Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

03:00

Svitolinu omela povreda, Osaka piše istoriju japanskog tenisa

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se u polufinale Australijan opena pobedom nad Elinom Svitolinom sa 6:4, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Svitolinu omela povreda, Osaka piše istoriju japanskog tenisa
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Osaka je odigrala izuzetan meč i rešila ga u svoju korist za samo 72 minuta, iskoristivši činjenicu da je protivnica imala problema sa povredom.

Svitolina je kao i prethodnih dana osećala bolove u desnom ramenu i nije mogla da pruži maksimum, pa je jedino u prvom setu pružila kakav-takav otpor.

Međutim, nije uspela da preživi "festival" brejkova u prvom setu – Naomi je povela sa 4:2, od tada do kraja tog dela nijedna igračica nije uspevala da sačuva svoj servis, pa je nakon nešto više od 35 minuta Japanka bila ta koja je došla do vođstva.

U tim trenucima je prelomila susret, onda nanizala pet vezanih gemova i rutinski privela meč kraju.

"Probala sam da budem konstantna koliko mogu jer je ona veoma dobra teniserka. Nažalost, danas je bila povređena, ali protiv nje je i u tom slučaju bilo izuzetno teško", rekla je Osaka.

Ona će se za finale boriti sa Karolinom Pliškovom koja je spasla četiri meč lopte i nestvarnim preokretom eliminisala Serenu Vilijams.

Ovo je aktuelnoj šampionki US opena bio 12. uzastopni trijumf na Grend slemovima kojim je ispisala istoriju svoje zemlje. Postala je prva Japanka u polufinalu Australijan opena od legendarne Kimiko Date Krum i neko ko je ostvario najbolji plasman u karijeri, kako muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Ona će od ponedeljka biti u najgorem slučaju druga igračica na WTA listi, čime je nadmašila Keija Nišikorija kojem je najbolji renking četvrto mesto, a mogla bi i do "broja 1".

Za to će joj biti potrebno da turnir završi bolje od Petre Kvitove koja je takođe stigla do polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve