Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

18:13

Đoković i Nadal lakše do polufinala, "izazivači" računaju na godine

Prema vremenu koji su polufinalisti Australijan opena proveli na terenu do njihovih narednih duela može se zaključiti ko je koliko odmoran ušao u završnicu.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković i Nadal lakše do polufinala,
EPA-EFE/PETER FOLEY

"Stara garda" koju čine polufinalisti Novak Đoković i Rafael Nadal na terenu je provela znatno manje vremena od dosta mlađih rivala u polufinalnim mečevima, Lukom Pujem i Stefanosom Cicipasom.

Novak je u svojih prvih pet mečeva izgubio tek dva seta, Nišikori mu je predao posle jednog i po odigranog, a na terenu je do polufinala proveo ukupno 10 sati i 36 minuta. Njegov protivnik Luka Puj je do svog sledećeg duela na terenu bio znatno više, 15 sati i 7 minuta.

Što se tiče drugog tenisera sveta Rafaela Nadala on je najmanje vremena proveo na terenu, ali tek malo manje od Novaka. Španac je u prvih pet mečeva bio na terenu 10 sati i 25 minuta, dok je njegov protivnik Stefanos Cicipas, najprijatnije iznenađenje turnira, ukupno proveo 15 sati i 29 minuta.

Đoković i Nadal imaju 31 to jest 32 godine, a njihovi protivnici Cicipas (20) i Puj (24) su znatno mlađi. Ipak, iako su "izazivačima" na strani godine, vreme provedeno na mečevima do polufinala svakako nije.

Kako će to uticati na njih ostaje da vidimo – Nadal i Cicipas igraju svoj polufinalni meč u četvrtak od 9.30, dok u istom terminu dan kasnije igraju Đoković i Puj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve