Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.01.2020.

04:47

Na Nadal – Kirjos za 480 dolara: "Apsolutno farsično"

Ulaznice za teniske mečeve na Australijan Openu su poprilično skupe, posebno za one najveće mečeve.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Na Nadal – Kirjos za 480 dolara:
Photo by Wayne Taylor/Getty Images

Karte za finale su, kako smo ovde saznali prodate odavno, još pre početka turnira i cene su zaista velike, čak i za prilično duboke džepove Australijanaca.

Koliko cena karte može da se promeni samo u toku jednog dana, najbolji svedoči primer za meč između Nika Kirjosa i Rafaela Nadala.

Ulaznice za Rod Lejver arenu i meč četvrtog kola, kada se još nije znalo da će rekete ukrstiti Španac i Australijanac bile su oko 270 australijskih dolara, ali nedugo pošto je Kirjos dobio poslednji poen u meču sa Hačanovim, cela se gotovo udvostručila.

Sa 270 porasla je na 480 dolara. Ako se ima u vidu da je cena za finalni meč Nacionalne ragbi lige 385 dolara, ili za finale u Australijskom fudbalu (422 dolara) jasno je koliko je to više. Mnogi ljubitelji tenisa su zato ljuti na organizatore turnira.

"Pomislio sam da kupim ulaznicu za meč Kirjos - Nadal u Rod Lejver areni. Cena od 480 dolara? Apsolutno farsično", izjavio je Australijanac Majk Taj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve