Nova vest
Tenis

Petak, 18.01.2019.

04:17

Berdih u sjajnoj formi, Cicipas izjednačio rezultat karijere

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Nikolozom Basilašvilijem sa 6:3, 3:6, 7:6 (9-7), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Berdih u sjajnoj formi, Cicipas izjednačio rezultat karijere
Photo by Julian Finney/Getty Images

Cicipas je savladao Gruzina za nešto manje od tri sata igre i izjednačio svoj najbolji učinak na Grend slemovima.

On je prošle godine na Vimbldonu došao do iste faze takmičenja, a sada je nastavio da piše istoriju grčkog tenisa kao prvi čovek iz te zemlje koji je ovako daleko dogurao u Melburnu.

Stefanos je odigrao još jedan kvalitetan meč, uz sitne oscilacije u finišu trećeg seta i igraće protiv boljeg iz meča Rodžera Federera i Tejlora Frica.

Sjajnu igru na Ozi openu potvrđuje i Tomaš Berdih koji igra fantastično od početka sezone. Češki teniser, koji trenutno zauzima 57. poziciju na ATP listi, nakon finala u Dohi plasirao se i u četvrtu rundu prvog Grend slema.

To je učinio trijumfom nad 18. nosiocem Dijegom Švarcmanom, rezultatom 5:7, 6:3, 7:5, 6:4.

Tomaš je bio agresivniji i u prvom setu, ali ga je pad koncentracije u finišu koštao gubitka tog dela i morao je da juri prednost rivala. Međutim, u nastavku mu se isplatilo što je išao po poene, Argentinac nije imao rešenja u trenucima kada su se setovi lomili, pa je Berdih potvrdio da će ova sezona biti mnogo bolja od prethodnih.

Međutim, sada ga čeka mnogo teži posao jer će verovatno rekete ukrstiti sa Rafaelom Nadalom, koji u večernjem terminu igra sa domaćom nadom Aleksom De Minorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve