Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.01.2019.

12:44

Vilander: Možda je rezultat finala nekome iznenađenje, za mene nije

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser i sedmostruki Grend slem šampion, očekivao je ubedljiv trijumf Novaka Đokovića protiv Rafaela Nadala.

Izvor: B92

Autor:B92

Vilander: Možda je rezultat finala nekome iznenađenje, za mene nije
Photo by Marianna Massey/Getty Images

Đoković je održao pravi teniski čas najvećem rivalu Rafaelu Nadalu i osvojio titulu na Australijan openu!

Đoković je u duelu koji je od prvog do poslednjeg poena ličio na sve samo ne na meč dvojice najboljih igrača sveta skavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:3.

"Nisam iznenađen igrom Novaka Đokovića, već i načinom na koji je prošao meč i kako je završen. Već kod drugog riterna smo videli kakva je situacija, a posle one loptice koju je promašio, pomislili smo šta se ovde događa. Mislim da je Rafa bio veoma nervozan na početku, mnogo je grešio i ti njegovi spinovi nisu bili dovoljno visoki", rekao je Vilander u njegovoj emisiji na televiziji "Evrosport".

Šveđanin je verovao da će Srbin sigurno slaviti, ali ne i da neće imati apsolutno nikakav otpor velikog rivala.

"Mislim da je važan bio taj početak susreta, ali smo onda videli da je Đoković odigrao savršen duel do kraja. Možda je veliko iznenađenje što je prošlo u tri seta i što je bilo tako brzo, ali za nas tenisere i nije. Nadali smo se neizvesnom duelu, ali ga nažalost nismo dobili".

Vilander je kazao da Đoković nesumnjivo ima mentalnu prednost nad Nadalom.

"Rafa je znao kako da igra protiv Novaka, ali u poslednjih nekoliko godina na Grend slemovima to nije slučaj. Nadal igra mnogo agresivnije nego ranije, to mu se sada nije isplatilo. Đoković je znao kako da se nosi sa tim načinom i imao spremne odgovore. Voleo bih da vidim kako bi izgledao njihov susret u finalu Rolan Garosu".

Za kraj, ističe da može da stigne Rodžera Federera sa 20 Grend slem titula, ali i da nas očekuje zanimljiva sezona.

"Sada igra mnogo čistije, forhendom je savršen, a bekhendom retko kada pravi greške. Pogađa neverovatne uglove, ima odličan spin, ali se i ne libi da forhend odigra ravno. Kretanje mu je na izuzetnom nivou i mislim da je to najbolji povratak koji sam video u životu", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve