Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

13:50

Rodžer čestitao "boljem igraču" i najavio povratak na šljaku

Švajcarski teniser Rodžer Federer čestitao je Stefanosu Cicipasu na zasluženoj pobedi u osmini finala Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Rodžer čestitao
AP Photo/Kin Cheung

Cicipas je eliminisao branioca titule posle četiri odigrana seta, 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5).

Federer je čestitao protivniku koji je "zasluženo pobedio".

"Bilo je više faktora koji su uticali na ishod ovog meča. Na brejk loptama sigurno nije bilo kako sam želeo, tako da nešto nije u redu sa mojim riterom. Sve je to bilo frustrirajuce. Izgubio sam od boljeg igrača koji jednostavno bio bolji večeras. Dobro se držao i ostao miran. Mladim igračima nije uvek lako", rekao je Federer.

Federer se osvrnuio i na nešto sporije uslove na Rod Lejver areni, i u poređenju sa početkom meča, i u poređenju sa prošlom godinom.

"Pazite, uslovi su se menjali tokom celog meča. Počeli smo u 7, a završili po noći. Bivalo je sve teže da 'probijem' protivnika. Uslovi su bili sporiji ove godine nego prošle i nisu dozvoljavali raznovrsnost, da budem iskren", dodao je Rodžer.

Švajcarac je ujedno i objavio da će igrati na nekim od turnira na šljaci tokom 2019. godine, ali ne i kojim.

"Prethodno sam propuštao turnire na šljaci, dve godine unazad sam imao neke fizičke probleme i prošle godine sam odučio da se na njima ne pojavim. Ali, ove godine, ne vidim zašto ne bih igrao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve