Amerikanac priželjkuje senzaciju: Znam kako protiv Novaka

Tejlor Fric samouveren je pred sudar sa Novakom Đokovićem u 3. kolu Australijan opena.

Izvor: MS

Sreda, 10.02.2021.

21:00

Amerikanac priželjkuje senzaciju: Znam kako protiv Novaka
Foto: Profimedia

Amerikanac, 31. teniser sveta, do duela sa svetskim brojem jedan došao je posle dramatične pobede u pet setova nad zemljakom Rajlijem Opelkom.

Fric veruje da ima snage da parira Đokoviću, uprkos tome što je i u prvom kolu igra dug meč sa Albvertom Ramos-Vinolasom u četiri seta.

Pročitajte još Novak o Fricu: Odrastao je na betonu, nepredvidljiv je

"Na terenu sam provao već osam sati, ako pogledamo dva kola. Ono što moram da uradim za dva dana jeste da se pripremim što bolje i dam najbolje od sebe protiv Novaka", počeo je Fric.

On je otkrio da treću godinu u nizu u Melburnu dobija veliko ime na žrebu.

"Dobio sam priliku da pokažem svoju vrednost. U trećoj rundi često dobijam najjače rivale. Jasno je da je to kada si nosilac između 25. i 32. mesta. Treću godinu zaredom u Australiji dobijam veliko ime. Prethodne dve sam igrao sa Federerom i Timom".

Fric smatra da ima adute da iznenadi prvog tenisera sveta.

"Nemam šta da izgubim. Izaći ću na teren da uživam i igram agresivno, da probam da odigram svoj najbolji tenis. Znam šta moram da učinim protiv njega, iako sam izgubio prethodva dva meča od Novaka. Sada smo na betonu, što je više prilagođeno mojoj igri", zaključio je.

Đoković je pobedio u oba susreta sa Fricom na šljaci – u Madridu i Monte Karlu pre dve godine bez izgubljenog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: