Kenin slomila srca Australijanaca za plasman u finale! VIDEO

Amerikanka Sofija Kenin, 14. nosilac na Australijan openu, prva je finalistkinja turnira u Melburn parku.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 30.01.2020.

06:15

Kenin slomila srca Australijanaca za plasman u finale! VIDEO
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Ona je posle velike borbe u polufinalu pobedila prvu teniserku sveta Australijanku Ešli Barti 7:6 (6), 7:5 i tako slomila srca domačih navijača.

Keninovoj je ovo prvo Grend slem finale u karijeri, a na taj način je sprečila i da Australija prvi put posle 40 godina ima finalistkinju turnira.

Meč je igran slobodno se može reći u pustinjskim uslovima, na +39 u hladu i Amerikanka je uspela bolje da se izbori sa tim izazovom.

Bartijeva će dugo žaliti za propuštenim prilikama jer je u oba seta imala set lopte.

U početnom je u taj brejku imala 6:4, a onda je nešto slično kao Džon Milman protiv Rodžera Federera, izgubila četiri poena u nizu i tako je Kenin povela u meču.

Nošena podrškom sa tribina, Ešli je i drugom setu uspela opet da dođe do brejka u trećem gemu, vodila je sa 5:3, da bi na 5:4 servirala za set.

Imala je 40:15, ali je opat izgibila nekoliko pčoena u nizu i tu se sve prelomilo, reklo bi se na mentalnom nivou, jer je Kenin dobila dva naredna gema i plasirala se u finale.

"Ostala sam bez teksta. Ne znam šta da kažem, još ne mogu da verujem da sam u finalu! O tome sam sanjala još kao devojčica od pet godina. Toliko mnogo sam radila da dođem do ove situacije", izjavila je Keninova, koja je prva Amerikanka posle sestara Vilijams i Lindzi Devenport iz 2005. finalistkinja ovog turnira.

Ona će u finalu igrati sa boljom iz susreta između Rumunke Simone Halep i Garbinje Muguruse iz Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: