Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.01.2020.

21:05

Novak analizirao "ključ pobede" pred početak AO

Pohod na osmu titulu na Australijan openu Novak Đoković započinje u ponedeljak od 10.30 časova a protivnik mu je 37. igrač sveta Jan Lenard Štruf.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak analizirao
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Novak je dobio oba prethodna meča protiv nemačkog tenisera, 2017. u Dohi i prošle godine na Rolan Garosu, ali ističe da neće biti jednostavno.

Ipak, srpski teniser ima poseban odnos sa Australijan openom, ovo je njegov najuspešniji Grend slem turnir i mnogi očekuju da nastavi u istom ritmu.

"Prija mi jako Australija, prija mi vreme koje provodim ovde. Verovatno je da ima različitih faktora i razloga zašto igram dobro u Australiji. Jedan od njih je verovatno i zato što, a nisam sam u tome, ima mnogo igrača koji počinju godinu sveži i motivisani. Drugi je što mi zaista, odgovora energija ovog mesta i ove zemlje, prija mi to što je ovo sportska nacija, što je ovo grad koji neguje sportske vrednosti", izjavio je Đoković pred početak turnira i nastavio:

"Ljudi dosta prate tenis i nekako kada si u toj energiji i okruženju motivisan si da igraš svoj najbolji tenis. To je jedan od četiri najbitnija turnira u kalendaru i naravno da želiš da započneš sezonu na najbolji mogući način. To mi je polazilo za rukom dosta puta u karijeri, tako da svaki put kada se vratim, osvežim ta sećanja i to mi još ulije neko dodatno samopouzdanje i snagu pred predstojeće izazove".

Pročitajte još Počinje Australijan open – četvorica Srba i Federer na terenu prvog dana

Svakako da je analizirao igru Nemca, kaže da dobro zna šta mu je potrebno da bi stigao do pobede.

"Štruf je mnogo opasniji igrač na bržim podlogama, iako je igrao četvrto kolo Rolan Garosa i dosta je dobar na šljaci. Zbog svoje visine, ubojitog servisa i agrsivne igre sa osnovne linije, nezgodniji je igrač za tvrdu podlogu. Očekujem da će biti zahtevan meč za mene, pogotovo na reternu."

Svetski igrač broj dva je rekao i šta je to što će činiti u prvom kolu na Australijan openu.

"To je ključ kako da pobedim, prvo da ja efikasno serviram, da mu ne dajem previše prilika da me napadne, a sa druge strane da pokušam da vratim što je više moguće tih prvih servisa i igru i da uđemo u razmenu. Jer kad smo u reliju, mislim da u toj razmeri imam mnogo veće šanse za pobedu", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve