Protest tenisera u Australiji: Ne treba da čekamo da se desi nešto loše

Organizatori Australijan opena imaju velikih problema sa vremenskim uslovima zbog katastrofalnih požara koji su zahvatili celu državu.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2020.

10:45

Protest tenisera u Australiji: Ne treba da čekamo da se desi nešto loše
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Požari divljaju Australijom već mesecima, preko 12 miliona hektara šuma je već progutao plamen, a veliki je broj ljudskih i životinjskih žrtava.

Zbog svega toga je kvalitet vazduha užasan, pa je i odigravanje prvog Grend slema pod znakom pitanja, a kako smo u utorak i pisali mečevi su bili pauzirani zbog dima.

Australijski teniser Bernard Tomić je dobio kiseonik od medicinskog osoblja, a ozbiljan problem sa disanjem imala je i Judžini Bušar, kojoj je takođe pomagalo medicinsko osoblje.

Francuski teniser Nikolas Mau, koji u toku dana treba da odigra meč 1. kola kvalifikacija protiv Španca Marija Vielje Martinesa, zatražio je da igra sa maskom, a koliko je revoltiran napisao je i na svom instagram profilu.
Peta teniserka sveta Elina Svitolina takođe je digla glas protiv organizatora.

"Ne treba da čekamo da se desi nešto loše, da bismo napravili određene akcije" , oglasila se Svitolina putem svog "Tviter" profila uz prikaz indeksa kvaliteta vazduha u Melburnu. U noći koja je iza nas u Melburnu je pala kiša, što je dobra vest i ona bi mogla da pomogne u stišavanju požara i da utiče pozitivno na kvalitet vazduha.

Nekoliko srpskih tenisera je bilo na terenu kada je kiša prekinula mečeve kvalifikacija, a među njima je bio i Viktor Troicki, koga su dva gema delila od pobede pre nego što je susret prekinut.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 20. januara, a svi se nadaju da će se uslovi poboljšati do tada i da niko neće biti ugrožen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: