Nova vest
Tenis

Subota, 19.01.2019.

17:30

Šapovalov: Novak mi je rekao – zadovoljstvo je igrati protiv tebe

Mladi kandski teniser Denis Šapovalov pričao je posle meča sa Novakom Đokovićem o značaju igranja protiv najboljih igrača na svetu.

Izvor: PT

Autor: PT

Šapovalov: Novak mi je rekao – zadovoljstvo je igrati protiv tebe
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Šapovalov ima samo devetnaest godina i tek se probija u svetu tenisa.

U trećem kolu Australijan opena nije imao mnogo šanse jer je igrao protiv srpskog tenisera, ali kako kaže bilo mu je zadovoljstvo. Novinari su ga pitali šta mu je Đoković rekao na mreži kada se meč završio, a on im je odgovorio:

"Samo mi je rekao da mu je bilo zadovoljstvo što je igrao protiv mene. Ali, iskreno, zadovoljstvo je bilo moje... Kao što sam ranije rekao, igrati protiv šampiona kao što je on, na ovakvom terenu i ovoj sceni je ostvarenje sna. Tokom meča sam imao osmeh na licu, uživao sam na terenu".

Kanađin se smatra za jednog od najtalentovanijih tenisera i u trećem kolu je Đokoviću uspeo da osvoji set.

"U isto vreme želim i da se nadmećem sa ovakvim momcima. Moram da budem fizički spreman za ovakve tipove mečeva. Mislim da se polakom i navikavam. Srećan sam što mogu dosta naučiti iz ovog meča", kazao je Šapovalov.

Kanađanin je dodao da Novak protivniku ništa ne daje, sve mora da zaradi.

"On je momak koji vam ne daje mnogo prilika. Iskreno, ne daje vam ništa. Morate da bude u meču od starta pa do kraja, u svakom gemu. Ukoliko imate neki pad, on će to iskoristiti. Zato je toliko dobar, najbolji teniser na svetu", rekao je Denis i zaključio:

"Za njega je ovo bio samo još jedan meč, dok je za mene bilo nešto o čemu sam sanjao. Srećan sam što sam u trećem setu uspeo da se smirim, servirao sam malo bolje i igrao svoju igru. U četvrtom setu ste videli da mi je falilo energije, on je dobro krenuo i to je iskoristio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d