Nova vest
Tenis

Sreda, 15.01.2020.

18:02

Novak i Rodžer ponovo "oči u oči" u Dubaiju

Novak Đoković, drugi teniser planete, vratiće se na turnir Serije 500 u Dubaiju.

Izvor: LN

Autor: LN

Novak i Rodžer ponovo
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Đoković je potvrdio da će ponovo igrati na turniru koji je poslednji put osvojio 2013. godine, a kojeg je šampion bio ukupno četiri puta.

On će se u Dubaiju za titulu boriti sa, pored ostalih, osmostrukim šampionom Rodžerom Federerom, koji je osvajanjem titule prošle sezone upisao 100. trofej u singlu u karijeri.

"Presrećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Novaku Đokoviću. On je jedan od najvećih šampiona ove igre, osvajač je 16 Grend slemova, bez sumnje da će se taj broj povećati", naveo je izvršni direktor turnira Kolm Meklaflin.

Pored Đokovića i Federera, organizatori su obezbedili i učešće Grka Stefanosa Cicipasa.

"Srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu ne samo Novaku, već i jednom od najvećih sportista u bilo kom sportu Rodžeru Federeru, kao i jednoj od najvećih mladih zvezda na ATP Turu, Stefanosu Cicipasu",
dodaje se u saopštenju.

Novak je turnir u Dubaiju prvi put osvojio 2009. kada je u finalu pobedio Davida Ferera i sa četiri titule drugi je najbolji učesnik ovog turnira svih vremena, posle Federera sa osam.

Pre turnira u Dubaiju, koji će trajati od 17. do 29. februara ove godine, Rodžer, Stefanos i Novak učestvovaće na Australijan openu, koji počinje 20. januara, a žreb je u četvrtak, 16. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve