Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2019.

14:24

"U decembru se nadao da će sparingovati sa Federerom"

Stefanos Cicipas se u decembru prošle godine nadao da će u Dubaiju, prilikom priprema za novu sezonu, moći da sparinguje sa svojim idolom, Rodžerom Federerom.

Izvor: SV

Autor: SV

EPA-EFE/LUKAS COCH

Njegova ideja se nikada nije ostvarila, ali se nepune tri nedelje kasnije našao na terenu sa legendarnim Švajcarcem – i eliminisao ga sa Australijan opena.

“To je meč koji 20-godišnji Grk nikada neće zaboraviti, a verovatno ni svi ljubitelji tenisa”, piše autor Rim Abdulil.

Cicipas je prošle sezone proglašen za igrača koji je najviše napredovao, za osam meseci je sa 91. stigao do 15. mesta ATP liste, osvojio je turnir u Stokholmu, igrao dva finala, pobedio četiri Top 10 igrača u nizu…

”Muški tenis ne samo da traga za mladim talentima koji će naslediti “Veliku trojku”, već i za ličnostima koje su spremne da dele svetla reflektora sa legendarnim triom. Cicipas je u duelu sa Federerom pokazao da ne poseduje samo veliki talenat, već i veliki karakter. On je zaista kompletno pakovanje, od njegovog jednoručnog bekhenda, plivajućih voleja, do agresivnog pristupa i bombastičnih servisa. To je igra koja nije svojstvena 20-godišnjaku”, navodi Abdulil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve