Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

23:34

"Đoković je pokazao želju da obori Federerov Grend slem rekord"

Bivši 12. teniser sveta Paolo Bertoluči rekao je da je Novak Đoković spreman da obori Grend slem rekord Rodžera Federera.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty Images

Bertoluči, trenutko komentator Skaj Sporta, pričao je i o favoritima za osvajanje Australijan opena 2019. godine.

Italijan je rekao da je takmičenje ove godine znatno kvalitetnije nego ono prošle, kada je u finalu Federer pobedio Čilića.

"U poređenju sa prošlom godinom ove je kvalitet dosta veći zbog povratka koje smo videli od iskusnih igrača kao što su Vavrinka i Nišikori. Takođe, maldi teniseri su sve bolji i zbog toga je turnir zanimljiviji", rekao je Bertoluči.

Bertoluči je istakao da je Đoković favorit ove godine, ali i da on ima jedan veoma bitan cilj.

"Bilo kako bilo, Đoković mora biti smatran glavnim favoritom za osvajanje titule, jer je igrao fantastično u drugom delu prošle godine. Imao je šest sjajnih meseci i trijumfovao je na 'velikoj sceni', a takođe i pokazao želju da obori Grend slem rekord Rodžera Federera", jasan je Italijan.

On je otkrio i ko je drugi favorit za osvajanje turnira.

"Federer je takođe jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, a tu je i misteriozni Rafael Nadal koji se krije od javnosti zbog povreda koje ima i svog nepoznatog fizičkog stanja", zaključio je Bertoluči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve