- Australian Open 2020 -

Novak o uslovima za igru: Ne znam šta će biti sledeće

Novak Đoković je bez većih problema rezervisao sebi mesto u trećem kolu Australijan Opena.

Z.K.
Podeli
Photo by Darrian Traynor/Getty Images
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Šampionski, kako mu i dolikuje, ispustivši svega sedam gemova u pobedi nad Japancem Tacumom Itom, 6:1, 6:4, 6:2.

Bio je to, slobodno se može reći lakši trening za šampiona Australijan Opena i početak „mini japanske turneje“ po turniru, pošto mu je protivnik u narednoj rundi takođe teniser iz zemlje izlazećeg sunca, Jošihito Nišioka.

Tokom meča je bilo čudesno sparno, ali i vetrovito. Igrači su morali da se prilagode takvim uslovima.

"Bilo je u stilu, znam da će biti vetrovit dan. Obožavam vetar“, nasmejao se Novak na početku obraćanja medijima.

"Naravno da sam sarkastičan, jer ne mislim da ima igrača koji voli da igra u takvim uslovima. Tako je kako je. Morate to da prihvatite i idete dalje. Znate da ćete biti izazvani na različitim nivoima, ne samo od strane protivnika, već i uslova za igru. To je u redu. Prihvatio sam to“.

Prvi set je bio lak, ali je Japanac proigrao u drugom setu.

"Meč sam počeo ekstremno dobro, imao sa 5:0 posle 15 minuta igre. Generalno sam zadovoljan svojim izdanjem, bio mi je to prvi susret sa njim. Nisam ga gledao kako igra ranije. Moj tim je uradio domaći zadatak, analizirao njegovu igru, pripremio me na to šta će doneti na teren i u drugom setu smo bili prilično izjednačeni. Tada sam napravio ključni brejk“, kaže Novak.

Zadovoljan je i servisom.

"Servis mi je u prvom i drugom kolu funkcionisao izuzetno dobro. To je nešto na čemu sam radio u pauzi između sezona. To je jedan od prioriteta na treningu, pokušavam da dobijem tu prednost osvajanjem lakih poena na prvi servis. Isplatilo se i na ATP kupu i na dva meča ovde“.

Kaže i to da igrači ne mogu da utiču na to u kakvim uslovima će igrati.

"Ne znam šta će biti sledeće, kažite mi vi u kakvim uslovima će se igrati“, našalio se Novak i nastavio – Naravno da nije prijatno igrati u takvim uslovima, po jakom vetru. Nadam se da vreme neće uticati na nas, posebno kvalitet vazduha u Melburnu. Čuo sam da će u četvrtak biti i kiše. Nadam se da će to još pomoći da se pročisti vazduh. Danas je bilo drugačije nego ranijih dana, ali tek je drugo kolo. Moram da nastavim, osećam se samouvereno kad igram u Australiji, istorija mojih rezultata ovde je impresivna“, zaključio je Novak.

prethodna strana 1 / 39 sledeca idi na stranu