Petak, 21.01.2022.

12:50

"Đoković i Hamilton su kukavice"

Oštar tekst o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću osvanuo je u tiražnom listu Bild.

Izvor: MS

"Ðokoviæ i Hamilton su kukavice" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Pedja

pre 2 godine

Sada ce te da mi nalupate minuse, ali covek je u pravu. Djokovica obozavam ali ono sto je uradio na aerodromu nije lepo. Okupilo se mnogo ljudi da ga doceka a on im se nije ni javio. Nije lepo.

Antivakseri - opasnost za društvo

pre 2 godine

Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto.
(chica, 21. januar 2022 20:06)

Vas je Novak ubedio, svojim primerom. Vi ubeđujete druge da je vakcina opasna i da ne štiti od bolesti. Đoković je antivakser, kao što sam i ja antinoloman, a nikog ne pozivam na to.

chica

pre 2 godine

@whitefield
Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto. Da li je iko od vas ikada čuo da je Djoković tako govorio i bilo koga ubedjivao da ne primi vakcinu.

Петар

pre 2 godine

Ђоковић и не треба да одговара на овакве и сличне чланке, објаве, натписе па чак ни да даје интервјуе осим ако није везан уговорима са спонзорима. Од сада треба да гледа само свој интерес. Посебно његов део тима који се бави медијима треба да води евиденцију ко је о њему писао негативно, ко га је вређао или просипао лажи. Таквима никада не давати ни најмању шансу за једну реч или слику, а камоли интервју. Сада су се разоткрили. Новак није кукавица нити је то икад био. Он ће то свима и доказати тако што ће наставити да побеђује и бити какав је и до сада био умерен, реалан, хуман и поносан Србин.

P

pre 2 godine

@Milan

Prijatelju, koliko si ti omanuo auuuuuu. Zasto bi bila Hamiltonu oduzeta pobeda u Silverstonu? Isto tako je moglo da se desi da njegov bolid bude ostecen a da Max nastavi trku. Zaboravio si i da je on u Silverstonu zapravo dobio kaznu. Naravno ne spominjes brake test u Saudi Arabiji gde ja mogu lagano da kazem da je Max hteo da natera Hamiltona da osteti bolid i ne zavrsi trku, a covek jos pobedio sa ostecenim prednjim krilom. Sto se tice restarta, probaj malo bolje da se prisetis. Max je neregularno sekao krivinu i zato je morao da vrati poziciju Hamiltonu , a jos su potpuno zaboravili na Ocon-a (ako se ne varam) koji je skroz posteno iskoristio tu situaciju i uzeo vodecu poziciju, sto su tek u 2. "ponudi" ispravili. Dakle, Max nije prebacen 2 pozicije iza, nego su stjuardi zaboravili na Ocon-a. Perez je u poslednjoj trci imao maestralnu odbranu, ali njegove gume su bile valjda 20ak krugova stare i ODMAH posle kad ga je pretekao Hamilton, otisao je u box. U poslednjem krugu hamilton je bio na bar 45 krugova starim gumama, a Max na potpuno novim Soft gumama. Ti stvarno hoces zdravorazumski da poredis ta 2 slucaja ?? Jaci bolid nije imao, RB i Merc su bili prilicno blizu, samo sa prednostima u razlicitim segmentima. Safety car izlazi sa staze ceo 1 krug ranije, dozvoljava se SAMO bolidima izmedju Max-a i Hamiltona da se unlap-uju, zna se da Hamilton NE SME na zamenu guma jer gubi poziciju na stazi. Ja ne znam u kom vi svetu zivite niti imam nameru da pisem dalje.

Bl

pre 2 godine

Šugavi Njemci. Lešinari. Kad Đoković osvaja turnire, često to i ne objave. A sad se razgalamili.
Naravno da je ovaj tekst žal što Đoković ćuti, pa ne mogu da ga čerupaju i pljuju. Sve oko Australija cirkusa su već obrnuli 10 puta.

smeh

pre 2 godine

@P

Prvo se dogovori sa sobom pa onda nekome nešto zameraj. Čas je smešan komentar te osobe kojoj si odgovorio te je ta osoba u pravu. Nego kako je Hamilton pokraden ako nije kažnjen za ono ispravljanje krivine za šta i ti tvrdiš da je morao biti kažnjen? I kakve veze ima Hamilton sa Đokovićem jer u "sportu" kojim se Hamilton bavi sve zavisi od mašine kojom upravlja. Da vozi npr. Has nebi imao ni delić uspeha koje je imao sa Mercedesom. Plus dodati da u tom "sportu" pravila mogu da se tumače ovako ili onako, tj. kako direktor trke odluči.

P

pre 2 godine

@Smeh

Komentar ti je isti kao i nickname koji koristis, zaista. Razlika je sto ja nisam navijacki nastrojen, ali ti to ne mozes da razumes. Hamilton i da je dobio 10 sekundi kaznu (sto je slozices se, maksimum za to, a realno pre bi bilo 5 sekundi kazna) on je opet imao 13 i vise sekundi prednosti, plus je upitno uopste da li je trebalo da je dobije jer ga je po ko zna koji put Max bukvalno izgurao van staze (moje misljenje je da je ipak trebalo da dobije). Deo gde kazes gde u F1 sve zavisi od bolida i jos koristis ubedljivo najgori tim za poredjenje (Haas) je presmesna tvrdnja, narocito kad se uzme u obzir da su Red Bull i Mercedes bili jako blizu ove godine, samo sto imaju prednosti u drugacijim segmentima jedan u odnosu na drugi. Sto se tice poslednje recenice, moja poenta i jeste da je veliki problem sto je u pravilima utkano da direktor trke moze da "krivi" pravila kako on hoce i da smo bas zbog toga dobili tu situaciju koju smo dobili i "sampiona" kome je servirana titula od strane FIA i Masi-ja iako je celu trku bio bukvalno izdominiran na stazi.

P.S. Ni Max nije dobio nikakvu kaznu u Brazilu kad je izasao sa staze bukvalno gurajuci Hamiltona jos vise van staze, ali naravno i to si zaboravio.

max

pre 2 godine

Novak se borio na svoju štetu za igrače i njihovu korist da im se povećaju primanje a oni su skoro svi ćutali i nisu ga podržali jer su trebali svi da odustanu od igre na GS pa bi se dalje druga priča vodila.Ovako ne treba ništa da kaže i nek ih ostavi da trule u svojoj dvoličnosti .Nek gleda samo sebe i bude diplomata jer istinu nisu zaslužili i njegovu borbu.
Vakcinišu se i uzmi sve trofeje nek umru.

Milan

pre 2 godine

@P, 21. januar 2022 16:20

Kako smesan komentar. 10:8 u pobedama. Oduzmi svakom po tu 1 spornu Silverstonu i poslednju, ako je poslednja sporna, i opet Verstapen ima 2 pobede vise. Mada u Silverstonu je Hamilton nekaznjeno izbacio Verstapena i Verstapen nije osvojio ni bod, dok je na poslednjoj Hamilton dosao do lepih bodova. A sto se tice poslednje, tacnije poslednje 2 trke, gledaj koliko je nedoslednosti u Hamiltonovu korist. Na pretposlednjoj je Max sekao krivinu na restartu, pa je na sledecem restartu prvo receno da treba da startuje poziciju iza, pa kad su shvatili da bi to opet bilo ispred Hamiltona, prebacili su ga 2 pozicije iza. Na poslednjoj trci Luis sece krivinu, i nema nikakve kazne. Na kraju krajeva, Hamilton je trebalo sa brani poziciju prakticno jedan krug, i to nije uspeo, iako je imao jaci bolid. Vidi koliko je na istoj trci Perez sa isto tako istrosenim gumama branio poziciju od Hamiltona koji je na toj trci imao jaci bolid. Kad smo vec kod jaceg bolida, ocigledno je da je Mercedes nesto drasticno menjao oko motora u toku sezone, ali se na to zazmurilo.

Smehotresna olimpijada

pre 2 godine

Kad si tako hrabar a oni su kukavice, onda ti sedi u formulu 1, i vozi tako da osvojis jednu šampionsku titulu, pa ako preživis tu sezonu onda uzmi reket u ruke i osvoji jedan gren slem.

gradjanin

pre 2 godine

@građanin

Goran Đoković je za tvoju informaciju Novaku stric.
(Miloš Veliki

Moja greška. Permutovao sam. Ali sve jedno poenta mi je bila ta koju sam napisao.

Šta se dešava sa ovim svetom

pre 2 godine

Što manje mislite, imaćete više istomišljenika....
Jedan od razloga, zašto su Nadal i Federer popularniji...

Balkan boy

pre 2 godine

Za Hamiltona bih svašta rekao. Za Novaka, da budem iskren, pa više mi se sviđa Rodžerov stil igre. Ali ne da nije kukavica već je etalon hrabrosti.

lalalland

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.

P

pre 2 godine

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?
(Samo pitam..., 21. januar 2022 15:52)

Koliko smesan komentar....Verstappen 10 pobeda , Hamilton 8 , ako se ne varam, ali tu je uracunata i kradja u poslednjoj trci pa bi zapravo bilo 9:9 posto , bar tu valjda mozes da budes objektivan, do momenta kradje Hamilton je razvalio Verstappena na stazi, 13+ sekundi prednost. Sto se tice Silverstone-a , sta sa tim? Hamilton treba da se preda bez borbe ili sta? To je isto ko kad bi neko napisao "Sta je bilo u Monzi" kad se Maxova zadnja desna guma bolida i ceo bolid bukvalno popeli na glavu Hamiltonu. Za ispravljanje krivine u poslednjoj trci stoji da je Hamilton trebalo da dobije kaznu. Vidis, posto si ocigledno Verstappenov vatreni navijac, problem je sto bukvalno SVI imate istu pricu. Ne gleda se u F1 statistika tokom sezone , koliko ko je krugova vodio, sreca itd vec P O E N I! Zanimljivo je npr. da svi vi Max fanovi samo vadite iz konteksta ono sto njemu ide u korist, cak i izmisljate neke stvari, ne pominjete da je npr. u Belgiji dobio bukvalno free win. Da su uloge bile obrnute ne bi ti ovako pisao, ali posto je tvoj "konj" "pobedio" onda je sve ok. Pogledaj malo koliko je pravila prekrseno. Da je Hamilton tako pobedio, isto bih rekao, da je onda Max pokraden. To je razlika izmedju nas dvojice.

udarnik

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.
(lalalland, 21. januar 2022 16:08)

zasto ćuti? pa čovek je rekao da će se oglasiti tek nakon što se završi turnir u Melburnu. i pored svega što su mu namestili ostao je čovek jer ne želi da diže opet buru za vreme turnira.

srkiboy

pre 2 godine

Postoji u današnjem izdanju Bild-a još jedan članak koji je dijametralno suprotan ovom. Naslov istog je : "Ovo obrazlozenje je skandal".
Bilo bi dobro kada bi taj članak objavili na b92

P

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.
(slaviša šmigič, 21. januar 2022 14:30)

Hamilton je britanac. Bilo bi dobro da si se ipak malo informisao pre nego sto si napisao komentar, Hamilton je pokraden sto se tice sampionata F1 upravo ove poslednje sezone, pre malo vise od mesec dana, zbog izuzetno kontroverzne zavrsnice poslednje trke sezone pre koje su on i Verstappen bili izjednaceni sa poenima. Takodje, jos nesto sto je zajednicko sa Novakom je da je Hamilton statisticki gledano vec sad G.O.A.T. u F1, ali mu to na dosta nacina osporavaju. Sto se tice ovog novinara, taj njegov tekst bi jedino mogao da se cita kao "Recite nesto da bi mogli da razvlacimo i analiziramo do besvesti to sto ste rekli i zaradimo pare na tome!". Cisto da bi bolje razumeo, zamisli Novak vodi ceo mec 2:0 setovi i 5:0 gemovi i fali mu npr. 2 poena za pobedu. Onda dodje direktor turnira i kaze "sledeci poen odlucuje pobednika, ali Novak ne sme da koristi backhand!". To se desilo Hamiltonu.

second1

pre 2 godine

Ne vidim razliku izmedju AO i Verstapena. Oba su pobedila na muvanje. No, igraće se još.
(epcot, 21. januar 2022 12:52)
Verstappen nije pobedio na muvanje već ne zasluženo, izdominirao je celu sezonu. Sa druge strane, Hamilton, da je bilo pravde, ne bi bio ni blizu borbe za titulu u poslednjoj trci. Jako je glupo od strane ovog novinara da u isti koš stavlja jednog velikog šampiona kao što je Novak i ovog britanskog plačljivka kome je skoro celu karijeru sve podređeno!

gradjanin

pre 2 godine

Bravo. Lepo i tačno rečeno. Naročito poslednja rečenica.
Što se tiče Novaka, mene iritira to što jasno nije objasnio šta se to dešavalo u Australiji? Što ni on ni njegova porodica(otac Goran recimo) nisu jasno rekli kako stoje stvari? Sve su nešto "zatutuljeno i zamumuljeno" pričali, i niko nije ništa razumeo, a uporno su igrali na kartu "nacionalne" solidarnosti, i tako našu javnost držali u magnovenju koja im je odgovarala jer su znali i znaju da će ovdašnja javnost biti na njihovoj strani i da će ih žaliti. A to što ni ne znaju zašta da ih sažaljevaju, to nema veze. Bitno da ovi igraju na kartu "mrskog" Zapada, i mi svi normalno prihvatimo to. Ja recimo i dalje ne znam ko je kriv? Ne znam ni da li je Novak vakcinisan, niti dali nije? I šta je uopšte razlog onog cirkusa? Neka nama(javnosti) jasno kažu šta je razlog pa da onda znamo da li da ih žalimo i saučestvujemo u njihovom bolu zato što je Nole izbačen kao pas iz Australije.

Ivan

pre 2 godine

Hamilton i Novak su heroji slobodarskog sveta. Kada sve ovo prodje tako ce ih pamtiti istorija, za raliku od nekih koji se sada nazivaju herojima od strane medija, a koji pozivaju na teror i zakljucavanje zdravih judi u logore.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Sad se još bolje vidi koliko su Novaku sve smestili upravo zato što je Srbin i zato što je mnogo inteligentniji i verovatno najobrazovaniji među svim poznatim sportiskim ličnostima iako bi ja formulu uzeo više pod avtomobilizam nego pravi sport kao što ni šah nije sport bočanje,pikada,ili bilijard,karte i ostale društvene igre koje su ugurane u profesionalni sport.Šta sve se danas nalazi kao sport dok su neki izuzetno naporni pravi sportovi sklonjeni sa olimpiskih sportova igara recimo borilački sportovi a kako čujem i vaterpolo če ukloniti a neki smešne igre nemogu reči sportovi gurnuti su u olimpiski sport ove godine smo videli neke igre koje nikad nisu bile sport nego su služili više zabavi u slobodno vreme polako ulazi i šibicarstvo u profesionalni sport koji če se igrati na olimpijadama.

whitefield

pre 2 godine

jbt pa niko od vas nije skapirao tekst! zabrinjavajuće stanje nacije. elem, bild je jedini antivakserski nastrojen list u de. jedini glas razuma trenutno u čitavoj evropi. kako god, tekst je odličan a vi ga procitajte ponovo i sa razumevanjem…!

Samo pitam...

pre 2 godine

P, 21. januar 2022 15:03

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?

sale

pre 2 godine

Od Nemaca samo ocekivao pozitivniji tekst, ipak su to nasi potvrdjeni prijatelji. Salu na stranu, nastavlja se trend da srpski mediji objavljuju bljuvotine iz strane stampe o Novaku Djokovicu. Od heroja postade kukavica u roku od nekoliko dana, to mogu samo nasi mediji pod globalistickom kontrolom. Nemojte slucajno da talasate puno jer oblatice i vas - nesto ce vam iscackati.

drvobradi

pre 2 godine

'Ajd Đoković ima šta da kaže, izabrao da se neće oglašavanje, ali šta ima Hamilton da priča.
F1 odavno nije sport (20+ sam ga gledao), već takmičenje u uticaju i parama. U tom sportu dominira onaj ko izlobira najviše kod velikih menjanja specifikacija, ko može najviše da iskrivi pravila, izvrši najviše pritiska. Šta kao Fetel naglo posle 4 uzastopne titule zaboravio da vozi, a Hamilton naučio posle 8 sezona? Ili Kimi ili Alonso. Važi.
Ni za porediti sa tenisom.

Mile

pre 2 godine

"Bild," zeitung u " Alex& Springer verlag- u niko citav u Nemackoj ne smatra ozbiljnom izdavackom kucom,iskljucivo mi Srbi im dajemo vaznost svojom guposcu,uzimajuci ih u obzir za bilo sta.

bobrock

pre 2 godine

Danas se pojavio tekst u istom listu sa naslovom da je presuda ili bolje reći obrazloženje iste sramota za jednu pravnu i demokratsku državu. Da su mogli iskoriste mnogo drugih razloga ali ne i taj što neko ima drugačije mišljenje jer se na tome temelji svaka slobodna i demokratska država. To je nešto najpozitivnije što su objavili u vezi sa novakom ali je vrlo brzo nestalo ili ja ne mogu naći. A ovaj tekst nema veze sa životom barem što se novaka tiče

zanovetalo

pre 2 godine

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.
(Robert, 21. januar 2022 14:35)

Dobro je dok Nemci olovkom napadaju svetskog broja jedan. Pamtimo kada su vitlali i zabadali nozeve u ledja svetskoj broj jedan.

Milica

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.
(Mija, 21. januar 2022 14:30) # Link komentara


Samo nek je on stigao Avijonom …

Robert

pre 2 godine

Koliko titula je osvojio autor teksta ?
(tatatatira, 21. januar 2022 13:11)

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.

321

pre 2 godine

Bilo sta da kazu, nastavicete da ih pljujete jer su oni za vas dusevna hrana. Ako Novak posle svega treba nesto da kaze, mislim da to treba da urade njegovi advokati i da razbiju laz vlade Australije i sve ovo sto se desilo Novaku. Da ih finansijski ojadi jer pare najvise bole.

m

pre 2 godine

Ko je tu veća kukavica, Đoković i Hamilton kojima su uradili ono što su uradili ili neko drugi. Njima dvojici ostaje jedino "dostojanstvena šutnja", a druga strana neka izađe ihrabro saopšti zašto im je to urađeno!!!

Veljko

pre 2 godine

Glup i tendeciozan način razmišljanja. Novak ne želi ni na koga da utiče, želi samo da bude slobodan u odlučivanju. Agresivni globalizam u mišljenju i ponašanju. Svi moramo u njihove kalupe. Inače tri puta sam se vakcinisao, ali to je moja odluka.

Onako

pre 2 godine

Glupost! Pa rekao je da se neće oglašavati do kraja turnira i lično smatram da je to vrhunsko poštivanje kolega od strane Novaka.
Pričaće kad se turnir završi. To nije slabost, već snaga.

Mija

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.

veljko

pre 2 godine

Будало, човек је отишао са породицом мало да се опусти после свега, а теби изгледа само треба материјала да би могао да пљујеш по њему.

Losmi

pre 2 godine

Kako neki ljudi ne kontaju da njihovo misljenje nije centar univerzuma i oko njega svi treba da se okrecu. Novak ocigledno vakcinu gleda suprotno od ovog novinara ali niste culi da je pljuvao njega ili bilo koga zato sto je odlucio da se vakcinise.

466453

pre 2 godine

Прочитао сам много коментара многих људи који кажу да је Новак Ђоковић лош пример за младе.

Потврђујем.

"Не пуши, не пије, не дрогира се, веган је, не иде у курве, не свађа се, тренира од јутра до мрака, бави се доброчинством, верник је, брине о породици.

Надам се да ће се млади држати подаље од овог опасног лика за Друштво и да га ни у чему од овога не опонашају."

roki

pre 2 godine

Ne razumem. Đoković i Hamilton su doživeli nepravdu, i umesto da se krivi uzročnik nepravde, autor teksta krivi njih dvojicu zato što se ne bune koliko bi on želeo? Kakav victim blaming i zamena teza.

Milan

pre 2 godine

Ovaj bi bio zadovoljan jedino kada bi svi razmisljali kao on i njemu slicni,da svi budemo jedna bezlicna masa koja nema ni mozga ni misljenja vec da nas kao one krpene lutke povlace i rade sa nama sta oni hoce..

466453

pre 2 godine

Прочитао сам много коментара многих људи који кажу да је Новак Ђоковић лош пример за младе.

Потврђујем.

"Не пуши, не пије, не дрогира се, веган је, не иде у курве, не свађа се, тренира од јутра до мрака, бави се доброчинством, верник је, брине о породици.

Надам се да ће се млади држати подаље од овог опасног лика за Друштво и да га ни у чему од овога не опонашају."

roki

pre 2 godine

Ne razumem. Đoković i Hamilton su doživeli nepravdu, i umesto da se krivi uzročnik nepravde, autor teksta krivi njih dvojicu zato što se ne bune koliko bi on želeo? Kakav victim blaming i zamena teza.

veljko

pre 2 godine

Будало, човек је отишао са породицом мало да се опусти после свега, а теби изгледа само треба материјала да би могао да пљујеш по њему.

Losmi

pre 2 godine

Kako neki ljudi ne kontaju da njihovo misljenje nije centar univerzuma i oko njega svi treba da se okrecu. Novak ocigledno vakcinu gleda suprotno od ovog novinara ali niste culi da je pljuvao njega ili bilo koga zato sto je odlucio da se vakcinise.

Milan

pre 2 godine

Ovaj bi bio zadovoljan jedino kada bi svi razmisljali kao on i njemu slicni,da svi budemo jedna bezlicna masa koja nema ni mozga ni misljenja vec da nas kao one krpene lutke povlace i rade sa nama sta oni hoce..

Onako

pre 2 godine

Glupost! Pa rekao je da se neće oglašavati do kraja turnira i lično smatram da je to vrhunsko poštivanje kolega od strane Novaka.
Pričaće kad se turnir završi. To nije slabost, već snaga.

321

pre 2 godine

Bilo sta da kazu, nastavicete da ih pljujete jer su oni za vas dusevna hrana. Ako Novak posle svega treba nesto da kaze, mislim da to treba da urade njegovi advokati i da razbiju laz vlade Australije i sve ovo sto se desilo Novaku. Da ih finansijski ojadi jer pare najvise bole.

Veljko

pre 2 godine

Glup i tendeciozan način razmišljanja. Novak ne želi ni na koga da utiče, želi samo da bude slobodan u odlučivanju. Agresivni globalizam u mišljenju i ponašanju. Svi moramo u njihove kalupe. Inače tri puta sam se vakcinisao, ali to je moja odluka.

zanovetalo

pre 2 godine

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.
(Robert, 21. januar 2022 14:35)

Dobro je dok Nemci olovkom napadaju svetskog broja jedan. Pamtimo kada su vitlali i zabadali nozeve u ledja svetskoj broj jedan.

udarnik

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.
(lalalland, 21. januar 2022 16:08)

zasto ćuti? pa čovek je rekao da će se oglasiti tek nakon što se završi turnir u Melburnu. i pored svega što su mu namestili ostao je čovek jer ne želi da diže opet buru za vreme turnira.

Milica

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.
(Mija, 21. januar 2022 14:30) # Link komentara


Samo nek je on stigao Avijonom …

bobrock

pre 2 godine

Danas se pojavio tekst u istom listu sa naslovom da je presuda ili bolje reći obrazloženje iste sramota za jednu pravnu i demokratsku državu. Da su mogli iskoriste mnogo drugih razloga ali ne i taj što neko ima drugačije mišljenje jer se na tome temelji svaka slobodna i demokratska država. To je nešto najpozitivnije što su objavili u vezi sa novakom ali je vrlo brzo nestalo ili ja ne mogu naći. A ovaj tekst nema veze sa životom barem što se novaka tiče

Bl

pre 2 godine

Šugavi Njemci. Lešinari. Kad Đoković osvaja turnire, često to i ne objave. A sad se razgalamili.
Naravno da je ovaj tekst žal što Đoković ćuti, pa ne mogu da ga čerupaju i pljuju. Sve oko Australija cirkusa su već obrnuli 10 puta.

m

pre 2 godine

Ko je tu veća kukavica, Đoković i Hamilton kojima su uradili ono što su uradili ili neko drugi. Njima dvojici ostaje jedino "dostojanstvena šutnja", a druga strana neka izađe ihrabro saopšti zašto im je to urađeno!!!

Šta se dešava sa ovim svetom

pre 2 godine

Što manje mislite, imaćete više istomišljenika....
Jedan od razloga, zašto su Nadal i Federer popularniji...

Smehotresna olimpijada

pre 2 godine

Kad si tako hrabar a oni su kukavice, onda ti sedi u formulu 1, i vozi tako da osvojis jednu šampionsku titulu, pa ako preživis tu sezonu onda uzmi reket u ruke i osvoji jedan gren slem.

P

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.
(slaviša šmigič, 21. januar 2022 14:30)

Hamilton je britanac. Bilo bi dobro da si se ipak malo informisao pre nego sto si napisao komentar, Hamilton je pokraden sto se tice sampionata F1 upravo ove poslednje sezone, pre malo vise od mesec dana, zbog izuzetno kontroverzne zavrsnice poslednje trke sezone pre koje su on i Verstappen bili izjednaceni sa poenima. Takodje, jos nesto sto je zajednicko sa Novakom je da je Hamilton statisticki gledano vec sad G.O.A.T. u F1, ali mu to na dosta nacina osporavaju. Sto se tice ovog novinara, taj njegov tekst bi jedino mogao da se cita kao "Recite nesto da bi mogli da razvlacimo i analiziramo do besvesti to sto ste rekli i zaradimo pare na tome!". Cisto da bi bolje razumeo, zamisli Novak vodi ceo mec 2:0 setovi i 5:0 gemovi i fali mu npr. 2 poena za pobedu. Onda dodje direktor turnira i kaze "sledeci poen odlucuje pobednika, ali Novak ne sme da koristi backhand!". To se desilo Hamiltonu.

srkiboy

pre 2 godine

Postoji u današnjem izdanju Bild-a još jedan članak koji je dijametralno suprotan ovom. Naslov istog je : "Ovo obrazlozenje je skandal".
Bilo bi dobro kada bi taj članak objavili na b92

max

pre 2 godine

Novak se borio na svoju štetu za igrače i njihovu korist da im se povećaju primanje a oni su skoro svi ćutali i nisu ga podržali jer su trebali svi da odustanu od igre na GS pa bi se dalje druga priča vodila.Ovako ne treba ništa da kaže i nek ih ostavi da trule u svojoj dvoličnosti .Nek gleda samo sebe i bude diplomata jer istinu nisu zaslužili i njegovu borbu.
Vakcinišu se i uzmi sve trofeje nek umru.

Ivan

pre 2 godine

Hamilton i Novak su heroji slobodarskog sveta. Kada sve ovo prodje tako ce ih pamtiti istorija, za raliku od nekih koji se sada nazivaju herojima od strane medija, a koji pozivaju na teror i zakljucavanje zdravih judi u logore.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Sad se još bolje vidi koliko su Novaku sve smestili upravo zato što je Srbin i zato što je mnogo inteligentniji i verovatno najobrazovaniji među svim poznatim sportiskim ličnostima iako bi ja formulu uzeo više pod avtomobilizam nego pravi sport kao što ni šah nije sport bočanje,pikada,ili bilijard,karte i ostale društvene igre koje su ugurane u profesionalni sport.Šta sve se danas nalazi kao sport dok su neki izuzetno naporni pravi sportovi sklonjeni sa olimpiskih sportova igara recimo borilački sportovi a kako čujem i vaterpolo če ukloniti a neki smešne igre nemogu reči sportovi gurnuti su u olimpiski sport ove godine smo videli neke igre koje nikad nisu bile sport nego su služili više zabavi u slobodno vreme polako ulazi i šibicarstvo u profesionalni sport koji če se igrati na olimpijadama.

Петар

pre 2 godine

Ђоковић и не треба да одговара на овакве и сличне чланке, објаве, натписе па чак ни да даје интервјуе осим ако није везан уговорима са спонзорима. Од сада треба да гледа само свој интерес. Посебно његов део тима који се бави медијима треба да води евиденцију ко је о њему писао негативно, ко га је вређао или просипао лажи. Таквима никада не давати ни најмању шансу за једну реч или слику, а камоли интервју. Сада су се разоткрили. Новак није кукавица нити је то икад био. Он ће то свима и доказати тако што ће наставити да побеђује и бити какав је и до сада био умерен, реалан, хуман и поносан Србин.

Mile

pre 2 godine

"Bild," zeitung u " Alex& Springer verlag- u niko citav u Nemackoj ne smatra ozbiljnom izdavackom kucom,iskljucivo mi Srbi im dajemo vaznost svojom guposcu,uzimajuci ih u obzir za bilo sta.

Balkan boy

pre 2 godine

Za Hamiltona bih svašta rekao. Za Novaka, da budem iskren, pa više mi se sviđa Rodžerov stil igre. Ali ne da nije kukavica već je etalon hrabrosti.

drvobradi

pre 2 godine

'Ajd Đoković ima šta da kaže, izabrao da se neće oglašavanje, ali šta ima Hamilton da priča.
F1 odavno nije sport (20+ sam ga gledao), već takmičenje u uticaju i parama. U tom sportu dominira onaj ko izlobira najviše kod velikih menjanja specifikacija, ko može najviše da iskrivi pravila, izvrši najviše pritiska. Šta kao Fetel naglo posle 4 uzastopne titule zaboravio da vozi, a Hamilton naučio posle 8 sezona? Ili Kimi ili Alonso. Važi.
Ni za porediti sa tenisom.

Robert

pre 2 godine

Koliko titula je osvojio autor teksta ?
(tatatatira, 21. januar 2022 13:11)

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.

sale

pre 2 godine

Od Nemaca samo ocekivao pozitivniji tekst, ipak su to nasi potvrdjeni prijatelji. Salu na stranu, nastavlja se trend da srpski mediji objavljuju bljuvotine iz strane stampe o Novaku Djokovicu. Od heroja postade kukavica u roku od nekoliko dana, to mogu samo nasi mediji pod globalistickom kontrolom. Nemojte slucajno da talasate puno jer oblatice i vas - nesto ce vam iscackati.

P

pre 2 godine

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?
(Samo pitam..., 21. januar 2022 15:52)

Koliko smesan komentar....Verstappen 10 pobeda , Hamilton 8 , ako se ne varam, ali tu je uracunata i kradja u poslednjoj trci pa bi zapravo bilo 9:9 posto , bar tu valjda mozes da budes objektivan, do momenta kradje Hamilton je razvalio Verstappena na stazi, 13+ sekundi prednost. Sto se tice Silverstone-a , sta sa tim? Hamilton treba da se preda bez borbe ili sta? To je isto ko kad bi neko napisao "Sta je bilo u Monzi" kad se Maxova zadnja desna guma bolida i ceo bolid bukvalno popeli na glavu Hamiltonu. Za ispravljanje krivine u poslednjoj trci stoji da je Hamilton trebalo da dobije kaznu. Vidis, posto si ocigledno Verstappenov vatreni navijac, problem je sto bukvalno SVI imate istu pricu. Ne gleda se u F1 statistika tokom sezone , koliko ko je krugova vodio, sreca itd vec P O E N I! Zanimljivo je npr. da svi vi Max fanovi samo vadite iz konteksta ono sto njemu ide u korist, cak i izmisljate neke stvari, ne pominjete da je npr. u Belgiji dobio bukvalno free win. Da su uloge bile obrnute ne bi ti ovako pisao, ali posto je tvoj "konj" "pobedio" onda je sve ok. Pogledaj malo koliko je pravila prekrseno. Da je Hamilton tako pobedio, isto bih rekao, da je onda Max pokraden. To je razlika izmedju nas dvojice.

chica

pre 2 godine

@whitefield
Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto. Da li je iko od vas ikada čuo da je Djoković tako govorio i bilo koga ubedjivao da ne primi vakcinu.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.

whitefield

pre 2 godine

jbt pa niko od vas nije skapirao tekst! zabrinjavajuće stanje nacije. elem, bild je jedini antivakserski nastrojen list u de. jedini glas razuma trenutno u čitavoj evropi. kako god, tekst je odličan a vi ga procitajte ponovo i sa razumevanjem…!

gradjanin

pre 2 godine

Bravo. Lepo i tačno rečeno. Naročito poslednja rečenica.
Što se tiče Novaka, mene iritira to što jasno nije objasnio šta se to dešavalo u Australiji? Što ni on ni njegova porodica(otac Goran recimo) nisu jasno rekli kako stoje stvari? Sve su nešto "zatutuljeno i zamumuljeno" pričali, i niko nije ništa razumeo, a uporno su igrali na kartu "nacionalne" solidarnosti, i tako našu javnost držali u magnovenju koja im je odgovarala jer su znali i znaju da će ovdašnja javnost biti na njihovoj strani i da će ih žaliti. A to što ni ne znaju zašta da ih sažaljevaju, to nema veze. Bitno da ovi igraju na kartu "mrskog" Zapada, i mi svi normalno prihvatimo to. Ja recimo i dalje ne znam ko je kriv? Ne znam ni da li je Novak vakcinisan, niti dali nije? I šta je uopšte razlog onog cirkusa? Neka nama(javnosti) jasno kažu šta je razlog pa da onda znamo da li da ih žalimo i saučestvujemo u njihovom bolu zato što je Nole izbačen kao pas iz Australije.

Mija

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.

second1

pre 2 godine

Ne vidim razliku izmedju AO i Verstapena. Oba su pobedila na muvanje. No, igraće se još.
(epcot, 21. januar 2022 12:52)
Verstappen nije pobedio na muvanje već ne zasluženo, izdominirao je celu sezonu. Sa druge strane, Hamilton, da je bilo pravde, ne bi bio ni blizu borbe za titulu u poslednjoj trci. Jako je glupo od strane ovog novinara da u isti koš stavlja jednog velikog šampiona kao što je Novak i ovog britanskog plačljivka kome je skoro celu karijeru sve podređeno!

Samo pitam...

pre 2 godine

P, 21. januar 2022 15:03

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?

P

pre 2 godine

@Milan

Prijatelju, koliko si ti omanuo auuuuuu. Zasto bi bila Hamiltonu oduzeta pobeda u Silverstonu? Isto tako je moglo da se desi da njegov bolid bude ostecen a da Max nastavi trku. Zaboravio si i da je on u Silverstonu zapravo dobio kaznu. Naravno ne spominjes brake test u Saudi Arabiji gde ja mogu lagano da kazem da je Max hteo da natera Hamiltona da osteti bolid i ne zavrsi trku, a covek jos pobedio sa ostecenim prednjim krilom. Sto se tice restarta, probaj malo bolje da se prisetis. Max je neregularno sekao krivinu i zato je morao da vrati poziciju Hamiltonu , a jos su potpuno zaboravili na Ocon-a (ako se ne varam) koji je skroz posteno iskoristio tu situaciju i uzeo vodecu poziciju, sto su tek u 2. "ponudi" ispravili. Dakle, Max nije prebacen 2 pozicije iza, nego su stjuardi zaboravili na Ocon-a. Perez je u poslednjoj trci imao maestralnu odbranu, ali njegove gume su bile valjda 20ak krugova stare i ODMAH posle kad ga je pretekao Hamilton, otisao je u box. U poslednjem krugu hamilton je bio na bar 45 krugova starim gumama, a Max na potpuno novim Soft gumama. Ti stvarno hoces zdravorazumski da poredis ta 2 slucaja ?? Jaci bolid nije imao, RB i Merc su bili prilicno blizu, samo sa prednostima u razlicitim segmentima. Safety car izlazi sa staze ceo 1 krug ranije, dozvoljava se SAMO bolidima izmedju Max-a i Hamiltona da se unlap-uju, zna se da Hamilton NE SME na zamenu guma jer gubi poziciju na stazi. Ja ne znam u kom vi svetu zivite niti imam nameru da pisem dalje.

Antivakseri - opasnost za društvo

pre 2 godine

Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto.
(chica, 21. januar 2022 20:06)

Vas je Novak ubedio, svojim primerom. Vi ubeđujete druge da je vakcina opasna i da ne štiti od bolesti. Đoković je antivakser, kao što sam i ja antinoloman, a nikog ne pozivam na to.

smeh

pre 2 godine

@P

Prvo se dogovori sa sobom pa onda nekome nešto zameraj. Čas je smešan komentar te osobe kojoj si odgovorio te je ta osoba u pravu. Nego kako je Hamilton pokraden ako nije kažnjen za ono ispravljanje krivine za šta i ti tvrdiš da je morao biti kažnjen? I kakve veze ima Hamilton sa Đokovićem jer u "sportu" kojim se Hamilton bavi sve zavisi od mašine kojom upravlja. Da vozi npr. Has nebi imao ni delić uspeha koje je imao sa Mercedesom. Plus dodati da u tom "sportu" pravila mogu da se tumače ovako ili onako, tj. kako direktor trke odluči.

Milan

pre 2 godine

@P, 21. januar 2022 16:20

Kako smesan komentar. 10:8 u pobedama. Oduzmi svakom po tu 1 spornu Silverstonu i poslednju, ako je poslednja sporna, i opet Verstapen ima 2 pobede vise. Mada u Silverstonu je Hamilton nekaznjeno izbacio Verstapena i Verstapen nije osvojio ni bod, dok je na poslednjoj Hamilton dosao do lepih bodova. A sto se tice poslednje, tacnije poslednje 2 trke, gledaj koliko je nedoslednosti u Hamiltonovu korist. Na pretposlednjoj je Max sekao krivinu na restartu, pa je na sledecem restartu prvo receno da treba da startuje poziciju iza, pa kad su shvatili da bi to opet bilo ispred Hamiltona, prebacili su ga 2 pozicije iza. Na poslednjoj trci Luis sece krivinu, i nema nikakve kazne. Na kraju krajeva, Hamilton je trebalo sa brani poziciju prakticno jedan krug, i to nije uspeo, iako je imao jaci bolid. Vidi koliko je na istoj trci Perez sa isto tako istrosenim gumama branio poziciju od Hamiltona koji je na toj trci imao jaci bolid. Kad smo vec kod jaceg bolida, ocigledno je da je Mercedes nesto drasticno menjao oko motora u toku sezone, ali se na to zazmurilo.

P

pre 2 godine

@Smeh

Komentar ti je isti kao i nickname koji koristis, zaista. Razlika je sto ja nisam navijacki nastrojen, ali ti to ne mozes da razumes. Hamilton i da je dobio 10 sekundi kaznu (sto je slozices se, maksimum za to, a realno pre bi bilo 5 sekundi kazna) on je opet imao 13 i vise sekundi prednosti, plus je upitno uopste da li je trebalo da je dobije jer ga je po ko zna koji put Max bukvalno izgurao van staze (moje misljenje je da je ipak trebalo da dobije). Deo gde kazes gde u F1 sve zavisi od bolida i jos koristis ubedljivo najgori tim za poredjenje (Haas) je presmesna tvrdnja, narocito kad se uzme u obzir da su Red Bull i Mercedes bili jako blizu ove godine, samo sto imaju prednosti u drugacijim segmentima jedan u odnosu na drugi. Sto se tice poslednje recenice, moja poenta i jeste da je veliki problem sto je u pravilima utkano da direktor trke moze da "krivi" pravila kako on hoce i da smo bas zbog toga dobili tu situaciju koju smo dobili i "sampiona" kome je servirana titula od strane FIA i Masi-ja iako je celu trku bio bukvalno izdominiran na stazi.

P.S. Ni Max nije dobio nikakvu kaznu u Brazilu kad je izasao sa staze bukvalno gurajuci Hamiltona jos vise van staze, ali naravno i to si zaboravio.

gradjanin

pre 2 godine

@građanin

Goran Đoković je za tvoju informaciju Novaku stric.
(Miloš Veliki

Moja greška. Permutovao sam. Ali sve jedno poenta mi je bila ta koju sam napisao.

Pedja

pre 2 godine

Sada ce te da mi nalupate minuse, ali covek je u pravu. Djokovica obozavam ali ono sto je uradio na aerodromu nije lepo. Okupilo se mnogo ljudi da ga doceka a on im se nije ni javio. Nije lepo.

lalalland

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.

466453

pre 2 godine

Прочитао сам много коментара многих људи који кажу да је Новак Ђоковић лош пример за младе.

Потврђујем.

"Не пуши, не пије, не дрогира се, веган је, не иде у курве, не свађа се, тренира од јутра до мрака, бави се доброчинством, верник је, брине о породици.

Надам се да ће се млади држати подаље од овог опасног лика за Друштво и да га ни у чему од овога не опонашају."

Mija

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.

gradjanin

pre 2 godine

Bravo. Lepo i tačno rečeno. Naročito poslednja rečenica.
Što se tiče Novaka, mene iritira to što jasno nije objasnio šta se to dešavalo u Australiji? Što ni on ni njegova porodica(otac Goran recimo) nisu jasno rekli kako stoje stvari? Sve su nešto "zatutuljeno i zamumuljeno" pričali, i niko nije ništa razumeo, a uporno su igrali na kartu "nacionalne" solidarnosti, i tako našu javnost držali u magnovenju koja im je odgovarala jer su znali i znaju da će ovdašnja javnost biti na njihovoj strani i da će ih žaliti. A to što ni ne znaju zašta da ih sažaljevaju, to nema veze. Bitno da ovi igraju na kartu "mrskog" Zapada, i mi svi normalno prihvatimo to. Ja recimo i dalje ne znam ko je kriv? Ne znam ni da li je Novak vakcinisan, niti dali nije? I šta je uopšte razlog onog cirkusa? Neka nama(javnosti) jasno kažu šta je razlog pa da onda znamo da li da ih žalimo i saučestvujemo u njihovom bolu zato što je Nole izbačen kao pas iz Australije.

lalalland

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.

roki

pre 2 godine

Ne razumem. Đoković i Hamilton su doživeli nepravdu, i umesto da se krivi uzročnik nepravde, autor teksta krivi njih dvojicu zato što se ne bune koliko bi on želeo? Kakav victim blaming i zamena teza.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Sad se još bolje vidi koliko su Novaku sve smestili upravo zato što je Srbin i zato što je mnogo inteligentniji i verovatno najobrazovaniji među svim poznatim sportiskim ličnostima iako bi ja formulu uzeo više pod avtomobilizam nego pravi sport kao što ni šah nije sport bočanje,pikada,ili bilijard,karte i ostale društvene igre koje su ugurane u profesionalni sport.Šta sve se danas nalazi kao sport dok su neki izuzetno naporni pravi sportovi sklonjeni sa olimpiskih sportova igara recimo borilački sportovi a kako čujem i vaterpolo če ukloniti a neki smešne igre nemogu reči sportovi gurnuti su u olimpiski sport ove godine smo videli neke igre koje nikad nisu bile sport nego su služili više zabavi u slobodno vreme polako ulazi i šibicarstvo u profesionalni sport koji če se igrati na olimpijadama.

veljko

pre 2 godine

Будало, човек је отишао са породицом мало да се опусти после свега, а теби изгледа само треба материјала да би могао да пљујеш по њему.

Milan

pre 2 godine

Ovaj bi bio zadovoljan jedino kada bi svi razmisljali kao on i njemu slicni,da svi budemo jedna bezlicna masa koja nema ni mozga ni misljenja vec da nas kao one krpene lutke povlace i rade sa nama sta oni hoce..

Veljko

pre 2 godine

Glup i tendeciozan način razmišljanja. Novak ne želi ni na koga da utiče, želi samo da bude slobodan u odlučivanju. Agresivni globalizam u mišljenju i ponašanju. Svi moramo u njihove kalupe. Inače tri puta sam se vakcinisao, ali to je moja odluka.

Robert

pre 2 godine

Koliko titula je osvojio autor teksta ?
(tatatatira, 21. januar 2022 13:11)

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.

Ivan

pre 2 godine

Hamilton i Novak su heroji slobodarskog sveta. Kada sve ovo prodje tako ce ih pamtiti istorija, za raliku od nekih koji se sada nazivaju herojima od strane medija, a koji pozivaju na teror i zakljucavanje zdravih judi u logore.

P

pre 2 godine

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?
(Samo pitam..., 21. januar 2022 15:52)

Koliko smesan komentar....Verstappen 10 pobeda , Hamilton 8 , ako se ne varam, ali tu je uracunata i kradja u poslednjoj trci pa bi zapravo bilo 9:9 posto , bar tu valjda mozes da budes objektivan, do momenta kradje Hamilton je razvalio Verstappena na stazi, 13+ sekundi prednost. Sto se tice Silverstone-a , sta sa tim? Hamilton treba da se preda bez borbe ili sta? To je isto ko kad bi neko napisao "Sta je bilo u Monzi" kad se Maxova zadnja desna guma bolida i ceo bolid bukvalno popeli na glavu Hamiltonu. Za ispravljanje krivine u poslednjoj trci stoji da je Hamilton trebalo da dobije kaznu. Vidis, posto si ocigledno Verstappenov vatreni navijac, problem je sto bukvalno SVI imate istu pricu. Ne gleda se u F1 statistika tokom sezone , koliko ko je krugova vodio, sreca itd vec P O E N I! Zanimljivo je npr. da svi vi Max fanovi samo vadite iz konteksta ono sto njemu ide u korist, cak i izmisljate neke stvari, ne pominjete da je npr. u Belgiji dobio bukvalno free win. Da su uloge bile obrnute ne bi ti ovako pisao, ali posto je tvoj "konj" "pobedio" onda je sve ok. Pogledaj malo koliko je pravila prekrseno. Da je Hamilton tako pobedio, isto bih rekao, da je onda Max pokraden. To je razlika izmedju nas dvojice.

321

pre 2 godine

Bilo sta da kazu, nastavicete da ih pljujete jer su oni za vas dusevna hrana. Ako Novak posle svega treba nesto da kaze, mislim da to treba da urade njegovi advokati i da razbiju laz vlade Australije i sve ovo sto se desilo Novaku. Da ih finansijski ojadi jer pare najvise bole.

Bl

pre 2 godine

Šugavi Njemci. Lešinari. Kad Đoković osvaja turnire, često to i ne objave. A sad se razgalamili.
Naravno da je ovaj tekst žal što Đoković ćuti, pa ne mogu da ga čerupaju i pljuju. Sve oko Australija cirkusa su već obrnuli 10 puta.

P

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.
(slaviša šmigič, 21. januar 2022 14:30)

Hamilton je britanac. Bilo bi dobro da si se ipak malo informisao pre nego sto si napisao komentar, Hamilton je pokraden sto se tice sampionata F1 upravo ove poslednje sezone, pre malo vise od mesec dana, zbog izuzetno kontroverzne zavrsnice poslednje trke sezone pre koje su on i Verstappen bili izjednaceni sa poenima. Takodje, jos nesto sto je zajednicko sa Novakom je da je Hamilton statisticki gledano vec sad G.O.A.T. u F1, ali mu to na dosta nacina osporavaju. Sto se tice ovog novinara, taj njegov tekst bi jedino mogao da se cita kao "Recite nesto da bi mogli da razvlacimo i analiziramo do besvesti to sto ste rekli i zaradimo pare na tome!". Cisto da bi bolje razumeo, zamisli Novak vodi ceo mec 2:0 setovi i 5:0 gemovi i fali mu npr. 2 poena za pobedu. Onda dodje direktor turnira i kaze "sledeci poen odlucuje pobednika, ali Novak ne sme da koristi backhand!". To se desilo Hamiltonu.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Uzor uh uvek sam podržavao Novaka a tek sad sad ga toliko više volim za Hamiltona nisam ni znao niti se negde pominjao ali mi drago da nije samo Novak ali pogledajte kako se brutalno odnose prema Novaku dok Hamilton nikad nije imao probleme da mu nešto nameste ili strpaju u pritvor kao Novaka eto koliko znači dali dolaziš iz Srbije ili Amerike.

whitefield

pre 2 godine

jbt pa niko od vas nije skapirao tekst! zabrinjavajuće stanje nacije. elem, bild je jedini antivakserski nastrojen list u de. jedini glas razuma trenutno u čitavoj evropi. kako god, tekst je odličan a vi ga procitajte ponovo i sa razumevanjem…!

Losmi

pre 2 godine

Kako neki ljudi ne kontaju da njihovo misljenje nije centar univerzuma i oko njega svi treba da se okrecu. Novak ocigledno vakcinu gleda suprotno od ovog novinara ali niste culi da je pljuvao njega ili bilo koga zato sto je odlucio da se vakcinise.

second1

pre 2 godine

Ne vidim razliku izmedju AO i Verstapena. Oba su pobedila na muvanje. No, igraće se još.
(epcot, 21. januar 2022 12:52)
Verstappen nije pobedio na muvanje već ne zasluženo, izdominirao je celu sezonu. Sa druge strane, Hamilton, da je bilo pravde, ne bi bio ni blizu borbe za titulu u poslednjoj trci. Jako je glupo od strane ovog novinara da u isti koš stavlja jednog velikog šampiona kao što je Novak i ovog britanskog plačljivka kome je skoro celu karijeru sve podređeno!

Balkan boy

pre 2 godine

Za Hamiltona bih svašta rekao. Za Novaka, da budem iskren, pa više mi se sviđa Rodžerov stil igre. Ali ne da nije kukavica već je etalon hrabrosti.

P

pre 2 godine

@Milan

Prijatelju, koliko si ti omanuo auuuuuu. Zasto bi bila Hamiltonu oduzeta pobeda u Silverstonu? Isto tako je moglo da se desi da njegov bolid bude ostecen a da Max nastavi trku. Zaboravio si i da je on u Silverstonu zapravo dobio kaznu. Naravno ne spominjes brake test u Saudi Arabiji gde ja mogu lagano da kazem da je Max hteo da natera Hamiltona da osteti bolid i ne zavrsi trku, a covek jos pobedio sa ostecenim prednjim krilom. Sto se tice restarta, probaj malo bolje da se prisetis. Max je neregularno sekao krivinu i zato je morao da vrati poziciju Hamiltonu , a jos su potpuno zaboravili na Ocon-a (ako se ne varam) koji je skroz posteno iskoristio tu situaciju i uzeo vodecu poziciju, sto su tek u 2. "ponudi" ispravili. Dakle, Max nije prebacen 2 pozicije iza, nego su stjuardi zaboravili na Ocon-a. Perez je u poslednjoj trci imao maestralnu odbranu, ali njegove gume su bile valjda 20ak krugova stare i ODMAH posle kad ga je pretekao Hamilton, otisao je u box. U poslednjem krugu hamilton je bio na bar 45 krugova starim gumama, a Max na potpuno novim Soft gumama. Ti stvarno hoces zdravorazumski da poredis ta 2 slucaja ?? Jaci bolid nije imao, RB i Merc su bili prilicno blizu, samo sa prednostima u razlicitim segmentima. Safety car izlazi sa staze ceo 1 krug ranije, dozvoljava se SAMO bolidima izmedju Max-a i Hamiltona da se unlap-uju, zna se da Hamilton NE SME na zamenu guma jer gubi poziciju na stazi. Ja ne znam u kom vi svetu zivite niti imam nameru da pisem dalje.

Samo pitam...

pre 2 godine

P, 21. januar 2022 15:03

Gledajuci ceo sampionat F1 Max je bio bolji...imao je vise pobeda.Zaboravio si da napises sta se desilo u Silverstonu.Kako je Hamilton pobedio?A ispravljanje krivine na pocetku zadnje trke od strane Hamiltona?

Milan

pre 2 godine

@P, 21. januar 2022 16:20

Kako smesan komentar. 10:8 u pobedama. Oduzmi svakom po tu 1 spornu Silverstonu i poslednju, ako je poslednja sporna, i opet Verstapen ima 2 pobede vise. Mada u Silverstonu je Hamilton nekaznjeno izbacio Verstapena i Verstapen nije osvojio ni bod, dok je na poslednjoj Hamilton dosao do lepih bodova. A sto se tice poslednje, tacnije poslednje 2 trke, gledaj koliko je nedoslednosti u Hamiltonovu korist. Na pretposlednjoj je Max sekao krivinu na restartu, pa je na sledecem restartu prvo receno da treba da startuje poziciju iza, pa kad su shvatili da bi to opet bilo ispred Hamiltona, prebacili su ga 2 pozicije iza. Na poslednjoj trci Luis sece krivinu, i nema nikakve kazne. Na kraju krajeva, Hamilton je trebalo sa brani poziciju prakticno jedan krug, i to nije uspeo, iako je imao jaci bolid. Vidi koliko je na istoj trci Perez sa isto tako istrosenim gumama branio poziciju od Hamiltona koji je na toj trci imao jaci bolid. Kad smo vec kod jaceg bolida, ocigledno je da je Mercedes nesto drasticno menjao oko motora u toku sezone, ali se na to zazmurilo.

Pedja

pre 2 godine

Sada ce te da mi nalupate minuse, ali covek je u pravu. Djokovica obozavam ali ono sto je uradio na aerodromu nije lepo. Okupilo se mnogo ljudi da ga doceka a on im se nije ni javio. Nije lepo.

bobrock

pre 2 godine

Danas se pojavio tekst u istom listu sa naslovom da je presuda ili bolje reći obrazloženje iste sramota za jednu pravnu i demokratsku državu. Da su mogli iskoriste mnogo drugih razloga ali ne i taj što neko ima drugačije mišljenje jer se na tome temelji svaka slobodna i demokratska država. To je nešto najpozitivnije što su objavili u vezi sa novakom ali je vrlo brzo nestalo ili ja ne mogu naći. A ovaj tekst nema veze sa životom barem što se novaka tiče

Šta se dešava sa ovim svetom

pre 2 godine

Što manje mislite, imaćete više istomišljenika....
Jedan od razloga, zašto su Nadal i Federer popularniji...

Onako

pre 2 godine

Glupost! Pa rekao je da se neće oglašavati do kraja turnira i lično smatram da je to vrhunsko poštivanje kolega od strane Novaka.
Pričaće kad se turnir završi. To nije slabost, već snaga.

m

pre 2 godine

Ko je tu veća kukavica, Đoković i Hamilton kojima su uradili ono što su uradili ili neko drugi. Njima dvojici ostaje jedino "dostojanstvena šutnja", a druga strana neka izađe ihrabro saopšti zašto im je to urađeno!!!

Milica

pre 2 godine

Svaka čast ovom novinaru što ih prozvao .Treba da kažu istinu javno ,a ne da slušamo sinove raznoraznih.Ako ćute ,ništa ne dobijaju ,samo gube na sve načine.Hoćemo istinu.Novaka Australijanci zvali da bi ga kaljali da podižu svoj rejting.Sada kažu da imao Kovid .A mi vidimo zdrav i prav stiže Avijonom.Da čujemo imao li Kovid ili lažu
.Hoćemo potvrdu.
(Mija, 21. januar 2022 14:30) # Link komentara


Samo nek je on stigao Avijonom …

zanovetalo

pre 2 godine

Da je to vazno, onda ne bismo pisnuli kada Rafa ili Rodzer nesto izjave. Bitno je sta je receno, a ne ko je to rekao.
(Robert, 21. januar 2022 14:35)

Dobro je dok Nemci olovkom napadaju svetskog broja jedan. Pamtimo kada su vitlali i zabadali nozeve u ledja svetskoj broj jedan.

P

pre 2 godine

@Smeh

Komentar ti je isti kao i nickname koji koristis, zaista. Razlika je sto ja nisam navijacki nastrojen, ali ti to ne mozes da razumes. Hamilton i da je dobio 10 sekundi kaznu (sto je slozices se, maksimum za to, a realno pre bi bilo 5 sekundi kazna) on je opet imao 13 i vise sekundi prednosti, plus je upitno uopste da li je trebalo da je dobije jer ga je po ko zna koji put Max bukvalno izgurao van staze (moje misljenje je da je ipak trebalo da dobije). Deo gde kazes gde u F1 sve zavisi od bolida i jos koristis ubedljivo najgori tim za poredjenje (Haas) je presmesna tvrdnja, narocito kad se uzme u obzir da su Red Bull i Mercedes bili jako blizu ove godine, samo sto imaju prednosti u drugacijim segmentima jedan u odnosu na drugi. Sto se tice poslednje recenice, moja poenta i jeste da je veliki problem sto je u pravilima utkano da direktor trke moze da "krivi" pravila kako on hoce i da smo bas zbog toga dobili tu situaciju koju smo dobili i "sampiona" kome je servirana titula od strane FIA i Masi-ja iako je celu trku bio bukvalno izdominiran na stazi.

P.S. Ni Max nije dobio nikakvu kaznu u Brazilu kad je izasao sa staze bukvalno gurajuci Hamiltona jos vise van staze, ali naravno i to si zaboravio.

Antivakseri - opasnost za društvo

pre 2 godine

Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto.
(chica, 21. januar 2022 20:06)

Vas je Novak ubedio, svojim primerom. Vi ubeđujete druge da je vakcina opasna i da ne štiti od bolesti. Đoković je antivakser, kao što sam i ja antinoloman, a nikog ne pozivam na to.

Smehotresna olimpijada

pre 2 godine

Kad si tako hrabar a oni su kukavice, onda ti sedi u formulu 1, i vozi tako da osvojis jednu šampionsku titulu, pa ako preživis tu sezonu onda uzmi reket u ruke i osvoji jedan gren slem.

smeh

pre 2 godine

@P

Prvo se dogovori sa sobom pa onda nekome nešto zameraj. Čas je smešan komentar te osobe kojoj si odgovorio te je ta osoba u pravu. Nego kako je Hamilton pokraden ako nije kažnjen za ono ispravljanje krivine za šta i ti tvrdiš da je morao biti kažnjen? I kakve veze ima Hamilton sa Đokovićem jer u "sportu" kojim se Hamilton bavi sve zavisi od mašine kojom upravlja. Da vozi npr. Has nebi imao ni delić uspeha koje je imao sa Mercedesom. Plus dodati da u tom "sportu" pravila mogu da se tumače ovako ili onako, tj. kako direktor trke odluči.

Mile

pre 2 godine

"Bild," zeitung u " Alex& Springer verlag- u niko citav u Nemackoj ne smatra ozbiljnom izdavackom kucom,iskljucivo mi Srbi im dajemo vaznost svojom guposcu,uzimajuci ih u obzir za bilo sta.

drvobradi

pre 2 godine

'Ajd Đoković ima šta da kaže, izabrao da se neće oglašavanje, ali šta ima Hamilton da priča.
F1 odavno nije sport (20+ sam ga gledao), već takmičenje u uticaju i parama. U tom sportu dominira onaj ko izlobira najviše kod velikih menjanja specifikacija, ko može najviše da iskrivi pravila, izvrši najviše pritiska. Šta kao Fetel naglo posle 4 uzastopne titule zaboravio da vozi, a Hamilton naučio posle 8 sezona? Ili Kimi ili Alonso. Važi.
Ni za porediti sa tenisom.

max

pre 2 godine

Novak se borio na svoju štetu za igrače i njihovu korist da im se povećaju primanje a oni su skoro svi ćutali i nisu ga podržali jer su trebali svi da odustanu od igre na GS pa bi se dalje druga priča vodila.Ovako ne treba ništa da kaže i nek ih ostavi da trule u svojoj dvoličnosti .Nek gleda samo sebe i bude diplomata jer istinu nisu zaslužili i njegovu borbu.
Vakcinišu se i uzmi sve trofeje nek umru.

chica

pre 2 godine

@whitefield
Pa šta ako je antivskserski. Djoković nije antivakser. Da bi bio antivakser pored toga što nisi primio vakcinu treba druge da ubedjuješ u isto. Da li je iko od vas ikada čuo da je Djoković tako govorio i bilo koga ubedjivao da ne primi vakcinu.

sale

pre 2 godine

Od Nemaca samo ocekivao pozitivniji tekst, ipak su to nasi potvrdjeni prijatelji. Salu na stranu, nastavlja se trend da srpski mediji objavljuju bljuvotine iz strane stampe o Novaku Djokovicu. Od heroja postade kukavica u roku od nekoliko dana, to mogu samo nasi mediji pod globalistickom kontrolom. Nemojte slucajno da talasate puno jer oblatice i vas - nesto ce vam iscackati.

gradjanin

pre 2 godine

@građanin

Goran Đoković je za tvoju informaciju Novaku stric.
(Miloš Veliki

Moja greška. Permutovao sam. Ali sve jedno poenta mi je bila ta koju sam napisao.

Петар

pre 2 godine

Ђоковић и не треба да одговара на овакве и сличне чланке, објаве, натписе па чак ни да даје интервјуе осим ако није везан уговорима са спонзорима. Од сада треба да гледа само свој интерес. Посебно његов део тима који се бави медијима треба да води евиденцију ко је о њему писао негативно, ко га је вређао или просипао лажи. Таквима никада не давати ни најмању шансу за једну реч или слику, а камоли интервју. Сада су се разоткрили. Новак није кукавица нити је то икад био. Он ће то свима и доказати тако што ће наставити да побеђује и бити какав је и до сада био умерен, реалан, хуман и поносан Србин.

udarnik

pre 2 godine

U pravu je za Novaka. Hamiltonu se doduse nema sta zameriti, jer je covek zapretio da ce istupiti iz F1 dok se ne razjasni sta se desilo u Abu Dabiju, i jos uvek je neizvesno hoce li se vratiti u F1. Hamilton je rekao sta misli i to je to. Novaka ne razumem zasto cuti, zasto ne kaze da se prema njemu nisu odnosili fer.
(lalalland, 21. januar 2022 16:08)

zasto ćuti? pa čovek je rekao da će se oglasiti tek nakon što se završi turnir u Melburnu. i pored svega što su mu namestili ostao je čovek jer ne želi da diže opet buru za vreme turnira.

srkiboy

pre 2 godine

Postoji u današnjem izdanju Bild-a još jedan članak koji je dijametralno suprotan ovom. Naslov istog je : "Ovo obrazlozenje je skandal".
Bilo bi dobro kada bi taj članak objavili na b92