Nova vest
Tenis

Subota, 18.01.2020.

11:00

Federer: Moja očekivanja nisu visoka

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da je na Grend slem turnirira put do trijumfa dug.

Izvor: MT

Autor: MT

Federer: Moja očekivanja nisu visoka
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Legendarni igrač prokomentarisao je i požare, koji u Australiji gore već mesecima, a zbog kojih se spekulisalo da bi turnir u Melburnu mogao da bude odložen.

"Ne znam šta bih rekao o ovoj situaciji. Mi možemo da uradimo vrlo malo po tom pitanju. Organizatori su procenili da turnir može da se igra. Iskreno, ne brinem previše o kvalitetu vazduha. Imali smo sastanak Saveta igrača i orgnizatora, ubedili su nas da je sve kako treba", rekao je Federer.

Neki teniseri i teniserke su se za vreme svojih mečeva u kvalifikacijama žalilili na zdravstvene probleme, a Kanađanin Brejden Šnur je malo "pecnuo" Federera i Nadala istakavši "da se njih dvojica ne zalažu preterano za slabije rangirane igrače".

"Šta sam mogao da uradim? Da odem do organizatora i razgovaram sa njima. Rekao sam da je komunikacija ključ, da moraju da nam daju sve informacije", rekao je Federer.

Federer takmičenje na prvom Grend slemu kreće u ponedeljak, a prvi protivnik mu je Amerikanac Stiv Džonson.

"Stiv je vrlo dobar igrač, u dobrom je ritmu i spreman na borbu. Pošto nism odigrao nijedan zvanični meč ove sezone, moraću da budem na visokom nivou od početka. Tehnički, Džonson je staromodan igrač - ima snažan forhend, slajs bekhend i dobar servis. Biće to dobar meč za mene. Znam da je na svakom Gren slemu put do pobede dug. Ali trudim se da idem meč po meč. U ovom trenutku moja očekivanja nisu visoka", zaključio je Federer.

Australijan open na programu je od 20. januara do 2. februara, a tok takmičenja možete da pratite u našem specijalu posvećenom turniru u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve