Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.01.2020.

20:30

Nišioka: Novakova najveća snaga? Baš sve

Japanac Jošihito Nišioka, naredni protivnik Novaka Đokovića na Australijan Openu, kaže da je spreman za veliki okršaj.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nišioka: Novakova najveća snaga? Baš sve
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Meč trećeg kola u “Rod Lejver” areni je treći po redu u dnevnom terminu, a Đoković svakako važi za velikog favorita.

Šta očekuje uoči meča sa Novakom otkrio je i srpskim novinarima u Melburnu.

Neću baš sve da vam kažem, ali igrali smo jedan protiv drugog u Dejvis kupu i tada me je prosto ubio, tako da ću sada morati malo da promenim taktiku. Za mene će to biti drugačije iskustvo, on zna kako se igra na velikim turnirima i na velikim stadionima, dok ja nisam tako često na tim terenima. Biće mi teško, ali shvatiću to kao izazov, daću sve od sebe”, poručio je Nišioka.

Potom je otkrio šta će pokupšati da uradi.

Moram da uđem u meč sa ciljem da pobedim, takav treba da mi bude mentalitet. Ako budem mogao, nastojaću da budem agresivan, ali na tri dobijena seta su dugi mečevi, menjaću ako bude potrebe za time i trudiću se da se prilagodim. To će biti ključ za taj meč”.

Na pitanje koja je najveća Novakova snaga, samo se nasmejao:

"Sve! Bukvalno je sve kod njega dobro, ali svakako da me najviše impresionira njegovo kretanje, koje je sjajno. Teško je bilo koji udarac odigrati jer je uvek tu, na lopti. Slični smo po tome što se i ja trudim da vratim dosta lopti. Još jedna od njegovih snaga i kvaliteta je visok procenat prvog servisa, odlično kontroliše mečeve na Grend slemu”.

Novak je pohvalio Nišioku rekavši da smatra da je jedan od najbržih na igrača na ATP turu. Oteo mu se osmeh zadovoljstva kada smo mu preneli kompliment, ali brzo se uozbiljio.

Moraću da igram duge razmene, ali sam uveren da neću brzo da završim meč protiv njega. Isto tako, verujem da je i moj rad nogu veoma dobar, siguran sam da će biti teško. Moram da nađem način kako da dobijem te duge relije, u tome je ključ”, zaključio je japanski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d