Nova vest
Tenis

Petak, 24.01.2020.

18:00

Novak odabrao svoj najneverovatniji i najbolji meč u karijeri VIDEO

Novak Đoković je za Eurosport analizirao najblistavije momente svojih dosadašnjih nastupa sa Australijan opena.

Izvor: MT

Autor: MT

Novak odabrao svoj najneverovatniji i najbolji meč u karijeri VIDEO
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Najbolji srpski teniser se preko Jošihita Nišioke plasirao u osminu finala turnira u Melburnu, na kojem je slavio sedam puta u karijeri.

Đoković je kao nezaboravni momenat izdvojio svoju prvu grend slem titulu osvojenu u finalnom meču 2008. godine protiv Žo-Vilfrid Conge.

"Bilo je to moje drugo Grend slem finale, ali prva pobeda. Moja cela porodica bila je ovde. Oduvek sam želeo da postanem grend slem šampion i vrlo sam naporno radio zajedno sa svojim najbližim, koji su mi davali veliku podršku i bezuslovnu ljubav. San se konačno ostvario i bio je to jedan veoma emotivan momenat", rekao je Đoković.

Četiri godine kasnije odigrano je istorijsko, najduže finale Grend slema ikada u kojem su Rafael Nadal i Novak Đoković imali glavne uloge.

"To je verovatno bio najuzbudljiviji i najneverovatniji meč u kojem sam ikada učestvovao. Na samoj ceremoniji smo se istezali zbog grčeva koje smo trpeli! Obojica smo seli na stolice koje su se tu našle i to je bio prvi i jedini put da sam to ikada učinio! Za mene je velika čast što sam učestvovao u ovom meču. Bilo je to veče za pamćenje. Rafa je sjajan ratnik i sjajan rival".

Kao jedan od nezaboravnih momenata za našeg najboljeg tenisera bio je i meč sa Vavrinkom u četvrtom kolu Austrlalijan opena 2013.

"To je jedan od onih mečeva koji vam zauvek ostanu u sećanju i u srcu. Tokom svih ovih godina nas dvojica smo imali neverovatne mečeve, ali ovo je bio jedan od najboljih definitivno", dodao je Đoković.

I za sam kraj Đoković je izdvojio prošlogodišnji finalni meč protiv Rafaela Nadala.

"Bio je to najbolji nastup u bilo kojem finalu Grend slema koji sam ikad imao. Pobeda Rafe, koji je bio u formi i odigrao sjajan turnir. Odigrao sam jedan od najboljih mečeva ikada u ovoj fazi grend slema protiv Puja u polufinalu, a zatim još bolje protiv Rafe u finalu. Bio sam oduševljen i prezadovoljan svojim nastupom. I da, nadam se da ću uspeti da nastavim tamo gde sam stao prošle godine", završio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d