Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

05:06

Borba za polufinale – Đoković sa Nišikorijem u sredu od 9.30

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće protiv Keija Nišikorija četvrtfinale Australijan opena u sredu od 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Borba za polufinale – Đoković sa Nišikorijem u sredu od 9.30
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Duel Đokovića i Nišikorija, prvog i osmog nosioca na prvom Grend slemu, jedini je u večernjem terminu na "Rod Lejver areni" i po lokalnom vremenu će početi od 19.30.

Njih dvojica će na taj način zaokružiti veoma bogat program na najvećem stadionu u kompleksu koji će od 1.00 otvoriti Naomi Osaka i Elina Svitolina.

Japanka i Ukrajinka će se osim plasmana u polufinale boriti i da ostanu u konkurenciji za prvo mesto WTA liste po završetku Ozi opena, nakon čega će uslediti mečevi Venus Vilijams – Karolina Pliškova, odnosno Miloš Raonić – Luka Puj.

Đoković je do četvrtfinala stigao teškom pobedom nad Danilom Medvedevim u četiri seta, prethodno je savladao Mičela Krugera, Žo-Vilfrida Congu i Denisa Šapovalova.

S druge strane, Japanac će biti još umorniji jer je protiv Pabla Karenja Buste na terenu proveo više od pet sati.

Novak i Kei su se do sada sastajali 17 puta, srpski igrač vodi 15-2 u pobedama i u seriji je od 13 uzastopnih trijumfa nad momkom iz Šimanea. Poslednji put su se sastali na US openu prošle godine, kada je Đoković u polufinalu rutinski slavio – 6:3, 6:4, 6:2.

Pobednik ovog meča će se za finale boriti sa pobednikom spomenutog duela Raonića i Puja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve