Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

06:29

Serena: Nije članak uzrok poraza, već što je Pliškova pogađala linije

Sereni Vilijams je očigledno teško pao poraz u četvrtfinalu Australijan Opena od Katoline Pliškove.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Serena: Nije članak uzrok poraza, već što je Pliškova pogađala linije
Photo by Chris Hyde/Getty Images

Bio je to neverovatan obrt, Amerikanka je u setu odluke imale 5:1 i meč loptu, ali je iskrenula zglob i dosuđen joj je u tom gemu i fut folt i od tog momenta sve je išlo na stranu Čehinje.

Serena je pred novinarima bila prilično mirna i pribrana. Rekla je da to što je iskrenula stopalo, nije uzrok njenog poraza.

"Članak je u redu, mada obično nikad ne znam kako će biti do sutradan. Mislim da je na toj meč lopti odigrala sjajno, pogađala je linije. Kao da je uhvatilo neko ludilo, odigrala je neverovatno na meč lopti", izjavila je Serena.

Kada su je pitali zbog čega nije zatražila medicinski tajm-aut, slegla je ramenima.

"Mrzim da zovem lekara na teren. U tom trenutku nisam osećala da je tako nešto bilo potrebno ili jednostavno, nisam mislila da je nešto ozbiljno u pitanju. Samo sam nastavila da igram. Želela sam sama to da prebrodim", dodala je Amerikanka, koja je rekla da se prijavila za Masters u Indijan Velsu i da će tamo igrati u martu.

Ne dešava se čestio Sereni da ispusti takvu prednost. Na pitanje šta joj je prolazilo kroz glavu na 5:1, pa na 5;2, 5:3, 5:4, rekla je da uopšte nije videla znake predaje kod Pliškove.

"Mislim da kod nje nije bilo ni naznake predaje. Sve do te meč lopte bilo je u redu, a onda je proigrala. Misliom da je na toj meč lopti na 5:1 bukvalno dala sve od sebe. Predaja nije opcija za nju. Tada sam razmišljala u stilu, u redu, opusti se, osvoji nekoliko poena, treba dobiti gem. Na njen servis sam imala nekoliko meč lopti. Prirodno, bilo je ono, dobro, evo idemo sada, dobićeš ovo. To se nije dogodilo, ali stvarno sam pokušavala u tim trenucima", objasnila je Vilijamsova.

Posle toliko odigranih mečeva u karijeri ne misli da je ovo bio jedan o težih poraza.

"Na jednoj meč lopti na njen servis, pogodila je as. Servis koji se ne može vratiti. Sve sam dala u tim momentima. Nije bilo to u stilu da sam zabrljala na meč loptama. Igrala je svoj najbolji tenisu u tim udarcima. Ne mogu da kažem da je to bilo neverovatno bolno u smislu da sam se pitala šta sam bolje mogla da uradim", zaključila je Serena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve