Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.01.2020.

10:31

Đere za B92: Sa većim optimizmom ulazim u turnir VIDEO

Laslo Đere je jedan od tenisera iz Srbije koji će izaći na teren prvog dana Australijan Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere za B92: Sa većim optimizmom ulazim u turnir VIDEO
Photo by Paul Kane/Getty Images

Teniser iz Sente je došao spreman i kaže da veruje da je došao trenutak da posle dva neuspešna pokušaja u prvom kolu turnira, konačno probije led.

Njegov protivnik u noći između nedelje i ponedeljka biće Japanac Jošihito Nišioka, a meč počinje u jedan čas iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Istina je da nisam uspeo ovde da ostvarim neki rezultat. Ove godine pripreme su prošle uspešno. Osećam se dobro, zdravo, fit sam. Imao sam dve pobede na samom početku sezone, što je veoma bitno. To mi znači za samopouzdanje. Ove godine ulazim sa malo više optimizma u prvo kolo nego prethodnih godina", priznao je Đere.

O Japancu Nišioki ne zna previše, ovo će im biti prvo odmeravanje snaga.

"Protivnika ne znam, to jest znam, gledao sam ga, ali nikad nismo igrali. Nadam se da će biti dobar meč".

Proteklog leta u Americi, tokom US Opena, imao je zdravstvenih problema. Kaže da je sve to ostavio iza sebe i da je sada sve u redu. NIje ga bilo na ATP kupu, ali kaže da je pratio mečeve naših tenisera kad god je bio u prilici.

Spreman sam sada, imao sam virus tamo u Americi, ali sam uspeo da se izlečim. Drago mi je zbog drugova što su osvojili ATP kup. To je ogromno dostignuće, znači mnogo i za državu i za sve nas, radujem se njihovom uspehu. Pratio sam njihove mečeve, navijao", kaže Laslo.

U Melburnu će kao i ostali naši igrači imati podršku srpskih navijača.

Uvek lepo kad vidim mnogo naših navijača na tribinama,a ovde ih je možda i najviše. To mi svake godine olakšava posao na terenu. Nadam se da ću tio iskoristiti", dodao je Đere.

Kaže da nije imao problema proteklih dana s obzirom na priču o zagađenosti vazduha zbog velikih šumskih požara.

Jako je žalosno to što se desilo u Austrraliji, Što se tiče treninga i svega ostalog, nisam ništa osetio, sve je kao i prethodnih godina. Ima ljudi koji to prate, ja nisam previše upućen u to", zaključio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve