Subota, 18.01.2020.

12:30

Nadal o nameštanju flašica i zašto nikada nije slomio reket

Španski teniser Rafael Nadal jedva čeka početak prvog Grend slema u sezoni – Australijan opena.

Izvor: MT

Nadal o nameštanju flašica i zašto nikada nije slomio reket IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

bigserb

pre 4 godine

Ja bi im za svaki slomljeni reket odrapio kaznu od 1000$ u humanitarne svrhe!
Za sezonu strada bar 500 reketa, eto dovoljno para da se u Africi ili Aziji podigne jedna skola ili vodovod!

Rafa30

pre 4 godine

To je to..
Nadal sve rekao..
Upravo je to falilo meni kad sam bio mladji, to namjestanje bocica.,jer su mi misli letile svuda i nisam bio koncentriran na samu igru..
A upravo je to najbitnije, zadrzati koncentraciju, jer vrhunski tenis je vecinom samo psiha..
Mozda nam je najbolji primjer taj Kyrgios..
Koliko ga god netko volio ili ne volio, mora se priznati da je decko jako talentiran i da moze puno, ali upravo ta koncentracija i trosenje energije na krive stvari ga kostaju da ne iskoristi svoj puni potencijal..
Dosad je takav bio u Rubljev, mozda su se sad neke stvari poslozile..

Beoman

pre 4 godine

@Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


Fazon je da srbi idu u spaniju na turnire a ne spanjolci u beograd zato sto smo mali, mozda neki spanjolac iza koji je nula pestoti.
drugo, Rafa nelomirekete jer potice od jevreja i roditelji skrti i ta navika ga preti a Nole nema nista sa jevrejima i nek lomi i drobi. Najbolji teniser sveta ce postat Nole al kad pocne jesti spanjolce.

Pedja

pre 4 godine

Level ocajnosti vecine naseg naroda je skandalozan. Ne znam zasto ljudi, ukljucujuci i sebe, gube vreme citajuci gluposti pojedinaca ovde. Prvo, napadati Nadala zato sto se poneo ironino prema publici sa palcem podignutim gore i time sto je rekao na konferenciji da pracenje tenis nije za svakoga, besmisleno je, uzmite za primer naseg Novaka, neka dobijem minuse, ali sta on radi na terenu u tim situacijama, on jos vise proziva publiku, o vokabularu ne bih pricao. Dakle, smatram da su i jedan i drugi u pravu, publika koja gleda je sljam, ma gde god da se igralo, ali stavljati Nadala u kos licemerstva je besmisleno. Stavite umesto njih vas recimo pa zamislite kako je to, u trenutku besa biste imali sigurno reakciju slicnu njima dvojici. Aa druga stvar, zabadanje nosa srpskog naroda gde mu nije mesto je ogromno, rituali sve do jednog su ocigledno njemu iz neke vaznosti bitni radi koncentracije i verovatno spada u OKP, ali umesto ljudi da se dice njegovom fokusu oni se spustaju na level sljama ponizavajuci nesto sto je svetlosnim miljama ispred njih, da citiram komentate zaista nije nuzno, jer lakse bi mi bilo da citiram one lepe, ove ruzne ne bih spakovao u jednom poruci od 1500 karaktera. Kuda li ides obrazovni i kulturni sistemu...

neutralni felsh

pre 4 godine

Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


bravo! taman da mu date argumente i neposredan dokaz.

Bg

pre 4 godine

Rafa nije vredjao srpske navija ce u Sidneju. Rafa je rekao samo istinu da pojedini navijaci ne znaju razliku u ponasanju publike ba fudbalu i na tenisu. Ponašanje srpske publike sa trubama je bila realno bruka! Mene kao Srbina nije uvredio nego je uvredio SRBENDE pod dejstvom alkohola koji su ometali igru...

Gazda

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)


Evo kakvi pljuju Djokovica, pise sumLJiv, nadam se da si osnovnu skolu zavrsio, a sudeci koliko vremena ovde provodis cisto sumnjam.

Pele 2.0

pre 4 godine

U svojoj autobiografiji, Toni Nadal je napisao da je rekao Rafi, kad je ovaj imao 6 godina: "Ako samo jednom BACIŠ reket, ja ti više neću biti trener. Time bi pokazao da ne poštuješ svu onu decu širom Sveta, koja bi želela da imaju teniski reket, ali ne mogu da ga imaju." Kapa dole!!!

O ovim isfrustriranim skorojevićima i junošama, koji iskaljuju bes na reketu i time pokazuju da su slabići, neću da trošim reči...

Sava964

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da neko ( onaj sto se potpisuje kao banjica) napise sumljiv umesto sumnjiv. Ili umesto jer napise jel. To je za " banjicu". A za onog pametnjakovica sto se potpisuje kao Miki sa dva i - u srpskom jeziku se strana imena kao sto je npr Wawrinka pisu kao Vavrinka. A svi znamo gde strana imana pisu u originalu, a sve ostalo na srpskom, jer da? Salim se, jel da?

johny

pre 4 godine

Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.
(Djed Gavrilo, 18. januar 2020 15:54)

Teško da si ti bio gde. Kada se igra za tim onda je atmosfera drugaičija. Gledao sam pre nekolilo godina Davis izmedju Španije i Argentine u Sevilji. Atmosfera karnevalska

Dosta patetike

pre 4 godine

Patetika koja tera na povrat.Cuj porodica mu nije dozvoljavala da lomi rekete,sto te onda nisu vaspitali da postujes tudje navijace,nije ti smetalo kada u Madridu od urlanja ne moze protivnik da servira,tad ti nije smetalo a?

vamos

pre 4 godine

Vidi se da je Nadal dobar i skroman čovek, bez obzira na sport. Nekako na konferencijama taj bik deluje stidljivo i smerno sa dečačkim osmehom. Veujem da je i van tenisa takav. To što reaguje je normalno, jer sam je rekao tenis mu je strast. U tenisu je možda lošiji nego privatno.

Jumko

pre 4 godine

@Kamber Sto pre pocnete da prihvatate istinu, bice vam lakse! Da vam pomognem... Nasi "navijaci" jesu divljaci i ne znaju da se ponasaju na teniskim mecevima! A ni na drugim sportskim borilistima...

marko.logo

pre 4 godine

Ja ne smatram da je lomljenje reketa neko mnogo veliko divljanje i plus da mi porodica prica da to ne radim.
Svako svoje telo najbolje oseca, ako osecam da ce mi biti lakse da iskalim bes na reketu, to je meni ok. Mozda je to sto smo mi Srbi malo divlji, ali da nema te žiške u nama, odavno ne bismo postojali.
A objasnjenje za flasice, pff, kakve veze ima da li ides ka terenu ili ka klupi, razmisljas o tenisu 24/7 tako da nema tu neke razlike. Jednostavno decko ima taj neki trip koji mi daje mir i to je skroz ok.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)
Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.

Andrej

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)

Ne znam da li je strašno, ali Vaš pravopis je itekako sumNJiv.

banjica

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.
(Nexus, 18. januar 2020 14:28)

Evo ti suza i cvilenja:

"Novak Đoković za B92: "Plakao sam posle poraza""
"Emotivna ispovest Novaka: Kroz plač sam se pitao da li je sve ovo vredno"
"Đoković: Plakanje nije loša vrsta ranjivosti"
"Novak je pokazao klasu i nije zaslužio da mu zvižde"
"Srđan Đoković: Niko nije omalovažavao Novaka kao Federer"
"Legende tenisa saglasne: Đoković zaslužuje više poštovanja"
""Novaka ne poštuju koliko stvarno zaslužuje""
"Boris Beker: Novak Đoković zaslužuje više poštovanja posle osvajanja Vimbldona"
"Đokovićeva majka: Kada je postao broj 1, kao da to nisu mogli da podnesu"

vlada13

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
(Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

a mislis da mu je lose jer nije Srbin?

RW#0

pre 4 godine

@Kamber

Pa bas zato sto je sportista pravi. Nadal koji nikad ne lomi reket i ne psuje ima pravo da trazi da publika bude kakva se u tenisu i ocekuje. Dakle ni sum da se cuje. Problem je kad neki a znamo na kog mislim tu, ima takvo ponasanje gde psuje, lomi ma kao da je odrastao na nekoj planini :) i onda on trazi da publika bude mirna... Malo licemerno zar ne?

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)

Zato što su nevaspitani.

Kurta

pre 4 godine

Kakva porodica,naredjenje od sponzora da mora da bude miran kao bubica i da tepi i sa guta sve,a sta radi posle poraza kad se ugase kamere ne smem ni da pomislim

Ddr

pre 4 godine

Rafa je pravi spanac, a spanci vaze za temperamentne i vatrene ljude. I on takav NIKADA nije iskalio svoj bjes i slomio reket. Znam ljude koji su razbili telefon kada se naljute a ili ruku rasjeku u naletu bjesa. Svaka mu cast

Boris Banović

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !

banjica

pre 4 godine

Za lomljenje reketa svaka cast, ali sumnjiv si na hemiju Rafa.
(Banja Luka, 18. januar 2020 14:23)

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.

Lambo

pre 4 godine

Udario je reket 100 puta rukom, a jedini razlog sto ga nije slomio je taj da ne ispadne los u svetu, Novak sve radi srcem zato ga manje vole, a tvrdim da je 5x bolji covek od Nadala, isto kao Ronalda sto mrze svi zbog ponasanja a takodje je srcan kao Novak

Aleksa

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

На црвено није прошао зато што му је драг туђ и његов живот, а што се тиче осталих ствари, вероватно у животу ниси изашао из свог села, а Шпанце си сретао само у кладионици, знаш да је Надал сигурно Шпанац a da Меси није сваки пут уканалио Аргентину, и да ти није оборио тикете, и за њега би сигурно знао да је Шпанац....

Svale

pre 4 godine

To je takodjer jedna od kvaliteta sportasa,da ne reagira impulzivno,da se koncentrira samo na iduci poen,to je nesto gdje je Nadal daleko ispred svih i nesto sto pokriva neke nedostatke u igri,ta koncentracija i smirenost su vazan dio njegovih uspjeha i njegove trajnosti,gdje je uspio mnoge i mnoge guste,vazne meceve dobiti bas zato sto nije gubio glavu,finale US opena lani najsvjeziji je primjer..mnoge bi Medo 6-1 peti set dobio koliko je bolje izgledao u tom trenutku,al Nadal nije poklonio ni poena,iako je tada bio losiji igrac i na kraju docekao sansu i uzeo naslov.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Nadal najbolji ikad i kralj šljake, Đoković najkompletniji i kralj betona, Federer kralj trave i najpopularniji ikad. Svi zadovoljni.

hahaha

pre 4 godine

Voleo sam ga kao igrača odmah posle Novaka, ali ona licemerna izjava o srpskim navijačima ga stavlja u isti koš kao i Federera. Ipak su samo Nole I Delpo ljudine na atp turu.

Nexus

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.

Ddr

pre 4 godine

Rafa je pravi spanac, a spanci vaze za temperamentne i vatrene ljude. I on takav NIKADA nije iskalio svoj bjes i slomio reket. Znam ljude koji su razbili telefon kada se naljute a ili ruku rasjeku u naletu bjesa. Svaka mu cast

banjica

pre 4 godine

Za lomljenje reketa svaka cast, ali sumnjiv si na hemiju Rafa.
(Banja Luka, 18. januar 2020 14:23)

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.

Nexus

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.

hahaha

pre 4 godine

Voleo sam ga kao igrača odmah posle Novaka, ali ona licemerna izjava o srpskim navijačima ga stavlja u isti koš kao i Federera. Ipak su samo Nole I Delpo ljudine na atp turu.

Lambo

pre 4 godine

Udario je reket 100 puta rukom, a jedini razlog sto ga nije slomio je taj da ne ispadne los u svetu, Novak sve radi srcem zato ga manje vole, a tvrdim da je 5x bolji covek od Nadala, isto kao Ronalda sto mrze svi zbog ponasanja a takodje je srcan kao Novak

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Nadal najbolji ikad i kralj šljake, Đoković najkompletniji i kralj betona, Federer kralj trave i najpopularniji ikad. Svi zadovoljni.

Bg

pre 4 godine

Rafa nije vredjao srpske navija ce u Sidneju. Rafa je rekao samo istinu da pojedini navijaci ne znaju razliku u ponasanju publike ba fudbalu i na tenisu. Ponašanje srpske publike sa trubama je bila realno bruka! Mene kao Srbina nije uvredio nego je uvredio SRBENDE pod dejstvom alkohola koji su ometali igru...

Svale

pre 4 godine

To je takodjer jedna od kvaliteta sportasa,da ne reagira impulzivno,da se koncentrira samo na iduci poen,to je nesto gdje je Nadal daleko ispred svih i nesto sto pokriva neke nedostatke u igri,ta koncentracija i smirenost su vazan dio njegovih uspjeha i njegove trajnosti,gdje je uspio mnoge i mnoge guste,vazne meceve dobiti bas zato sto nije gubio glavu,finale US opena lani najsvjeziji je primjer..mnoge bi Medo 6-1 peti set dobio koliko je bolje izgledao u tom trenutku,al Nadal nije poklonio ni poena,iako je tada bio losiji igrac i na kraju docekao sansu i uzeo naslov.

Pele 2.0

pre 4 godine

U svojoj autobiografiji, Toni Nadal je napisao da je rekao Rafi, kad je ovaj imao 6 godina: "Ako samo jednom BACIŠ reket, ja ti više neću biti trener. Time bi pokazao da ne poštuješ svu onu decu širom Sveta, koja bi želela da imaju teniski reket, ali ne mogu da ga imaju." Kapa dole!!!

O ovim isfrustriranim skorojevićima i junošama, koji iskaljuju bes na reketu i time pokazuju da su slabići, neću da trošim reči...

Boris Banović

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !

vamos

pre 4 godine

Vidi se da je Nadal dobar i skroman čovek, bez obzira na sport. Nekako na konferencijama taj bik deluje stidljivo i smerno sa dečačkim osmehom. Veujem da je i van tenisa takav. To što reaguje je normalno, jer sam je rekao tenis mu je strast. U tenisu je možda lošiji nego privatno.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)

Zato što su nevaspitani.

Jumko

pre 4 godine

@Kamber Sto pre pocnete da prihvatate istinu, bice vam lakse! Da vam pomognem... Nasi "navijaci" jesu divljaci i ne znaju da se ponasaju na teniskim mecevima! A ni na drugim sportskim borilistima...

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)
Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.

RW#0

pre 4 godine

@Kamber

Pa bas zato sto je sportista pravi. Nadal koji nikad ne lomi reket i ne psuje ima pravo da trazi da publika bude kakva se u tenisu i ocekuje. Dakle ni sum da se cuje. Problem je kad neki a znamo na kog mislim tu, ima takvo ponasanje gde psuje, lomi ma kao da je odrastao na nekoj planini :) i onda on trazi da publika bude mirna... Malo licemerno zar ne?

Pedja

pre 4 godine

Level ocajnosti vecine naseg naroda je skandalozan. Ne znam zasto ljudi, ukljucujuci i sebe, gube vreme citajuci gluposti pojedinaca ovde. Prvo, napadati Nadala zato sto se poneo ironino prema publici sa palcem podignutim gore i time sto je rekao na konferenciji da pracenje tenis nije za svakoga, besmisleno je, uzmite za primer naseg Novaka, neka dobijem minuse, ali sta on radi na terenu u tim situacijama, on jos vise proziva publiku, o vokabularu ne bih pricao. Dakle, smatram da su i jedan i drugi u pravu, publika koja gleda je sljam, ma gde god da se igralo, ali stavljati Nadala u kos licemerstva je besmisleno. Stavite umesto njih vas recimo pa zamislite kako je to, u trenutku besa biste imali sigurno reakciju slicnu njima dvojici. Aa druga stvar, zabadanje nosa srpskog naroda gde mu nije mesto je ogromno, rituali sve do jednog su ocigledno njemu iz neke vaznosti bitni radi koncentracije i verovatno spada u OKP, ali umesto ljudi da se dice njegovom fokusu oni se spustaju na level sljama ponizavajuci nesto sto je svetlosnim miljama ispred njih, da citiram komentate zaista nije nuzno, jer lakse bi mi bilo da citiram one lepe, ove ruzne ne bih spakovao u jednom poruci od 1500 karaktera. Kuda li ides obrazovni i kulturni sistemu...

vlada13

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
(Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

a mislis da mu je lose jer nije Srbin?

neutralni felsh

pre 4 godine

Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


bravo! taman da mu date argumente i neposredan dokaz.

Gazda

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)


Evo kakvi pljuju Djokovica, pise sumLJiv, nadam se da si osnovnu skolu zavrsio, a sudeci koliko vremena ovde provodis cisto sumnjam.

Aleksa

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

На црвено није прошао зато што му је драг туђ и његов живот, а што се тиче осталих ствари, вероватно у животу ниси изашао из свог села, а Шпанце си сретао само у кладионици, знаш да је Надал сигурно Шпанац a da Меси није сваки пут уканалио Аргентину, и да ти није оборио тикете, и за њега би сигурно знао да је Шпанац....

Kurta

pre 4 godine

Kakva porodica,naredjenje od sponzora da mora da bude miran kao bubica i da tepi i sa guta sve,a sta radi posle poraza kad se ugase kamere ne smem ni da pomislim

Andrej

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)

Ne znam da li je strašno, ali Vaš pravopis je itekako sumNJiv.

banjica

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.
(Nexus, 18. januar 2020 14:28)

Evo ti suza i cvilenja:

"Novak Đoković za B92: "Plakao sam posle poraza""
"Emotivna ispovest Novaka: Kroz plač sam se pitao da li je sve ovo vredno"
"Đoković: Plakanje nije loša vrsta ranjivosti"
"Novak je pokazao klasu i nije zaslužio da mu zvižde"
"Srđan Đoković: Niko nije omalovažavao Novaka kao Federer"
"Legende tenisa saglasne: Đoković zaslužuje više poštovanja"
""Novaka ne poštuju koliko stvarno zaslužuje""
"Boris Beker: Novak Đoković zaslužuje više poštovanja posle osvajanja Vimbldona"
"Đokovićeva majka: Kada je postao broj 1, kao da to nisu mogli da podnesu"

Sava964

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da neko ( onaj sto se potpisuje kao banjica) napise sumljiv umesto sumnjiv. Ili umesto jer napise jel. To je za " banjicu". A za onog pametnjakovica sto se potpisuje kao Miki sa dva i - u srpskom jeziku se strana imena kao sto je npr Wawrinka pisu kao Vavrinka. A svi znamo gde strana imana pisu u originalu, a sve ostalo na srpskom, jer da? Salim se, jel da?

Dosta patetike

pre 4 godine

Patetika koja tera na povrat.Cuj porodica mu nije dozvoljavala da lomi rekete,sto te onda nisu vaspitali da postujes tudje navijace,nije ti smetalo kada u Madridu od urlanja ne moze protivnik da servira,tad ti nije smetalo a?

marko.logo

pre 4 godine

Ja ne smatram da je lomljenje reketa neko mnogo veliko divljanje i plus da mi porodica prica da to ne radim.
Svako svoje telo najbolje oseca, ako osecam da ce mi biti lakse da iskalim bes na reketu, to je meni ok. Mozda je to sto smo mi Srbi malo divlji, ali da nema te žiške u nama, odavno ne bismo postojali.
A objasnjenje za flasice, pff, kakve veze ima da li ides ka terenu ili ka klupi, razmisljas o tenisu 24/7 tako da nema tu neke razlike. Jednostavno decko ima taj neki trip koji mi daje mir i to je skroz ok.

Rafa30

pre 4 godine

To je to..
Nadal sve rekao..
Upravo je to falilo meni kad sam bio mladji, to namjestanje bocica.,jer su mi misli letile svuda i nisam bio koncentriran na samu igru..
A upravo je to najbitnije, zadrzati koncentraciju, jer vrhunski tenis je vecinom samo psiha..
Mozda nam je najbolji primjer taj Kyrgios..
Koliko ga god netko volio ili ne volio, mora se priznati da je decko jako talentiran i da moze puno, ali upravo ta koncentracija i trosenje energije na krive stvari ga kostaju da ne iskoristi svoj puni potencijal..
Dosad je takav bio u Rubljev, mozda su se sad neke stvari poslozile..

johny

pre 4 godine

Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.
(Djed Gavrilo, 18. januar 2020 15:54)

Teško da si ti bio gde. Kada se igra za tim onda je atmosfera drugaičija. Gledao sam pre nekolilo godina Davis izmedju Španije i Argentine u Sevilji. Atmosfera karnevalska

Beoman

pre 4 godine

@Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


Fazon je da srbi idu u spaniju na turnire a ne spanjolci u beograd zato sto smo mali, mozda neki spanjolac iza koji je nula pestoti.
drugo, Rafa nelomirekete jer potice od jevreja i roditelji skrti i ta navika ga preti a Nole nema nista sa jevrejima i nek lomi i drobi. Najbolji teniser sveta ce postat Nole al kad pocne jesti spanjolce.

bigserb

pre 4 godine

Ja bi im za svaki slomljeni reket odrapio kaznu od 1000$ u humanitarne svrhe!
Za sezonu strada bar 500 reketa, eto dovoljno para da se u Africi ili Aziji podigne jedna skola ili vodovod!

hahaha

pre 4 godine

Voleo sam ga kao igrača odmah posle Novaka, ali ona licemerna izjava o srpskim navijačima ga stavlja u isti koš kao i Federera. Ipak su samo Nole I Delpo ljudine na atp turu.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Nadal najbolji ikad i kralj šljake, Đoković najkompletniji i kralj betona, Federer kralj trave i najpopularniji ikad. Svi zadovoljni.

Lambo

pre 4 godine

Udario je reket 100 puta rukom, a jedini razlog sto ga nije slomio je taj da ne ispadne los u svetu, Novak sve radi srcem zato ga manje vole, a tvrdim da je 5x bolji covek od Nadala, isto kao Ronalda sto mrze svi zbog ponasanja a takodje je srcan kao Novak

Boris Banović

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !

Kurta

pre 4 godine

Kakva porodica,naredjenje od sponzora da mora da bude miran kao bubica i da tepi i sa guta sve,a sta radi posle poraza kad se ugase kamere ne smem ni da pomislim

Nexus

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.

banjica

pre 4 godine

Za lomljenje reketa svaka cast, ali sumnjiv si na hemiju Rafa.
(Banja Luka, 18. januar 2020 14:23)

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.

Dosta patetike

pre 4 godine

Patetika koja tera na povrat.Cuj porodica mu nije dozvoljavala da lomi rekete,sto te onda nisu vaspitali da postujes tudje navijace,nije ti smetalo kada u Madridu od urlanja ne moze protivnik da servira,tad ti nije smetalo a?

Beoman

pre 4 godine

@Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


Fazon je da srbi idu u spaniju na turnire a ne spanjolci u beograd zato sto smo mali, mozda neki spanjolac iza koji je nula pestoti.
drugo, Rafa nelomirekete jer potice od jevreja i roditelji skrti i ta navika ga preti a Nole nema nista sa jevrejima i nek lomi i drobi. Najbolji teniser sveta ce postat Nole al kad pocne jesti spanjolce.

marko.logo

pre 4 godine

Ja ne smatram da je lomljenje reketa neko mnogo veliko divljanje i plus da mi porodica prica da to ne radim.
Svako svoje telo najbolje oseca, ako osecam da ce mi biti lakse da iskalim bes na reketu, to je meni ok. Mozda je to sto smo mi Srbi malo divlji, ali da nema te žiške u nama, odavno ne bismo postojali.
A objasnjenje za flasice, pff, kakve veze ima da li ides ka terenu ili ka klupi, razmisljas o tenisu 24/7 tako da nema tu neke razlike. Jednostavno decko ima taj neki trip koji mi daje mir i to je skroz ok.

banjica

pre 4 godine

Ovaj veci folirant od Federera, cvileo kod sudije jer su prvi put u zivotu navijali za njegovog protivnika, mlatarao ironicno rukama, pitam se sta bi bilo da tako rade njemu kao Novaku tokom cele karijere.
(Nexus, 18. januar 2020 14:28)

Evo ti suza i cvilenja:

"Novak Đoković za B92: "Plakao sam posle poraza""
"Emotivna ispovest Novaka: Kroz plač sam se pitao da li je sve ovo vredno"
"Đoković: Plakanje nije loša vrsta ranjivosti"
"Novak je pokazao klasu i nije zaslužio da mu zvižde"
"Srđan Đoković: Niko nije omalovažavao Novaka kao Federer"
"Legende tenisa saglasne: Đoković zaslužuje više poštovanja"
""Novaka ne poštuju koliko stvarno zaslužuje""
"Boris Beker: Novak Đoković zaslužuje više poštovanja posle osvajanja Vimbldona"
"Đokovićeva majka: Kada je postao broj 1, kao da to nisu mogli da podnesu"

Jumko

pre 4 godine

@Kamber Sto pre pocnete da prihvatate istinu, bice vam lakse! Da vam pomognem... Nasi "navijaci" jesu divljaci i ne znaju da se ponasaju na teniskim mecevima! A ni na drugim sportskim borilistima...

Ddr

pre 4 godine

Rafa je pravi spanac, a spanci vaze za temperamentne i vatrene ljude. I on takav NIKADA nije iskalio svoj bjes i slomio reket. Znam ljude koji su razbili telefon kada se naljute a ili ruku rasjeku u naletu bjesa. Svaka mu cast

Bg

pre 4 godine

Rafa nije vredjao srpske navija ce u Sidneju. Rafa je rekao samo istinu da pojedini navijaci ne znaju razliku u ponasanju publike ba fudbalu i na tenisu. Ponašanje srpske publike sa trubama je bila realno bruka! Mene kao Srbina nije uvredio nego je uvredio SRBENDE pod dejstvom alkohola koji su ometali igru...

Gazda

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)


Evo kakvi pljuju Djokovica, pise sumLJiv, nadam se da si osnovnu skolu zavrsio, a sudeci koliko vremena ovde provodis cisto sumnjam.

Sava964

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da neko ( onaj sto se potpisuje kao banjica) napise sumljiv umesto sumnjiv. Ili umesto jer napise jel. To je za " banjicu". A za onog pametnjakovica sto se potpisuje kao Miki sa dva i - u srpskom jeziku se strana imena kao sto je npr Wawrinka pisu kao Vavrinka. A svi znamo gde strana imana pisu u originalu, a sve ostalo na srpskom, jer da? Salim se, jel da?

Svale

pre 4 godine

To je takodjer jedna od kvaliteta sportasa,da ne reagira impulzivno,da se koncentrira samo na iduci poen,to je nesto gdje je Nadal daleko ispred svih i nesto sto pokriva neke nedostatke u igri,ta koncentracija i smirenost su vazan dio njegovih uspjeha i njegove trajnosti,gdje je uspio mnoge i mnoge guste,vazne meceve dobiti bas zato sto nije gubio glavu,finale US opena lani najsvjeziji je primjer..mnoge bi Medo 6-1 peti set dobio koliko je bolje izgledao u tom trenutku,al Nadal nije poklonio ni poena,iako je tada bio losiji igrac i na kraju docekao sansu i uzeo naslov.

RW#0

pre 4 godine

@Kamber

Pa bas zato sto je sportista pravi. Nadal koji nikad ne lomi reket i ne psuje ima pravo da trazi da publika bude kakva se u tenisu i ocekuje. Dakle ni sum da se cuje. Problem je kad neki a znamo na kog mislim tu, ima takvo ponasanje gde psuje, lomi ma kao da je odrastao na nekoj planini :) i onda on trazi da publika bude mirna... Malo licemerno zar ne?

Pele 2.0

pre 4 godine

U svojoj autobiografiji, Toni Nadal je napisao da je rekao Rafi, kad je ovaj imao 6 godina: "Ako samo jednom BACIŠ reket, ja ti više neću biti trener. Time bi pokazao da ne poštuješ svu onu decu širom Sveta, koja bi želela da imaju teniski reket, ali ne mogu da ga imaju." Kapa dole!!!

O ovim isfrustriranim skorojevićima i junošama, koji iskaljuju bes na reketu i time pokazuju da su slabići, neću da trošim reči...

johny

pre 4 godine

Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.
(Djed Gavrilo, 18. januar 2020 15:54)

Teško da si ti bio gde. Kada se igra za tim onda je atmosfera drugaičija. Gledao sam pre nekolilo godina Davis izmedju Španije i Argentine u Sevilji. Atmosfera karnevalska

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)

Zato što su nevaspitani.

Andrej

pre 4 godine

Za to ga je optužila i bivša francuska ministarka. Nadal je tužio i dobio spor. Ali eto, bez obzira na to ostao je sumljiv tebi...strašno.
(banjica, 18. januar 2020 14:38)

Ne znam da li je strašno, ali Vaš pravopis je itekako sumNJiv.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

@@@Kad je toliko dobar zasto izvredja Srbe da ne znaju da se ponasaju na teniskim turnirima, ako si veliki u pobedi budi takav i u porazu.
(Kamber, 18. januar 2020 14:48)
Ja to nisam doživeo kao uvredu.Ono je nekorektno ponasanje.U bobu je rekao to sto jeste.Bivao sam u Australiji blizu tih fanova.Alkohol,primitivizam i nekontrolisana euforija=nekultura.
Obožavam Noleta i zeleo bih da sve osvoji.Ima nekorektne zapadne publike i u Americi i u Evropi prema Noletu(dakle slični onima u Briznenu i Sidneju),ali tu ne spada Rafa i njegova porodica.
Ako bih birao najkorektniji i najmudrije komentare,onda bi to bili Rafini.Federer je manje viteska ličnost od Rafe.

Pedja

pre 4 godine

Level ocajnosti vecine naseg naroda je skandalozan. Ne znam zasto ljudi, ukljucujuci i sebe, gube vreme citajuci gluposti pojedinaca ovde. Prvo, napadati Nadala zato sto se poneo ironino prema publici sa palcem podignutim gore i time sto je rekao na konferenciji da pracenje tenis nije za svakoga, besmisleno je, uzmite za primer naseg Novaka, neka dobijem minuse, ali sta on radi na terenu u tim situacijama, on jos vise proziva publiku, o vokabularu ne bih pricao. Dakle, smatram da su i jedan i drugi u pravu, publika koja gleda je sljam, ma gde god da se igralo, ali stavljati Nadala u kos licemerstva je besmisleno. Stavite umesto njih vas recimo pa zamislite kako je to, u trenutku besa biste imali sigurno reakciju slicnu njima dvojici. Aa druga stvar, zabadanje nosa srpskog naroda gde mu nije mesto je ogromno, rituali sve do jednog su ocigledno njemu iz neke vaznosti bitni radi koncentracije i verovatno spada u OKP, ali umesto ljudi da se dice njegovom fokusu oni se spustaju na level sljama ponizavajuci nesto sto je svetlosnim miljama ispred njih, da citiram komentate zaista nije nuzno, jer lakse bi mi bilo da citiram one lepe, ove ruzne ne bih spakovao u jednom poruci od 1500 karaktera. Kuda li ides obrazovni i kulturni sistemu...

neutralni felsh

pre 4 godine

Treba da se vrati Beograd Open da Nadal ucestvuje pa da ga docekamo kako zasluzuje, da vidimo ko to ne zna da se ponasa kada gleda tenis
(Barni, 18. januar 2020 16:35)


bravo! taman da mu date argumente i neposredan dokaz.

vlada13

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
(Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

a mislis da mu je lose jer nije Srbin?

vamos

pre 4 godine

Vidi se da je Nadal dobar i skroman čovek, bez obzira na sport. Nekako na konferencijama taj bik deluje stidljivo i smerno sa dečačkim osmehom. Veujem da je i van tenisa takav. To što reaguje je normalno, jer sam je rekao tenis mu je strast. U tenisu je možda lošiji nego privatno.

Rafa30

pre 4 godine

To je to..
Nadal sve rekao..
Upravo je to falilo meni kad sam bio mladji, to namjestanje bocica.,jer su mi misli letile svuda i nisam bio koncentriran na samu igru..
A upravo je to najbitnije, zadrzati koncentraciju, jer vrhunski tenis je vecinom samo psiha..
Mozda nam je najbolji primjer taj Kyrgios..
Koliko ga god netko volio ili ne volio, mora se priznati da je decko jako talentiran i da moze puno, ali upravo ta koncentracija i trosenje energije na krive stvari ga kostaju da ne iskoristi svoj puni potencijal..
Dosad je takav bio u Rubljev, mozda su se sad neke stvari poslozile..

bigserb

pre 4 godine

Ja bi im za svaki slomljeni reket odrapio kaznu od 1000$ u humanitarne svrhe!
Za sezonu strada bar 500 reketa, eto dovoljno para da se u Africi ili Aziji podigne jedna skola ili vodovod!

Aleksa

pre 4 godine

Bravo Rafa za rekete, razumem priču o flašicama, za izvlačenje gaća iz dupeta i preskakanju linija terena u pauzi te nisu ni pitali iz pristojnosti, a pretpostavljam da nikada nisi ni opsovao, zapevao, slomio čašu u kafani niti prošao na crveno na semaforu ! Zato, jer si Španac, a ne Srbin !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris Banović, 18. januar 2020 14:35)

На црвено није прошао зато што му је драг туђ и његов живот, а што се тиче осталих ствари, вероватно у животу ниси изашао из свог села, а Шпанце си сретао само у кладионици, знаш да је Надал сигурно Шпанац a da Меси није сваки пут уканалио Аргентину, и да ти није оборио тикете, и за њега би сигурно знао да је Шпанац....