Petak, 19.02.2021.

18:30

Šta Vilander misli o finalu Đoković – Medvedev?

Analitičar Eurosporta Mats Vilander kaže da Novaku Đokoviću neće biti nimalo lako u finalu Melburna protiv Danila Medvedeva.

Izvor: MT

Šta Vilander misli o finalu Ðokoviæ – Medvedev? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Milan S

pre 3 godine

Ko je on uopste da iznosi svoje misljenje?
(stojsa, 20. februar 2021 21:04)
sta zna teniski strucnjak i sedmostruki gs sampion. jel tako brate?

Tennis fan

pre 3 godine

Medvedev nije na ovom turniru bio ozbiljno testiran, izuzev u mecu protiv Filipa. Slicno je bilo sa Rafom 2019. Do finala tada nije izgubio set, svi su mislili da je u opasnoj formi, kad u finalu...

Goki

pre 3 godine

4 pravoslavna igraca u polu finalu... bravo Nole...
(nas ono, 20. februar)

To je bitno? Veroispovest igrača je nekome bitna??? Hm. Svakakvog sveta ima.

Nju Kids on d blok

pre 3 godine

Imamo najboljeg na svetu, decko se bori za rekordnu devetu titulu na AO, a RTS ne prenosi finale. Sramota!
(Makarije, 20. februar 2021 15:27)
Ni N1 ne prenosi, a tolike pare upumpane i oprane u njemu.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.
(Che, 20. februar 2021 18:58)

To svi rade, samo su Novakovi navijaci umislili da samo Srbi navijaju protiv svog sunarodnika, ali zato im je normalno kad neki Spanac navija protiv Nadala. Klasican paradoks i licemerje.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

A možda bude i pravolinijski u korist Novaka😉

Jedna od retkih tvojih promašaja u analizi narednih mečeva je bio onaj sa AO 2016 Federer - Đoković kada si predviđao težak i neizvestan meč a bilo rutinski.
Hajde, da ne budemo baš toliki optimisti, ali neka bude kao i onda 3:1 za Novaka, pa makar igrali i 4 sata 🙂

Rafa30

pre 3 godine

@ don

Pa da, nije bio pravi u finalu RG, koliko god da je Rafa bio dobar.
Ali mislim da ce sutra Nole bit na nivou.
Nadam se vrhunskom mecu.

Rafa30

pre 3 godine

@noleisthebest

Slazem se s tobom da Medo nema jednako dobar bekend kao Nole.
Nema on tih varijacija kao Nole, kratke dijagonale itd.
Slazem se i da je Nole bolji reterner.
Medo ima tu prednost u 'frameu' jer je puno visi i duzi, to je istina.
Medo ima i bolji servis, iako Nole i tu ima vise varijacija.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!
(Bojan, 20. februar 2021 17:54)

Zasto nazalost? Pa cekaj, Novak je povredjen jos od meca sa Fricom koji je bio pre 5 dana, te s toga ne mozes ocekivati da pobedi.

lol

pre 3 godine

Darko, 17:25
Pa dobro ti čovjek kaže - sve ima svoj kraj,ali ne shvataš.
Novak je imao 44 uzastopne pobjede, pa je izgubio. I nije to neko mjerilo, ali jeste za aktera.
I osam puta pobjednik, ne može da ne bude podstrek? Sem za one koji ne razumiju.

Car Dušan

pre 3 godine

Čuj, 20 uzastopnih pobjeda? Do jada - da je osvojio 20 uzastopnih turnira... Polako Medo, nećeš se naigrati sjutra! Vjeruj mi...

Che

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.

Mrs.NO

pre 3 godine

Jedino je zaboravio Vilander veoma vazan detalj da spominje Djokovic servira na ovom Turniru Fenomenalno najbolje do sada ,malo i zbog brze podloge a malo i zbog Ivaniševica,(Doterao mu je servu malo)tako da Djokovic osvaja lakše njegove gemove,mislim da ce Finale odlučiti ok kako riternira Servis protivnika i fizicka spremnost posle trećeg Sata ,Krajinovic je uzeo dva Seta Medwedevu što ne bi mogao Rekorder AO Djokovic da mu uzme tri?

Kosta

pre 3 godine

Pre otprilike mesec i po dana neki nazovi teniski strucnjak sa zapada je davao prognozu o tome ,ko bi mogao u 2021.da ugrozi veliku trojku .Ni jednom recju nije pomenuo Medvedeva.Toliko o strucnjacima,a o nama cu samo reci da cemo navijati da nas Nole pobedi,a sve uz Boziju pomoc.

Bolje

pre 3 godine

Da će Nole nanizati sva 4 GSa, i da to dobije 40 like, i 12 dislike, nevjerovatno. Pa zar ste toliko merealni da mislite da će Đoković osbojiti sva 4 GSa u 2021, a nije mogao dok je bio duplo mlađi? Da li mislite da će Novak Na AO, negdje gdje je nepobjediv već 8 zdanjih finala, da će olako da uzme AO? Gospodo, Novak do kraja karijere 3 GSma i budite srećni i zadovoljni, tomje realnost.

djape

pre 3 godine

Treba on još odigrati finala GS-a, da bi uzeo titulu, zelen je još Medvedev...Mora on proći put kao i Tim...Sutra prestaje bajka Medvedeva

War Inside My Head

pre 3 godine

Ok,činjenica je da je Medvedev u naletu,vjerovatno i u najboljoj formi trenutno,udarci su mu zadivljujući,ali vidjećemo sutra kad izađu na teren.Novakovo iskustvo je neuporedivo veće,nijednom nije poražen u finalu AO,izgleda da mu ni svježine ne fali,a tu je i pitanje momenta,što kažu kako se ko to jutro probudio.Nadam se pobjedi inteligencije,koju Noleta krasi,nad snagom i mladosti,srećno bilo!

Darko

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.
(Džoni)

Prosta stvar? Kako se meri Novakov maksimum? Kako se meri "dobar" Nole? Sta sve ovde covek moze procitati. Nego, najbolje da Medvedev ne izlazi na teren ako nista ne zavisi od njega. Ha ha ha ha Ludilo

realno

pre 3 godine

Ljudi budite svesni da je na Rolan Garosu Nole je pustio Nadala da stigne Federera za NE DAJ BOZE I ZA SVAKI SLUCAJ ( da federe ne bude sam sa 20 osvojenih GSa ).
Od ove godine 2021 ZNACI DVADESET PRVE, Nole pocinje opusteno i naredjace sva cetiri GS STO ZNACI DO KRAJA 2021god NAS NOLE CE OSVOJITI 21 GS.
ON JE BOG OTAC I PLANIRAO JE DA DVADESET PRVE OSVOJI 21 GS.
ZIVI BILI SVI I TO VIDELI.

Darko

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.
(321, 20. februar 2021 14:39)

Kazes svaki niz ima kraj i to ti je argument za formu Medvedeva. Zatim navodis da je Djokovic osvajao 8 puta AO, dok za njega ne vazi kako svaki niz ima kraj? Ti si se malo preracunao. Frka od Medjeda i ne znas gde je levo. Lupaces glavu oko 13h... Zivi bili pa videli.

NikolaBB

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra. Ja očekujem da i sutra publika bude na strani Medvedeva iako su pre samo nepuna 24h onako prostači i divljački pokušali na sve moguće načine da ga isporvociraju i izbace iz ritma protiv Cicipasa. Žviždali su mu,dobacivali,vredjali ga, aplaudirali na duple servis greške a sutra će da navijaju za njega iako igra protiv osmostrukog osvajača AO i najuspešnijeh igrača u istoriji turnira. Tačno ne zaslužuju divljaci i licemeri da organizuju ni seriju 500 a kamoli GS.

Dosadni ste sa kme kme

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra.
(NikolaBB, 20. februar 2021 17:08)
Sta je tu licemerno? Pre bi se reklo da su dosledni.
I mi uvek navijamo protiv zapadnjaka posebno anglosaksonaca. I mi smo tu dosledni.
Sve je to normalno, odrastite.

sasa jokic

pre 3 godine

Moramo biti realni i nepristrasni. Medvedev je dobio 3 od poslednja 4 meca protiv Noleta, a poslednja dva na betonu. Ima niz od 20 pobeda i od toga 12 protiv prvih 10. Sutra su sanse 50:50, odlucice nijanse.

Karakondžula

pre 3 godine

... da li Vilandwr uzima u obzir čunjenicu da je Đoković upoznat sa time da je preminuo najbveći kantautor sa ovih naših prostora... Đorđe je sigurno nešto značio Novaku, a verujem Đoković Balaševiću... Da li će ova tuga imati uticaja na tenis?

Bojan

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!

CroFed

pre 3 godine

@dd

Koji velik favorit Medvedev, na temelju čega? Ovo je 50-50 ili mala prednost za Novaka. Neće se sigurno jedan od njih dvoje prošetati finalom za 2h igre...

don

pre 3 godine

Rafa30

Slažem se s tobom.
Pravo je pitanje, šta se desilo sa Novakom u tom jesenjem finalu? Povreda? Čisto sumnjam. Crv sumnje posle diskvalifikacije? Vrlo moguće jednim delom. Ono najvažnije što mislim da je bilo a ne bi valjalo sutra da bude - potcenio protivnika?

Duxevača

pre 3 godine

Naravno da kao i svi očekujem Novakov trijumf i 18.grend slem, ali će finale biti pakleno teško. Medvedev je igrač koji maltene nema slabu tačku. Ako bismo baš tražili dlaku u jajetu, možda je to neiskustvo i nenaviknutost na igranje velikih mečeva, mada će ih u budućnosti, ubeđen sam, imati pregršt. Ako je Nole 100 % fit i fokusiran, bez sklonosti ka eksperimentisanju i improvizaciji, možda je blagi favorit, ali i same kvote u svetskim kladionicama govore da će to biti egal meč. Vrlo je verovatno da se igra maksimalnih pet setova, a ja se iskreno nadam da će Nole ostati nepobediv u završnim predstavama u Melburnu.

NikolaBB

pre 3 godine

Samo da se naš Novak nije previše potresao oko smrti onog Balaševića,pa da ne bude opet da nije bio raspoložen i skoncentrisan na igru... Gledajući njegov instagram ovo je već 5. Ili 6. objava o pokojnom pevaču.... Mislim da bi trebao malo više da se fokusira na finale pošto je ovo možda i najvažniji meč i prekretnica njegove karijere.

gamaley

pre 3 godine

Novak je zeljan GS titula. Ocekujem da sutra na teren izadje Novakova verzija AO2019 koja je rasrafila Rafu sa 6:3,6:2,6:3. Ili jos bolje AO2016 verzija koja je demolirala Federera sa 6:1,6:2,6:3.

noleisthebest

pre 3 godine

Nema sansone da je Medvedov bekhend kao Noletov.

Nole ima mnogo vece varijacije i mnogo vise moze sa tim udarcem.

Medvedovb bekend je mocan i brz ali on jos ne ume da izvodi kratke dijagonale, razlicite duzine bekenda kao Nole.

Visok je i to mu je jedina prednost koja se vidi u brzini servisa iako u tu nema varijacije kao Nole.

Nole ima bolji retern.

Medvedova jedina prava prednost sutra je samopouzdanje koje nosi 20 uzastopnih pobeda, tj lako se odlucuje na bekend paralele.

Cim mu se pouzdanje malo poljulja tu, puci ce makar i na 10 minuta meca a to ce Noletu biti dovoljno.

IDEMO PO TITULU SAMPIONE, SRPSKI SOKOLE, IDEMOOOOOOOOO!!!!!!

CroFed

pre 3 godine

@Zlocko

Zapravo Medvedev je u "kocki" kod Matsa i zanosne Babs rekao da mu je lakše trčati 3 sata na terenu nego s ženom hodati po gradu iako ona voli razgledavati znamenitosti, da se uspuše nakon kilometar pješačenja. Glede Rogera, on niti je baletan niti maneken, bogomdan je talenat a to što izgleda elegantno na terenu i van njega, to ili imaš ili nemaš u sebi...

Blesan

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.
(Igor pfc, 20. februar 2021 16:13)

Zavisi ko je sa druge strane mreže.

Gustav

pre 3 godine

Koliko hocu da vidim sve ove ljude sa negativnim komentarima, da popricam sa njima da uvidim sve njihove frustracije, ja razumem da imas nekog svog favorita, ali da pobijas neke cinjenice nekim glupostima, mislim dokle to ide....Nekad razumem da hoces druge da iznerviras ili stvarno to mislis( zaista postujem). Negde sam procitao da kada ljudi kritikuju nekoga zapravo iznose svoje osobine.....

CroFed

pre 3 godine

@gamaley

Zaboravio si napisati 3:6 u rezultatu polufinala 2016, ali da, to je bio jedan od rijetkih mečeva Rogera i Novaka gdje švicarski Maestro nije imao nikakve šanse...

Boris Banović

pre 3 godine

Koga zanima šta misli i govori Vilander ! Medvedev mu je omiljeni teniser !? Federer, Nadal, Tim i svi ostali s ATP liste , sem Đokovića mu nisu više omiljeni !?

Georgijus

pre 3 godine

Mat tako misli jer je Meca rekao da će u meču dati sve od sebe jer nema šta da izgubi.Meca se folira,ima šta da izgubi: niz pobeda,
polovinu keka od nagrade,
samopouzdanje,naklonost
one simpatične ženice,a gde je tek blamaža da se slika onako visok sa tacnom. Nije njemu nimalo
lako,treba za to sve glava.
Naš Nole je sve te stvari odavno prevazišao. Sam je rekao da ga od ove godine samo GS interesuju i sekiracije nema,sve ostalo je dohvatio što se moglo dohvatiti. Siguran sam da će dati sve od sebe,a u ostalom kako mi ono kažemo:može da bude poražen onda kad on to dozvoli !
Srbija i Srpska očekuju da Novak podigne trofej !

dd

pre 3 godine

prvi put da neki igrac van velike trojke bude favorit na AO.do sada je bilo uvek Novak.ali sad je naisao ovaj momak i to se promenilo.Medvedev je veliki favorit u ovom finalu.novak jednostavno nece imati resenja,ali to je pozitivno za tenis da neko drugi osvoji veliki turnir.danil trenutno igra najbolji tenis na svetu i to je to.kada bi se kladio stavio bi pare na rusa.

Blesan

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Pa ne drži ga više, deli ga. A misliš da Rafa neće uzeti još neki RG? Vidiš da je on tamo Bog. Niko mu ništa ne može. Zašto ne bi uzeo?

Igor pfc

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Djido - niko ti neće vratiti tih 5 minuta; tebi zaista zasigurno uzalud bačeno vreme. Uvek preskoči moj komentar. Ne postoji mogućnost da - za tebe - to nisu baljezgarije. Ne boj se, nisi sam, već pripadnik sve većeg... recimo: aluminijum-adjuvansi bratstva.
@Brkajlo - jel si hteo reći znanja-tenisa-bez? Reko da pomognem i tebi, kao i ovom tvom adjuvans- bratu.

DžejAr65

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)
On je suvlasnik tog rekorda, dakle deli ga sa Nadalom koliko ja znam

Rafa30

pre 3 godine

Ajmo bit iskreni, Nole se nije pojavio na finalu Roland Garrosa.
Sve zasluge Nadalu naravno, odigrao je odlicno, ali Nole je imao previse neforsiranih gresaka, nije to bio onaj Nole kakvog znamo.
Pod tom pretpostavkom, vjerujem da ce se Nole sutra pojaviti sigurno i odigrati na visokom nivou.
Ajmo pretpostaviti da ce i Medo doci i odigrati odlican mec.
Ako je ova hipoteza tocna, onda je jedno sigurno-sutra nas ceka fenomenalno finale.
Ja cu uzivati u finalu, u tenisu, u taktici, bas me zanima tko ce dobivati duge izmjene.
Bas me zanima kakav ce bit postotak prvog servisa kod jednog i drugog igraca.
Bas me zanima koliko ce Nole koristiti kratke lopte, da razbije ritam Medvedevu s osnovne, jer bitno je da se Medi ne dozvoli da bude komotan samo na kretanje lijevo desno, nego ga se mora natjerati da razmislja o krstkim loptama i na taj nacin mu poremetiti njegov komfor igranja s osnovne, koji on itekako ima.

Ja zaista ne znam tko ce dobit, jer je Medo itekako sposoban pobijediti Noleta.

Dal ce on to uspjeti?
Nekako ipak mislim da nece.
Imam osjecaj da ce glava ipat dobiti i da ce o svemu odlucivati par poena.
Neka dvostruka Mede ili neka takticka pogreska u tom jednom krucijalnom trenutku.

I dalje imam Noleta u 5 setova, ali ajmo mi uzivati, pa sto bude.

NEKA BOLJI POBIJEDI.

321

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio
(Dior, 20. februar 2021 14:51)


Tim nije mogao da spava posle tog poraza u finalu AO, mesecima se iz toga cupao. O tome je sam pricao vise puta. Pa Normalno je da ga je Novak zgazio i osvojio je 8. AO. Sta je tu problem? Da li ga je Tim pobedio i osvojio AO? Ne razumem tvoj komentar..

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam zasto ste toliki "hejteri" kada je Vilander u pitanju!? Covek na pocetku nije postovao Noletov tenis i svaki covek ima pravo na svoje misljenje. U medjuvremenu je okrenuo plocu,kada je Nole krenuo da osvaja titule,zasluzeno postovanje je doslo do izrazaja. Svejedno,neka je na to uticao i njihov zajednicki sponzor,ali treba imati hrabrosti i priznati kada pogresis. Vilander je to priznao,zakopane sekire,teramo dalje. Uvek je dobro imati legendu (vecu ,ili manju) na svojoj strani.

ništa bez Gorana iz Loznice

pre 3 godine

ma dokle bre da čitam hejterske komentare Gorana iz Loznice i Kaisera? svaki put kad čitam komentare o Novaku i Jokiću oni su tu. insistiram da mi se komentar objavi. ako mogu njihovi može i moj. i NAPRED NOLE!!!

Sasho

pre 3 godine

Jedan je srbin, a drugi je rus. Ne odgovara im ni jedan ni drugi, ali bolje je navijati za rusa. Znate već zašto, zbog obaranja rekorda od strane srbina.

saša

pre 3 godine

Što se Novaka tiče, najbitnije je da ne krene rezervisano u meč, da samo ne prebacuje nazad čekajući grešku Medvedeva, da se ne vuče po terenu kao neka baba i da ne gleda začudjeno ka svom boksu, jer tada će prvi set biti završen za tren oka i 1:0 za Medvedeva. To ne sme da dozvoli ni po koji cenu! Ovo kažem jer je nekoliko bitnih mečeva u karijeri tako počinjao iz ko zna kog razloga, ako tako krene onda je teška muka na dalje, Medvedev neće praštati.

Edgar

pre 3 godine

Gorki, svašta sam čuo ali da sponzor određuje ko će pobediti u AO to je već vrh.
Da se sponzori pitaju pobedio bi Kinez, Britanac, Amerikanac a ne Srbin, Švajcarac i Španac.
Malo mučni glavom pre nego što išta napišeš!

Koki 99

pre 3 godine

Da sutra na crtu Novaku izadju RF ili Rafa koji su najvise svjetske klase ikada, ne bi im bilo lako jer imaju 8/8 sampiona ispred sebe. I covjeka koji je uz njih u 5 dkg za GOAT-a.
Zasto onda tako olako favorizujete Danila Medvedeva. Mozda jeste u najboljem nizu, najboljoj formi, ali ko se bar malo bavio sportom zna sta je finale, sta je respektabilan protivnik, sta je istorija. Dakako i sta je trema.
Prema tome, Medvedev je sigurno buduci br.1 u nekom trenutku, ali sutra ce ipak morati da pruzi ruku Noletu.

Bex

pre 3 godine

Cudan je ovaj Vilander. Bas mu se svidja kako igra Medvedev. A Medvedev je Novakova kopija. A nikada mu se nije svidjala Novakova igra. Uvek je gledao kako ce da ga zapljune.

Zlocko

pre 3 godine

Ako se covek skoncentrise samo na govor tela Medvedeva dok igra, pomislio bi da je operisan od sporta. Toliko deluje ukoceno, trapavo i nezgrapno da su meni nespojivi njegov nivo igre i govor tela. Naravno tenis nije umetnicko klizanje i bitno je gde igrac salje lopticu a ne kako je salje. Roger Federer je najbojli primer, on mi lici na nekog baletana koji vodi vise racuna o svojim stilskim pokretima. Imam utisak da Roger vise vremena provodi pored ogledala nego na teniskom terenu. Naravno zato je zauvek treci u prisustvu Novaka i Rafe, i kao takvog ce ga istorija i pamtiti.

Beobrad

pre 3 godine

Pobedice Novak, jer zna koliko bi mnogo izgubio porazom, a koliko mnogo ce dobiti pobedom!
Posle poraza u finalu RG, diskvalifikacije na Us openu, neodigranog Vimbldona zbog korone, bio bi mu ovo 4. propusteni Gren slem ukoliko bi izgubio.
Prizeljkujem Novaka iz 2011. u finalu. Tada je igrao najbolji i najofanzovniji tenis.
Srecno Nole!

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

Nidža

pre 3 godine

Možemo svi kolektivno da nagađamo i prognoziramo ishod sutrašnjeg finala,samo je jedna stvar sigurna,sutra odlučuje glava i mentalna stabilnost.
Ko zna da se izbori sa pritiskom taj pobeđuje.

Mile

pre 3 godine

Ne znam zasto ali imam neki osecaj da ce ga Nole glat dobiti 3:1. Uvek kada tako predvidjaju da ce mu biti tesko on zgazi. Kad god je bio favorit bilo je tesno ;)

Dosad nije mnogo pokazao

pre 3 godine

Čovek dođe do finala tako što je dobio samo Zvereva, koji je imao sve a onda sve i prosuo, jer je unezveren kao igrač, može da se desi da će ipak dobiti Rusa jer u meč ulazi odmoran, neučtivo odmoran.

lol

pre 3 godine

Kaiser Roger,13:18
Prvo pitanje je za tebe kao "kompetentnog" kao tumača Rogera, gdje je Roger? Neœto ga nema ili ja ne vidim dobro?
I drugo pitanje je: kad će Roger opet biti prvi nosilac?
A ja ću ti reći kad nećeš da mi kažeš ti:-nikad više!
U svim parametrima treći, negdje drugi, I to rijetko!!!
Sve mu se urušilo, pa iako se zapadni svijet divi time da se najbolje razumije u tenis.
Nole mu krila polomio.

321

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Medvedev igra odlicno ali je Grk pokazao u nekim trenucima da nije nedodirljiv. Druga je stvar sto je nesposoban, mentalno labilan i sto je slabiji igrac od Novaka. Realno. Prema tome...Bice tesko ali biti tesko je Novakov zastitni znak. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

zex

pre 3 godine

Zapadu ne odgovara ni Medvedev a ni Djokovic.Zelim da Nole osvoji i znam da je sve do njegq, sam sebe ume da pobedi ako mu lose krene.Medvedev jeste dobar ali imace i on padova, do sada nije imao krstenog igraca ali Krainovic je bio blizu da ga pobedi.

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 3 godine

Zanimljivi su mi svi komentatori na Eurosportu, a oni su oličenje zapadnog novinarstva i generalno odnosu ka Novaku. Svaki komentar i svaki meč Đokovića oni uvek, ali uvek, govore samo o tome šta bi protivnik trebao da uradi da bi pobedio Đokovića! Do sada nikad nisam čuo da komentarišu šta bi Nole trebao da uradi da bi pobedio.
Dva su zaključka. Prvo, Nole zna šta treba da radi i njima je to jasno.
Drugo, pokazuju koliko ih bole njegovi uspesi, koliko ih ne žele i koliko ih nervira.

Gorki

pre 3 godine

Lacoste je obojici sponzor. Bice kako oni kazu. Rusija je mnogo vece trziste...Novaku ostaje da samara Nike, Adidas, Uniclo primadone kao sto su Rafa, Zverev, Federer, Thiem kad god mu se ukaze prilika. Tu ima "carte blanche".

Skole 80

pre 3 godine

Mozemo mi ovde da se hrabrimo ali zasigurno je da samo Medvedev moze dobiti Noleta ovde.Neverovatno igra,pratio sam,kakva kretnja,dubina loptica izuzetna, a fizicki besprekorno spreman.Ako ga Nole dobije bicu prijatno iznenadjen,to ce znaciti da je odigrao na nivou 2015.

Pero

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.

Dior

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio

Džoni

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.

Dekica

pre 3 godine

Ubedjen sam da ċe kod Novaka proraditi balkanski inat, te da ċe odigrati najbolji meč u karijeri i zapadu zauvek zapušiti usta. Preterali su za omalovaŸavanjem najboljeg na svetu, pogotovo poslednjih godinu dana

NADA

pre 3 godine

na nasim vestima previse se favorizuju svi protivnici Noleta.Sve se objavljuje pompezno a ima i onih koji to jedva docekaju.Da dodaju jos po koju"pametnu".Zato tisina.Jer normalno je da navijas za coveka sa nasih prostora.To nije obaveza nego osecaj.Vilander nije rekao nista sto i mi obicni smrtnici ne znamo.Ali poenta je da navija za Medvedeva i da to treba da znamo.Noletu samo zdravlja i vere u sebe.

Lik

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

Taj tvoj GOAT prestaje to da bude 8 Marta kada ga Novak prestiže po broju nedelja na prvom mestu. Znaš, to je ono kada neko pita: a ko je najduže vremena bio prvi na rang listi a deca u školi (bilo kojoj na planeti) kažu: NOVAK!.

Hagiano

pre 3 godine

Svi ovi analitičari i te iski stručnjaci koji su sigurni da Novak glat gubi, zamolio bih Vas da budete na portalu i da se javite u nedelju oko 13h.

Medvedev i ako pobedi to sigurno neće biti glat pobeda kako vi predvidjate.

a meni se sve čini da bi Djokovic mogao da krene furiozno i da ga onlati set i po, dok ovaj dodje sebi Novak je vec blizu trofeja.

Nezaboravite, Novak jos nijedan mec nije odigrao sa 100% snage, a sve su pokazatelji da je to ostavio za nedelju.

Jos jednom, analiticari, cujemo se u nedelju, nemojte samo tad da promenite ploču ili da se skrivate po mišijim rupama.

Pera Detlić

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*
(Gandor, 20. februar 2021 13:28)

Iskren da budem ugasio si ga komentarom.Od sramote ne bi trebalo da se javlja bar godinu dana.

Matori Laki

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Ma važno je da si ti sam sebi bitan, sve drugo je nebitno. Tvoj rekord u isključivosti je nenadmašan.

Blesan

pre 3 godine

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)

A koji to rekord drži Rođza?

Каурин

pre 3 godine

Поштовање православном брату.
Ко год да победи - уживаћемо у одличном тенису!

Djido

pre 3 godine

Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam... rotacija... kontrakcija... Elastičnost žica prvo a mišića drugo... pokretom inercija prvo... rotacija potom... Kontrakcija mišića... zamor... preciznost... povreda.
Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé... tehnički sigurno nije nehotično.
Dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti... Sve Novaku nedobro.
Sledi vrlo dugotrajno mučenje.
(znanje-imanje, 20. februar 2021 13:30)

Ooooo, bože! Ovo je zaista bilo dugotrajno mučenje. Ko će da mi vrati pet minuta života koje sam utrošio da pročitam ove baljezgarije.

sumadinac

pre 3 godine

Iskreno,uzdam se u tremu Medvedeva,dobio ga je Tim u finalu US prilicno lako iako je realno bolji igrac od Tima.Po svemu prikazanom favorit je protiv Novaka ali mozda nema sampionsku zicu kao Nole.U svakom slucaju navijamo za Novaka!"Idemo,bre"

mile

pre 3 godine

svakako ce biti dobar mec,moram da se naoruzam sa zivcima jer ce trebati,poslastica za sve koje vole tenis a ne samo da porede nola sa federerom ili vamosom dal je bolji ili ne,nole nije veverica i resio je da bude najbolji a videcemo dali ce biti,ja se iskreno nadam da hoce,ne zbog pljuvaca nego zbog pravih navijaca

srle

pre 3 godine

Sutra je na talonu mnogo toga za Novaka Đokovića. Finalni meč, mogu se usuditi definiše Novakovu karijeru i pobeda je nikad potrebnija. Ima najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku, igra Medvedev strašan tenis. Sutra će publika biti listom protiv Novaka, moraće opet da se suoči sa činjenicom i moraće opet sam protiv svih. U takvim okolnostima, teško je bilo šta prognozirati. Jedino mogu reći, svaka ti čast Novače Đokoviću i hvala od srca što si nas mnogo puta usrećio. Srećno Nole majstore tenisa!

HanSolo

pre 3 godine

Medvedev je kopia Novaka.. U tome je stvar.. Biće izuzetno jednak meč ako Đole igra dobro.
Ja naravno navijam na našeg najboljeg Novaka!! Samo napred i glava gore!!

Jovan

pre 3 godine

Smjena je mormalna stvar, ali ta ce smjena trajati najmanje 3-4 godine dovoljno da Djodja pokupi jos koji GS, a to je posle mladima dupli posao.

gloria

pre 3 godine

@Mohikanac:

Pa i nek izgubi prvo mjesto u martu kad postane igrač koji je najviše vremena proveo kao broj jedan u istoriji tenisa, to neće niko dugo, duugo stići :-) :-) :-):-) :-) :-)
A finale sutra uzima Novak, naravno:-)
Ako i ne uzme iskreni navijači mu ništa neće zamjeriti, ipak je on najveća legenda tenisa svih vremena! :-)

Gargamel

pre 3 godine

Mislim da Zapad nikada nece dozvoliti da Novak prestigne Federera sto videli na US openu kad su ga diskvalifikovali. Jedina sansa je da Novak bude toooliko bolji od drugih pa da mu bas ne mogu nista. Najvaznije za sve nas Srbe od Toronta preko Beograda, BL i Podgorice pa do Sidneja je da smo uz Nola kako god bude i da je on za nas vec prestigao Federera. On je nas sampion.

ubso

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)

goblin

pre 3 godine

Znamo sve Matse,osmeh pre meča,euforija tipa "Medvedev ovo,Medvedev ono", kada Novak završi posao pad u očaj zajedno sa Barbarom.Videli smo to toliko puta u prošlosti.Pustimo njega,koji je to kriterijum po kome Federer ima pravo da se nazivamo najvećim? Najviše GS titula(uzeće Nadal sigurno još jedan RG i otići na broj 21)? Najviše dana provedenih kao broj 1(hehe, blizu je mart)? Najviše osvojenih mastersa? Bolji međusobni skor od dva najveća rivala?

Strasno

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso, 20. februar 2021 13:11)

Ne bote, nismo zbog toga tu gde jesmo, vec zbog takvih kao sto si ti, zabrinuo si se za protivnika, a ne za svog sportistu, sto ne napises kao nije sramota ove sto pljuju Djokovica? Sto se sekiras za protivnike?

milan

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ja bi sada napisao ovom gospodinu sa zapada svasta nesto ali ne smem nista samo cu poslati (osmeh).

sasa jokic

pre 3 godine

Bice cupavo, ali bas cupavo. Mislim da ce iskustvo igranja u finalima biti kljucno za pbedu Noleta. Samo da ga servis sluzi kao do sada, pobedice.

milutin

pre 3 godine

Vilanderu ne vjerujem u iskrenost kad je Nole u pitanju, pa i sve da hvali Novaka.
Dugo traje njegova hajka na Novaka, ja, a i ostali ljubitelji tenisa pamtimo.
No, u tako dugom periodu njegovog staža na mjestu voditelja, nijesam ubijeđen da je dobar prognozer.
Nije važno šta on misli, važno je da Nole odigra svoju igru. Pa šta bude...
Sa srećom Novače, neponovljivi ŠAMPIONE!!!

Gandor

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*

Trash

pre 3 godine

Uh, dobro je, nije izmalerisao Novaka. Jer kada god ga je podrzao Novak je izgubio naredni mec. Ovako sam jos sigurniji da Novak dobija, naravno uz rovovsku borbu. Ne ocekujem bolje od 3:2, nije realno Rus igra fantasticno.

Lakic

pre 3 godine

Novak nije naplatio svoje mesto br 1 sa GS titulama, zato zaostaje za ovom dvojicom. Nije problem ako izgubi sutra na Ao to je8/1 sto je odlično. Problem je Us open i 5 poraza u finalima sa losom igrom u istima, to ce ga kostati Goat trke... Moraju se koristiti prilike koje dodju tu je Rafa naj jaci, Novak ovih 10 poraza u finalima GS sa 8 partija u kojima su ga protivnici razbili pokazuju da nije klasa kao Rafa i Fed... Tesko ce on u 34 sa ovim momcima sto dolaze, ocekuje barem 100% Novaka u igri to duguje navijacima a ne da se desi RG od posle godine... Moze da ima dva finala na zadnja dva slema i da budu porazi... Bolje da ispadne na jednom u prvom kolu a drugi da uzme nego da igra i iba ispadne...

pribil

pre 3 godine

Jednostavno je. Smena generacija dolazi, ali nadajmo se da ce Novak na iskustvo pobediti. Servis ce biti kljuc, ako bude servirao dobro, dobice.

neko

pre 3 godine

Novak ako bude sve u redu sa njim iako bude odigrao kako on zna i ume nema brige. Naravno uz oprez jer Daniel nije protivnik za potcenjivanje to na US protiv Rafe pokazao u svom prvom GS. Sad je iskusniji igrački.

znanje-imanje

pre 3 godine

Danil Medvedev je već više meseci najbolji teniser. Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam prof. Duška Ilića: rotacija ako možeš, kontrakcija ako moraš. Sve, ali sve je bolje od kontrakcije. Isplati se samo za viner. Šta možeš besplatno uradi tako. Elastičnost žica prvo a mišića drugo. Ako već mora pokretom inercija prvo, i da se maksimalno iskoristi, a rotacija potom. Kontrakcija mišića je zadnja opcija. Vodi zamoru, sve manjoj preciznosti u meču a povredi u dužoj karijeri.
Shodno tome treba zaboraviti i "znanja" tenisa od pre. Ovo je pravilno - bar za tu vrstu tela, a verovatno i inače. Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé . Kao i opis Danila kao "nezgrapnog". Ne, to šta i kako radi tehnički sigurno nije nehotično. Naprotiv.
Na sve to već dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne Federer-Nadal-Novak biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Time je Danil unekoliko i bolji Novak od Noleta - neprijatniji "sve ti vraćam" kiborg. Nevolju povećava povreda Novaka koja mu limitira serije udaraca - mora da nakon 2-3 pauzira slajsom a to mu i nije baš dobar udarac. Još gore: brzina terena i vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti. A da je bekend paralela prerizično oružje. Sve Novaku nedobro. Sada su 50-50 i sledi vrlo dugotrajno mučenje.

Michael Weatherly

pre 3 godine

Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso)

U pravu si, Hrvoje. NDH je u mnogim stvarima na nivou afričkih država.

Nego, kako je u Irskoj, šako jada?

Michael Weatherly

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)
Imate to mišljenje.Ako je zasnovano na vašoj sposobnosti ulazenja u detalje teniskih veština,onda poštujem to.
Čini mi se da ste navijač koji trazi idole i tako popunjava vlastite nedoumice o licnoj vrednosti,onda i to poštujem.Navijač je navijač.
Kako vidite vrednosti ove trojke još nisu izmerili ni mnogo kompetentniji i prilično nezavisni teniski analitičari,pa bih preporučio da i to uzmete u obzir kad dajete sud.
Danil je u naletu i igra slično Novaku iz najboljih dana.
Danil bi bio ravnopravan Federeru i Nadalu i Novaku iz najboljih dana.
No sutra?
Sutra je sutra i sve je u igri.
I nalet Medvedeva i iskustvo Novaka su glavni aduti sutra.
Šta će prevagnuti?
To i jedte draž sporta.

Mohikanac_'91.

pre 3 godine

Imam neki cudan predosecaj da ce finale biti rezirano u stilu onog iz 2016. godine kad je Novak izgubio od Vavrinke posle osvojenog prvog seta. U ostatku meca ga je boleo svaki deo tela, cak i zuljevi na stopalima. Jednostavno, nije realno da bude drugaciji scenario, osim pobede Medvedeva. Finale Grend slema je uspeh za bilo kog tenisera, ne racunajuci veliku trojku. Novak ce porazom ubrzo izgubiti i prvo mesto na ATP listi. To se ocekuje krajem marta.

Peca

pre 3 godine

dobar momak ali toliko netalentovan,bez slajsa i osecaja na mrezi,udara previse ravno,ako novak ne pobedi takvog igraca nije ni zasluzio da bude najbolji ikada

pribil

pre 3 godine

Jednostavno je. Smena generacija dolazi, ali nadajmo se da ce Novak na iskustvo pobediti. Servis ce biti kljuc, ako bude servirao dobro, dobice.

Gandor

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*

Rafa30

pre 3 godine

Ajmo bit iskreni, Nole se nije pojavio na finalu Roland Garrosa.
Sve zasluge Nadalu naravno, odigrao je odlicno, ali Nole je imao previse neforsiranih gresaka, nije to bio onaj Nole kakvog znamo.
Pod tom pretpostavkom, vjerujem da ce se Nole sutra pojaviti sigurno i odigrati na visokom nivou.
Ajmo pretpostaviti da ce i Medo doci i odigrati odlican mec.
Ako je ova hipoteza tocna, onda je jedno sigurno-sutra nas ceka fenomenalno finale.
Ja cu uzivati u finalu, u tenisu, u taktici, bas me zanima tko ce dobivati duge izmjene.
Bas me zanima kakav ce bit postotak prvog servisa kod jednog i drugog igraca.
Bas me zanima koliko ce Nole koristiti kratke lopte, da razbije ritam Medvedevu s osnovne, jer bitno je da se Medi ne dozvoli da bude komotan samo na kretanje lijevo desno, nego ga se mora natjerati da razmislja o krstkim loptama i na taj nacin mu poremetiti njegov komfor igranja s osnovne, koji on itekako ima.

Ja zaista ne znam tko ce dobit, jer je Medo itekako sposoban pobijediti Noleta.

Dal ce on to uspjeti?
Nekako ipak mislim da nece.
Imam osjecaj da ce glava ipat dobiti i da ce o svemu odlucivati par poena.
Neka dvostruka Mede ili neka takticka pogreska u tom jednom krucijalnom trenutku.

I dalje imam Noleta u 5 setova, ali ajmo mi uzivati, pa sto bude.

NEKA BOLJI POBIJEDI.

Pera Detlić

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*
(Gandor, 20. februar 2021 13:28)

Iskren da budem ugasio si ga komentarom.Od sramote ne bi trebalo da se javlja bar godinu dana.

Gargamel

pre 3 godine

Mislim da Zapad nikada nece dozvoliti da Novak prestigne Federera sto videli na US openu kad su ga diskvalifikovali. Jedina sansa je da Novak bude toooliko bolji od drugih pa da mu bas ne mogu nista. Najvaznije za sve nas Srbe od Toronta preko Beograda, BL i Podgorice pa do Sidneja je da smo uz Nola kako god bude i da je on za nas vec prestigao Federera. On je nas sampion.

gamaley

pre 3 godine

Novak je zeljan GS titula. Ocekujem da sutra na teren izadje Novakova verzija AO2019 koja je rasrafila Rafu sa 6:3,6:2,6:3. Ili jos bolje AO2016 verzija koja je demolirala Federera sa 6:1,6:2,6:3.

321

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Medvedev igra odlicno ali je Grk pokazao u nekim trenucima da nije nedodirljiv. Druga je stvar sto je nesposoban, mentalno labilan i sto je slabiji igrac od Novaka. Realno. Prema tome...Bice tesko ali biti tesko je Novakov zastitni znak. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.

milutin

pre 3 godine

Vilanderu ne vjerujem u iskrenost kad je Nole u pitanju, pa i sve da hvali Novaka.
Dugo traje njegova hajka na Novaka, ja, a i ostali ljubitelji tenisa pamtimo.
No, u tako dugom periodu njegovog staža na mjestu voditelja, nijesam ubijeđen da je dobar prognozer.
Nije važno šta on misli, važno je da Nole odigra svoju igru. Pa šta bude...
Sa srećom Novače, neponovljivi ŠAMPIONE!!!

saša

pre 3 godine

Što se Novaka tiče, najbitnije je da ne krene rezervisano u meč, da samo ne prebacuje nazad čekajući grešku Medvedeva, da se ne vuče po terenu kao neka baba i da ne gleda začudjeno ka svom boksu, jer tada će prvi set biti završen za tren oka i 1:0 za Medvedeva. To ne sme da dozvoli ni po koji cenu! Ovo kažem jer je nekoliko bitnih mečeva u karijeri tako počinjao iz ko zna kog razloga, ako tako krene onda je teška muka na dalje, Medvedev neće praštati.

ništa bez Gorana iz Loznice

pre 3 godine

ma dokle bre da čitam hejterske komentare Gorana iz Loznice i Kaisera? svaki put kad čitam komentare o Novaku i Jokiću oni su tu. insistiram da mi se komentar objavi. ako mogu njihovi može i moj. i NAPRED NOLE!!!

neko

pre 3 godine

Novak ako bude sve u redu sa njim iako bude odigrao kako on zna i ume nema brige. Naravno uz oprez jer Daniel nije protivnik za potcenjivanje to na US protiv Rafe pokazao u svom prvom GS. Sad je iskusniji igrački.

goblin

pre 3 godine

Znamo sve Matse,osmeh pre meča,euforija tipa "Medvedev ovo,Medvedev ono", kada Novak završi posao pad u očaj zajedno sa Barbarom.Videli smo to toliko puta u prošlosti.Pustimo njega,koji je to kriterijum po kome Federer ima pravo da se nazivamo najvećim? Najviše GS titula(uzeće Nadal sigurno još jedan RG i otići na broj 21)? Najviše dana provedenih kao broj 1(hehe, blizu je mart)? Najviše osvojenih mastersa? Bolji međusobni skor od dva najveća rivala?

Džoni

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.

Blesan

pre 3 godine

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)

A koji to rekord drži Rođza?

Beobrad

pre 3 godine

Pobedice Novak, jer zna koliko bi mnogo izgubio porazom, a koliko mnogo ce dobiti pobedom!
Posle poraza u finalu RG, diskvalifikacije na Us openu, neodigranog Vimbldona zbog korone, bio bi mu ovo 4. propusteni Gren slem ukoliko bi izgubio.
Prizeljkujem Novaka iz 2011. u finalu. Tada je igrao najbolji i najofanzovniji tenis.
Srecno Nole!

ubso

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)

Strasno

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso, 20. februar 2021 13:11)

Ne bote, nismo zbog toga tu gde jesmo, vec zbog takvih kao sto si ti, zabrinuo si se za protivnika, a ne za svog sportistu, sto ne napises kao nije sramota ove sto pljuju Djokovica? Sto se sekiras za protivnike?

sasa jokic

pre 3 godine

Moramo biti realni i nepristrasni. Medvedev je dobio 3 od poslednja 4 meca protiv Noleta, a poslednja dva na betonu. Ima niz od 20 pobeda i od toga 12 protiv prvih 10. Sutra su sanse 50:50, odlucice nijanse.

gloria

pre 3 godine

@Mohikanac:

Pa i nek izgubi prvo mjesto u martu kad postane igrač koji je najviše vremena proveo kao broj jedan u istoriji tenisa, to neće niko dugo, duugo stići :-) :-) :-):-) :-) :-)
A finale sutra uzima Novak, naravno:-)
Ako i ne uzme iskreni navijači mu ništa neće zamjeriti, ipak je on najveća legenda tenisa svih vremena! :-)

zex

pre 3 godine

Zapadu ne odgovara ni Medvedev a ni Djokovic.Zelim da Nole osvoji i znam da je sve do njegq, sam sebe ume da pobedi ako mu lose krene.Medvedev jeste dobar ali imace i on padova, do sada nije imao krstenog igraca ali Krainovic je bio blizu da ga pobedi.

srle

pre 3 godine

Sutra je na talonu mnogo toga za Novaka Đokovića. Finalni meč, mogu se usuditi definiše Novakovu karijeru i pobeda je nikad potrebnija. Ima najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku, igra Medvedev strašan tenis. Sutra će publika biti listom protiv Novaka, moraće opet da se suoči sa činjenicom i moraće opet sam protiv svih. U takvim okolnostima, teško je bilo šta prognozirati. Jedino mogu reći, svaka ti čast Novače Đokoviću i hvala od srca što si nas mnogo puta usrećio. Srećno Nole majstore tenisa!

Nidža

pre 3 godine

Možemo svi kolektivno da nagađamo i prognoziramo ishod sutrašnjeg finala,samo je jedna stvar sigurna,sutra odlučuje glava i mentalna stabilnost.
Ko zna da se izbori sa pritiskom taj pobeđuje.

NikolaBB

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra. Ja očekujem da i sutra publika bude na strani Medvedeva iako su pre samo nepuna 24h onako prostači i divljački pokušali na sve moguće načine da ga isporvociraju i izbace iz ritma protiv Cicipasa. Žviždali su mu,dobacivali,vredjali ga, aplaudirali na duple servis greške a sutra će da navijaju za njega iako igra protiv osmostrukog osvajača AO i najuspešnijeh igrača u istoriji turnira. Tačno ne zaslužuju divljaci i licemeri da organizuju ni seriju 500 a kamoli GS.

sasa jokic

pre 3 godine

Bice cupavo, ali bas cupavo. Mislim da ce iskustvo igranja u finalima biti kljucno za pbedu Noleta. Samo da ga servis sluzi kao do sada, pobedice.

realno

pre 3 godine

Ljudi budite svesni da je na Rolan Garosu Nole je pustio Nadala da stigne Federera za NE DAJ BOZE I ZA SVAKI SLUCAJ ( da federe ne bude sam sa 20 osvojenih GSa ).
Od ove godine 2021 ZNACI DVADESET PRVE, Nole pocinje opusteno i naredjace sva cetiri GS STO ZNACI DO KRAJA 2021god NAS NOLE CE OSVOJITI 21 GS.
ON JE BOG OTAC I PLANIRAO JE DA DVADESET PRVE OSVOJI 21 GS.
ZIVI BILI SVI I TO VIDELI.

HanSolo

pre 3 godine

Medvedev je kopia Novaka.. U tome je stvar.. Biće izuzetno jednak meč ako Đole igra dobro.
Ja naravno navijam na našeg najboljeg Novaka!! Samo napred i glava gore!!

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)
Imate to mišljenje.Ako je zasnovano na vašoj sposobnosti ulazenja u detalje teniskih veština,onda poštujem to.
Čini mi se da ste navijač koji trazi idole i tako popunjava vlastite nedoumice o licnoj vrednosti,onda i to poštujem.Navijač je navijač.
Kako vidite vrednosti ove trojke još nisu izmerili ni mnogo kompetentniji i prilično nezavisni teniski analitičari,pa bih preporučio da i to uzmete u obzir kad dajete sud.
Danil je u naletu i igra slično Novaku iz najboljih dana.
Danil bi bio ravnopravan Federeru i Nadalu i Novaku iz najboljih dana.
No sutra?
Sutra je sutra i sve je u igri.
I nalet Medvedeva i iskustvo Novaka su glavni aduti sutra.
Šta će prevagnuti?
To i jedte draž sporta.

NADA

pre 3 godine

na nasim vestima previse se favorizuju svi protivnici Noleta.Sve se objavljuje pompezno a ima i onih koji to jedva docekaju.Da dodaju jos po koju"pametnu".Zato tisina.Jer normalno je da navijas za coveka sa nasih prostora.To nije obaveza nego osecaj.Vilander nije rekao nista sto i mi obicni smrtnici ne znamo.Ali poenta je da navija za Medvedeva i da to treba da znamo.Noletu samo zdravlja i vere u sebe.

DžejAr65

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)
On je suvlasnik tog rekorda, dakle deli ga sa Nadalom koliko ja znam

Trash

pre 3 godine

Uh, dobro je, nije izmalerisao Novaka. Jer kada god ga je podrzao Novak je izgubio naredni mec. Ovako sam jos sigurniji da Novak dobija, naravno uz rovovsku borbu. Ne ocekujem bolje od 3:2, nije realno Rus igra fantasticno.

Bex

pre 3 godine

Cudan je ovaj Vilander. Bas mu se svidja kako igra Medvedev. A Medvedev je Novakova kopija. A nikada mu se nije svidjala Novakova igra. Uvek je gledao kako ce da ga zapljune.

Hagiano

pre 3 godine

Svi ovi analitičari i te iski stručnjaci koji su sigurni da Novak glat gubi, zamolio bih Vas da budete na portalu i da se javite u nedelju oko 13h.

Medvedev i ako pobedi to sigurno neće biti glat pobeda kako vi predvidjate.

a meni se sve čini da bi Djokovic mogao da krene furiozno i da ga onlati set i po, dok ovaj dodje sebi Novak je vec blizu trofeja.

Nezaboravite, Novak jos nijedan mec nije odigrao sa 100% snage, a sve su pokazatelji da je to ostavio za nedelju.

Jos jednom, analiticari, cujemo se u nedelju, nemojte samo tad da promenite ploču ili da se skrivate po mišijim rupama.

Matori Laki

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Ma važno je da si ti sam sebi bitan, sve drugo je nebitno. Tvoj rekord u isključivosti je nenadmašan.

Djido

pre 3 godine

Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam... rotacija... kontrakcija... Elastičnost žica prvo a mišića drugo... pokretom inercija prvo... rotacija potom... Kontrakcija mišića... zamor... preciznost... povreda.
Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé... tehnički sigurno nije nehotično.
Dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti... Sve Novaku nedobro.
Sledi vrlo dugotrajno mučenje.
(znanje-imanje, 20. februar 2021 13:30)

Ooooo, bože! Ovo je zaista bilo dugotrajno mučenje. Ko će da mi vrati pet minuta života koje sam utrošio da pročitam ove baljezgarije.

Dekica

pre 3 godine

Ubedjen sam da ċe kod Novaka proraditi balkanski inat, te da ċe odigrati najbolji meč u karijeri i zapadu zauvek zapušiti usta. Preterali su za omalovaŸavanjem najboljeg na svetu, pogotovo poslednjih godinu dana

noleisthebest

pre 3 godine

Nema sansone da je Medvedov bekhend kao Noletov.

Nole ima mnogo vece varijacije i mnogo vise moze sa tim udarcem.

Medvedovb bekend je mocan i brz ali on jos ne ume da izvodi kratke dijagonale, razlicite duzine bekenda kao Nole.

Visok je i to mu je jedina prednost koja se vidi u brzini servisa iako u tu nema varijacije kao Nole.

Nole ima bolji retern.

Medvedova jedina prava prednost sutra je samopouzdanje koje nosi 20 uzastopnih pobeda, tj lako se odlucuje na bekend paralele.

Cim mu se pouzdanje malo poljulja tu, puci ce makar i na 10 minuta meca a to ce Noletu biti dovoljno.

IDEMO PO TITULU SAMPIONE, SRPSKI SOKOLE, IDEMOOOOOOOOO!!!!!!

Lik

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

Taj tvoj GOAT prestaje to da bude 8 Marta kada ga Novak prestiže po broju nedelja na prvom mestu. Znaš, to je ono kada neko pita: a ko je najduže vremena bio prvi na rang listi a deca u školi (bilo kojoj na planeti) kažu: NOVAK!.

milan

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ja bi sada napisao ovom gospodinu sa zapada svasta nesto ali ne smem nista samo cu poslati (osmeh).

sumadinac

pre 3 godine

Iskreno,uzdam se u tremu Medvedeva,dobio ga je Tim u finalu US prilicno lako iako je realno bolji igrac od Tima.Po svemu prikazanom favorit je protiv Novaka ali mozda nema sampionsku zicu kao Nole.U svakom slucaju navijamo za Novaka!"Idemo,bre"

Zlocko

pre 3 godine

Ako se covek skoncentrise samo na govor tela Medvedeva dok igra, pomislio bi da je operisan od sporta. Toliko deluje ukoceno, trapavo i nezgrapno da su meni nespojivi njegov nivo igre i govor tela. Naravno tenis nije umetnicko klizanje i bitno je gde igrac salje lopticu a ne kako je salje. Roger Federer je najbojli primer, on mi lici na nekog baletana koji vodi vise racuna o svojim stilskim pokretima. Imam utisak da Roger vise vremena provodi pored ogledala nego na teniskom terenu. Naravno zato je zauvek treci u prisustvu Novaka i Rafe, i kao takvog ce ga istorija i pamtiti.

Jovan

pre 3 godine

Smjena je mormalna stvar, ali ta ce smjena trajati najmanje 3-4 godine dovoljno da Djodja pokupi jos koji GS, a to je posle mladima dupli posao.

Mrs.NO

pre 3 godine

Jedino je zaboravio Vilander veoma vazan detalj da spominje Djokovic servira na ovom Turniru Fenomenalno najbolje do sada ,malo i zbog brze podloge a malo i zbog Ivaniševica,(Doterao mu je servu malo)tako da Djokovic osvaja lakše njegove gemove,mislim da ce Finale odlučiti ok kako riternira Servis protivnika i fizicka spremnost posle trećeg Sata ,Krajinovic je uzeo dva Seta Medwedevu što ne bi mogao Rekorder AO Djokovic da mu uzme tri?

Michael Weatherly

pre 3 godine

Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso)

U pravu si, Hrvoje. NDH je u mnogim stvarima na nivou afričkih država.

Nego, kako je u Irskoj, šako jada?

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 3 godine

Zanimljivi su mi svi komentatori na Eurosportu, a oni su oličenje zapadnog novinarstva i generalno odnosu ka Novaku. Svaki komentar i svaki meč Đokovića oni uvek, ali uvek, govore samo o tome šta bi protivnik trebao da uradi da bi pobedio Đokovića! Do sada nikad nisam čuo da komentarišu šta bi Nole trebao da uradi da bi pobedio.
Dva su zaključka. Prvo, Nole zna šta treba da radi i njima je to jasno.
Drugo, pokazuju koliko ih bole njegovi uspesi, koliko ih ne žele i koliko ih nervira.

Koki 99

pre 3 godine

Da sutra na crtu Novaku izadju RF ili Rafa koji su najvise svjetske klase ikada, ne bi im bilo lako jer imaju 8/8 sampiona ispred sebe. I covjeka koji je uz njih u 5 dkg za GOAT-a.
Zasto onda tako olako favorizujete Danila Medvedeva. Mozda jeste u najboljem nizu, najboljoj formi, ali ko se bar malo bavio sportom zna sta je finale, sta je respektabilan protivnik, sta je istorija. Dakako i sta je trema.
Prema tome, Medvedev je sigurno buduci br.1 u nekom trenutku, ali sutra ce ipak morati da pruzi ruku Noletu.

lol

pre 3 godine

Kaiser Roger,13:18
Prvo pitanje je za tebe kao "kompetentnog" kao tumača Rogera, gdje je Roger? Neœto ga nema ili ja ne vidim dobro?
I drugo pitanje je: kad će Roger opet biti prvi nosilac?
A ja ću ti reći kad nećeš da mi kažeš ti:-nikad više!
U svim parametrima treći, negdje drugi, I to rijetko!!!
Sve mu se urušilo, pa iako se zapadni svijet divi time da se najbolje razumije u tenis.
Nole mu krila polomio.

Georgijus

pre 3 godine

Mat tako misli jer je Meca rekao da će u meču dati sve od sebe jer nema šta da izgubi.Meca se folira,ima šta da izgubi: niz pobeda,
polovinu keka od nagrade,
samopouzdanje,naklonost
one simpatične ženice,a gde je tek blamaža da se slika onako visok sa tacnom. Nije njemu nimalo
lako,treba za to sve glava.
Naš Nole je sve te stvari odavno prevazišao. Sam je rekao da ga od ove godine samo GS interesuju i sekiracije nema,sve ostalo je dohvatio što se moglo dohvatiti. Siguran sam da će dati sve od sebe,a u ostalom kako mi ono kažemo:može da bude poražen onda kad on to dozvoli !
Srbija i Srpska očekuju da Novak podigne trofej !

Blesan

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Pa ne drži ga više, deli ga. A misliš da Rafa neće uzeti još neki RG? Vidiš da je on tamo Bog. Niko mu ništa ne može. Zašto ne bi uzeo?

Peca

pre 3 godine

dobar momak ali toliko netalentovan,bez slajsa i osecaja na mrezi,udara previse ravno,ako novak ne pobedi takvog igraca nije ni zasluzio da bude najbolji ikada

Dosadni ste sa kme kme

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra.
(NikolaBB, 20. februar 2021 17:08)
Sta je tu licemerno? Pre bi se reklo da su dosledni.
I mi uvek navijamo protiv zapadnjaka posebno anglosaksonaca. I mi smo tu dosledni.
Sve je to normalno, odrastite.

Kosta

pre 3 godine

Pre otprilike mesec i po dana neki nazovi teniski strucnjak sa zapada je davao prognozu o tome ,ko bi mogao u 2021.da ugrozi veliku trojku .Ni jednom recju nije pomenuo Medvedeva.Toliko o strucnjacima,a o nama cu samo reci da cemo navijati da nas Nole pobedi,a sve uz Boziju pomoc.

321

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio
(Dior, 20. februar 2021 14:51)


Tim nije mogao da spava posle tog poraza u finalu AO, mesecima se iz toga cupao. O tome je sam pricao vise puta. Pa Normalno je da ga je Novak zgazio i osvojio je 8. AO. Sta je tu problem? Da li ga je Tim pobedio i osvojio AO? Ne razumem tvoj komentar..

Duxevača

pre 3 godine

Naravno da kao i svi očekujem Novakov trijumf i 18.grend slem, ali će finale biti pakleno teško. Medvedev je igrač koji maltene nema slabu tačku. Ako bismo baš tražili dlaku u jajetu, možda je to neiskustvo i nenaviknutost na igranje velikih mečeva, mada će ih u budućnosti, ubeđen sam, imati pregršt. Ako je Nole 100 % fit i fokusiran, bez sklonosti ka eksperimentisanju i improvizaciji, možda je blagi favorit, ali i same kvote u svetskim kladionicama govore da će to biti egal meč. Vrlo je verovatno da se igra maksimalnih pet setova, a ja se iskreno nadam da će Nole ostati nepobediv u završnim predstavama u Melburnu.

Mile

pre 3 godine

Ne znam zasto ali imam neki osecaj da ce ga Nole glat dobiti 3:1. Uvek kada tako predvidjaju da ce mu biti tesko on zgazi. Kad god je bio favorit bilo je tesno ;)

CroFed

pre 3 godine

@Zlocko

Zapravo Medvedev je u "kocki" kod Matsa i zanosne Babs rekao da mu je lakše trčati 3 sata na terenu nego s ženom hodati po gradu iako ona voli razgledavati znamenitosti, da se uspuše nakon kilometar pješačenja. Glede Rogera, on niti je baletan niti maneken, bogomdan je talenat a to što izgleda elegantno na terenu i van njega, to ili imaš ili nemaš u sebi...

CroFed

pre 3 godine

@dd

Koji velik favorit Medvedev, na temelju čega? Ovo je 50-50 ili mala prednost za Novaka. Neće se sigurno jedan od njih dvoje prošetati finalom za 2h igre...

Bojan

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!

znanje-imanje

pre 3 godine

Danil Medvedev je već više meseci najbolji teniser. Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam prof. Duška Ilića: rotacija ako možeš, kontrakcija ako moraš. Sve, ali sve je bolje od kontrakcije. Isplati se samo za viner. Šta možeš besplatno uradi tako. Elastičnost žica prvo a mišića drugo. Ako već mora pokretom inercija prvo, i da se maksimalno iskoristi, a rotacija potom. Kontrakcija mišića je zadnja opcija. Vodi zamoru, sve manjoj preciznosti u meču a povredi u dužoj karijeri.
Shodno tome treba zaboraviti i "znanja" tenisa od pre. Ovo je pravilno - bar za tu vrstu tela, a verovatno i inače. Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé . Kao i opis Danila kao "nezgrapnog". Ne, to šta i kako radi tehnički sigurno nije nehotično. Naprotiv.
Na sve to već dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne Federer-Nadal-Novak biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Time je Danil unekoliko i bolji Novak od Noleta - neprijatniji "sve ti vraćam" kiborg. Nevolju povećava povreda Novaka koja mu limitira serije udaraca - mora da nakon 2-3 pauzira slajsom a to mu i nije baš dobar udarac. Još gore: brzina terena i vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti. A da je bekend paralela prerizično oružje. Sve Novaku nedobro. Sada su 50-50 i sledi vrlo dugotrajno mučenje.

Skole 80

pre 3 godine

Mozemo mi ovde da se hrabrimo ali zasigurno je da samo Medvedev moze dobiti Noleta ovde.Neverovatno igra,pratio sam,kakva kretnja,dubina loptica izuzetna, a fizicki besprekorno spreman.Ako ga Nole dobije bicu prijatno iznenadjen,to ce znaciti da je odigrao na nivou 2015.

Sasho

pre 3 godine

Jedan je srbin, a drugi je rus. Ne odgovara im ni jedan ni drugi, ali bolje je navijati za rusa. Znate već zašto, zbog obaranja rekorda od strane srbina.

don

pre 3 godine

Rafa30

Slažem se s tobom.
Pravo je pitanje, šta se desilo sa Novakom u tom jesenjem finalu? Povreda? Čisto sumnjam. Crv sumnje posle diskvalifikacije? Vrlo moguće jednim delom. Ono najvažnije što mislim da je bilo a ne bi valjalo sutra da bude - potcenio protivnika?

NikolaBB

pre 3 godine

Samo da se naš Novak nije previše potresao oko smrti onog Balaševića,pa da ne bude opet da nije bio raspoložen i skoncentrisan na igru... Gledajući njegov instagram ovo je već 5. Ili 6. objava o pokojnom pevaču.... Mislim da bi trebao malo više da se fokusira na finale pošto je ovo možda i najvažniji meč i prekretnica njegove karijere.

djape

pre 3 godine

Treba on još odigrati finala GS-a, da bi uzeo titulu, zelen je još Medvedev...Mora on proći put kao i Tim...Sutra prestaje bajka Medvedeva

Edgar

pre 3 godine

Gorki, svašta sam čuo ali da sponzor određuje ko će pobediti u AO to je već vrh.
Da se sponzori pitaju pobedio bi Kinez, Britanac, Amerikanac a ne Srbin, Švajcarac i Španac.
Malo mučni glavom pre nego što išta napišeš!

mile

pre 3 godine

svakako ce biti dobar mec,moram da se naoruzam sa zivcima jer ce trebati,poslastica za sve koje vole tenis a ne samo da porede nola sa federerom ili vamosom dal je bolji ili ne,nole nije veverica i resio je da bude najbolji a videcemo dali ce biti,ja se iskreno nadam da hoce,ne zbog pljuvaca nego zbog pravih navijaca

Lakic

pre 3 godine

Novak nije naplatio svoje mesto br 1 sa GS titulama, zato zaostaje za ovom dvojicom. Nije problem ako izgubi sutra na Ao to je8/1 sto je odlično. Problem je Us open i 5 poraza u finalima sa losom igrom u istima, to ce ga kostati Goat trke... Moraju se koristiti prilike koje dodju tu je Rafa naj jaci, Novak ovih 10 poraza u finalima GS sa 8 partija u kojima su ga protivnici razbili pokazuju da nije klasa kao Rafa i Fed... Tesko ce on u 34 sa ovim momcima sto dolaze, ocekuje barem 100% Novaka u igri to duguje navijacima a ne da se desi RG od posle godine... Moze da ima dva finala na zadnja dva slema i da budu porazi... Bolje da ispadne na jednom u prvom kolu a drugi da uzme nego da igra i iba ispadne...

Blesan

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.
(Igor pfc, 20. februar 2021 16:13)

Zavisi ko je sa druge strane mreže.

Car Dušan

pre 3 godine

Čuj, 20 uzastopnih pobjeda? Do jada - da je osvojio 20 uzastopnih turnira... Polako Medo, nećeš se naigrati sjutra! Vjeruj mi...

Каурин

pre 3 godine

Поштовање православном брату.
Ко год да победи - уживаћемо у одличном тенису!

Rafa30

pre 3 godine

@noleisthebest

Slazem se s tobom da Medo nema jednako dobar bekend kao Nole.
Nema on tih varijacija kao Nole, kratke dijagonale itd.
Slazem se i da je Nole bolji reterner.
Medo ima tu prednost u 'frameu' jer je puno visi i duzi, to je istina.
Medo ima i bolji servis, iako Nole i tu ima vise varijacija.

Rafa30

pre 3 godine

@ don

Pa da, nije bio pravi u finalu RG, koliko god da je Rafa bio dobar.
Ali mislim da ce sutra Nole bit na nivou.
Nadam se vrhunskom mecu.

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam zasto ste toliki "hejteri" kada je Vilander u pitanju!? Covek na pocetku nije postovao Noletov tenis i svaki covek ima pravo na svoje misljenje. U medjuvremenu je okrenuo plocu,kada je Nole krenuo da osvaja titule,zasluzeno postovanje je doslo do izrazaja. Svejedno,neka je na to uticao i njihov zajednicki sponzor,ali treba imati hrabrosti i priznati kada pogresis. Vilander je to priznao,zakopane sekire,teramo dalje. Uvek je dobro imati legendu (vecu ,ili manju) na svojoj strani.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

A možda bude i pravolinijski u korist Novaka😉

Jedna od retkih tvojih promašaja u analizi narednih mečeva je bio onaj sa AO 2016 Federer - Đoković kada si predviđao težak i neizvestan meč a bilo rutinski.
Hajde, da ne budemo baš toliki optimisti, ali neka bude kao i onda 3:1 za Novaka, pa makar igrali i 4 sata 🙂

Nju Kids on d blok

pre 3 godine

Imamo najboljeg na svetu, decko se bori za rekordnu devetu titulu na AO, a RTS ne prenosi finale. Sramota!
(Makarije, 20. februar 2021 15:27)
Ni N1 ne prenosi, a tolike pare upumpane i oprane u njemu.

War Inside My Head

pre 3 godine

Ok,činjenica je da je Medvedev u naletu,vjerovatno i u najboljoj formi trenutno,udarci su mu zadivljujući,ali vidjećemo sutra kad izađu na teren.Novakovo iskustvo je neuporedivo veće,nijednom nije poražen u finalu AO,izgleda da mu ni svježine ne fali,a tu je i pitanje momenta,što kažu kako se ko to jutro probudio.Nadam se pobjedi inteligencije,koju Noleta krasi,nad snagom i mladosti,srećno bilo!

Che

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.

Mohikanac_'91.

pre 3 godine

Imam neki cudan predosecaj da ce finale biti rezirano u stilu onog iz 2016. godine kad je Novak izgubio od Vavrinke posle osvojenog prvog seta. U ostatku meca ga je boleo svaki deo tela, cak i zuljevi na stopalima. Jednostavno, nije realno da bude drugaciji scenario, osim pobede Medvedeva. Finale Grend slema je uspeh za bilo kog tenisera, ne racunajuci veliku trojku. Novak ce porazom ubrzo izgubiti i prvo mesto na ATP listi. To se ocekuje krajem marta.

Michael Weatherly

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.

Tennis fan

pre 3 godine

Medvedev nije na ovom turniru bio ozbiljno testiran, izuzev u mecu protiv Filipa. Slicno je bilo sa Rafom 2019. Do finala tada nije izgubio set, svi su mislili da je u opasnoj formi, kad u finalu...

Goki

pre 3 godine

4 pravoslavna igraca u polu finalu... bravo Nole...
(nas ono, 20. februar)

To je bitno? Veroispovest igrača je nekome bitna??? Hm. Svakakvog sveta ima.

Igor pfc

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.

Darko

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.
(Džoni)

Prosta stvar? Kako se meri Novakov maksimum? Kako se meri "dobar" Nole? Sta sve ovde covek moze procitati. Nego, najbolje da Medvedev ne izlazi na teren ako nista ne zavisi od njega. Ha ha ha ha Ludilo

Milan S

pre 3 godine

Ko je on uopste da iznosi svoje misljenje?
(stojsa, 20. februar 2021 21:04)
sta zna teniski strucnjak i sedmostruki gs sampion. jel tako brate?

Boris Banović

pre 3 godine

Koga zanima šta misli i govori Vilander ! Medvedev mu je omiljeni teniser !? Federer, Nadal, Tim i svi ostali s ATP liste , sem Đokovića mu nisu više omiljeni !?

Gustav

pre 3 godine

Koliko hocu da vidim sve ove ljude sa negativnim komentarima, da popricam sa njima da uvidim sve njihove frustracije, ja razumem da imas nekog svog favorita, ali da pobijas neke cinjenice nekim glupostima, mislim dokle to ide....Nekad razumem da hoces druge da iznerviras ili stvarno to mislis( zaista postujem). Negde sam procitao da kada ljudi kritikuju nekoga zapravo iznose svoje osobine.....

dd

pre 3 godine

prvi put da neki igrac van velike trojke bude favorit na AO.do sada je bilo uvek Novak.ali sad je naisao ovaj momak i to se promenilo.Medvedev je veliki favorit u ovom finalu.novak jednostavno nece imati resenja,ali to je pozitivno za tenis da neko drugi osvoji veliki turnir.danil trenutno igra najbolji tenis na svetu i to je to.kada bi se kladio stavio bi pare na rusa.

lol

pre 3 godine

Darko, 17:25
Pa dobro ti čovjek kaže - sve ima svoj kraj,ali ne shvataš.
Novak je imao 44 uzastopne pobjede, pa je izgubio. I nije to neko mjerilo, ali jeste za aktera.
I osam puta pobjednik, ne može da ne bude podstrek? Sem za one koji ne razumiju.

Pero

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.

Karakondžula

pre 3 godine

... da li Vilandwr uzima u obzir čunjenicu da je Đoković upoznat sa time da je preminuo najbveći kantautor sa ovih naših prostora... Đorđe je sigurno nešto značio Novaku, a verujem Đoković Balaševiću... Da li će ova tuga imati uticaja na tenis?

Dior

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

Bolje

pre 3 godine

Da će Nole nanizati sva 4 GSa, i da to dobije 40 like, i 12 dislike, nevjerovatno. Pa zar ste toliko merealni da mislite da će Đoković osbojiti sva 4 GSa u 2021, a nije mogao dok je bio duplo mlađi? Da li mislite da će Novak Na AO, negdje gdje je nepobjediv već 8 zdanjih finala, da će olako da uzme AO? Gospodo, Novak do kraja karijere 3 GSma i budite srećni i zadovoljni, tomje realnost.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!
(Bojan, 20. februar 2021 17:54)

Zasto nazalost? Pa cekaj, Novak je povredjen jos od meca sa Fricom koji je bio pre 5 dana, te s toga ne mozes ocekivati da pobedi.

Darko

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.
(321, 20. februar 2021 14:39)

Kazes svaki niz ima kraj i to ti je argument za formu Medvedeva. Zatim navodis da je Djokovic osvajao 8 puta AO, dok za njega ne vazi kako svaki niz ima kraj? Ti si se malo preracunao. Frka od Medjeda i ne znas gde je levo. Lupaces glavu oko 13h... Zivi bili pa videli.

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.
(Che, 20. februar 2021 18:58)

To svi rade, samo su Novakovi navijaci umislili da samo Srbi navijaju protiv svog sunarodnika, ali zato im je normalno kad neki Spanac navija protiv Nadala. Klasican paradoks i licemerje.

Gorki

pre 3 godine

Lacoste je obojici sponzor. Bice kako oni kazu. Rusija je mnogo vece trziste...Novaku ostaje da samara Nike, Adidas, Uniclo primadone kao sto su Rafa, Zverev, Federer, Thiem kad god mu se ukaze prilika. Tu ima "carte blanche".

znanje-imanje

pre 3 godine

@Djido - niko ti neće vratiti tih 5 minuta; tebi zaista zasigurno uzalud bačeno vreme. Uvek preskoči moj komentar. Ne postoji mogućnost da - za tebe - to nisu baljezgarije. Ne boj se, nisi sam, već pripadnik sve većeg... recimo: aluminijum-adjuvansi bratstva.
@Brkajlo - jel si hteo reći znanja-tenisa-bez? Reko da pomognem i tebi, kao i ovom tvom adjuvans- bratu.

Dosad nije mnogo pokazao

pre 3 godine

Čovek dođe do finala tako što je dobio samo Zvereva, koji je imao sve a onda sve i prosuo, jer je unezveren kao igrač, može da se desi da će ipak dobiti Rusa jer u meč ulazi odmoran, neučtivo odmoran.

CroFed

pre 3 godine

@gamaley

Zaboravio si napisati 3:6 u rezultatu polufinala 2016, ali da, to je bio jedan od rijetkih mečeva Rogera i Novaka gdje švicarski Maestro nije imao nikakve šanse...

Mohikanac_'91.

pre 3 godine

Imam neki cudan predosecaj da ce finale biti rezirano u stilu onog iz 2016. godine kad je Novak izgubio od Vavrinke posle osvojenog prvog seta. U ostatku meca ga je boleo svaki deo tela, cak i zuljevi na stopalima. Jednostavno, nije realno da bude drugaciji scenario, osim pobede Medvedeva. Finale Grend slema je uspeh za bilo kog tenisera, ne racunajuci veliku trojku. Novak ce porazom ubrzo izgubiti i prvo mesto na ATP listi. To se ocekuje krajem marta.

Michael Weatherly

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.

Lakic

pre 3 godine

Novak nije naplatio svoje mesto br 1 sa GS titulama, zato zaostaje za ovom dvojicom. Nije problem ako izgubi sutra na Ao to je8/1 sto je odlično. Problem je Us open i 5 poraza u finalima sa losom igrom u istima, to ce ga kostati Goat trke... Moraju se koristiti prilike koje dodju tu je Rafa naj jaci, Novak ovih 10 poraza u finalima GS sa 8 partija u kojima su ga protivnici razbili pokazuju da nije klasa kao Rafa i Fed... Tesko ce on u 34 sa ovim momcima sto dolaze, ocekuje barem 100% Novaka u igri to duguje navijacima a ne da se desi RG od posle godine... Moze da ima dva finala na zadnja dva slema i da budu porazi... Bolje da ispadne na jednom u prvom kolu a drugi da uzme nego da igra i iba ispadne...

ubso

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)

Igor pfc

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.

znanje-imanje

pre 3 godine

Danil Medvedev je već više meseci najbolji teniser. Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam prof. Duška Ilića: rotacija ako možeš, kontrakcija ako moraš. Sve, ali sve je bolje od kontrakcije. Isplati se samo za viner. Šta možeš besplatno uradi tako. Elastičnost žica prvo a mišića drugo. Ako već mora pokretom inercija prvo, i da se maksimalno iskoristi, a rotacija potom. Kontrakcija mišića je zadnja opcija. Vodi zamoru, sve manjoj preciznosti u meču a povredi u dužoj karijeri.
Shodno tome treba zaboraviti i "znanja" tenisa od pre. Ovo je pravilno - bar za tu vrstu tela, a verovatno i inače. Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé . Kao i opis Danila kao "nezgrapnog". Ne, to šta i kako radi tehnički sigurno nije nehotično. Naprotiv.
Na sve to već dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne Federer-Nadal-Novak biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Time je Danil unekoliko i bolji Novak od Noleta - neprijatniji "sve ti vraćam" kiborg. Nevolju povećava povreda Novaka koja mu limitira serije udaraca - mora da nakon 2-3 pauzira slajsom a to mu i nije baš dobar udarac. Još gore: brzina terena i vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti. A da je bekend paralela prerizično oružje. Sve Novaku nedobro. Sada su 50-50 i sledi vrlo dugotrajno mučenje.

Pero

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.

Darko

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.
(Džoni)

Prosta stvar? Kako se meri Novakov maksimum? Kako se meri "dobar" Nole? Sta sve ovde covek moze procitati. Nego, najbolje da Medvedev ne izlazi na teren ako nista ne zavisi od njega. Ha ha ha ha Ludilo

Karakondžula

pre 3 godine

... da li Vilandwr uzima u obzir čunjenicu da je Đoković upoznat sa time da je preminuo najbveći kantautor sa ovih naših prostora... Đorđe je sigurno nešto značio Novaku, a verujem Đoković Balaševiću... Da li će ova tuga imati uticaja na tenis?

Dosad nije mnogo pokazao

pre 3 godine

Čovek dođe do finala tako što je dobio samo Zvereva, koji je imao sve a onda sve i prosuo, jer je unezveren kao igrač, može da se desi da će ipak dobiti Rusa jer u meč ulazi odmoran, neučtivo odmoran.

Darko

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.
(321, 20. februar 2021 14:39)

Kazes svaki niz ima kraj i to ti je argument za formu Medvedeva. Zatim navodis da je Djokovic osvajao 8 puta AO, dok za njega ne vazi kako svaki niz ima kraj? Ti si se malo preracunao. Frka od Medjeda i ne znas gde je levo. Lupaces glavu oko 13h... Zivi bili pa videli.

dd

pre 3 godine

prvi put da neki igrac van velike trojke bude favorit na AO.do sada je bilo uvek Novak.ali sad je naisao ovaj momak i to se promenilo.Medvedev je veliki favorit u ovom finalu.novak jednostavno nece imati resenja,ali to je pozitivno za tenis da neko drugi osvoji veliki turnir.danil trenutno igra najbolji tenis na svetu i to je to.kada bi se kladio stavio bi pare na rusa.

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

Džordan, na srbskom Jordan (đz?!)

pre 3 godine

A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07)

Broj navijača. Nedostižan za Srbina Novaka.

Nju Kids on d blok

pre 3 godine

Imamo najboljeg na svetu, decko se bori za rekordnu devetu titulu na AO, a RTS ne prenosi finale. Sramota!
(Makarije, 20. februar 2021 15:27)
Ni N1 ne prenosi, a tolike pare upumpane i oprane u njemu.

Dior

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio

Bolje

pre 3 godine

Da će Nole nanizati sva 4 GSa, i da to dobije 40 like, i 12 dislike, nevjerovatno. Pa zar ste toliko merealni da mislite da će Đoković osbojiti sva 4 GSa u 2021, a nije mogao dok je bio duplo mlađi? Da li mislite da će Novak Na AO, negdje gdje je nepobjediv već 8 zdanjih finala, da će olako da uzme AO? Gospodo, Novak do kraja karijere 3 GSma i budite srećni i zadovoljni, tomje realnost.

realno

pre 3 godine

Ljudi budite svesni da je na Rolan Garosu Nole je pustio Nadala da stigne Federera za NE DAJ BOZE I ZA SVAKI SLUCAJ ( da federe ne bude sam sa 20 osvojenih GSa ).
Od ove godine 2021 ZNACI DVADESET PRVE, Nole pocinje opusteno i naredjace sva cetiri GS STO ZNACI DO KRAJA 2021god NAS NOLE CE OSVOJITI 21 GS.
ON JE BOG OTAC I PLANIRAO JE DA DVADESET PRVE OSVOJI 21 GS.
ZIVI BILI SVI I TO VIDELI.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!
(Bojan, 20. februar 2021 17:54)

Zasto nazalost? Pa cekaj, Novak je povredjen jos od meca sa Fricom koji je bio pre 5 dana, te s toga ne mozes ocekivati da pobedi.

Gorki

pre 3 godine

Lacoste je obojici sponzor. Bice kako oni kazu. Rusija je mnogo vece trziste...Novaku ostaje da samara Nike, Adidas, Uniclo primadone kao sto su Rafa, Zverev, Federer, Thiem kad god mu se ukaze prilika. Tu ima "carte blanche".

Bojan

pre 3 godine

Ne znam ljudi, nesto mi govori da će Nole sutra nazalost posustati u toj vecitoj trci, iako bi me neizrecivo obradovalo da se to nikako ne desi!

Peca

pre 3 godine

dobar momak ali toliko netalentovan,bez slajsa i osecaja na mrezi,udara previse ravno,ako novak ne pobedi takvog igraca nije ni zasluzio da bude najbolji ikada

NikolaBB

pre 3 godine

Samo da se naš Novak nije previše potresao oko smrti onog Balaševića,pa da ne bude opet da nije bio raspoložen i skoncentrisan na igru... Gledajući njegov instagram ovo je već 5. Ili 6. objava o pokojnom pevaču.... Mislim da bi trebao malo više da se fokusira na finale pošto je ovo možda i najvažniji meč i prekretnica njegove karijere.

Gargamel

pre 3 godine

Mislim da Zapad nikada nece dozvoliti da Novak prestigne Federera sto videli na US openu kad su ga diskvalifikovali. Jedina sansa je da Novak bude toooliko bolji od drugih pa da mu bas ne mogu nista. Najvaznije za sve nas Srbe od Toronta preko Beograda, BL i Podgorice pa do Sidneja je da smo uz Nola kako god bude i da je on za nas vec prestigao Federera. On je nas sampion.

Strasno

pre 3 godine

Na nasim vestima ne smes da okacis vesti o hvaljenju protivnika, odma kamanje na njega i teorije zavere protiv nas. Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso, 20. februar 2021 13:11)

Ne bote, nismo zbog toga tu gde jesmo, vec zbog takvih kao sto si ti, zabrinuo si se za protivnika, a ne za svog sportistu, sto ne napises kao nije sramota ove sto pljuju Djokovica? Sto se sekiras za protivnike?

Blesan

pre 3 godine

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)

A koji to rekord drži Rođza?

Gandor

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*

NikolaBB

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra. Ja očekujem da i sutra publika bude na strani Medvedeva iako su pre samo nepuna 24h onako prostači i divljački pokušali na sve moguće načine da ga isporvociraju i izbace iz ritma protiv Cicipasa. Žviždali su mu,dobacivali,vredjali ga, aplaudirali na duple servis greške a sutra će da navijaju za njega iako igra protiv osmostrukog osvajača AO i najuspešnijeh igrača u istoriji turnira. Tačno ne zaslužuju divljaci i licemeri da organizuju ni seriju 500 a kamoli GS.

Sasho

pre 3 godine

Jedan je srbin, a drugi je rus. Ne odgovara im ni jedan ni drugi, ali bolje je navijati za rusa. Znate već zašto, zbog obaranja rekorda od strane srbina.

Goki

pre 3 godine

4 pravoslavna igraca u polu finalu... bravo Nole...
(nas ono, 20. februar)

To je bitno? Veroispovest igrača je nekome bitna??? Hm. Svakakvog sveta ima.

Zlocko

pre 3 godine

Ako se covek skoncentrise samo na govor tela Medvedeva dok igra, pomislio bi da je operisan od sporta. Toliko deluje ukoceno, trapavo i nezgrapno da su meni nespojivi njegov nivo igre i govor tela. Naravno tenis nije umetnicko klizanje i bitno je gde igrac salje lopticu a ne kako je salje. Roger Federer je najbojli primer, on mi lici na nekog baletana koji vodi vise racuna o svojim stilskim pokretima. Imam utisak da Roger vise vremena provodi pored ogledala nego na teniskom terenu. Naravno zato je zauvek treci u prisustvu Novaka i Rafe, i kao takvog ce ga istorija i pamtiti.

Michael Weatherly

pre 3 godine

Zato smo tu gde jesmo, standard Afrike (izvinjavam se nekim africkim drzavama koje su daleko ispred nas)
(ubso)

U pravu si, Hrvoje. NDH je u mnogim stvarima na nivou afričkih država.

Nego, kako je u Irskoj, šako jada?

sumadinac

pre 3 godine

Iskreno,uzdam se u tremu Medvedeva,dobio ga je Tim u finalu US prilicno lako iako je realno bolji igrac od Tima.Po svemu prikazanom favorit je protiv Novaka ali mozda nema sampionsku zicu kao Nole.U svakom slucaju navijamo za Novaka!"Idemo,bre"

Skole 80

pre 3 godine

Mozemo mi ovde da se hrabrimo ali zasigurno je da samo Medvedev moze dobiti Noleta ovde.Neverovatno igra,pratio sam,kakva kretnja,dubina loptica izuzetna, a fizicki besprekorno spreman.Ako ga Nole dobije bicu prijatno iznenadjen,to ce znaciti da je odigrao na nivou 2015.

CroFed

pre 3 godine

@Zlocko

Zapravo Medvedev je u "kocki" kod Matsa i zanosne Babs rekao da mu je lakše trčati 3 sata na terenu nego s ženom hodati po gradu iako ona voli razgledavati znamenitosti, da se uspuše nakon kilometar pješačenja. Glede Rogera, on niti je baletan niti maneken, bogomdan je talenat a to što izgleda elegantno na terenu i van njega, to ili imaš ili nemaš u sebi...

znanje-imanje

pre 3 godine

@Djido - niko ti neće vratiti tih 5 minuta; tebi zaista zasigurno uzalud bačeno vreme. Uvek preskoči moj komentar. Ne postoji mogućnost da - za tebe - to nisu baljezgarije. Ne boj se, nisi sam, već pripadnik sve većeg... recimo: aluminijum-adjuvansi bratstva.
@Brkajlo - jel si hteo reći znanja-tenisa-bez? Reko da pomognem i tebi, kao i ovom tvom adjuvans- bratu.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Ne znam za Matsa, ali ja znam samo da će Nolo dobiti krompir od druga Danila, baš kao što je dobio krompir na Rolan Garosu od još jednog lažnog goata, El Matadora Rafoa od Majorke.

Što pre ljubitelji tenisa prihvate da je Rodžer Federer najveći teniser svih vremena, to će svima biti lakše.
(Michael Weatherly, 20. februar 2021 13:30)
Imate to mišljenje.Ako je zasnovano na vašoj sposobnosti ulazenja u detalje teniskih veština,onda poštujem to.
Čini mi se da ste navijač koji trazi idole i tako popunjava vlastite nedoumice o licnoj vrednosti,onda i to poštujem.Navijač je navijač.
Kako vidite vrednosti ove trojke još nisu izmerili ni mnogo kompetentniji i prilično nezavisni teniski analitičari,pa bih preporučio da i to uzmete u obzir kad dajete sud.
Danil je u naletu i igra slično Novaku iz najboljih dana.
Danil bi bio ravnopravan Federeru i Nadalu i Novaku iz najboljih dana.
No sutra?
Sutra je sutra i sve je u igri.
I nalet Medvedeva i iskustvo Novaka su glavni aduti sutra.
Šta će prevagnuti?
To i jedte draž sporta.

Marcus Paige

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.
(Che, 20. februar 2021 18:58)

To svi rade, samo su Novakovi navijaci umislili da samo Srbi navijaju protiv svog sunarodnika, ali zato im je normalno kad neki Spanac navija protiv Nadala. Klasican paradoks i licemerje.

Каурин

pre 3 godine

Поштовање православном брату.
Ко год да победи - уживаћемо у одличном тенису!

pribil

pre 3 godine

Jednostavno je. Smena generacija dolazi, ali nadajmo se da ce Novak na iskustvo pobediti. Servis ce biti kljuc, ako bude servirao dobro, dobice.

goblin

pre 3 godine

Znamo sve Matse,osmeh pre meča,euforija tipa "Medvedev ovo,Medvedev ono", kada Novak završi posao pad u očaj zajedno sa Barbarom.Videli smo to toliko puta u prošlosti.Pustimo njega,koji je to kriterijum po kome Federer ima pravo da se nazivamo najvećim? Najviše GS titula(uzeće Nadal sigurno još jedan RG i otići na broj 21)? Najviše dana provedenih kao broj 1(hehe, blizu je mart)? Najviše osvojenih mastersa? Bolji međusobni skor od dva najveća rivala?

321

pre 3 godine

Interesantno je da mnogi misle da ce Medvedev da dobije ovaj mec..Kad ja..a ono medjutim. Na to mi vise lici. Ovo je AO, nije RG. Neki su se mnogo preracunali i navode formu Rusa. Pa svaki niz ima i kraj. Mnogi zaboravljaju da je AO Novakova kuca i da je ovaj turnira osvajao 8 puta kao niko pre njega u istoriji ovog GS.Smanjite malo dozivljaje. Medvedev igra odlicno ali je Grk pokazao u nekim trenucima da nije nedodirljiv. Druga je stvar sto je nesposoban, mentalno labilan i sto je slabiji igrac od Novaka. Realno. Prema tome...Bice tesko ali biti tesko je Novakov zastitni znak. Nece Medvedev znati sta ga je snaslo...Lupace glavu kao Tim prosle godine.

milan

pre 3 godine

Jel počeo da kuka jer će dedica biti prestignut?
(..., 20. februar 2021 13:01)

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ja bi sada napisao ovom gospodinu sa zapada svasta nesto ali ne smem nista samo cu poslati (osmeh).

Hagiano

pre 3 godine

Svi ovi analitičari i te iski stručnjaci koji su sigurni da Novak glat gubi, zamolio bih Vas da budete na portalu i da se javite u nedelju oko 13h.

Medvedev i ako pobedi to sigurno neće biti glat pobeda kako vi predvidjate.

a meni se sve čini da bi Djokovic mogao da krene furiozno i da ga onlati set i po, dok ovaj dodje sebi Novak je vec blizu trofeja.

Nezaboravite, Novak jos nijedan mec nije odigrao sa 100% snage, a sve su pokazatelji da je to ostavio za nedelju.

Jos jednom, analiticari, cujemo se u nedelju, nemojte samo tad da promenite ploču ili da se skrivate po mišijim rupama.

Džoni

pre 3 godine

Prosta stvar, ako Nole bude na maksimumu onda i Medvedev može da odigra na svom maksimumu i Nole će ipak dobiti, ako Medvedev bude na maksimumu a nole dobar, biće borbe i tu može biti svašta, a ako Medvedev bude na maksimumu a Nole prosečan, dobiće Medvedev. Sve u svemu opet sve zavisi od Novaka i toga koliko je spreman da pruži.

Car Dušan

pre 3 godine

Čuj, 20 uzastopnih pobjeda? Do jada - da je osvojio 20 uzastopnih turnira... Polako Medo, nećeš se naigrati sjutra! Vjeruj mi...

ništa bez Gorana iz Loznice

pre 3 godine

ma dokle bre da čitam hejterske komentare Gorana iz Loznice i Kaisera? svaki put kad čitam komentare o Novaku i Jokiću oni su tu. insistiram da mi se komentar objavi. ako mogu njihovi može i moj. i NAPRED NOLE!!!

Najiskrenije

pre 3 godine

Ne znam zasto ste toliki "hejteri" kada je Vilander u pitanju!? Covek na pocetku nije postovao Noletov tenis i svaki covek ima pravo na svoje misljenje. U medjuvremenu je okrenuo plocu,kada je Nole krenuo da osvaja titule,zasluzeno postovanje je doslo do izrazaja. Svejedno,neka je na to uticao i njihov zajednicki sponzor,ali treba imati hrabrosti i priznati kada pogresis. Vilander je to priznao,zakopane sekire,teramo dalje. Uvek je dobro imati legendu (vecu ,ili manju) na svojoj strani.

Georgijus

pre 3 godine

Mat tako misli jer je Meca rekao da će u meču dati sve od sebe jer nema šta da izgubi.Meca se folira,ima šta da izgubi: niz pobeda,
polovinu keka od nagrade,
samopouzdanje,naklonost
one simpatične ženice,a gde je tek blamaža da se slika onako visok sa tacnom. Nije njemu nimalo
lako,treba za to sve glava.
Naš Nole je sve te stvari odavno prevazišao. Sam je rekao da ga od ove godine samo GS interesuju i sekiracije nema,sve ostalo je dohvatio što se moglo dohvatiti. Siguran sam da će dati sve od sebe,a u ostalom kako mi ono kažemo:može da bude poražen onda kad on to dozvoli !
Srbija i Srpska očekuju da Novak podigne trofej !

Dosadni ste sa kme kme

pre 3 godine

Koliko je zapad licemeran i koliko ih boli jedan Novak Djoković pokazuje činjenica da uvek navijaju protiv srbina bez obzira s kim on igra.
(NikolaBB, 20. februar 2021 17:08)
Sta je tu licemerno? Pre bi se reklo da su dosledni.
I mi uvek navijamo protiv zapadnjaka posebno anglosaksonaca. I mi smo tu dosledni.
Sve je to normalno, odrastite.

Trash

pre 3 godine

Uh, dobro je, nije izmalerisao Novaka. Jer kada god ga je podrzao Novak je izgubio naredni mec. Ovako sam jos sigurniji da Novak dobija, naravno uz rovovsku borbu. Ne ocekujem bolje od 3:2, nije realno Rus igra fantasticno.

milutin

pre 3 godine

Vilanderu ne vjerujem u iskrenost kad je Nole u pitanju, pa i sve da hvali Novaka.
Dugo traje njegova hajka na Novaka, ja, a i ostali ljubitelji tenisa pamtimo.
No, u tako dugom periodu njegovog staža na mjestu voditelja, nijesam ubijeđen da je dobar prognozer.
Nije važno šta on misli, važno je da Nole odigra svoju igru. Pa šta bude...
Sa srećom Novače, neponovljivi ŠAMPIONE!!!

Koki 99

pre 3 godine

Da sutra na crtu Novaku izadju RF ili Rafa koji su najvise svjetske klase ikada, ne bi im bilo lako jer imaju 8/8 sampiona ispred sebe. I covjeka koji je uz njih u 5 dkg za GOAT-a.
Zasto onda tako olako favorizujete Danila Medvedeva. Mozda jeste u najboljem nizu, najboljoj formi, ali ko se bar malo bavio sportom zna sta je finale, sta je respektabilan protivnik, sta je istorija. Dakako i sta je trema.
Prema tome, Medvedev je sigurno buduci br.1 u nekom trenutku, ali sutra ce ipak morati da pruzi ruku Noletu.

Dekica

pre 3 godine

Ubedjen sam da ċe kod Novaka proraditi balkanski inat, te da ċe odigrati najbolji meč u karijeri i zapadu zauvek zapušiti usta. Preterali su za omalovaŸavanjem najboljeg na svetu, pogotovo poslednjih godinu dana

Beobrad

pre 3 godine

Pobedice Novak, jer zna koliko bi mnogo izgubio porazom, a koliko mnogo ce dobiti pobedom!
Posle poraza u finalu RG, diskvalifikacije na Us openu, neodigranog Vimbldona zbog korone, bio bi mu ovo 4. propusteni Gren slem ukoliko bi izgubio.
Prizeljkujem Novaka iz 2011. u finalu. Tada je igrao najbolji i najofanzovniji tenis.
Srecno Nole!

Matori Laki

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Ma važno je da si ti sam sebi bitan, sve drugo je nebitno. Tvoj rekord u isključivosti je nenadmašan.

Pera Detlić

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

A ti jadan u istočnom svetu ložiš se da si u zapadnom i ubeđuješ sebe da rezultati više nisu bitni već džemper i lepota plesa. Cviliš predivno. :*
(Gandor, 20. februar 2021 13:28)

Iskren da budem ugasio si ga komentarom.Od sramote ne bi trebalo da se javlja bar godinu dana.

Rafa30

pre 3 godine

Ajmo bit iskreni, Nole se nije pojavio na finalu Roland Garrosa.
Sve zasluge Nadalu naravno, odigrao je odlicno, ali Nole je imao previse neforsiranih gresaka, nije to bio onaj Nole kakvog znamo.
Pod tom pretpostavkom, vjerujem da ce se Nole sutra pojaviti sigurno i odigrati na visokom nivou.
Ajmo pretpostaviti da ce i Medo doci i odigrati odlican mec.
Ako je ova hipoteza tocna, onda je jedno sigurno-sutra nas ceka fenomenalno finale.
Ja cu uzivati u finalu, u tenisu, u taktici, bas me zanima tko ce dobivati duge izmjene.
Bas me zanima kakav ce bit postotak prvog servisa kod jednog i drugog igraca.
Bas me zanima koliko ce Nole koristiti kratke lopte, da razbije ritam Medvedevu s osnovne, jer bitno je da se Medi ne dozvoli da bude komotan samo na kretanje lijevo desno, nego ga se mora natjerati da razmislja o krstkim loptama i na taj nacin mu poremetiti njegov komfor igranja s osnovne, koji on itekako ima.

Ja zaista ne znam tko ce dobit, jer je Medo itekako sposoban pobijediti Noleta.

Dal ce on to uspjeti?
Nekako ipak mislim da nece.
Imam osjecaj da ce glava ipat dobiti i da ce o svemu odlucivati par poena.
Neka dvostruka Mede ili neka takticka pogreska u tom jednom krucijalnom trenutku.

I dalje imam Noleta u 5 setova, ali ajmo mi uzivati, pa sto bude.

NEKA BOLJI POBIJEDI.

CroFed

pre 3 godine

@gamaley

Zaboravio si napisati 3:6 u rezultatu polufinala 2016, ali da, to je bio jedan od rijetkih mečeva Rogera i Novaka gdje švicarski Maestro nije imao nikakve šanse...

lol

pre 3 godine

Darko, 17:25
Pa dobro ti čovjek kaže - sve ima svoj kraj,ali ne shvataš.
Novak je imao 44 uzastopne pobjede, pa je izgubio. I nije to neko mjerilo, ali jeste za aktera.
I osam puta pobjednik, ne može da ne bude podstrek? Sem za one koji ne razumiju.

zex

pre 3 godine

Zapadu ne odgovara ni Medvedev a ni Djokovic.Zelim da Nole osvoji i znam da je sve do njegq, sam sebe ume da pobedi ako mu lose krene.Medvedev jeste dobar ali imace i on padova, do sada nije imao krstenog igraca ali Krainovic je bio blizu da ga pobedi.

Samo je bitno da je nož oštar!

pre 3 godine

Zanimljivi su mi svi komentatori na Eurosportu, a oni su oličenje zapadnog novinarstva i generalno odnosu ka Novaku. Svaki komentar i svaki meč Đokovića oni uvek, ali uvek, govore samo o tome šta bi protivnik trebao da uradi da bi pobedio Đokovića! Do sada nikad nisam čuo da komentarišu šta bi Nole trebao da uradi da bi pobedio.
Dva su zaključka. Prvo, Nole zna šta treba da radi i njima je to jasno.
Drugo, pokazuju koliko ih bole njegovi uspesi, koliko ih ne žele i koliko ih nervira.

Lik

pre 3 godine

Nikad On nece biti prestignut u zapadnom svetu koji se najvise i razume u tenis uvek ce biti Roger Federer GOAT.
(Kaiser Roger, 20. februar 2021 13:18)

Taj tvoj GOAT prestaje to da bude 8 Marta kada ga Novak prestiže po broju nedelja na prvom mestu. Znaš, to je ono kada neko pita: a ko je najduže vremena bio prvi na rang listi a deca u školi (bilo kojoj na planeti) kažu: NOVAK!.

Bex

pre 3 godine

Cudan je ovaj Vilander. Bas mu se svidja kako igra Medvedev. A Medvedev je Novakova kopija. A nikada mu se nije svidjala Novakova igra. Uvek je gledao kako ce da ga zapljune.

lol

pre 3 godine

Kaiser Roger,13:18
Prvo pitanje je za tebe kao "kompetentnog" kao tumača Rogera, gdje je Roger? Neœto ga nema ili ja ne vidim dobro?
I drugo pitanje je: kad će Roger opet biti prvi nosilac?
A ja ću ti reći kad nećeš da mi kažeš ti:-nikad više!
U svim parametrima treći, negdje drugi, I to rijetko!!!
Sve mu se urušilo, pa iako se zapadni svijet divi time da se najbolje razumije u tenis.
Nole mu krila polomio.

srle

pre 3 godine

Sutra je na talonu mnogo toga za Novaka Đokovića. Finalni meč, mogu se usuditi definiše Novakovu karijeru i pobeda je nikad potrebnija. Ima najtežeg mogućeg protivnika u ovom trenutku, igra Medvedev strašan tenis. Sutra će publika biti listom protiv Novaka, moraće opet da se suoči sa činjenicom i moraće opet sam protiv svih. U takvim okolnostima, teško je bilo šta prognozirati. Jedino mogu reći, svaka ti čast Novače Đokoviću i hvala od srca što si nas mnogo puta usrećio. Srećno Nole majstore tenisa!

321

pre 3 godine

@321 Tim je lupao Novaka prošle godine ali mu glava nije dozvolila da pobedi, ja ne mogu da verujem šta pišete, kao da ga je Novak gazio
(Dior, 20. februar 2021 14:51)


Tim nije mogao da spava posle tog poraza u finalu AO, mesecima se iz toga cupao. O tome je sam pricao vise puta. Pa Normalno je da ga je Novak zgazio i osvojio je 8. AO. Sta je tu problem? Da li ga je Tim pobedio i osvojio AO? Ne razumem tvoj komentar..

don

pre 3 godine

Rafa30

Slažem se s tobom.
Pravo je pitanje, šta se desilo sa Novakom u tom jesenjem finalu? Povreda? Čisto sumnjam. Crv sumnje posle diskvalifikacije? Vrlo moguće jednim delom. Ono najvažnije što mislim da je bilo a ne bi valjalo sutra da bude - potcenio protivnika?

Gustav

pre 3 godine

Koliko hocu da vidim sve ove ljude sa negativnim komentarima, da popricam sa njima da uvidim sve njihove frustracije, ja razumem da imas nekog svog favorita, ali da pobijas neke cinjenice nekim glupostima, mislim dokle to ide....Nekad razumem da hoces druge da iznerviras ili stvarno to mislis( zaista postujem). Negde sam procitao da kada ljudi kritikuju nekoga zapravo iznose svoje osobine.....

djape

pre 3 godine

Treba on još odigrati finala GS-a, da bi uzeo titulu, zelen je još Medvedev...Mora on proći put kao i Tim...Sutra prestaje bajka Medvedeva

Mile

pre 3 godine

Ne znam zasto ali imam neki osecaj da ce ga Nole glat dobiti 3:1. Uvek kada tako predvidjaju da ce mu biti tesko on zgazi. Kad god je bio favorit bilo je tesno ;)

Edgar

pre 3 godine

Gorki, svašta sam čuo ali da sponzor određuje ko će pobediti u AO to je već vrh.
Da se sponzori pitaju pobedio bi Kinez, Britanac, Amerikanac a ne Srbin, Švajcarac i Španac.
Malo mučni glavom pre nego što išta napišeš!

sasa jokic

pre 3 godine

Moramo biti realni i nepristrasni. Medvedev je dobio 3 od poslednja 4 meca protiv Noleta, a poslednja dva na betonu. Ima niz od 20 pobeda i od toga 12 protiv prvih 10. Sutra su sanse 50:50, odlucice nijanse.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

A možda bude i pravolinijski u korist Novaka😉

Jedna od retkih tvojih promašaja u analizi narednih mečeva je bio onaj sa AO 2016 Federer - Đoković kada si predviđao težak i neizvestan meč a bilo rutinski.
Hajde, da ne budemo baš toliki optimisti, ali neka bude kao i onda 3:1 za Novaka, pa makar igrali i 4 sata 🙂

Rafa30

pre 3 godine

@noleisthebest

Slazem se s tobom da Medo nema jednako dobar bekend kao Nole.
Nema on tih varijacija kao Nole, kratke dijagonale itd.
Slazem se i da je Nole bolji reterner.
Medo ima tu prednost u 'frameu' jer je puno visi i duzi, to je istina.
Medo ima i bolji servis, iako Nole i tu ima vise varijacija.

Rafa30

pre 3 godine

@ don

Pa da, nije bio pravi u finalu RG, koliko god da je Rafa bio dobar.
Ali mislim da ce sutra Nole bit na nivou.
Nadam se vrhunskom mecu.

Tennis fan

pre 3 godine

Medvedev nije na ovom turniru bio ozbiljno testiran, izuzev u mecu protiv Filipa. Slicno je bilo sa Rafom 2019. Do finala tada nije izgubio set, svi su mislili da je u opasnoj formi, kad u finalu...

neko

pre 3 godine

Novak ako bude sve u redu sa njim iako bude odigrao kako on zna i ume nema brige. Naravno uz oprez jer Daniel nije protivnik za potcenjivanje to na US protiv Rafe pokazao u svom prvom GS. Sad je iskusniji igrački.

sasa jokic

pre 3 godine

Bice cupavo, ali bas cupavo. Mislim da ce iskustvo igranja u finalima biti kljucno za pbedu Noleta. Samo da ga servis sluzi kao do sada, pobedice.

NADA

pre 3 godine

na nasim vestima previse se favorizuju svi protivnici Noleta.Sve se objavljuje pompezno a ima i onih koji to jedva docekaju.Da dodaju jos po koju"pametnu".Zato tisina.Jer normalno je da navijas za coveka sa nasih prostora.To nije obaveza nego osecaj.Vilander nije rekao nista sto i mi obicni smrtnici ne znamo.Ali poenta je da navija za Medvedeva i da to treba da znamo.Noletu samo zdravlja i vere u sebe.

Djido

pre 3 godine

Biomehanički predstavlja punu implementaciju, ostvaren fantazam... rotacija... kontrakcija... Elastičnost žica prvo a mišića drugo... pokretom inercija prvo... rotacija potom... Kontrakcija mišića... zamor... preciznost... povreda.
Druga "pravilna" i tehnika i taktika i strategija su passé... tehnički sigurno nije nehotično.
Dovršava i drugu biofitnes fazu. Da stekne biohemiju: ispegla pikove energije koji su praćeni propadanjima umora. Sposobnost kratke dinamike glikogena na bazi konstantne pretvorbe lipida, kunst tela maratonca. Magija mlečne-kiseline-bez.
Vrljavost nekontrolabilnih loptica čini ovaj Slam sa nikad manje skraćenih lopti... Sve Novaku nedobro.
Sledi vrlo dugotrajno mučenje.
(znanje-imanje, 20. februar 2021 13:30)

Ooooo, bože! Ovo je zaista bilo dugotrajno mučenje. Ko će da mi vrati pet minuta života koje sam utrošio da pročitam ove baljezgarije.

noleisthebest

pre 3 godine

Nema sansone da je Medvedov bekhend kao Noletov.

Nole ima mnogo vece varijacije i mnogo vise moze sa tim udarcem.

Medvedovb bekend je mocan i brz ali on jos ne ume da izvodi kratke dijagonale, razlicite duzine bekenda kao Nole.

Visok je i to mu je jedina prednost koja se vidi u brzini servisa iako u tu nema varijacije kao Nole.

Nole ima bolji retern.

Medvedova jedina prava prednost sutra je samopouzdanje koje nosi 20 uzastopnih pobeda, tj lako se odlucuje na bekend paralele.

Cim mu se pouzdanje malo poljulja tu, puci ce makar i na 10 minuta meca a to ce Noletu biti dovoljno.

IDEMO PO TITULU SAMPIONE, SRPSKI SOKOLE, IDEMOOOOOOOOO!!!!!!

Blesan

pre 3 godine

"A koji to rekord drži Rođza?
(Blesan, 20. februar 2021 14:07) # Link komentara"

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)

Pa ne drži ga više, deli ga. A misliš da Rafa neće uzeti još neki RG? Vidiš da je on tamo Bog. Niko mu ništa ne može. Zašto ne bi uzeo?

CroFed

pre 3 godine

@dd

Koji velik favorit Medvedev, na temelju čega? Ovo je 50-50 ili mala prednost za Novaka. Neće se sigurno jedan od njih dvoje prošetati finalom za 2h igre...

Kosta

pre 3 godine

Pre otprilike mesec i po dana neki nazovi teniski strucnjak sa zapada je davao prognozu o tome ,ko bi mogao u 2021.da ugrozi veliku trojku .Ni jednom recju nije pomenuo Medvedeva.Toliko o strucnjacima,a o nama cu samo reci da cemo navijati da nas Nole pobedi,a sve uz Boziju pomoc.

Jovan

pre 3 godine

Smjena je mormalna stvar, ali ta ce smjena trajati najmanje 3-4 godine dovoljno da Djodja pokupi jos koji GS, a to je posle mladima dupli posao.

gloria

pre 3 godine

@Mohikanac:

Pa i nek izgubi prvo mjesto u martu kad postane igrač koji je najviše vremena proveo kao broj jedan u istoriji tenisa, to neće niko dugo, duugo stići :-) :-) :-):-) :-) :-)
A finale sutra uzima Novak, naravno:-)
Ako i ne uzme iskreni navijači mu ništa neće zamjeriti, ipak je on najveća legenda tenisa svih vremena! :-)

HanSolo

pre 3 godine

Medvedev je kopia Novaka.. U tome je stvar.. Biće izuzetno jednak meč ako Đole igra dobro.
Ja naravno navijam na našeg najboljeg Novaka!! Samo napred i glava gore!!

DžejAr65

pre 3 godine

Drži jedini rekord koji je zaista bitan - broj Grand slam titula. Sve drugo je nebitno.
(Pero, 20. februar 2021 14:33)
On je suvlasnik tog rekorda, dakle deli ga sa Nadalom koliko ja znam

Boris Banović

pre 3 godine

Koga zanima šta misli i govori Vilander ! Medvedev mu je omiljeni teniser !? Federer, Nadal, Tim i svi ostali s ATP liste , sem Đokovića mu nisu više omiljeni !?

Blesan

pre 3 godine

Medvedev je u ovom trenutku bolji teniser, igra najbolji tenis na svetu trenutno. Nema tu ničega hejterskog, to je činjenica, videćete sutra.
(Igor pfc, 20. februar 2021 16:13)

Zavisi ko je sa druge strane mreže.

Duxevača

pre 3 godine

Naravno da kao i svi očekujem Novakov trijumf i 18.grend slem, ali će finale biti pakleno teško. Medvedev je igrač koji maltene nema slabu tačku. Ako bismo baš tražili dlaku u jajetu, možda je to neiskustvo i nenaviknutost na igranje velikih mečeva, mada će ih u budućnosti, ubeđen sam, imati pregršt. Ako je Nole 100 % fit i fokusiran, bez sklonosti ka eksperimentisanju i improvizaciji, možda je blagi favorit, ali i same kvote u svetskim kladionicama govore da će to biti egal meč. Vrlo je verovatno da se igra maksimalnih pet setova, a ja se iskreno nadam da će Nole ostati nepobediv u završnim predstavama u Melburnu.

Mrs.NO

pre 3 godine

Jedino je zaboravio Vilander veoma vazan detalj da spominje Djokovic servira na ovom Turniru Fenomenalno najbolje do sada ,malo i zbog brze podloge a malo i zbog Ivaniševica,(Doterao mu je servu malo)tako da Djokovic osvaja lakše njegove gemove,mislim da ce Finale odlučiti ok kako riternira Servis protivnika i fizicka spremnost posle trećeg Sata ,Krajinovic je uzeo dva Seta Medwedevu što ne bi mogao Rekorder AO Djokovic da mu uzme tri?

Che

pre 3 godine

Ceo život navijam za bilo koga ko igra protiv Nemaca, Italijana, Engleza i Amerikanaca. I mislim da većina Srba to isto radi. I sad mi pričamo o nekoj uroti protiv Noleta jer je Srbin. I oni jednostavno to isto rade.

mile

pre 3 godine

svakako ce biti dobar mec,moram da se naoruzam sa zivcima jer ce trebati,poslastica za sve koje vole tenis a ne samo da porede nola sa federerom ili vamosom dal je bolji ili ne,nole nije veverica i resio je da bude najbolji a videcemo dali ce biti,ja se iskreno nadam da hoce,ne zbog pljuvaca nego zbog pravih navijaca

Nidža

pre 3 godine

Možemo svi kolektivno da nagađamo i prognoziramo ishod sutrašnjeg finala,samo je jedna stvar sigurna,sutra odlučuje glava i mentalna stabilnost.
Ko zna da se izbori sa pritiskom taj pobeđuje.

saša

pre 3 godine

Što se Novaka tiče, najbitnije je da ne krene rezervisano u meč, da samo ne prebacuje nazad čekajući grešku Medvedeva, da se ne vuče po terenu kao neka baba i da ne gleda začudjeno ka svom boksu, jer tada će prvi set biti završen za tren oka i 1:0 za Medvedeva. To ne sme da dozvoli ni po koji cenu! Ovo kažem jer je nekoliko bitnih mečeva u karijeri tako počinjao iz ko zna kog razloga, ako tako krene onda je teška muka na dalje, Medvedev neće praštati.

gamaley

pre 3 godine

Novak je zeljan GS titula. Ocekujem da sutra na teren izadje Novakova verzija AO2019 koja je rasrafila Rafu sa 6:3,6:2,6:3. Ili jos bolje AO2016 verzija koja je demolirala Federera sa 6:1,6:2,6:3.

War Inside My Head

pre 3 godine

Ok,činjenica je da je Medvedev u naletu,vjerovatno i u najboljoj formi trenutno,udarci su mu zadivljujući,ali vidjećemo sutra kad izađu na teren.Novakovo iskustvo je neuporedivo veće,nijednom nije poražen u finalu AO,izgleda da mu ni svježine ne fali,a tu je i pitanje momenta,što kažu kako se ko to jutro probudio.Nadam se pobjedi inteligencije,koju Noleta krasi,nad snagom i mladosti,srećno bilo!

Milan S

pre 3 godine

Ko je on uopste da iznosi svoje misljenje?
(stojsa, 20. februar 2021 21:04)
sta zna teniski strucnjak i sedmostruki gs sampion. jel tako brate?