zamenik gurua Mohanđija

pre 2 godine

Nikada Novak neće dostići veličinu i popularnost Rodžera Federera, to je tako, jer je Novakova igra kruta i dosadna, svodi se na prebacivanje i dvoručnu bekhend dijagonalu. Robot i fakir u isto vreme.

Cole

pre 2 godine

Kaze "...Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova...".

Ja ne znam ko je ovde lud!!!
Ne, Spancu se ne ukazuje prilika
da povede u GOAT trci, vec mu se
u kazuje prilika da povede u trci
za GS-move!!! Ogromna je razlika!!!

Na Novakovoj strani je apsolutno sve,
drasticno vise nedelja kao br1,
jedan Masters vise, broj Zavrsnih
Mastersa (Rafa ih ima nula),
zavrsene godine kao br1, medjusobni
skor je na Novakovoj strani...
Tako da...

P.S.
Samo nemojmo o tome koliko je Nadal
propustio GS-mova, jer ni Novak nije
nista bolji (tek mu je sa 23 godine
ustanovljena alergija na gluten,
bacene dve godine zato sto nije hteo
da operise lakat, zatim kovid koji
je bas njega najvise ostetio dok
je bio u naletu, pa sad AO).

Ateista čistog mozga

pre 2 godine

Novak je lepo rekao "Bozija je zadnja"....Prema tome dzabe im sve...
(Srbin, 27. januar 2022 19:18)

Lepo je to Nole rekao.
Jedino, znaš... ima tu jedan dosta veliki i nepremostiv problem: Bog ne postoji.
Vlada Australije i zakoni postoje.
Nije pravedno oteran, ali je oteran po zakonu koji takvo teranje omogućava.
Bio je na pogrešno vreme na pogrešnom mestu i to je to.

Legende su dve, ostali su do njih

pre 2 godine

@Cole
Manojle, sve te podatke pošalji u Zavod za statistiku Beograda, a Nadal 21 biće veći od Noloa, najveći ostaju Federer i Lejver.

Roki

pre 2 godine

Ja mislim da postoji mogucnost da Novak profitira u slucaju da Rafa osvoji ovaj AO. Evo i kako:
Ako Rafa povede sa 21 GS, postavice se pitanje da li je bolji i od Federera (ne samo od Novaka). Onda ce Fedexovi navijaci, komentatori, novinari i ostali realno da se pobune jer je Fedex ipak na GOAT listi daleko ispred Nadala, sa pravom. Postace jasno i prihvaceno da GS nije jedina kategorija za titulu GOATa.
A ukoliko Novak zatim samo izjednaci broj GSova sa Nadalom do kraja karijere - onda ce se u javnosti gledati svi parametri i tu je naravno Novak neprikosnoven.
Dakle Rafa bi eventualnim osvajanjem AO razbio mit da je GOAT onaj sa najvise GSova. I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.

mića

pre 2 godine

"Nemac je komentarišući zbivanja u završnici turnira rekao kako se Špancu ukazuje velika prilika da povede u GOAT trci, po broju osvojenih slemova."

Beker je zaboravio da kaže da se Nadalu ukazala prilika zahvaljujući Australiskim političarima koji su svjesno Novaka protjerali iz Australije.

Hak Fin

pre 2 godine

Captain Obvious, ovaj Boris Beker, mozda je malo poranio sa analizom. Sacekajmo sutra, da vidimo da li se Rafi isplpatila cela papazjanija. Sa Novakom se trebao sastati u 1/2 finala, po zrebu, tako da Mateo mozeo da pomrsi konce i anulira celu ovu ujdurmu....

Rafa Goat

pre 2 godine

@Zoran Knezevic
Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)

Platipus perica

pre 2 godine

Propustio 10 GS u punoj snazi, a stalno se zalio na povrede? I gle cuda od tih 10 ni jedan RG, kakva koincidencija. I sto se tice te 2016. sto neko spominje. tada predaje mec svom zemljaku, mec koji ne ulaziu statistike, tako da se prica o samo 3 poraza. I da svih 10 je propustio svojom voljom tj odlukom, a ne voljom nekog ministra ili zbog glume linijskog.....

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Nisam ljubitelj teorija zavera ali, sticem neodoljivi utisak, da je sve namesteno, organizovano i bez ikakvih skrupula sprovedeno, da ovaj turnir osvoji Nadal. Ne zbog toga sto Nadal igra nesto posebno, niti sto Australijanci mnogo vole Nadala vec zato sto mnogo mrze Novaka. Zar da im bista nekog Srbina stoji ispred arene i nervira postene poreske obveznike Australije?! Da je Novak, Noa, Nik ili Nikolas, sve bi bilo drugacije. Ovako, to je jako bolno.

Vrg

pre 2 godine

Tako da Nadal ima vise titula u karijeri (89), ima UBEDLJIVO vise osvojenih DC, ima MNOGO vise (od nule) zlata sa OI, ima NAJVECE sportsko dostignuce svih vremena (broj titula na RG), ima NEDOSTIZAN broj godina u kontinuitetu medju prvih 10 na atp listi (to govori o konstantnosti njegovoj u tenisu), IMACE vise mastersa vrlo uskoro i najvaznije IMACE VISE GS u karijeri. To je dovoljno uz jos neke parametre da bude GOAT! Vamos Rafa!
(Kako najuriti Pesikana, 27. januar 2022 18:52)

Svaki argument ti smesniji od prethodnog. :-D

Nadrogal

pre 2 godine

Sutra u Melburnu pada kiša. Krov će biti navučen. Dakle, dvoranski uslovi. A, ispred mene Beretini, željan da konačno uđe u top 5 na ATP. La Kukarača!

Gara i Nole

pre 2 godine

@Zoran Knezević
Tako je namešteno da Nadal ode da se ženi i do kraja sezone nije igrao i Nolo postao najbolji svih vremena sa 12 komada a Federer imao 17 komada.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Zorane Knezevicu, ne znam kako da ti kazem, ali ti jesi ljubitelj teorija zavera.
(Goksi, 27. januar 2022 20:55)
------
Jesam. Ljubitelj sam teorija zavera. Samo sto su te moje teorije zavera zasnovane na cinjenicama, koje neverovatno lice na teorije zavera.

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

Noloman ponosni, ali zaista

pre 2 godine

Bravo za Bekera. Vidim da se on ovde slabo razume. Izmedju redova je na fin nacin optuzio organizatore AO, direktno rekao da je Rafa profitirao i ja vise ne mogu od njega ocekivati. Ne bi bilo lose da i Srdjan ovo isprati i nauci nesto od Bekera. Koliko pratim ovu situaciju, sada bi potez karijere za Novaka bio da angazuje Bekera za PR menadzera i da ga slusa u svemu.

Naravno da on doda i ponesto "ali" jer se to ocekuje od jedne velike teniske zvezde. I sam bih to uradio, kao Novakov fan. Bitno je da je ogolio sustinu i za to ne bi dobio Nobela na zapadu.

Mikii

pre 2 godine

Nadal ako osvoji AO(velike su sanse)moze dodatno da izvrsi pritisak na Federera koji je zasad drugi na listi najboljih tenisera u istoriji!
Ako ponovi npr. Novakovu proslu sezonu uz jos neki osvojeni masters bio bi tu negde barabar sa Federerom i to bi mu sigurno dalo dodatni vetar u ledja da sledece godine pojuri i Novaka i pokusa da ga svrgne sa prestola!
(Bob, 27. januar 2022 19:19)

Ne sviraj onoj stvari, zivota ti. Nemas intelektualni kapacitet da bi bio vickast i duhovit. Setaj.

Realan

pre 2 godine

Kao što je Messi dobio zlatnu loptu,tako je i Nadal unapred odredjen da bude to što se ne planira.Sve je postalo provera jedrenjaka na lahoru...

Emil

pre 2 godine

Od početka farse oko Đokovićevog igranja-neigranja na turniru AO, siguran sam da je sve to smišljeno da bi Nadalu olakšali put do titule.

Carli

pre 2 godine

Rafa daje sve od sebe ne bi li uzeo još, makar jedan GS. Tačna je ona poslovica: "konj najbolje udara kad crkava." Bojim se da posle AO neće biti više onaj Rafa.

Car Dušan

pre 2 godine

Suviše sam mator, da me (više) NEŠTO može - mnogo iznenaditi... Ipak, ovo arlaukanje i dizanje u nebesa ( pa makar i sa lažnih profila), ovoga polu- Indijanca me zbunjuje! Ovamo, u Crnoj Gori postoji jedan (ne) sportski novinar Sofranac, koji više mrzi Novaka - nego što voli samog sebe! I ovde,na ovom portalu pojedinci u svojim,nazovi komentarima rade istu stvar! DOKLE?

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Tako je,a vama ipak ostaje samo da kmecite. Ali onako jako,da svi cuju. Kao sto se tu namesta da Nolo moze zarazen napolje,a ostali ne. Najjaci samo opstaju,naucite pa ce vam biti lakse:)
(Rafa Goat, 27. januar 2022 20:53)
-------
Pa zar mi nismo opstali uprkos svemu?! To znaci da smo najjaci. Uvek nicemo iznova, kao Feniks iz pepela. Niko nam nista ne moze. To sto nas mrze, predstavlja potvrdu da vredimo mnogo vise od njih. Njihova mrznja je kompliment za nas. Ima li ista bolje i sladje nego kad su svi protiv Novaka a on ih onako gospodski i sa visine "ohladi"?! Ostalo im je da angazuju "drzavne resurse" kako bi eliminisali najboljeg. Novak jeste sampion a Rafa Goat. U tome se slazemo.

Stefan BL

pre 2 godine

Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

andrej

pre 2 godine

@Aj samo zamislite da je Nadal diskfalifikovan sa RG 2018, da je RG 2019 otkazan i da je Nadal deportovan sa RG 2020. Jel stvarno mislite da bi sad Nadal imao 20 GS.?? Ajd zamislite da je Wimbldon 2020 odigran, zamislite da Novak nije diskfalifikovan sa US Opena 2020, i zamislite da Novak nije deportovan sa AO 2022. Jel stvarno mislite da bi Novak sad bio na 20 GS da je to bilo tako.?? Ako mislite tako, onda nemate pojma o tenisu. To što su Novak i Rafa sad potpuno izjednačeni u GS, to je splet nesrećnih (srećnih) okolnosti. U normalnim okolnostima Novak bi nakon ovogodišnjeg AO bio na najmanje 22, 23 GS. I onda dodje ovaj dokazani alkoholičar Beker i kaže da će Nadal povesti u GOAT trci ako osvoji AO. Pa jel realno to, jel realno.??

Sve okej sa tvojim komentarom, ali ajde ti zamisli da je Nadal imao da igra dva grend slema na sljaci kao sto Djokovic ima dva na betonu. Kakav bbi tada bio bilans osvojienih?

M.

pre 2 godine

Ovo ceo svet zna,samo se ovaj naš pravi lud i udara kontru celom svetu! Profitirali su on i Rodžer 2017-2018. kad je ovaj naš lečio povredu lakta meditacijom pa se na kraju posle pola godine pauze operisao,Pepeovi saveti inače. Povreda je mogla da se sanira još 2015-te,možda ne bi bilo onih zaprepašćujućih i dalje poraza od jednog Vavrinke,2 GS izgubljena,možda bi čak 2015-te kompletirao sve GS trofeje u godini, ali to je Novak, što reče Beker gorko će se kajati zbog svojih užasnih odluka,odluka u zadnjih 6 godina,bolna istina nažalost!

xyz

pre 2 godine

Mnoge stvari se poklopile Nadalu ove godine da osvoji AO. Prvog ozbiljnijeg protivnika ce imati tek u finalu. Beretini koji prakticno nema bekhend i sporo se krece ne moze da ga dobije. Sapovalova bez mozga, Manarina ne racunam u ozbiljne protivnika. Ostaje samo da se nadamo da ce u finalu pravda biti zadovoljena, jer Nadal nikad ne bi osvojio ovaj turnir da Novak nije politicki proteran sa turnira.

Nenad

pre 2 godine

Pale su sve maske,Novak je sklonjen da nebi osvojio 10 trofej u Australiji jer bi to bilo previše za njih a i lepo im se uklopilo da otvore vrata za Nadala što zvaničnici više i ne kriju već jasno i glasno to govore u svim medijima.Ćak se i hvale time kako je turnir uspešan i bez Novaka a da li će tako biti i ubuduće čisto sumnjam.

Direktor zavoda za statistiku

pre 2 godine

I taj mit bi razbili Federerovi a ne Novakovi navijaci.
(Roki, 28. januar 2022 00:12)

Postoji mit ne o tome ko je ili nije, nego postoji mit o "goatu", a tu listu što ti pominješ a nemaš pojma šta je, da ti kažem: to je lista jednog teniskog portala - "Ultimate tennis", za koju samo u Srbiji misle da ima neki značaj, jednostavno "goat" ne postoji, samo mit u koji i ti veruješ.

466453

pre 2 godine

Sutra za vreme meča Nadala u Melburnu će biti 24 stepena sa padom temperature. Vlaga vazduha 97% jer će padati kiša uz grmljavinu.
Igraće se u zatvorenim uslovima.
Dakle, sve nameštaljke padaju u vodu gospodinu "Sujevera" gde se priroda umešala da otkloni svo zlo koje su nameštali da bi prošao dalje.
Rotacija loptice će biti osakaćena povećanom gustinom vazduha, hladniji i vlažniji, totalno suprotno toga čemu su se svi nadalovci nadali, nema visokih odskoka loptice, nema Nadala!
Ideš kući!

Krindž

pre 2 godine

Sjajan turnir AO ove godine. Nema napetosti u vazduhu, nema psovanja, urlanja, becenja ociju, nema cinicnih osmeha, glumatanja, savijanja lakta i ramena, nema deljenja srca i skupljanje kosmicke energije i sve ono sto svo dosada vidjali od doticnog "bozanstva" nolomanije. Ranom zorom, posle 4h, palimo TV, gasimo ton da ne slusamo Pesikana ako ponovo (a plasim se da hoce) bude voditelj, i navijamo za naseg Rafaela Nadala. Vamos!
(Kobac, 27. januar 2022 19:20)

Nebitno čega nema, važno je da ima za izboz čačkanja šorca, ušiju i nosa, slaganja bočica i peškira, prekardašijan vremena za servis, kilometarskih weceraj pauza, medicinskih pregleda, i preznojavanja koja dovedu do gubitka 4 kg i dehidracije što nikako nije povezano sa nekom prehranom. Ma ima svega na gomile, ma milina. A tek otmena i pristojna publika, stvarno sjajan AO po svim parametrima.

Saša

pre 2 godine

Đoković je još više profitirao od neigranja Rafe na RG 2016.stim što Rafa nije imao izbor tada...Đoković je sada imao ali se sam upucao..
(3636, 27. januar 2022 18:24)

Đoković je pred RG 2016. bio u seriji od 8 pobjeda nad Nadalom, tako da bi mu Nadal sigurno bio nepremostiva prepreka.

3636

pre 2 godine

@Sasa

Kako da ne, videli smo kako je prolazio i pre a i posle te 2016.na RG..tako daa..da tada nije bilo povrede, sanjao bi on još 5g taj pehar..

guru

pre 2 godine

@(Zamenik gurua Mohanđija, 28. januar 2022 01:39)

Zamenice, to je iskljucivo vezano za rasizam ili ksneofobiju Anglosaksonaca i Zapadnih Evropljana uopste. Ko god je sa njima imao posla zna da ne trpe uspehe nikoga ko nije njihov - mozes da budes odlican ali samo ako oni mogu da pripisu sebi tvoje uspehe... Ne zna se koga vise preziru od stranaca.

466453

pre 2 godine

466453,
Plasi me da se ne ponovi RG 2020,bice slicni uslovi!
(Bob, 28. januar 2022 00:46)

Onda je Novak bio fizički iscrpljen dok ovo što Beretini prikazuje iz mentalnog aspekta je malo neobično za igrača kalibra koji mislimo da je. Stres koji je Nadal u startu nametnuo mora da padne u toku trećeg seta!

Cekamo?

pre 2 godine

Zasto niko ne sme da zahteva testiranje Bika sa Majorke ,pre i posle meca.?.
Toliko je ocigledno ,a svi CUTE I bave se minornim pitanjima.

Cekamo?

pre 2 godine

Sutra BOJKOT CEREMONIJE ,bez obzira ko " pobedi", dok Bik sa Majorke NE URADI TESTIRANJE NA NEDOZVOLJENE SUPSTANCE.

JEDINO TAKO MOZE DA SE STAVI TACKA NA SVE SRAMOTE KOJE SE DESAVAJU NA AO I SACUVA CAST TENISERA I SPORTA UOPSTE.
Samo to me zanima,da bih uopste pratila tenis.