Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

09:40

Doktor može da spasi karijeru Mariju "čudesnom" operacijom

Izvesni njujorški doktor Edvin Su javio se prvom teniseru sveta Endiju Mariju i rekao da može da mu spasi karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Doktor može da spasi karijeru Mariju
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari je u sve većim i većim problemima zbog povrede kuka i, kako je najavio, ovo mu je možda poslednja godina u profesionalnom tenisu.

Tridesetjednogodišnji Britanac je ispao u prvom kolu Australijan opena i otkazao sve naredne turnire u skorijoj budućnosti, a pominje se kako će otići na još jednu, poslednju operaciju putem koje će pokušati da produži karijeru.

Doktor Su je kontaktirao Marija preko Boba Brajana, legendarnog američkog dubl igrača, koji je sličnu situaciju sa Britančevom imao prošle godine, a sada je potpuno oporavljen.

Mari je izjavio da je bol preveliki i da jednostavno neće da prođe iako se već dugo oporavlja, ali izgleda da Su ima rešenje.

"Ubeđen sam da mogu da mu pomognem. Ako sve prođe kako treba on neće imati nikakve bolove. Tako je u v ećini slučajeva - pacijenti od trenutka kada se probude kažu da ih više ništa ne boli. To je nešto čudesno. Dobro, potrebno je vreme za oporavak, ali čim prođe malo vremena moji pacijetni mogu da se vrate bilo kakvim aktivnostima. Mogu da vode normalan život", rekao je Su za "Dejli mejl".

Su planira da Mariju ugradi novi, veštački kuk i, kako kaže, veruje da je moguće da se Endi posle toga vrati profesionalnom tenisu.

"Sa sportistima se nikada ne zna da li mogu da se vrate svojoj profesiji. Nema garancija, ali ako uzmemo u obzir da je sa 'lošim' kukom igrao na tako visokom nivou toliko dugo, verujem da bi sa novim bio još bolji. Mislim da mogu da ga vratim na najviši nivo. U našem iskustvu posle ove operacije neki od pacijenata su trčali ultra-maratone", jasan je njujorški doktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve