Subota, 18.01.2020.

09:00

Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak? ANKETA

Teško koji igrač danas može da parira Rafaelu Nadalu na šljaci, a poslednjih nekoliko godina jednako dominantan na betonu je Novak Đoković.

Izvor: B92

Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

neispravan kod, komentar nije upisan

pre 4 godine

A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton. (Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Thiem osvojio US Open???? Samo jednom stigao do 1/4 finala (izgubio od Nadala, te godine Djokovic osvojio turnir). Da nisi ti neki vremeplovac, pa ti se greskom omakao izvestaj iz buducnosti? I bas US Open da osvoji... Thiem!

X=iks

pre 4 godine

A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.
(Nenad, 18. januar 2020 09:28)

Oduzmi Nadalu RG - ostaju mu 7 GS titula. S jos nekoliko igraca delio bi deveto mesto na all-time listi za 3 osvojena GS turnira, po izboru (tako da se svima ostalima oduzme "najslabiji", a samo njemu "najjaci" turnir). Medutim, ako bi i ostalima, kao njemu, oduzeli turnir gde su bili najjaci, onda bi na toj listi sa Laverom i Samprasom delio trece mesto, odmah iza Federera i Djokovica. Pri svemu tome, on je igrao u vreme Federera i Djokovica i uzeo 7 GS titula van sljake! Iskljucivo sljaka?

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja poštujem obojicu jer dok Novak nije stasao u ozbiljnog tenisača Federer je bioo mnoštvo puta grend slem šampion i mastersa. Masters kupa i brdo titula na betonu kokretno nevezano manjih ili većih turnira. Čovek je sve pošteno osvojio. Sad podela ko je bolji na betonu je stvarno glupoo odnosno zna se obojica kad igraju između sebe bude tesnoo i neizvesno njihovim mečevi uostalom on jedini uspevao da parira Novaku onda kad je dominirao svetskim tenisom a ne Rafa recimo. Tako da nema tu koje bolji jer obojica su bolji na hard courtu za sve tenisere .

Mikii

pre 4 godine

Nadal 4x USO, Nolo 3. I ovde se prica o nekakvom kraju betona. To nije ni Federer na travi, jer mu je Nolo ugrozio bilans na Vimbldonu. Jedini legitimni kralj je Nadal. Kralj sljake koji ima odnos 12:1:1 na toj podlozi naspram svojih najvecih rivala. Sve ostalo je cisto pokusavanje da i Nolo dobije nekakav status koji nicim nije zasluzio. Narocito ako se uzme u obzir koliko ga je puta Wawrinka vracao na fabricka podesavanja, od toga poslednji put pre samo par meseci.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

po rezultatima trenutnim, Rafa je kralj šljake, Federer kralj trave a Nole kralj betona
(Oli, 18. januar 2020 11:15)

Tačno tako,od prvih 10 po podlogama u Open eri po procentu pobeda na travi je prvi Federer, četvrti Đoković a Nadala nema među prvih 10.
Na betonu je prvi Đoković, Federer drugi a Nadal deseti.
Na šljaci je Nadal prvi Đoković šesti a Federera nema među prvih 10.
To takođe govori i o kompletnosti u korist Đokovića jer je na sve tri podloge u prvih 10 ali kada se pogleda ukupan procenat uspešnosti na svim podlogama trenutno je prvi Nadal, drugi Đoković, četvrti Federer (Borg je treći) pa po tome možemo zaključiti da je Nadal (trenutno) najbolji ikad.

mlekadžija

pre 4 godine

Дајем 1000 евра ономе ко ми да кредибилан податак да ли су Мики, Бодибонд и Јумко иста особа!!! Новак је најуспешнији према приложеној статистици...нема места субјективним преференцијама

Termodinamicar

pre 4 godine

Finale US opena protiv Thiema, a i mecevi protiv Cicipasa i Federera na zavrsnom Mastersu u Londonu sve govore. Pametnom dosta.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:48)

Ti na zalost sa tvojim mozgicem kisne gliste ne spadas u grupu pametnih...

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko ), a onda i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

Bodibond

pre 4 godine

Novak je kralj tenisa, kakav bre beton, trava, šljaka....
(srbin, 18. januar 2020 12:34)

I taj kralj tenisa izgubi set sa 6:0 od Nadala u Rimu koliko se secam.

Freedom

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vuk, 18. januar 2020 10:37)

Surovo sta radi Federeru, zaista surovo!

Rafole.

pre 4 godine

B92 mi je iznenada obrisao podužu poruku. Pa cu samo u 2 rečenice. Niti je Novak hc kralj ni Federer kralj trave. Jedino je sigurno da je Nadal car šljake.

Bodibond

pre 4 godine

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.
(Nebojša, 18. januar 2020 12:09)

A sta kazes na poraze " kralja betona" od Vavrinke na US openu, Cicipasa u Sangaju, Tima i Federera u Londonu, pa onda opet Cicipas nedavno u Dubaiju, i pazi sad ovu "koincidenciju", svi ti turniri su igrani na betonskoj podlozi. Ti kao "strucnjak i intelektualac" verovatno mislis da sam i ove podatke lupio i izmislio. Toliko o tome koliko ti pratis tenis.

Nebojša

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.

sony

pre 4 godine

Da se kojim slucajem godisnje igra 6 mastersa, 2 GS i jedan masters kup na sljaci, Nadal bi imao negdje oko 43 mastersa, 20 GS i 5 masters kupova, sve to samo na sljaci. Tako da su rezultati ove dvojice na betonu smijesni u poredjenju sa Rafinim rezultatima na sljaci. Njih dvojica su samo dobri igraci na betonu, al kraljevi betona nikako. Ima samo kralj sljake, to je Nadal.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Ako sam dobro sabrao 40 titula ima Novak GS, masters 1000, zavrsni masters na betonu, Federer 39, mozda sam pogresio, jedan gore dole, otprilike su jednaki, s tim sto Novak ima jos godina karijere, a ako se uzmu u obzir medjusobni mecevi na GS mislim da je sve jasno ko je bolji na betonu

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

На крају ће Надал имати највише слемова . Недостижан је. Једноставно је недостижан за Ђоковића. Три више је превише.

Runzo Objektivni

pre 4 godine

Samo slep ili zlonameran covek ne prepoznaje Novaka kao najkompletnijeg igraca u istoriji, jer je sposoban da nalupa ovu dvojicu na njihovim podlogama, dok su oni bez Novaka podelili: Rafa zemlja, Rodzer beton i trava (jedan do dva turnira godisnje).

S obzirom da je procentualno najuspesniji i, vrlo verovatno, najbolji igrac ikada na tvrdoj podlozi, kao i da je tukao Nadala na mastersima na zemlji i na RG, a i Federera tri puta u finalu Vimbldona ... ljudi, da se ne lazemo ... zna se ko je tata ove igre :)

Dinor

pre 4 godine

Nikad se nemoze meriti nisu istih godina Federer se dize kao Feniks zadnnih 5- 6 godina a Djokovic je bio u najboljim godinama i zato je pobedzivao Federera da su se sreli davne 2005 ili 2006 pa sve dalje .

haren

pre 4 godine

Meni smešno da se uopšte Djokovic pominje u istoj rečenici sa Federerom. Federer je sinonim za ovu igru. Nešto najbolje i najlepše što je teniski svet imao. Ne želim da osporim Novaka kao igrača, čovek je među najboljima u istoriji, ali je samo jedan GOAT.
Rodzer Federer je klasa i za njega i za ostale. Ajmo minusi ;)

Randy Marsh

pre 4 godine

Ljubba i Vuk kopiraju stoti put isti komentar. Aman ljudi...em ste dosadni, em mašite poentu. Pogotovu na ovu vest gde je reč samo o betonu.

vlasta

pre 4 godine

Naravno da se zna za domaci zivalj ko je bolji. Isti ti vrlo rado ce preskociti cinjenicu da je Rodzer stariji 6 godina, sto u individualnom sportu znaci mnogo. Nema timskog kolege da pomogne kada ti u 36toj na plus 30 pokazes znakove umora posle 3 sata bespostedne borbe.
Tu dolazimo do podatka da je do svoje 30te Federer drao Novaka gde je stigao, a posle toga su se uloge promenile. Tako da odgovor ko je bolji nema smisla traziti medju ostrascenim navijacima. Prepustimo to vremenu. Mada mislim da ce odgovor biti slican kao kad poredimo neke ranije sampione. Ko je bolji, Mekinro ili Lendl, Edberg ili Beker, Sampras ili Agasi? Sve su to priblizne velicine, ostaje slepo gledanje u brojke ili odabir prema nekim licnim simpatijama.

Sinki

pre 4 godine

Odma upada u oci da je Federer osvojio mnogo ovih manjih turnira,i zato je ocigledna razlika u osvojenim turnirima...Iako je Novak 6 godina mladji,tesko da moze dostici Rodzerove brojke sto se tice svih trofeja,jer Novak ne igra prakticno manje turnire.Ono sto je najvaznije je da postasne rekorder po broju gren slemova,to je najvaznije.

Marko80

pre 4 godine

I Kirijos pokusavava da omalovazava Novaka na sve moguce nacine,ali mu ne uspeva kao ovde poedini,a I da manje mrze videli bi dosta dalje ovako od svog nosa nazalost ne vide😁
Novak pokazaces nekima kad se Federer preslisa u Pf,pa da vas cujem posle da kukate kao strine

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

Laske

pre 4 godine

Piskaranje Srbije da Federer nije najbolji igrac na travi u istoriji, covek koji je sinonim za Vimbldon... Neprocenjivo!
(Jumko, 18. januar 2020 10:16)

Taj tvoj sinonim je izgubio 3 finala Vimbldona od Srbina, plači! :D

Labud

pre 4 godine

Tvrdim da bi najrealniji i najobjektivniji bili Srdjan i Dijana, zato treba pitati njih i da svima konačno bude jasno ko je najbolji. Inače neko ovde ima nešto protiv imena njegovih četvoronošnih ljubimaca, ja ne, baš naprotiv i sam imam kera kome smo dali ime Nole!

Delije Čikago

pre 4 godine

Jedan je srpski sin, makar i ne bude imao najviše GS on je s'obzirom na sve okolnosti najbolji igrač svih vremena...međusobni skor to pokazuje, to je najbolji parametar, ne kad se igra 2,3 meča sa nekim, već 50...da ne pričamo kad se zaputio kao dečak sam, nejak, bez igde ikoga ostavivši sve svoje drugare, detinjstvo, otivši u svet da ga osvoji!!! To su parametri gde nema nikakve dileme ko je GOAT...

esi mi nola?

pre 4 godine

Djokovic je najbolji i najkompletniji igrac u istoriji tenisa pa crknite od muke
(Nislija, 18. januar 2020 09:35)

Kad odigra bar 3 dobra voleja od 10 pokusaja, onda mozemo da razgovaramo o kompletnosti.Ovako, ako gledamo realno, najkompletniji nije nikako.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

To je bar lako pitanje, po uspešnosti tvrda podloga:

1. Novak Đoković 84.1% 580–110
2.Roger Federer 83.5% 777–154

Zoran

pre 4 godine

Hajde da sacekamo 6 godina pa da onda uporedjujemo brojeve Novakovih i Federerovih broja titula na hardu.
Sada je besmisleno jer nemaju jednak broj godina na turnirima...

Foreigner

pre 4 godine

Ljudi pustite Jumka, čovek očigledno mrzi sve srpsko, ali to je i njegovo pravo. Ko zna šta ga muči u životu pa ima posledice i ovolike traume. Mora da je ozbiljna dijagnoza, nagadjam da je bio zloastavljen kao mladji...
Bog ti pomogao!

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. januar 2020 09:09)

To у прошлом веку било је 14. новембра 2019.
Дакле пре 2 месеца
Када је Рођа рутински победио Ђоковића, пустио му само једну брејк лопту
Али добро битно је да се лупне

Vuk

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.

i tako.......

pre 4 godine

Novak Djokovic je kralj.
(Milan, 18. januar 2020 09:10)

Bravo.
Novaka za Kralja Srbije.
Samo iskreni i srčani rodoljub kao što je on može od Srbije napraviti ozbiljnu državu

Marko

pre 4 godine

Djokovic je najbolji svih vremena na betonu i na travi.Nadal je najbolji svih vremena na sljaci.Djokovic vec ima 3:0 protiv Federera u finalima Wimbledona,a bice ove godine verovatno i 4:0.A na betonu ne treba da se diskutuje uopste ko je najbolji.3 puta dobio Federera na US Openu i u Australiji takodje 3 puta.Na US Openu dva puta spasio dve mec lopte.U Australiji ga je razbio 3 puta.Ne moze Federer protiv Novak na betonu ili travi.Jedino na RG imaju skor 1:1.Ali je samo Novak uspeo da pobedi Nadala tamo (I to u 3 seta).

vucic = djukanovic

pre 4 godine

AO - Novak, WIM - Novak, USO - Federer, RG - Nadal. Poslednju deceniju najbolji teniser je Djovak. Statistika i medjusobni dueli govore. Do kraja karijere je sve neizvesno. Svakako sva trojica su legende. Uzivajte dok traje. Poz

srle

pre 4 godine

Novak Đoković je najkompletniji igrač svih vremena. Lepo su navedene brojke, ali hajde da sačekamo još pet, šest godina da se svedu računi kad se obojica povuku zajedno sa Nadalom. Treba istaći važnu činjenicu, Novak ima bolji skor od Federera u finalima grend slema gde vodi 4:1. U finalima na mastersima takođe Novak vodi 5:3, a u finalima na betonu ukupno je 8:5 za Novaka! Mislim da su stvari jasne, ostalo je samo da sačekamo još malo i uživamo u činjenici da Novak obara sve rekorde! Živ i zdrav bio Nole majstore tenisa.

esi mi nola?

pre 4 godine

Kako su Tesla i Pjer? Da li su i oni na veganskom rezimu ishrane i ako jesu, kako to utice na njihove alergije i energiju? Odavno niste pisali o njima, molim vas da istrazite, zanima me!

dzoli

pre 4 godine

Novak je tek poceo da igra .decko je nenormalno.ocuvan .Tako da se ne sekiram ni za kralja betona .ni kralja trave .A da nije ovog nadala bio.bi odavno i kralj sljake.

No1e

pre 4 godine

Moze ovaj 'banjica' da promeni 50 nikova i da pise komentare za Federera i Nadala, Srbija voli Djokovica, mozes samo da kukas i cvilis nece ti pomoci.

...

pre 4 godine

Ne razumem se najbolje a niti pratim najbolje tenis, samo Novaka naseg pogledam kad mogu. Sada odoka racunam te titule, gledam nesto i nije mi jasno. U clanku stoji da skoro 30 titula Federer ima vise od Novaka, sta se sve ubraja ili ne ubraja u titule? ako zna neko

Ljubba

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29-26 
Djokovic - Federer 26-23 
Djokovic - Marej 25-11 
Djokovic - Vavrinka 19-6 
Djokovic - Del Potro 15-6 

Djokovic - Tim 6-4 
Djokovic - Medvedev 4-2 
Djokovic - Zverev 2-1 
Djokovic - Cicipas 2-2 

G.O.A.T.

Vuk

pre 4 godine

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Đokovic Federer 2-0 London 2019


20-10 za Đokovica

Јабучило

pre 4 godine

Međutim, pre njega skoro je nemoguće na čvrstoj podlozi bilo pobediti Rodžera Federera, pa se postavlja pitanje koji je od njih dvojice istinski "kralj betona"?

Ако је један доминирао, па дошао други и олупао га - ето одговора.

Dejo Genije MJ

pre 4 godine

Da,da,bas je Federer kralj na travi...
Tri puta ga je Novak pobijedio u finalu Wimbledona!
Federer je osvajao taj GS dok je Novak jos bio u obdanistu,he,he...

Jumko

pre 4 godine

I onda "kralju betona" dodje Nadal i uzme mu vise najbitnijeg turnira na betonu uz Ao, Us opena, pred njegovim ocima! Taj "sljakas"... Tu nesto ne stima!

KingJames

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)Federer na travi a u finalima Vimbldona Novak ga dobio sva 3 puta.

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

Programator

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Tog tvog kralja trave Novak je 3 puta pobedio u finalu Vimbldona.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah

Ris

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Kako bre Federer kralj trave, ima 3 izgubljena Vimbldonska finala od Novaka, jesi ti normalan? :D

korisniji utrošak energije

pre 4 godine

"Kralj betona" je jedan majstor što radi građevinu i sl. i pravi ljudima stanove (ne bih sada da reklamiram)...

Nebojša

pre 4 godine

Zaboravili ste jako bitnu stvar skor na grenslem turnirima australian openu i us openu Federer je zadnji put pobedio Novaka pre više od deset godina na ta dva turnira Novak je slavio 2008, 2011 i 2016 u Australiji i 2010,2011i 2015 u Njujorku ukupno 6 naspram 3 koliko je dobio Federer koji je slavio 2007 i 2009 u Njujorku i 2007 u Australiji.

XXL

pre 4 godine

Novak je KRALJ TENISA igrao se on na betonu, travi, šljaci, vodi pa i na Marsu ako treba al' je KRALJ. Nego Rodžer je malo sebični emotivac i navikao da mu ugađaju teren, a onda dođe naš Nole pa ga pobedi. To jes' da nije lepo pa ispada kao ko je smestio Rodžeru al' takva su pravila da pobedi bolji.

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah

Dejo Genije MJ

pre 4 godine

Da,da,bas je Federer kralj na travi...
Tri puta ga je Novak pobijedio u finalu Wimbledona!
Federer je osvajao taj GS dok je Novak jos bio u obdanistu,he,he...

KingJames

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)Federer na travi a u finalima Vimbldona Novak ga dobio sva 3 puta.

Јабучило

pre 4 godine

Međutim, pre njega skoro je nemoguće na čvrstoj podlozi bilo pobediti Rodžera Federera, pa se postavlja pitanje koji je od njih dvojice istinski "kralj betona"?

Ако је један доминирао, па дошао други и олупао га - ето одговора.

Programator

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Tog tvog kralja trave Novak je 3 puta pobedio u finalu Vimbldona.

Vuk

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.

Ris

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Kako bre Federer kralj trave, ima 3 izgubljena Vimbldonska finala od Novaka, jesi ti normalan? :D

Laske

pre 4 godine

Piskaranje Srbije da Federer nije najbolji igrac na travi u istoriji, covek koji je sinonim za Vimbldon... Neprocenjivo!
(Jumko, 18. januar 2020 10:16)

Taj tvoj sinonim je izgubio 3 finala Vimbldona od Srbina, plači! :D

Ljubba

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29-26 
Djokovic - Federer 26-23 
Djokovic - Marej 25-11 
Djokovic - Vavrinka 19-6 
Djokovic - Del Potro 15-6 

Djokovic - Tim 6-4 
Djokovic - Medvedev 4-2 
Djokovic - Zverev 2-1 
Djokovic - Cicipas 2-2 

G.O.A.T.

srle

pre 4 godine

Novak Đoković je najkompletniji igrač svih vremena. Lepo su navedene brojke, ali hajde da sačekamo još pet, šest godina da se svedu računi kad se obojica povuku zajedno sa Nadalom. Treba istaći važnu činjenicu, Novak ima bolji skor od Federera u finalima grend slema gde vodi 4:1. U finalima na mastersima takođe Novak vodi 5:3, a u finalima na betonu ukupno je 8:5 za Novaka! Mislim da su stvari jasne, ostalo je samo da sačekamo još malo i uživamo u činjenici da Novak obara sve rekorde! Živ i zdrav bio Nole majstore tenisa.

Delije Čikago

pre 4 godine

Jedan je srpski sin, makar i ne bude imao najviše GS on je s'obzirom na sve okolnosti najbolji igrač svih vremena...međusobni skor to pokazuje, to je najbolji parametar, ne kad se igra 2,3 meča sa nekim, već 50...da ne pričamo kad se zaputio kao dečak sam, nejak, bez igde ikoga ostavivši sve svoje drugare, detinjstvo, otivši u svet da ga osvoji!!! To su parametri gde nema nikakve dileme ko je GOAT...

Sinki

pre 4 godine

Odma upada u oci da je Federer osvojio mnogo ovih manjih turnira,i zato je ocigledna razlika u osvojenim turnirima...Iako je Novak 6 godina mladji,tesko da moze dostici Rodzerove brojke sto se tice svih trofeja,jer Novak ne igra prakticno manje turnire.Ono sto je najvaznije je da postasne rekorder po broju gren slemova,to je najvaznije.

dzoli

pre 4 godine

Novak je tek poceo da igra .decko je nenormalno.ocuvan .Tako da se ne sekiram ni za kralja betona .ni kralja trave .A da nije ovog nadala bio.bi odavno i kralj sljake.

vucic = djukanovic

pre 4 godine

AO - Novak, WIM - Novak, USO - Federer, RG - Nadal. Poslednju deceniju najbolji teniser je Djovak. Statistika i medjusobni dueli govore. Do kraja karijere je sve neizvesno. Svakako sva trojica su legende. Uzivajte dok traje. Poz

No1e

pre 4 godine

Moze ovaj 'banjica' da promeni 50 nikova i da pise komentare za Federera i Nadala, Srbija voli Djokovica, mozes samo da kukas i cvilis nece ti pomoci.

Foreigner

pre 4 godine

Ljudi pustite Jumka, čovek očigledno mrzi sve srpsko, ali to je i njegovo pravo. Ko zna šta ga muči u životu pa ima posledice i ovolike traume. Mora da je ozbiljna dijagnoza, nagadjam da je bio zloastavljen kao mladji...
Bog ti pomogao!

Marko

pre 4 godine

Djokovic je najbolji svih vremena na betonu i na travi.Nadal je najbolji svih vremena na sljaci.Djokovic vec ima 3:0 protiv Federera u finalima Wimbledona,a bice ove godine verovatno i 4:0.A na betonu ne treba da se diskutuje uopste ko je najbolji.3 puta dobio Federera na US Openu i u Australiji takodje 3 puta.Na US Openu dva puta spasio dve mec lopte.U Australiji ga je razbio 3 puta.Ne moze Federer protiv Novak na betonu ili travi.Jedino na RG imaju skor 1:1.Ali je samo Novak uspeo da pobedi Nadala tamo (I to u 3 seta).

Runzo Objektivni

pre 4 godine

Samo slep ili zlonameran covek ne prepoznaje Novaka kao najkompletnijeg igraca u istoriji, jer je sposoban da nalupa ovu dvojicu na njihovim podlogama, dok su oni bez Novaka podelili: Rafa zemlja, Rodzer beton i trava (jedan do dva turnira godisnje).

S obzirom da je procentualno najuspesniji i, vrlo verovatno, najbolji igrac ikada na tvrdoj podlozi, kao i da je tukao Nadala na mastersima na zemlji i na RG, a i Federera tri puta u finalu Vimbldona ... ljudi, da se ne lazemo ... zna se ko je tata ove igre :)

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. januar 2020 09:09)

To у прошлом веку било је 14. новембра 2019.
Дакле пре 2 месеца
Када је Рођа рутински победио Ђоковића, пустио му само једну брејк лопту
Али добро битно је да се лупне

Zoran

pre 4 godine

Hajde da sacekamo 6 godina pa da onda uporedjujemo brojeve Novakovih i Federerovih broja titula na hardu.
Sada je besmisleno jer nemaju jednak broj godina na turnirima...

Labud

pre 4 godine

Tvrdim da bi najrealniji i najobjektivniji bili Srdjan i Dijana, zato treba pitati njih i da svima konačno bude jasno ko je najbolji. Inače neko ovde ima nešto protiv imena njegovih četvoronošnih ljubimaca, ja ne, baš naprotiv i sam imam kera kome smo dali ime Nole!

Jumko

pre 4 godine

I onda "kralju betona" dodje Nadal i uzme mu vise najbitnijeg turnira na betonu uz Ao, Us opena, pred njegovim ocima! Taj "sljakas"... Tu nesto ne stima!

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

To je bar lako pitanje, po uspešnosti tvrda podloga:

1. Novak Đoković 84.1% 580–110
2.Roger Federer 83.5% 777–154

haren

pre 4 godine

Meni smešno da se uopšte Djokovic pominje u istoj rečenici sa Federerom. Federer je sinonim za ovu igru. Nešto najbolje i najlepše što je teniski svet imao. Ne želim da osporim Novaka kao igrača, čovek je među najboljima u istoriji, ali je samo jedan GOAT.
Rodzer Federer je klasa i za njega i za ostale. Ajmo minusi ;)

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

XXL

pre 4 godine

Novak je KRALJ TENISA igrao se on na betonu, travi, šljaci, vodi pa i na Marsu ako treba al' je KRALJ. Nego Rodžer je malo sebični emotivac i navikao da mu ugađaju teren, a onda dođe naš Nole pa ga pobedi. To jes' da nije lepo pa ispada kao ko je smestio Rodžeru al' takva su pravila da pobedi bolji.

esi mi nola?

pre 4 godine

Djokovic je najbolji i najkompletniji igrac u istoriji tenisa pa crknite od muke
(Nislija, 18. januar 2020 09:35)

Kad odigra bar 3 dobra voleja od 10 pokusaja, onda mozemo da razgovaramo o kompletnosti.Ovako, ako gledamo realno, najkompletniji nije nikako.

Nebojša

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.

Nebojša

pre 4 godine

Zaboravili ste jako bitnu stvar skor na grenslem turnirima australian openu i us openu Federer je zadnji put pobedio Novaka pre više od deset godina na ta dva turnira Novak je slavio 2008, 2011 i 2016 u Australiji i 2010,2011i 2015 u Njujorku ukupno 6 naspram 3 koliko je dobio Federer koji je slavio 2007 i 2009 u Njujorku i 2007 u Australiji.

i tako.......

pre 4 godine

Novak Djokovic je kralj.
(Milan, 18. januar 2020 09:10)

Bravo.
Novaka za Kralja Srbije.
Samo iskreni i srčani rodoljub kao što je on može od Srbije napraviti ozbiljnu državu

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

Freedom

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vuk, 18. januar 2020 10:37)

Surovo sta radi Federeru, zaista surovo!

vlasta

pre 4 godine

Naravno da se zna za domaci zivalj ko je bolji. Isti ti vrlo rado ce preskociti cinjenicu da je Rodzer stariji 6 godina, sto u individualnom sportu znaci mnogo. Nema timskog kolege da pomogne kada ti u 36toj na plus 30 pokazes znakove umora posle 3 sata bespostedne borbe.
Tu dolazimo do podatka da je do svoje 30te Federer drao Novaka gde je stigao, a posle toga su se uloge promenile. Tako da odgovor ko je bolji nema smisla traziti medju ostrascenim navijacima. Prepustimo to vremenu. Mada mislim da ce odgovor biti slican kao kad poredimo neke ranije sampione. Ko je bolji, Mekinro ili Lendl, Edberg ili Beker, Sampras ili Agasi? Sve su to priblizne velicine, ostaje slepo gledanje u brojke ili odabir prema nekim licnim simpatijama.

esi mi nola?

pre 4 godine

Kako su Tesla i Pjer? Da li su i oni na veganskom rezimu ishrane i ako jesu, kako to utice na njihove alergije i energiju? Odavno niste pisali o njima, molim vas da istrazite, zanima me!

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Ako sam dobro sabrao 40 titula ima Novak GS, masters 1000, zavrsni masters na betonu, Federer 39, mozda sam pogresio, jedan gore dole, otprilike su jednaki, s tim sto Novak ima jos godina karijere, a ako se uzmu u obzir medjusobni mecevi na GS mislim da je sve jasno ko je bolji na betonu

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

На крају ће Надал имати највише слемова . Недостижан је. Једноставно је недостижан за Ђоковића. Три више је превише.

mlekadžija

pre 4 godine

Дајем 1000 евра ономе ко ми да кредибилан податак да ли су Мики, Бодибонд и Јумко иста особа!!! Новак је најуспешнији према приложеној статистици...нема места субјективним преференцијама

Vuk

pre 4 godine

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Đokovic Federer 2-0 London 2019


20-10 za Đokovica

...

pre 4 godine

Ne razumem se najbolje a niti pratim najbolje tenis, samo Novaka naseg pogledam kad mogu. Sada odoka racunam te titule, gledam nesto i nije mi jasno. U clanku stoji da skoro 30 titula Federer ima vise od Novaka, sta se sve ubraja ili ne ubraja u titule? ako zna neko

korisniji utrošak energije

pre 4 godine

"Kralj betona" je jedan majstor što radi građevinu i sl. i pravi ljudima stanove (ne bih sada da reklamiram)...

Marko80

pre 4 godine

I Kirijos pokusavava da omalovazava Novaka na sve moguce nacine,ali mu ne uspeva kao ovde poedini,a I da manje mrze videli bi dosta dalje ovako od svog nosa nazalost ne vide😁
Novak pokazaces nekima kad se Federer preslisa u Pf,pa da vas cujem posle da kukate kao strine

Bodibond

pre 4 godine

Novak je kralj tenisa, kakav bre beton, trava, šljaka....
(srbin, 18. januar 2020 12:34)

I taj kralj tenisa izgubi set sa 6:0 od Nadala u Rimu koliko se secam.

Termodinamicar

pre 4 godine

Finale US opena protiv Thiema, a i mecevi protiv Cicipasa i Federera na zavrsnom Mastersu u Londonu sve govore. Pametnom dosta.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:48)

Ti na zalost sa tvojim mozgicem kisne gliste ne spadas u grupu pametnih...

Mikii

pre 4 godine

Nadal 4x USO, Nolo 3. I ovde se prica o nekakvom kraju betona. To nije ni Federer na travi, jer mu je Nolo ugrozio bilans na Vimbldonu. Jedini legitimni kralj je Nadal. Kralj sljake koji ima odnos 12:1:1 na toj podlozi naspram svojih najvecih rivala. Sve ostalo je cisto pokusavanje da i Nolo dobije nekakav status koji nicim nije zasluzio. Narocito ako se uzme u obzir koliko ga je puta Wawrinka vracao na fabricka podesavanja, od toga poslednji put pre samo par meseci.

Dinor

pre 4 godine

Nikad se nemoze meriti nisu istih godina Federer se dize kao Feniks zadnnih 5- 6 godina a Djokovic je bio u najboljim godinama i zato je pobedzivao Federera da su se sreli davne 2005 ili 2006 pa sve dalje .

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja poštujem obojicu jer dok Novak nije stasao u ozbiljnog tenisača Federer je bioo mnoštvo puta grend slem šampion i mastersa. Masters kupa i brdo titula na betonu kokretno nevezano manjih ili većih turnira. Čovek je sve pošteno osvojio. Sad podela ko je bolji na betonu je stvarno glupoo odnosno zna se obojica kad igraju između sebe bude tesnoo i neizvesno njihovim mečevi uostalom on jedini uspevao da parira Novaku onda kad je dominirao svetskim tenisom a ne Rafa recimo. Tako da nema tu koje bolji jer obojica su bolji na hard courtu za sve tenisere .

Randy Marsh

pre 4 godine

Ljubba i Vuk kopiraju stoti put isti komentar. Aman ljudi...em ste dosadni, em mašite poentu. Pogotovu na ovu vest gde je reč samo o betonu.

Bodibond

pre 4 godine

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.
(Nebojša, 18. januar 2020 12:09)

A sta kazes na poraze " kralja betona" od Vavrinke na US openu, Cicipasa u Sangaju, Tima i Federera u Londonu, pa onda opet Cicipas nedavno u Dubaiju, i pazi sad ovu "koincidenciju", svi ti turniri su igrani na betonskoj podlozi. Ti kao "strucnjak i intelektualac" verovatno mislis da sam i ove podatke lupio i izmislio. Toliko o tome koliko ti pratis tenis.

Rafole.

pre 4 godine

B92 mi je iznenada obrisao podužu poruku. Pa cu samo u 2 rečenice. Niti je Novak hc kralj ni Federer kralj trave. Jedino je sigurno da je Nadal car šljake.

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

sony

pre 4 godine

Da se kojim slucajem godisnje igra 6 mastersa, 2 GS i jedan masters kup na sljaci, Nadal bi imao negdje oko 43 mastersa, 20 GS i 5 masters kupova, sve to samo na sljaci. Tako da su rezultati ove dvojice na betonu smijesni u poredjenju sa Rafinim rezultatima na sljaci. Njih dvojica su samo dobri igraci na betonu, al kraljevi betona nikako. Ima samo kralj sljake, to je Nadal.

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko ), a onda i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

po rezultatima trenutnim, Rafa je kralj šljake, Federer kralj trave a Nole kralj betona
(Oli, 18. januar 2020 11:15)

Tačno tako,od prvih 10 po podlogama u Open eri po procentu pobeda na travi je prvi Federer, četvrti Đoković a Nadala nema među prvih 10.
Na betonu je prvi Đoković, Federer drugi a Nadal deseti.
Na šljaci je Nadal prvi Đoković šesti a Federera nema među prvih 10.
To takođe govori i o kompletnosti u korist Đokovića jer je na sve tri podloge u prvih 10 ali kada se pogleda ukupan procenat uspešnosti na svim podlogama trenutno je prvi Nadal, drugi Đoković, četvrti Federer (Borg je treći) pa po tome možemo zaključiti da je Nadal (trenutno) najbolji ikad.

X=iks

pre 4 godine

A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.
(Nenad, 18. januar 2020 09:28)

Oduzmi Nadalu RG - ostaju mu 7 GS titula. S jos nekoliko igraca delio bi deveto mesto na all-time listi za 3 osvojena GS turnira, po izboru (tako da se svima ostalima oduzme "najslabiji", a samo njemu "najjaci" turnir). Medutim, ako bi i ostalima, kao njemu, oduzeli turnir gde su bili najjaci, onda bi na toj listi sa Laverom i Samprasom delio trece mesto, odmah iza Federera i Djokovica. Pri svemu tome, on je igrao u vreme Federera i Djokovica i uzeo 7 GS titula van sljake! Iskljucivo sljaka?

neispravan kod, komentar nije upisan

pre 4 godine

A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton. (Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Thiem osvojio US Open???? Samo jednom stigao do 1/4 finala (izgubio od Nadala, te godine Djokovic osvojio turnir). Da nisi ti neki vremeplovac, pa ti se greskom omakao izvestaj iz buducnosti? I bas US Open da osvoji... Thiem!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah

Dejo Genije MJ

pre 4 godine

Da,da,bas je Federer kralj na travi...
Tri puta ga je Novak pobijedio u finalu Wimbledona!
Federer je osvajao taj GS dok je Novak jos bio u obdanistu,he,he...

haren

pre 4 godine

Meni smešno da se uopšte Djokovic pominje u istoj rečenici sa Federerom. Federer je sinonim za ovu igru. Nešto najbolje i najlepše što je teniski svet imao. Ne želim da osporim Novaka kao igrača, čovek je među najboljima u istoriji, ali je samo jedan GOAT.
Rodzer Federer je klasa i za njega i za ostale. Ajmo minusi ;)

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

Jumko

pre 4 godine

I onda "kralju betona" dodje Nadal i uzme mu vise najbitnijeg turnira na betonu uz Ao, Us opena, pred njegovim ocima! Taj "sljakas"... Tu nesto ne stima!

Labud

pre 4 godine

Tvrdim da bi najrealniji i najobjektivniji bili Srdjan i Dijana, zato treba pitati njih i da svima konačno bude jasno ko je najbolji. Inače neko ovde ima nešto protiv imena njegovih četvoronošnih ljubimaca, ja ne, baš naprotiv i sam imam kera kome smo dali ime Nole!

Dinor

pre 4 godine

Nikad se nemoze meriti nisu istih godina Federer se dize kao Feniks zadnnih 5- 6 godina a Djokovic je bio u najboljim godinama i zato je pobedzivao Federera da su se sreli davne 2005 ili 2006 pa sve dalje .

sony

pre 4 godine

Da se kojim slucajem godisnje igra 6 mastersa, 2 GS i jedan masters kup na sljaci, Nadal bi imao negdje oko 43 mastersa, 20 GS i 5 masters kupova, sve to samo na sljaci. Tako da su rezultati ove dvojice na betonu smijesni u poredjenju sa Rafinim rezultatima na sljaci. Njih dvojica su samo dobri igraci na betonu, al kraljevi betona nikako. Ima samo kralj sljake, to je Nadal.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

На крају ће Надал имати највише слемова . Недостижан је. Једноставно је недостижан за Ђоковића. Три више је превише.

KingJames

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)Federer na travi a u finalima Vimbldona Novak ga dobio sva 3 puta.

Vuk

pre 4 godine

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Đokovic Federer 2-0 London 2019


20-10 za Đokovica

Ljubba

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29-26 
Djokovic - Federer 26-23 
Djokovic - Marej 25-11 
Djokovic - Vavrinka 19-6 
Djokovic - Del Potro 15-6 

Djokovic - Tim 6-4 
Djokovic - Medvedev 4-2 
Djokovic - Zverev 2-1 
Djokovic - Cicipas 2-2 

G.O.A.T.

Mikii

pre 4 godine

Nadal 4x USO, Nolo 3. I ovde se prica o nekakvom kraju betona. To nije ni Federer na travi, jer mu je Nolo ugrozio bilans na Vimbldonu. Jedini legitimni kralj je Nadal. Kralj sljake koji ima odnos 12:1:1 na toj podlozi naspram svojih najvecih rivala. Sve ostalo je cisto pokusavanje da i Nolo dobije nekakav status koji nicim nije zasluzio. Narocito ako se uzme u obzir koliko ga je puta Wawrinka vracao na fabricka podesavanja, od toga poslednji put pre samo par meseci.

Ris

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Kako bre Federer kralj trave, ima 3 izgubljena Vimbldonska finala od Novaka, jesi ti normalan? :D

Programator

pre 4 godine

Novak beton, Federer na travi a Nadal na sljaci
(aaa, 18. januar 2020 09:11)

Tog tvog kralja trave Novak je 3 puta pobedio u finalu Vimbldona.

Јабучило

pre 4 godine

Međutim, pre njega skoro je nemoguće na čvrstoj podlozi bilo pobediti Rodžera Federera, pa se postavlja pitanje koji je od njih dvojice istinski "kralj betona"?

Ако је један доминирао, па дошао други и олупао га - ето одговора.

esi mi nola?

pre 4 godine

Kako su Tesla i Pjer? Da li su i oni na veganskom rezimu ishrane i ako jesu, kako to utice na njihove alergije i energiju? Odavno niste pisali o njima, molim vas da istrazite, zanima me!

...

pre 4 godine

Ne razumem se najbolje a niti pratim najbolje tenis, samo Novaka naseg pogledam kad mogu. Sada odoka racunam te titule, gledam nesto i nije mi jasno. U clanku stoji da skoro 30 titula Federer ima vise od Novaka, sta se sve ubraja ili ne ubraja u titule? ako zna neko

Роџер Федерер - Kраљ

pre 4 godine

“Ko je kralj betona – Rodžer ili Novak”?
-Zadnji put Novaka pobedio na betonu u prošlom veku hahahaahhahahaahhahahahah
(dnevna doza prosecnog Srbende, 18. januar 2020 09:09)

To у прошлом веку било је 14. новембра 2019.
Дакле пре 2 месеца
Када је Рођа рутински победио Ђоковића, пустио му само једну брејк лопту
Али добро битно је да се лупне

Laske

pre 4 godine

Piskaranje Srbije da Federer nije najbolji igrac na travi u istoriji, covek koji je sinonim za Vimbldon... Neprocenjivo!
(Jumko, 18. januar 2020 10:16)

Taj tvoj sinonim je izgubio 3 finala Vimbldona od Srbina, plači! :D

esi mi nola?

pre 4 godine

Djokovic je najbolji i najkompletniji igrac u istoriji tenisa pa crknite od muke
(Nislija, 18. januar 2020 09:35)

Kad odigra bar 3 dobra voleja od 10 pokusaja, onda mozemo da razgovaramo o kompletnosti.Ovako, ako gledamo realno, najkompletniji nije nikako.

Marko

pre 4 godine

Djokovic je najbolji svih vremena na betonu i na travi.Nadal je najbolji svih vremena na sljaci.Djokovic vec ima 3:0 protiv Federera u finalima Wimbledona,a bice ove godine verovatno i 4:0.A na betonu ne treba da se diskutuje uopste ko je najbolji.3 puta dobio Federera na US Openu i u Australiji takodje 3 puta.Na US Openu dva puta spasio dve mec lopte.U Australiji ga je razbio 3 puta.Ne moze Federer protiv Novak na betonu ili travi.Jedino na RG imaju skor 1:1.Ali je samo Novak uspeo da pobedi Nadala tamo (I to u 3 seta).

srle

pre 4 godine

Novak Đoković je najkompletniji igrač svih vremena. Lepo su navedene brojke, ali hajde da sačekamo još pet, šest godina da se svedu računi kad se obojica povuku zajedno sa Nadalom. Treba istaći važnu činjenicu, Novak ima bolji skor od Federera u finalima grend slema gde vodi 4:1. U finalima na mastersima takođe Novak vodi 5:3, a u finalima na betonu ukupno je 8:5 za Novaka! Mislim da su stvari jasne, ostalo je samo da sačekamo još malo i uživamo u činjenici da Novak obara sve rekorde! Živ i zdrav bio Nole majstore tenisa.

Bodibond

pre 4 godine

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.
(Nebojša, 18. januar 2020 12:09)

A sta kazes na poraze " kralja betona" od Vavrinke na US openu, Cicipasa u Sangaju, Tima i Federera u Londonu, pa onda opet Cicipas nedavno u Dubaiju, i pazi sad ovu "koincidenciju", svi ti turniri su igrani na betonskoj podlozi. Ti kao "strucnjak i intelektualac" verovatno mislis da sam i ove podatke lupio i izmislio. Toliko o tome koliko ti pratis tenis.

Delije Čikago

pre 4 godine

Jedan je srpski sin, makar i ne bude imao najviše GS on je s'obzirom na sve okolnosti najbolji igrač svih vremena...međusobni skor to pokazuje, to je najbolji parametar, ne kad se igra 2,3 meča sa nekim, već 50...da ne pričamo kad se zaputio kao dečak sam, nejak, bez igde ikoga ostavivši sve svoje drugare, detinjstvo, otivši u svet da ga osvoji!!! To su parametri gde nema nikakve dileme ko je GOAT...

Vuk

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.

Foreigner

pre 4 godine

Ljudi pustite Jumka, čovek očigledno mrzi sve srpsko, ali to je i njegovo pravo. Ko zna šta ga muči u životu pa ima posledice i ovolike traume. Mora da je ozbiljna dijagnoza, nagadjam da je bio zloastavljen kao mladji...
Bog ti pomogao!

Bodibond

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko ), a onda i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.

Bodibond

pre 4 godine

Novak je kralj tenisa, kakav bre beton, trava, šljaka....
(srbin, 18. januar 2020 12:34)

I taj kralj tenisa izgubi set sa 6:0 od Nadala u Rimu koliko se secam.

vucic = djukanovic

pre 4 godine

AO - Novak, WIM - Novak, USO - Federer, RG - Nadal. Poslednju deceniju najbolji teniser je Djovak. Statistika i medjusobni dueli govore. Do kraja karijere je sve neizvesno. Svakako sva trojica su legende. Uzivajte dok traje. Poz

Sinki

pre 4 godine

Odma upada u oci da je Federer osvojio mnogo ovih manjih turnira,i zato je ocigledna razlika u osvojenim turnirima...Iako je Novak 6 godina mladji,tesko da moze dostici Rodzerove brojke sto se tice svih trofeja,jer Novak ne igra prakticno manje turnire.Ono sto je najvaznije je da postasne rekorder po broju gren slemova,to je najvaznije.

No1e

pre 4 godine

Moze ovaj 'banjica' da promeni 50 nikova i da pise komentare za Federera i Nadala, Srbija voli Djokovica, mozes samo da kukas i cvilis nece ti pomoci.

vlasta

pre 4 godine

Naravno da se zna za domaci zivalj ko je bolji. Isti ti vrlo rado ce preskociti cinjenicu da je Rodzer stariji 6 godina, sto u individualnom sportu znaci mnogo. Nema timskog kolege da pomogne kada ti u 36toj na plus 30 pokazes znakove umora posle 3 sata bespostedne borbe.
Tu dolazimo do podatka da je do svoje 30te Federer drao Novaka gde je stigao, a posle toga su se uloge promenile. Tako da odgovor ko je bolji nema smisla traziti medju ostrascenim navijacima. Prepustimo to vremenu. Mada mislim da ce odgovor biti slican kao kad poredimo neke ranije sampione. Ko je bolji, Mekinro ili Lendl, Edberg ili Beker, Sampras ili Agasi? Sve su to priblizne velicine, ostaje slepo gledanje u brojke ili odabir prema nekim licnim simpatijama.

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

To je bar lako pitanje, po uspešnosti tvrda podloga:

1. Novak Đoković 84.1% 580–110
2.Roger Federer 83.5% 777–154

Runzo Objektivni

pre 4 godine

Samo slep ili zlonameran covek ne prepoznaje Novaka kao najkompletnijeg igraca u istoriji, jer je sposoban da nalupa ovu dvojicu na njihovim podlogama, dok su oni bez Novaka podelili: Rafa zemlja, Rodzer beton i trava (jedan do dva turnira godisnje).

S obzirom da je procentualno najuspesniji i, vrlo verovatno, najbolji igrac ikada na tvrdoj podlozi, kao i da je tukao Nadala na mastersima na zemlji i na RG, a i Federera tri puta u finalu Vimbldona ... ljudi, da se ne lazemo ... zna se ko je tata ove igre :)

Freedom

pre 4 godine

Djokovic - Federer 26-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Kraj tacka nema dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vuk, 18. januar 2020 10:37)

Surovo sta radi Federeru, zaista surovo!

XXL

pre 4 godine

Novak je KRALJ TENISA igrao se on na betonu, travi, šljaci, vodi pa i na Marsu ako treba al' je KRALJ. Nego Rodžer je malo sebični emotivac i navikao da mu ugađaju teren, a onda dođe naš Nole pa ga pobedi. To jes' da nije lepo pa ispada kao ko je smestio Rodžeru al' takva su pravila da pobedi bolji.

i tako.......

pre 4 godine

Novak Djokovic je kralj.
(Milan, 18. januar 2020 09:10)

Bravo.
Novaka za Kralja Srbije.
Samo iskreni i srčani rodoljub kao što je on može od Srbije napraviti ozbiljnu državu

Marko80

pre 4 godine

I Kirijos pokusavava da omalovazava Novaka na sve moguce nacine,ali mu ne uspeva kao ovde poedini,a I da manje mrze videli bi dosta dalje ovako od svog nosa nazalost ne vide😁
Novak pokazaces nekima kad se Federer preslisa u Pf,pa da vas cujem posle da kukate kao strine

Nebojša

pre 4 godine

Pitanje za botove koji kao po defaultu glasaju za Novaka u anketi, kako Novak moze biti kralj betona kad su ga na zavrsnom Mastersu u Londonu pocistili i Rodzer ( kojeg od miloste zovete dzemperko )i Cicipas ? A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Koliku promaju neki imaju u glavi :) jesi li obavestio Thiema da je grenslem šampion? Javi Nadalu da vrati pehar onda a Medvedev tacnu po glupostima i netačnim podacima vidi se da ne pratiš tenis čim zines lupetaš čemu onda ostali pljuvači barem prate donekle pa manje lupetaju.

Rafole.

pre 4 godine

B92 mi je iznenada obrisao podužu poruku. Pa cu samo u 2 rečenice. Niti je Novak hc kralj ni Federer kralj trave. Jedino je sigurno da je Nadal car šljake.

Nenad

pre 4 godine

Novak se definitivno najbolje snalazi na betonu. Dok Fderer na travi. Ali obojica se znaju prilagoditi na sve podloge, ne dovoljno isto. A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Ako sam dobro sabrao 40 titula ima Novak GS, masters 1000, zavrsni masters na betonu, Federer 39, mozda sam pogresio, jedan gore dole, otprilike su jednaki, s tim sto Novak ima jos godina karijere, a ako se uzmu u obzir medjusobni mecevi na GS mislim da je sve jasno ko je bolji na betonu

dnevna doza prosečnog Srbijanca

pre 4 godine

po rezultatima trenutnim, Rafa je kralj šljake, Federer kralj trave a Nole kralj betona
(Oli, 18. januar 2020 11:15)

Tačno tako,od prvih 10 po podlogama u Open eri po procentu pobeda na travi je prvi Federer, četvrti Đoković a Nadala nema među prvih 10.
Na betonu je prvi Đoković, Federer drugi a Nadal deseti.
Na šljaci je Nadal prvi Đoković šesti a Federera nema među prvih 10.
To takođe govori i o kompletnosti u korist Đokovića jer je na sve tri podloge u prvih 10 ali kada se pogleda ukupan procenat uspešnosti na svim podlogama trenutno je prvi Nadal, drugi Đoković, četvrti Federer (Borg je treći) pa po tome možemo zaključiti da je Nadal (trenutno) najbolji ikad.

mlekadžija

pre 4 godine

Дајем 1000 евра ономе ко ми да кредибилан податак да ли су Мики, Бодибонд и Јумко иста особа!!! Новак је најуспешнији према приложеној статистици...нема места субјективним преференцијама

dzoli

pre 4 godine

Novak je tek poceo da igra .decko je nenormalno.ocuvan .Tako da se ne sekiram ni za kralja betona .ni kralja trave .A da nije ovog nadala bio.bi odavno i kralj sljake.

Randy Marsh

pre 4 godine

Ljubba i Vuk kopiraju stoti put isti komentar. Aman ljudi...em ste dosadni, em mašite poentu. Pogotovu na ovu vest gde je reč samo o betonu.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja poštujem obojicu jer dok Novak nije stasao u ozbiljnog tenisača Federer je bioo mnoštvo puta grend slem šampion i mastersa. Masters kupa i brdo titula na betonu kokretno nevezano manjih ili većih turnira. Čovek je sve pošteno osvojio. Sad podela ko je bolji na betonu je stvarno glupoo odnosno zna se obojica kad igraju između sebe bude tesnoo i neizvesno njihovim mečevi uostalom on jedini uspevao da parira Novaku onda kad je dominirao svetskim tenisom a ne Rafa recimo. Tako da nema tu koje bolji jer obojica su bolji na hard courtu za sve tenisere .

Nebojša

pre 4 godine

Zaboravili ste jako bitnu stvar skor na grenslem turnirima australian openu i us openu Federer je zadnji put pobedio Novaka pre više od deset godina na ta dva turnira Novak je slavio 2008, 2011 i 2016 u Australiji i 2010,2011i 2015 u Njujorku ukupno 6 naspram 3 koliko je dobio Federer koji je slavio 2007 i 2009 u Njujorku i 2007 u Australiji.

Zoran

pre 4 godine

Hajde da sacekamo 6 godina pa da onda uporedjujemo brojeve Novakovih i Federerovih broja titula na hardu.
Sada je besmisleno jer nemaju jednak broj godina na turnirima...

korisniji utrošak energije

pre 4 godine

"Kralj betona" je jedan majstor što radi građevinu i sl. i pravi ljudima stanove (ne bih sada da reklamiram)...

Termodinamicar

pre 4 godine

Finale US opena protiv Thiema, a i mecevi protiv Cicipasa i Federera na zavrsnom Mastersu u Londonu sve govore. Pametnom dosta.
(Bodibond, 18. januar 2020 11:48)

Ti na zalost sa tvojim mozgicem kisne gliste ne spadas u grupu pametnih...

X=iks

pre 4 godine

A Nadal isključivo šljaka i ako nije u ovoj anketi.
(Nenad, 18. januar 2020 09:28)

Oduzmi Nadalu RG - ostaju mu 7 GS titula. S jos nekoliko igraca delio bi deveto mesto na all-time listi za 3 osvojena GS turnira, po izboru (tako da se svima ostalima oduzme "najslabiji", a samo njemu "najjaci" turnir). Medutim, ako bi i ostalima, kao njemu, oduzeli turnir gde su bili najjaci, onda bi na toj listi sa Laverom i Samprasom delio trece mesto, odmah iza Federera i Djokovica. Pri svemu tome, on je igrao u vreme Federera i Djokovica i uzeo 7 GS titula van sljake! Iskljucivo sljaka?

neispravan kod, komentar nije upisan

pre 4 godine

A da ne pominjem ono (izgubljeno) finale na US openu protiv Thiema, a i tamo u Njujorku se igra na podlozi koja se zove beton. (Bodibond, 18. januar 2020 11:47)

Thiem osvojio US Open???? Samo jednom stigao do 1/4 finala (izgubio od Nadala, te godine Djokovic osvojio turnir). Da nisi ti neki vremeplovac, pa ti se greskom omakao izvestaj iz buducnosti? I bas US Open da osvoji... Thiem!