"Trofej? Pa igram protiv čoveka sa osam titula i neporaženog u finalu"

Rus Danil Medvedev govorio je o Novaku Đokoviću posle plasmana u finale Australijan opena.

Izvor: MS

Petak, 19.02.2021.

12:20

Foto: TanjugAP Photo/Andy Brownbill

Medvedev, koji će od ponedeljka biti najmanje svetski broj tri, furioznom igrom pobedio je Stefanosa Cicipasa u tri seta i izborio duel sa Srbinom.

U razgovoru sa Džimom Kurijerom na terenu upitan je da li je recept za Novaka to što ga je pobedio u poslednjem meču na Završnom mastersu u Londonu.

"Nemam pritisak. Igram proptiv tenisera koji nikad nije izigubio na ovom mestu u finalu, ima rekordnih osam titula, a sada ga čeka deveto finale. Igrao je toliko važnih mečeva na ovom stadionu sa Federerom i Nadalom... Potrudiću se da izađem na teren i igram najbolji tenis. Nadam se da ću igrati dobro", rekao je Medvedev.

Ovo će mu biti drugo Grend slem finale, nakon što je prošle godine izgubio od Rafaela Nadala za titulu na US openu.

"Iskustvo iz US opena će mi pomoći. Prvo finale sam igrao protiv jednog od najboljih (Nadal prim. aut). Bio je to neverovatno, isto tako teško će biti u nedelju protiv Novaka".
Medvedev je ostvario 20. trijumf u nizu i pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi.

"Nemam odgovor na sve to. Možda naporan rad... Srećan sam što sam to postigao, trudim se da igram najbolje što mogu, iako je bilo nekih mečeva kada nisam bio zadovoljan. Sve ukupno moram da budem zadovoljan".

Izneo je utiske i o meču sa Cicipasom.

"Bilo je teško. Delovalo je da bi Cicipas mogao da se vrati, kao protiv Nadala. Kao da sam se uplašio pobede. Nisam poput Novaka i Rodžera. Međutim, moram da budem zadovoljan igrom, a posebno servisom", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: